Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Panika

komična drama
V slovenščini
Na sporedu od: 27.2.2014, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2013
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Barbara Zemljič
Komična melodrama, posneta po priljubljenem romanu Dese Muck, prikazuje življenje 40-letne medicinske sestre Vere, ki v življenju nikakor ne more več najti pravih radosti. Ob zdolgočasenem možu Rudiju je že davno pozabila na ljubezen, dokler je iz duševne monotonije ne predramijo čari prijateljičinega partnerja Mitje. V navdušenju nad ljubezensko avanturo ne opazi, kako se ustaljeni svet okrog nje spreminja v čustveni kaos, ki ji življenje naposled obrne na glavo.

Panika je komično-melodramski film o "paniki" ženske v zrelih letih, ki želi pobegniti vlogi zgolj matere, žene in gospodinje. Vero, zatrto, v rutino ujeto štiridesetletnico, obsede misel, da nikoli več ne bo zaljubljena. V iskanju rešitve ji napoved iz kavne usedline, da bo srečala pravega moškega, spremeni življenje. V uresničevanju prerokovanega zlahka podleže čarom družinskega prijatelja Mitje. Za Vero je ljubezen usodna. Spusti se v vročo afero, na kocko postavi svoje odnose z bližnjimi in ko se je Mitja naveliča, se ji sesuje svet. Spremljamo čustveni preobrazbo ženske, ki je nihče ne opazi, v žensko, ki je opazila samo sebe.

Ekipa

Janja Majzelj (Vera) se je rodila v Ljubljani. Je prvakinja SMG Ljubljana, dobitnica nagrade Prešernovega sklada. Je tudi strastna pevka šansona, kabareta in etno glasbe.

Vladimir Vlaškalić (Mitja) se je rodil v Murski Soboti. Nase kot igralca je opozoril z neverjetno neobrzdano energijo, ki jo premišljeno in prefinjeno vpleta v kreacije svojih likov. Igralska pot ga je vodilo po skoraj vseh slovenskih gledališčih.

Gregor Zorc (Rudi) je performer, igralec, diplomant ljubljanske AGRFT. Svoj igralski potencial izkazuje v številnih eksperimentalnih gledaliških projektih neodvisne scenske umetnosti, v inštitucionalnih gledališčih in zelo uspešno tudi na filmskem platnu.

Pia Zemljič (Jasna)se je rodila v Slovenj Gradcu. Vzporedno z delom v gledališču je kot zelo iskan filmski obraz posnela mnogo krajših filmov, v nadaljevanju pa še celovečernih in predvsem televizijskih nadaljevank.

Barbara Zemljič (režiserka) je rojena v Slovenj Gradcu. V letu 2005 je z odliko diplomirala iz filozofije pri prof.dr. Levu Kreftu na Filozofski fakulteti v Ljubljani z nalogo Zlo v Dogvillu, estetika gibljivih slik. V letu 2009 je diplomirala iz Filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo z nalogo Prostor smeha ali smeh kot strast do realnega. Soscenaristka celovečernega filma Kruha in iger. Panika je njen celovečerni prvenec.

Izbrana filmografija:
2013 Pravica ljubiti, kratki film
2012 Panika, celovečerni igrani film
2008 Lasje, kratki film
2007 Proti oknu, kratki film
2004 Airsoft, kratki film
2002 Krastavci, kratki film

Miloš Srdić se je rodil v Beogradu. Diplomiral je iz filmske kamere na Akademiji za gledališče in film v Beogradu. Živi v Ljubljani, kjer ustvarja na področju filma in fotografije.

Izbrana filmografija :
2012 Panika, celovečerni igrani film
2012 Šanghaj, celovečerni igrani film
2008 Vampir z Gorjancev, celovečerni igrani film
2008 Realnost, celovečerni igrani film

Komentarji

14.2. 2014 ob 17:07

Tole po napovedniku izgleda pa zelo dobro :).

— Filmozaver
17.2. 2014 ob 11:43

knjiga je bla zakon....tko da je treba vidt še film

— Tjaša
24.2. 2014 ob 18:38

Knjigo se prebrala x krat :) film pa ,po napovedniku sodeč,obeta..Super,komaj čakam..

— katja
24.2. 2014 ob 21:23

Filem sem že videla....meni super, realen....polno smeha :)

— Barbara
27.2. 2014 ob 12:47

Tole izgleda super..komaj čakam, da ga vidim. Sem pozitivno presenečena nad napovednikom :)

— Nina
28.2. 2014 ob 15:42

Imam knjigo in je super! Komi čakam, da pogledam še film!!! :-)

— David
1.3. 2014 ob 9:54

po napoveniku zgleda kr neki..... bedarija

— fd
3.3. 2014 ob 15:07

Gledala film, v soboto. Najprej se mi je zdel malo ''neumen'', oziroma preenostaven. V drugi polovici pa me je popolnoma navdušil in mislim, da si ga bom šla celo še enkrat pogledat. Na kožo pisan moji generaciji (40 in kako čez) :)

— Mojca
4.3. 2014 ob 8:24 zvezdica

Odličen film, čeprav je komedija, je v njem resnična življenjska drama, ki se gledalca dotakne. Knjige nisem bral, vendar vse čestitke Desi za izredno doživeto zgodbo, ki kljub enostavnemu začetku , proti koncu prehaja v kompleksno globino. Majzi je izvrstna, prav tako ostali igralci. Režija in scenarij Barbare Zemljič zelo dovršena in lepo izpeljane, pa tudi zelo domiselna.

— Vojko Anzeljc
4.3. 2014 ob 12:06 zvezdica

Presenečena nad dobro igro vseh igralcev. Zanimiv, zabaven, poučen in čustven film.
Priporočam!

— Odrasla
5.3. 2014 ob 7:10 zvezdica

Film kaže ljudi srednjega sloja in srednjih let, ki mislijo, da se je njihovo življenje ustavilo. Potem pa ena naredi velik korak in vse se za mnoge obrne na glavo.
Film lepo kaže zgodbo brez nekega moraliziranja . Pika na i je lepo odigran konec – konkreten happy end, ne pa neki pogled v sonce kot v mnogih slovenskih filmih.
Posebna vrednost filma je kamera in pa igra vseh igralcev – blesti Janja Majzelj.
Je pa še nekaj – film ima odločno premalo reklame. Z mnogimi, ki jih slovenski film zanima, sem se pogovarjal, pa sploh niso vedeli za njega. Jaz sem postal na film pozoren, ker sem slišal, da ga je režirala Barbara Zemljič. Resnično, česar se ona loti je dobro, ta film je pa odličen.

— Bojan
5.3. 2014 ob 16:49

film extra :) pejte gledat, splača se :) Lp

— pika
6.3. 2014 ob 20:48

Preveč poenostavljena zgodba, da bi bil film kaj več kot zabava za slabi dve uri.

— mateja
8.3. 2014 ob 15:08

film, ki je čist življenjski in realen. Odlična igra !!!

— monika
9.3. 2014 ob 9:06

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!! Lepo je vedeti, da smo TUDI SLOVENCI sposobni ustvariti pikantno, čustveno, iz srca zabavno, zares SLOVENSKO romantično komedijo!!! Končno!!! :-) Pojdite gledat, film je navdušujoč v skorajda VSEH POGLEDIH (igra, smeh, režija, glasba; razglednica Ljubljane, sporočilnost, ...). Janja Majzelj NARAVNOST BLESTI!!! Edino postavitev kamere je včasih lahko malo moteča, sicer pa zares KAPO DOL! BRAVO! :-D

— Jesse
9.3. 2014 ob 16:02

Odličen film! Odlična igra, odlična režija, odličen scenarij, odlična glasba - vse klapa! Vsekakor priporočam ogled...

— Irena
12.3. 2014 ob 12:20

ful dober film, res pohvalno....

— Mojca
14.3. 2014 ob 12:25

Sem brala knjigo pred leti in se mi zdi tole kar drugače kot sem si jaz predstavljala. Sploh Vera. Bomo vidl.:D

— Katja
21.3. 2014 ob 15:24

Gledala sm ta film učjri in res vredno ogleda, odlično je prikazana zgodba glavne junakinje, komičen, skratka supr film, najboljši slovenski film ! :)

— Janja
23.3. 2014 ob 22:52

Bravo Barbara, Janja in vsi ostali. Navdusen sem nad izdelkom kot celoto. Nasmejali ste me in ganili. Film si zasluzi dobro reklamo in nagrado.

— Bostjan Makovec
24.3. 2014 ob 13:49

Včeraj sem si ga ogledala. Me je navdušil, zgodba ki se lahko zgodi vsakemu, dobri igralci, v celoti gledljiv film. Ga vsem priporočam.

— JANJA
24.3. 2014 ob 16:07 zvezdica

Film je, kljub temu, da nekoliko "poreže" zgodbo iz knjige, izpeljan v duhu osnovnega sporočila knjige, ki je ganljiv prikaz krize srednjih let. In prav zato primeren verjetno bolj tistim, ki smo (so) že (bili) v tistih letih.

Zares spodoben slovenski film, z dobro igralsko zasedbo, pri čemer vseeno prednjačijo ženske. Nekaj, kar bodo, upam, lahko solidno prodali tudi v tujini.

— K
29.3. 2014 ob 20:01

Dober, sproščujoč film, vreden ogleda.

— Dragica
30.3. 2014 ob 10:41

Film je super. Vsa čast ekipi, dobro narejeno. Janja je pa tako ali tako zmagala.

— Angela
30.3. 2014 ob 15:19

kr en film neumnost bedarija

— 123
5.4. 2014 ob 17:18

Zelo dober film,vreden ogleda.

— jana
8.4. 2014 ob 12:01

Film je bil dober, je slovenski, vendar zelo čustven in dramatičen. Ne vem kako da je v kategoriji "komična" drama. Se pa MARSIKDO lahko najde v njem - vrazličnih vlogah.

— Matjaž
19.5. 2014 ob 17:22

Do kdaj pa se bo film še predvajal v Koloseju?

— G
3.8. 2014 ob 14:52

Zakon film!
Poču od smeha :))

— XD
11.6. 2018 ob 4:58

Odličen film, vreden ogleda, igra na visokem nivoju, pa še Jernej je dodal na koncu kanček svoje usode.....

— Alojz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.