Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Palčki pomagalčki

animirana družinska komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 1.2.2018, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2017
Država: Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Jared Micah Herman, Peter Lepeniotis idr.
Klara in njena mama se selita. Že spet! In to v razpadajočo staro bajto, polno vrtnih palčkov! Klara kmalu odkrije, da ima hiša grozljivo skrivnost: ko je nekega dne po šoli sama doma, z radovednim sosedom Liamom ugotovita, da so palčki pravzaprav živi. Izkaže se, da že štiri leta varujejo naš planet pred nadležnimi malimi pošastmi trogi, ki so iz svoje dimenzije prek portala zavzeli hišo. Edina rešitev, ki lahko zaustavi pošastna bitjeca, pade v napačne roke v Klarini šoli, in tako se morata dekletce in Liam povezati z razpuščeno skupino palčkov, da odženejo troge in rešijo svet.

OPIS LIKOV


KLARA (glas v slovenski sinhronizaciji: Tina Ogrin)

Običajna dvanajstletnica ima zaradi nenehnih selitev težave pri vklapljanju med sovrstnike, pa tudi mama, je prepričana, je sploh ne razume. Potem pa oživijo še vrtni palčki – in čisto vse gre narobe. Kar je še huje: Klara se mora odločiti, ali naj se pridruži kliki najbolj priljubljenih deklet v novi šoli ali pa se spoprijatelji z najmanj priljubljenim sošolcem, s katerim naj bi se podala v boj proti zlu.

 

ZUK (Marko Medved)

Čemerni, pesimistični vodja vrtnih palčkov je pretirano previden in zadrt, predvsem pa se mu ljudje grozno gabijo. Nenehno tečnari Klari, da položaja in naloge ne jemlje resno. Eden drugega oštevata in se izzivata, a na koncu združita moči.

LIAM (Aleksander Golja)

Bister, zvit, v družbi malce nespreten najstnik. Klara bi najraje videla, da jo pusti pri miru. A ko ugotovi, da v njeni hiši mrgoli bitij iz nekega drugega sveta, nejevoljno poišče pomoč iznajdljivega soseda.

 

KATARINA (Katja Ogrin)

Mati samohranilka, ki se skuša prebiti skozi življenje, imeti finance na vajetih in hčerki priskrbeti stabilen dom. Po vrsti selitev je zdaj predana novi službi in odločitvi, da Klari ponudi občutek varnosti.

 

BRIGITA (Ksenija Urbanc)

Vodja najbolj priljubljene klike v šoli med sovrstniki vzbuja strašansko strahospoštovanje. Nesramna je, samozavestna in plehka in Klari predstavlja vse, kar si sama želi – oziroma misli, da si želi.

 

ALFA, BRAVO in ČARLI (Aleksander Golja, Mihael Mažgon, Mirko Medved)

Trojica palčkov, ki Klari pomagajo rešiti njen novi dom pred nadlego iz druge razsežnosti. Prva dva sta tovariša po orožju in smislu za humor, medtem ko je tretji povsem drugačen od svojih šaljivih in nezaustavljivo govorečih bratov.


SREBRNI (Aleksander Golja)

Starosta državnik palčkov velja za najmodrejšega v druščini. Skrbi za ustno izročilo in zgodovino palčkov, uporablja arhaične in zastarele izraze in njegovi govori potrebujejo prevajalca. Prvi se spoprijatelji s Klaro.


ZMRDA (Mirko Medved)

Nekdanji neustrašni vodja palčkov je zaletav, vzkipljiv in odrezav. Ko ga Klara in Liam spoznata, je ujet v drugi razsežnosti.


ŽAN (Mihael Mažgon)

Zvezdnik šolskega košarkarskega moštva, lomilec src. Še nedavno je hodil z Brigito, in ko se zagreje za Klaro, to pritegne Brigitino pozornost…

Komentarji

14.3. 2018 ob 21:06

super za nase najmlajse.
Priporocam 5+ otroci

— ime

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.