Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Pa ne že spet ti

komedija
Podnapisi
1h 57min / 117min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ivan Menchell in Clare Sera
Režija: Frank Coraci
Režiser zabavnih komedij Poročiva se, Klik - za popolno življenje in Oskrbnik predstavlja romantično zgodbo z neobetavnim začetkom, ko se slepi zmenek med samskima staršema Jimom in Lauren konča s serijo zabavnih katastrof. Kljub temu muhasta usoda poskrbi, da se njuni poti znova prekrižata, ko se skupaj z otroci znajdeta na afriškem safariju. Čudaški domačini, divje živali, muhasti otroci in druge nadloge, sanjsko popotovanje spremenijo v živo nočno moro, toda Jim in Lauren počasi spoznavata, da se lahko tudi največja nasprotja nenavadno privlačijo.

Po katastrofalnem zmenku na slepo se starša samohranilca Lauren (Drew Barrymore) in Jim (Adam Sandler) strinjata le v enem: da se nikoli več nočeta videti. A ko se vsak zase prijavita na čudovite počitnice z otroki, vsi skupaj za cel teden obtičijo v luksuznem letovišču za safari v Afriki.

Film je po uspehu romantičnih komedij 50 First Dates in The Wedding Singer že tretje sodelovanje med Sandlerjem in Barrymorovo, poleg njiju pa igrajo še Joel McHale, Wendi McLendon-Covey, Kevin Nealon, Jessica Lowe, Terry Crews, Shaquille O’Neal, Dan Patrick, Bella Thorne, Emma Fuhrmann, Alyvia Alyn Lind, Kyle Red Silverstein in Braxton Beckham.

Po scenariju Ivana Menchella in Clare Sera je režiral Frank Coraci, ki je s Sandlerjem in Barrymorovo sodeloval že pri filmu The Wedding Singer, Sandlerja pa je režiral v komedijah The Waterboy in Click. Producirali so Mike Karz, Adam Sandler in Jack Giarraputo, izza kamer pa so sodelovali še direktor fotografije Julio Macat, scenograf Perry Andelin Blake in kostumografinja Christine Wada. Glasbo je zložil Rupert Gregson-Williams.

O igralcih

Adam Sandler (Jim, producent) je nazadnje igral v komediji Grown Ups 2 in glas posodil Drakuli v risanki Hotel Transylvania, ki jo je produciralo njegovo podjetje Happy Madison. Trenutno snema Hotel Transylvania 2 in zaključuje snemanje filmov The Cobbler in Men, Women & Children. Videli smo ga v That's My Boy, Jack and Jill, Grown Ups, Funny People, Bedtime Stories, I Now Pronounce You Chuck & Larry, Reign Over Me, Click, The Longest Yard, Spanglish, Anger Management, Punch-Drunk Love (nominacija za zlati globus), v 50 First Dates in The Wedding Singer ob Drew Barrymore. Prek Happy Madison Productions je kot producent ali izvršni producent sodeloval pri filmih, kot so Click, 50 First Dates, Anger Management, The Longest Yard, The Benchwarmers, Deuce Bigalow: European Gigolo, Zookeeper, Grandma's Boy, Joe Dirt, The Master of Disguise…, kot scenarist pa s Timom Herlihyjem pri Happy Gilmore, Little Nicky, Billy Madison, Big Daddy in The Waterboy. Producira tudi TV projekte, kot so Rules of Engagement, The Goldbergs, Pretend Time in Breaking In.

Drew Barrymore (Lauren) je za vlogo v TV drami Grey Gardens prejela zlati globus in nagrado filmskih igralcev, potegovala pa se je še za emmyja. Pohvale in navdušenje gledalcev je požela tudi v filmih, kot so He’s Just Not That Into You, Fever Pitch, Confessions of a Dangerous Mind, Riding in Cars with Boys, The Wedding Singer, 50 First Dates, Never Been Kissed, Music and Lyrics, Lucky You… Glas je posodila likom v risankah Beverly Hills Chihuahua in Curious George ter v risani seriji Family Guy. Začela je pri petih v zf trilerju Altered States, a je zaslovela v Spielbergovem E.T.: The Extra-Terrestrial. Sledili so Firestarter, Irreconcilable Differences (nominacija za zlati globus), Cat’s Eye, Poison Ivy, Guncrazy (nominacija za zlati globus), Boys on the Side, Batman Forever, Everyone Says I Love You, Ever After, Scream, Everybody’s Fine, Going the Distance, Big Miracle… Prek lastne produkcijske hiše Flower Films je producirala He’s Just Not That Into You, Never Been Kissed, 50 First Dates, Charlie’s Angels in Charlie’s Angels: Full Throttle. Trenutno producira resničnostno kuharsko serijo Knife Fight. Kot režiserka se je preizkusila s komedijo Whip It, sledil je kratki film Our Deal.

Kevin Nealon (Eddy) je znan kot član igralske zasedbe oddaje Saturday Night Live in kot zadeti računovodja iz serije Weeds, medtem ko je na velikih platnih nazadnje igral v Just Go with It, v Bucky Larson: Born to be a Star in And They’re Off. Pohvali se lahko s komedijami, kot so Anger Management, Eight Crazy Nights, The Wedding Singer, Happy Gilmore, You Don’t Mess with the Zohan, Joe Dirt, Daddy Day Care, Good Boy, Roxanne, Grandma’s Boy, Aliens in the Attic … Za TV je posnel posebni oddaji Whelmed…But Not Overly, Kevin Nealon: Now Hear Me Out! , gostoval v serijah Hot In Cleveland, Franklin & Bash, Monk, Fat Actress, Curb Your Enthusiasm in Still Standing ter glas posodil liku v seriji Glenn Martin, DDS. Izdal je tudi knjigo Yes, You’re Pregnant, But What About Me?

Terry Crews (Nickens) se je po upokojitvi iz sveta profesionalnega nogometa posveti igralski karieri in sodeloval pri serijah Everybody Hates Chris, The Newsroom in Arrested Development, v komediji White Chicks, franšizi Expendables… Trenutno na TV igra v seriji Brooklyn Nine-Nine, snema pa že celovečerca The Single Mom’s Club Tylerja Perryja in Draft Day s Kevinom Costnerjem. Kmalu izide njegov knjižni prvenec Manhood.

Wendi McLendon-Covey (Jen) igra v seriji The Goldbergs in za Tylerja Perry snema The Single Mom’s Club, za Steva Harveyja pa Think Like a Man Too. Na velika platna prihaja še v Claire’s Cambodia, All American Carol, Cuban Fury in Merry Friggin’ Christmas, za TV pa snema film Kings of Van Nuys. Začela je v impro gledališču, najbolj pa je znana po vlogah v komediji Bridesmaids in serijah Reno 911, Lovespring International, Modern Family in Rules of Engagement. Na velikih patnih smo jo videli v Spooner, Douchebag, Boutonniere, improviziranih Closing Escrow in Cook-Off …

Joel McHale (Mark) igra v humoristični nanizanki Community in je že zaključil snemanje nadnaravnega trilerja Deliver Us From Evil in komedije Merry Friggin’ Christmas. Videli smo ga v filmih TED, What’s Your Number?, The Big Year, Spy Kids: All The Time in The World in The Informant, sicer pa vodi satirični oddaji The Soup in The Soup Investigates.

Bella Thorne (Hilary) je po začetkih v manekenskem poslu zaslovela v mladinski seriji Shake It Up; na TV smo jo videli še v serijah Big Love, My Own Worst Enemy, Dirty, Sexy Money in In the Motherhood. Nedavno je zaključila snemanje celovečercev Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, Big Sky ob Kyri Sedgwick in Home Invasion. Pripravlja knjižno trilogijo Autumn Falls in je uspešna tudi kot pevka – debitirala je s pesmijo TTYLXOX, nadaljevala z Bubblegum Boy in Can’t Stay Away.

O ustvarjalcih

Frank Coraci (režija) je med drugimi režiral filme The Wedding Singer, The Waterboy, Around the World in 80 Days, Click, Zookeeper in Here Comes the Boom, s katerimi si je prislužil tako kritiški kot komercialni uspeh. Začel je kot režiser popotnih oddaj, trenutno pa je sovoditelj nove oddaje Chow Masters svojega prijatelja iz otroštva Sama DeMarca oziroma slovitega kuharskega mojstra Sammyja D.-ja.

Ivan Menchell & Clare Sera (scenarij) sta se spoznala pri projektu za Universal; oba prihajata iz komedijantskih krogov in Menchell je pisal za predstave na Broadwayu, kot so Chitty Chitty Bang Bang, The Cemetery Club in za tonyja nominirana Bonnie & Clyde, The Musical! Za TV je spisal pilotske epizode z več serij in sodeloval pri serijah, kot so Time Of Your Life, The Nanny, Phil of The Future in Jonas. Medtem je Serajeva pisala in razvijala projekte za velike studie. Skupaj sta spisala nekaj celovečernih komedij in pripravljata Daddy’s Girls, priredbo francoskega filma Disco in projekt za TV o luna parkih, v katerih je Serajeva svojčas služila vsakdanji kruh.

Komentarji

21.6. 2014 ob 11:35

bella thorne <3

— h
10.7. 2014 ob 0:50

zaakaj pa ne pise kdaj bo film? če je 10. julija.. ker ce grem v kino , da ne grem za brezveze lol

— d
22.2. 2015 ob 9:46

k

— k
21.4. 2015 ob 7:58

Film je odličen, zelo smešen in zabaven. Res vam priporočam, da si ga ogledate!

— Hana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.