Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Otroška igra

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 20.6.2019, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Don Mancini, Tyler Burton Smith
Režija: Lars Klevberg
Samohranilka Karen (Aubrey Plaza) svojemu sinu Andyju (Gabriel Bateman) za rojstni dan podari igračo, ne da bi vedela, da je igrača zlobne narave in ima zmožnost ubijati.

Samohranilka Karen (Aubrey Plaza) svojemu sinu Andyju (Gabriel Bateman) za rojstni dan podari igračo, ne da bi vedela, da je igrača zlobne narave in ima zmožnost ubijati.

Ko je originalna grozljivka leta 1988 prišla na velika platna, je imel producent Seth Grahame-Smith le 12 let, in ga je zelo prestrašila, a jo je gledal znova in znova in tako postal pravi oboževalec. S producentom Davidom Katzenbergom sta originalni film malce posodobila. »Nismo si želeli zgolj preoblikovati filma iz leta 1988, ki je klasična grozljivka, ki je svetu predstavila enega največjih zlobnežev vseh časov. Želeli smo v grozljivki predstaviti nekaj novega, kar je pomembno za današnje občinstvo.«
Dolgo so razmišljali, kaj bi to lahko bilo. Živimo v svetu, kjer je vse povezano – kamere in mikrofoni so povsod, naše naprave se med seboj pogovarjajo med seboj. »Navdušilo nas je, kaj bi to pomenilo za Chuckyja, če ne bi bil le otroška igrača, ampak resnično vrhunski tehnološki izdelek, ki je spremljevalec otrok. Kaj bi se zgodilo, če bi se nekaj z tako veliko močjo pokvarilo, kakšne bi bile možnosti?« sta razmišljala producenta o nečem novem, obenem pa se zavedala odgovornosti do dolgoletnih oboževalcev.

Katzenberga je že ob ogledu prvotnega filma prestrašilo dejstvo, da se lahko igrača, ki jo ima vsak otrok, obrne proti njemu, sedaj pa na vso zadevo gleda še z večjim strahom – nekaj, kar uporabljamo vsak dan, nam lahko škoduje.

»Posodobljen Chucky je veliko bolj napreden dodaja Grahame-Smith. »Na voljo ima več načinov, da vas ubije. Zdaj lahko dostopa do drugih naprav, pogleda skozi njih, prevzame termostate, vozila, robote in podobno… Uporabi lahko vse, kar je na voljo, da terorizira in ubije. Spoznajte Chuckyja 2.0.«

Svoj glas je Chuckyju posodil igralec Mark Hamill, znan pa vlogi Luka Skywalkerja iz trilogije Vojna zvezd. »Izjemno srečo imamo, da imamo ikono, ki ustvarja novo podobo ikone,« je povedal Katzenberg. "Mark je nadarjen igralec in izjemen vokalni izvajalec, in ta izziv je sprejel z neverjetno energijo in predanostjo."

Komentarji

6.7. 2019 ob 13:48

Film je zelo vnemerljiv ,napet seveda ,pa tu ne manjka tudi srhljivost. Res srcno priporocam vsem naj si ga ogledajo.

— Linda

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.