Kolosej
Film distribucije Gustav Film

Orkester

Orkester
komična drama
Na sporedu od: 11.8.2022, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2022
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Matevž Luzar
Režija: Matevž Luzar
Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivšcine razlicnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva clana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije ocetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Filmska zgodba Orkester spremlja rudarski pihalni orkester iz Zagorja ob Savi, ki se napoti na gostovanje v pobrateno mesto v Avstriji, kjer ima napovedan figuralni paradni nastop pihalnih godb.

Spremljamo zgodbo s petih perspektiv – z vidika dveh voznikov avtobusa, z vidika problematičnih najstnikov, z vidika žena, ki so ostale doma in uživajo v svobodi, z vidka nezaupljivih avstrijskih gostiteljev in na koncu z vidika celotnega orkestra, ko se pojavi zadnji izziv na poti domov, ko nekdo od članov misli, da so z avtobusom nekaj zadeli. Koga ali kaj?

Komentarji

3.8. 2022 ob 19:58

Koooončno je ta film tudi v Sloveniji. Bravo, kar tako naprej - ne pa samo uvažati tujih zgodb.

— Kulturna

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.