Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Operacija Fortune: Prevara stoletja

Operation Fortune: Ruse de guerre
akcijska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 5.1.2023, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2023
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ivan Atkinson, Marn Davies, Guy Ritchie
Režija: Guy Richie
Pri tej operaciji vsak igra svojo vlogo. Akcijska komedija, v kateri igrajo Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone in Hugh Grant. V filmu mora super vohun Orson Fortune (Jason Statham) izslediti in ustaviti prodajo nove tehnologije smrtonosnega orožja, ki jo uporablja milijarder, posrednik z orožjem Greg Simmonds (Hugh Grant). Fortune se združi z ekipo nekaterih najboljših svetovnih operativcev (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone) in zaposli najvecjega hollywoodskega filmskega zvezdnika Dannyja Francesca (Josh Hartnett), da jim pomaga na tej svetovni tajni misiji reševanja sveta.

V akcijski komediji, ki jo je režiral izvrsten Guy Ritchie, OPERACIJA FORTUNE: PREVARA STOLETJA, mora super-vohun Orson Fortune (Jason Statham) izslediti in ustaviti prodajo smrtonosne sodobne tehnologije, s katero razpolaga orožarski milijarder Greg Simmonds (Hugh Grant).
V sodelovanju z najboljšimi operativci na svetu (Aubrey Plaza, Cary Elwes in Bugzy Malone), Orson zaposli največjo hollywoodsko filmsko zvezdo Dannyja Francesca (Josh Hartnett), da jim pomaga na njihovi misiji reševanja sveta. Seveda pod krinko.

Celo sumljiva obveščevalna služba, ki najame Orsona, da najde ukraden predmet, ne ve kaj točno iščejo. Zavedajo se le, da ima nevaren predmet, ki ga imenujejo “The handle”, ceno več kot 10 milijard dolarjev in da morajo Orson in njegova ekipa preprečiti, da bi prišel na trg.

Obveščevalna služba je Orsona izbrala zaradi edinstvenega strokovnega znanja, prebrisanosti in vizije v neklasičen pristop k vojskovanju in je edini pravi človek za to nalogo.
Kljub temu, se na tej misiji Orson in ekipa soočajo s hudo konkurenco pri svojih prizadevanjih, da najdejo ta svetu nevaren predmet – z rivalsko skrivno operacijo, ki jo vodi veliki sovražnik Mike (Peter Ferdinando), kateremu nič ne bo preprečilo, da Orsonu prekriža načrte in nevarni predmet ukrade sam.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.