Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Odpri srce

drama
Na sporedu od: 19.6.2003, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Scenarij: Susanne Bier, Anders Thomas Jensen
Režija: Susanne Bier

Nagrada za najboljši danski film leta 2003 ter najboljšo moško in žensko stransko vlogo.
Nagrada za najboljši baltiški film leta.
Nagrada občinstva ter nagrade za najboljši film, najboljšo moško in žensko stransko vlogo, Robert Festival.
Nominacija za zlato školjko na filmskem festivalu v San Sebastianu.
Nagrada FIPRESCI na festivalu v Torontu.
Danski kandidat za nagrado oskar!

Sinopsis

Deveta danska dogma (več o pravilih dogme najdetee na naslovu: http://www.dogme95.dk/the_vow/vow.html)

Kaj se zgodi, ko prst usode v trenutku obrne življenje na glavo? To je osrednje vprašanje, ki ga zastavlja in nanj poskuša odgovoriti danska režiserka Susanne Bier v svojem novem filmu Odpri srce, narejenem po pravilih danske Dogme. Mladi par, ki se veseli skorajšnje poroke, doleti nesreča. Misliš, da je dnevno nakupovanje tvoja največja težava, ko tvojega zaročenca nenadoma povozi avto. Kakor da bi ti nekdo zarezal v življenje, v dobrem in slabem. Slabo je tisto, kar se je pravkar zgodilo, dobro pa tisto, kar bo sledilo...

Odpri srce je film o obljubah, ki jih ne moremo držati, o življenju, ki ga ne moremo načrtovati. To je film o življenju, resnični ljubezni in odgovornosti do ljudi, ki jih imamo radi.

O avtorici - SUSANNE BIER

Susanne Bier je študirala na Umetniški akademiji Bezalet v Jeruzalemu ter arhitekturo v Londonu, preden je leta 1987 diplomirala filmsko režijo na Nacionalni filmski akademiji v Kopenhagenu. Njen diplomski film DE SALIGES Ř je dobil prvo nagrado na Festivalu filmskih akademij v Münchnu, britanski Channel Four pa ga je izbral za distribucijo. Beirova je kasneje režirala nagrajene igrane filme; Freud leaving Home (1990), Family Matters (1993), Like It never was before (1995), Credo (1997) in The One and only (1999), ki je dobil niz danskih filmskih priznanj in bil velika uspešnica. Once in a Lifetime s Švedsko igralko Heleno Bergstrom je posnet leta 2000. Zadnji film Susanne Bier Open Hearts (2002) je postal najbolj gledan film na Danskem,od premiere 6.septembra 2002 je bil prikazan na številnih filmskih festivalih, med katerimi so Mednarodni filmski festival v Torontu, San Sebastianu, Londonu. Poleg režiranja celovečernih filmov opus Susanne Bier vključuje še kratke filme, glasbene videospote in reklame.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.