Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Ženska za znoret

komedija, kriminalka
Na sporedu od: 11.10.2001, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Scenarij: Stan Seidel

Kratka vsebina

Vse se je začelo nekega večera v baru McCool... Tri nič hudega sluteče moške in eno žensko s sanjami spravijo skupaj poželenje, zmeda, tombola in DVD-ji. ŽENSKA ZA ZNORET je seksi in bliskovita črna komedija in prvi projekt produkcijske hiše igralca in producenta Michaela Douglasa, Furthur Films.

Bar McCool je bil tistega večera nabito poln. Randy (Matt Dillon) je stregel, odvetnik Carl (Paul Reiser) je bil v lokalu, ko so ga že zaprli, detektiv Dehling (John Goodman) pa je prišel v lokal, ko je slednji že postal prizorišče zločina. In kako so bili ti trije moški povezani? Jih je mogoče povezovalo truplo? Tako tesno že ne, kot prelepa mladenka z imenom Jewel (Liv Tyler), ki je bila tistega večera prav tako v Mc Cool-u.

Še pred koncem noči so bili prav ti trije moški obsedeni z eno in isto žensko (za znoret): K enemu se je preselila, drugi je zaradi nje pozabil na svojo ženo, tretji (vdovec) pa je pozabil na svojo nekdanjo ženo. Če povzamemo besede enega od teh moških v njegovem redkem razumnem trenutku: "Seks in nasilje, oboje v eni noči, je kar malo preveč."

Vendar tu zgodbe o Jewel še ni konec...

Predstavljala je večjo nevarnost, kot so si ti trije moški sploh lahko predstavljali...

In kar je hotela imeti, je bilo večje kot vsi trije skupaj.

Igralci

Liv Tyler je doživela filmski prvenec z glavno vlogo v filmu SILENT FALL, ki ga je režiral Bruce Beresford. Za tem, ko je odigrala še eno glavno vlogo v filmu Allana Moylea EMPIRE RECORDS, se je pojavila tudi v filmu HEAVY, najljubšemu filmu filmskega festivala v Sundanceu leta 1995. Nato je igrala še v STEALING BEAUTY Bernarda Bertoluccija, v katerem se je pojavil tudi Jeremy Irons, v THAT THING YOU DO Toma Hanksa, INVENTING THE ABBOTS, ARMAGEDON, COOKIE'S FORTUNE.

Filmska kariera Matta Dillona, v kateri lahko jasno vidimo njegov širok razpon dramskega in komičnega talenta, se razprostira čez dve desetletji. Debitiral je s štirinajstimi leti v drami OVER THE EDGE, kar je privedlo do vloge v filmih MY BODYGUARD, LITTLE DARLINGS in TEX. Njegov filmski repertoar vključuje tudi vloge v THE OUTSIDERS in RUMBLE FISH Francisa Forda Coppole, THE FLAMINGO KID, TARGET, NATIVE SON, THE BIG TOWN, DRUGSTORE COWBOY Gusa Van Santa (za to vlogo je prejel tudi nagrado Independent Spirit), A KISS BEFORE DYING, MR. WONDERFUL Anthonyja Minghelle, GOLDEN GATE, TO DIE FOR Gusa Van Santa, FRANKIE STARLIGHT, BEAUTIFUL GIRLS, ALBINO ALLIGATOR Kevina Spaceyja.

Dobitnik dveh oskarjev, Michael Douglas, je producent in igralec, ki ima talent pri izbiranju projektov, ki odražajo trenutno situacijo v družbi. Že dolgo časa se je zanimal za film, posnet po romanu Kena Keseyja, LET NAD KUKAVIČJIM GNEZDOM, zato je od svojega očeta, Kirka Douglasa, odkupil filmske pravice in sklenil partnerstvo s Saulom Zaentzem, s katerim sta sproducirala film. Film iz leta 1975 (režiral ga je Miloš Forman) je dobil nagrade za najboljši film (dobila sta jo Douglas in Zaentz), najboljšega režiserja, najboljši prirejeni scenarij, najboljšega igralca in igralko. Film je zaslužil več kot 180 milijonov dolarjev.

Douglasov naslednji projekt kot producent je vključeval kontroverzni triler KITAJSKI SINDROM, v katerem sta zaigrala Jane Fonda in Jack Lemmon. Film, katerega je režiral James Bridges, je prejel tri nominacije za oskarja in je bil deležen pozitivnih kritik tako pri kritikih, kot pri občinstvu.

John Goodman je eden najbolj spoštovanih igralcev v zabavni industriji filma, televizije in odrskih desk. V svoji filmski karieri je štirikrat sodeloval z bratoma Coen: RAISING ARIZONA, BARTON FINK (za katero je prejel nominacijo za zlati globus), VELIKI LEBOWSKI in njun zadnji film KDO JE TU NOR?. Med drugimi je igral še v filmih, kot so PUNCHLINE, SEA OF LOVE, ALWAYS Stevena Spielberga, ARACHNOPHOBIA, BE, BORN YESTERDAY, THE FLINSTONES, MOTHER NIGHT, FALLEN, BLUES BROTHERS 2000, BRINGING OUT THE DEAD Martina Scorseseja, COYOTE UGLY in CESARJEVA NOVA PODOBA.

Za svoji vlogi v televizijskih filmih KINGFISH: A STORY OF HUEY P. LONG in TRAMVAJ POŽELENJE Tennesseeja Williamsa je prejel nominaciji za emmyja. Sedemkrat je bil nominiran za emmyja za svojo vlogo Dana Connerja v humoristični nanizanki Roseanne, katera mu je prinesla tudi nominacijo za zlati globus.

Priznani pisatelj, igralec in situacijski komik Paul Reiser je sedem let igral ob Helen Hunt v uspešni nanizanki MAD ABOUT YOU, ki mu je zagotovila emmyja, zlati globus in številne druge nagrade za najboljšega komika. Je tudi soustvarjalec in producent nanizanke ter je eden od avtorjev naslovne pesmi. V filmih se je preizkusil v DINER Barryja Levinsona, POLICAJU Z BEVERLY HILLSA, OSMEM POTNIKU Jamesa Camerona, POLICAJU Z BEVERLY HILLSA 2 Tonyja Scotta, THE MARRYING MAN in NAJINI ZGODBI Roba Reinerja.

Reiser je tudi avtor knjižnih uspešnic COUPLEHOOD, katera je prišla na prvo mesto knjižnih uspešnic New York Timesa, in BABYHOOD, ki je tudi prišla na lestvico največjih knjižnih uspešnic

Ostala ekipa

REŽISER: Harald Zwart

Njegov režijski prvenec je prav ŽENSKA ZA ZNORET. Rodil se je na Nizozemskem, odraščal pa je na Norveškem. Svojo kariero je začel pri osmih letih s snemanjem kratkih filmov. Kasneje so ga sprejeli na prestižno filmsko akademijo v Amsterdamu. Njegov diplomski film GABRIEL'S SURPRISE je prejel pozitivne kritike – in kar je nenavadno za projekt šole za film, predvajali so ga na skandinavski televiziji.

Zwart je nato začel snemati številne nagrajene reklame, najprej na Norveškem, zatem še v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji ter končno tudi v Združenih državah. Posnel je tudi nekaj glasbenih video spotov.Leta 1997 je režiral miniserijo v štirih delih COMMANDER HAMILTON, v kateri so igrali Peter Stormare, Lena Olin in Mark Hamill. Serija je temeljila na delih najbolj prodajanega skandinavskega romanopisca, Jana Guilloua.

SCENARIST: Stanford Clarke Seidel

ŽENSKA ZA ZNORET je prvi scenarij za celovečerni film Stanforda Clarkea "Stana" Seidla, ki je prišel na platna. Ostala dva sta še THE MARSHALL PLAN in GIVE US A KISS. G. Seidel je napisal tudi mnogo scenarijev za televizijske nanizanke. 14. julija, 2000, je umrl v starosti 48 let.

Komentarji

10.12. 2005 ob 12:08

this is crazy comic

— maruša
17.5. 2012 ob 20:21

ta film mi je všeč
sem gledala

— martina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.