Kolosej
Film distribucije Continental Film

Omen 666

grozljivka / triler
Prerokba je jasna. Znamenja prav tako. 6. dne 6. meseca leta 2006 bo prišel njegov dan.
Na sporedu od: 8.6.2006, Kolosej Ljubljana
22.6.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 50min / 110min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Dan McDermott
Režija: John Moore
Otrok zakoncev Thorn umre takoj po porodu, toda nesojeni oče posvoji drugega dojenčka in ženi zamolči resnico o tragičnem dogodku. Ko otrok odrašča. se okrog njega pričnejo dogajati grozljive nadnaravne stvari in brutalne smrti, kar v starših vzbudi sum, da je njun sin reinkarnacija hudiča. Film je predelava kultne grozljivke iz leta 1976, tokrat pa jo je režiral John Moore (Za sovražnikovo črto).

…Vstal je iz Neskončnega morja in ustvaril vojske na obeh straneh,, naščuval moža proti svojemu bratu, dokler ni bilo nikogar več."

Mnogi so prepričani, da je ta prerokba iz Razodetja zemljevid grozljive prihodnost…. Ali pa predstavlja delce zgodovine, ki so oživeli v našem času. Znamenja, trdijo, so povsod okrog nas: teroristični napadi, nenavadno vreme… in seznam se nadaljuje.

Odlomek posebej izpostavlja prihod Antikrista, ki je označen s številčno sekvenco 666: znamenje pošasti. Antikrist bo moč dobil neposredno od Satana, da bi ustanovil zlagano kraljestvo na zemlji in oznanil začetek armagedona.

Robert Thorn ne pozna teh temačnih prerokb. Thorn, izkušeni ameriški diplomat, ima druge skrbi. Za njegovo ženo Kathryn je težak porod in še ne ve, da je novorojenček umrl. Zaradi izgube je čisto pobit in vso pozornost nameni Kathryn, ki je že imela dva splava. Novica bi zagotovo tudi njo strahotno potrla.

Bolnišnični duhovnik, oče Spiletto, Thornu ponudi drugega otroka, rojenega isto noč, čigar mati je umrla pri porodu. Duhovnik Thorna pregovori, naj vzame dečka za svojega; Kathryn ne bo nikoli izvedela resnico in svojega sina, ki sta ga poimenovala Damien, bosta vzgajala, kot bi bil njuno meso in kri. Kathryn otroka sprejme, kot bi bil njen in v materinstvu se kar razcveti; zdi se, da se je Thorn prav odločil.

Thorn je poklicno zelo uspešen – postane ameriški veleposlanik v Veliki Britaniji in družina se ustali na posestvu v okolici Londona. A določeni dogodki, za katere se zdi, da se vrtijo okrog petletnega Damiena, so globoko vznemirljivi: Damienova varuška se obesi na njegovi rojstnodnevni zabavi; nenavadni duhovnik posreduje Thornu nekaj srhljivih opozoril; otroški izlet v živalski se konča s pravi kaosom; Damien med vožnjo v cerkev postane histeričen; in zabrisane podobe na seriji fotografij napovedujejo šokantne smrti.

Vznemirljivih incidentov je vse več. In vsi nakazujejo, da je nekaj narobe – nekaj hudo narobe – z Damienom. Tu vstopi gospa Baylock, Damienova nova varuška, za katero se zdi, da je že vnaprej vdana otroku. Potem tragedija udari bližje domu. A šele kasneje Thorn dojame resnico: Damien ni navaden otrok; je Antikrist, čigar prihod je že dolgo prerokovan. Zdaj se mora Thorn odločiti za največjo žrtev, da bi preprečil, da bi svet doletele nepojmljive strahote.

Prerokba je jasna. Znamenja prav tako. Čaka nas armagedon: 6. 6. 06 se znamenje razkrije in naši najtemnejši strahovi se bodo uresničili.

Ozadje

Omen je sodobna srhljivka, posneta po klasičnem filmu iz leta 1976, v katerem sta igrala Gregory Peck in Lee Remick in ki ga je režiral Richard Donner. Flm je tako kot Izganjalec hudiča in Rosemaryjin otrok navdušil občinstvo ne le zavoljo šokantnih prizorov, ampak tudi zaradi nadarjenosti filmarjev za pripovedovanje zgodb in zaradi izvrstne igralske zasedbe. Omen je postal ena največjih uspešnic tistega leta.

Režiser John Moore se šteje za enega številnih občudovalcev filma. Spoznal je tudi, da je Omnova analiza zla danes pomembnejša kot kdajkoli in zato si je zelo želel prevzeti režijo nove verzije zgodbe.

"Čas še nikoli ni bil primernejši, da ljudi spomnimo, da zlo ni ne koncept ne teorija," pravi Moore. "Ima človeški obraz in moč je dobilo skozi človeška dejanja. Prava narava zla še nikoli ni bila tako očitna. V samo zadnjih štirih letih so svet prizadeli pogubni dogodki – politični, naravni in tisti, ki jim je botrovala človeška roka. Človek si ne more pomagati, da ne bi opazil, kako se vse to stopnjuje."

Omen ohranja večino tematik in strukturo scenarija Davida Seltzerja iz leta 1976, vendar je zaradi posodobitve zgodbe in likov prišlo tudi do nekaterih sprememb. "Izvirnik je imel trden temelj," pojasnjuje Moore. "Vendar smo imeli kar nekaj priložnosti, da smo like lahko posodobili."

V Omnu iz leta 1976 sta bila Robert in Kathryn Thorn lagoden par srednjih let, za Robertom je bila dolgoletna, uspešna kariera vladnega uslužbenca. V novem filmu sta precej mlajša. Po besedah producenta Glenna Williamsona, "smo tako želeli ustvariti podobo para, ki se v življenju vzpenja, tako osebno kot poklicno. Sta izobražena in uspešna, sta pa tudi mlada in garata, da bi cvetela njuna kariera in zakon. To še poveča zmedo in šok, ko začneta sumiti in nazadnje odkrijeta resnico o Damienu."

"To so kompleksni, resnični ljudje," dodaja John Moore. "Ker so liki bolj dostopni, mora občinstvo razmisliti: Če lahko pade ta močni mož, ki mi je v marsičem podoben, potem se to lahko zgodi vsakomur."

Na začetku zgodbe Robert iz čiste ljubezni do žene sprejme odločitev, ki se izkaže za pogubno. John Moore pravi: "Film zastavlja vprašanja: Kaj bi storili, če bi nekoga resnično imeli radi? Kaj bi storili, da bi jih osrečili? In kar naredi Thorn – ženo zavaruje svojo ženo pred grozovito žalostjo ob smrti otroka ob porodu – je na videz povsem neškodljivo. Ljudje posvojijo otroke; to se dogaja ves čas. A iz te nedolžne laži in njegovih poskusov narediti dobro to zlo zmore priti v njegovo življenje in v svet. Gre za tragedijo na intimni ravni, saj prizadene družino. Globalno je Robert odprl duri zlu, ker se je, ne da bi se tega zavedal, rokoval s hudičem."

Izbor igralke za gospo Baylock, Damienovo drugo varuško, povezuje Omna z enim velikih del sodobne grozljivke, z Rosemaryjinim otrokom. Z Omnom se na velika platna vrača Mia Farrow, ki so si jo ljubitelji filma za vedno zapomnili kot nič hudega slutečo mamo hudičevega potomca v klasični srhljivki Romana Polanskega, v vlogi, ki je lansirala njeno filmsko kariero.

Gospa Baylock Farrowove je predstavljena kot prijazna ženska milega glasu, ki je varuška že vse življenje. Kathryn in Roberta hitro osvoji s svojim prijetnim obnašanjem, brezhibnimi priporočili in ljubeznijo do otrok, ki je ne pozabi izpostaviti. Na vse večjo grozo staršev pa se izkaže, da gospa Baylock Damiena spodbuja in varuje – kot odposlanka iz pekla, ki bo umrla, preden bo dovolila, da se kaj zgodi Antikristu.

Farrowova je bila navdušena nad zamislijo, da bi prvič v karieri igrala zares hudoben lik. "Ampak pomislila sem: Zakaj jaz?" se spominja. "V prvem Omnu je bila gospa Baylock [igrala jo je Billie Whitelaw] že od vsega začetka zelo, zelo grozljiva. Všeč mi je bilo, da sem se je bala. Spraševala sem se, kako bom sama znala zbuditi taisti občutek takojšnjega strahu. Ampak John Moore se je odločil za drugačen pristop k liku. Dejal mi je, da hoče ohraniti skrivnost. Gospa Baylock nekaj skriva in šele kasneje bom razkril, kaj ima za bregom, mi je razložil John."

Kot je hotelo naključje, je Farrowova ravno vadila z Julio Stiles za igro Fran’s Bed, ko jo je poklical Moore. "Bilo je zabavno," pravi Farrowova. "V predstavi semi igrala Julijino vdano mamo. Z Julio sva teden dni po najinih nastopih začeli s snemanjem Omna, kjer sem ji povzročila precej več težav."

O snemanju

V prizoru, v katerem se spopadeta Thorn in Baylockova, je Schreiber po nesreči brcnil Mio Farrow v obraz, ko je ta zgrabila njegovo nogo. Mia ni bila poškodovana, Mooru pa je bil posnetek vseeno všeč in se je odločil, da ga obdrži. Zaradi tehničnih napak ga na žalost ne bomo nikoli videli. Kakšna tehnična napaka je bila, niso nikoli uspeli ugotoviti.

To je bilo samo eno od skrivnostnih dogajanj med snemanjem Omna. Še en nerazložljiv fenomen se je zgodil, ko je supervizor posebnih učinkov Matt Johnson meril prizor z vranami v ozadju – in je njegov meter pokazal …666. Johnson je pazljivo pregledal napravo za merjenje, ker takšnega odčitka ni videl še nikoli poprej.

Nekega večera med snemanjem prizora, v katerem se Thorn po telefonu pogovarja z nekim drugim likom, je eksplodirala luč nad prizoriščem snemanja, kamera pa je tekla. Če ne bi bilo nad kamermani ponjave, bi zdrobljeno steklo padlo nanje.

6. oktobra (spet je tu ta številka!) se je skoraj polovica ekipe skrivnostno zastrupila s hrano, čeprav k sreči ni bilo nič resnega. Hrano so kasneje pregledali, a niso našli nobenih bakterij.

Morda najbolj srhljivi trenutki na snemanju pa so bili, ko je fotograf Vince Valitutti razvijal serijo fotografij. Odkril je, da so na določenih podobah Peta Postlethwaita kot očeta Brennana zabrisani gibi proti tlom, kot pri kopju. Valitutti in njegova ekipa so takoj povlekli vzporednice z zgodbo, v kateri Jenningsove fotografije Brennana razkrivajo enake zamegljene gibe, ki oznanjajo brutalen konec tega lika.

O igralcih

Julia Stiles (Kathryn Thorn) je posnela filme Edmond, Little Trip to Heaven, Bournova identiteta, Bournova premoč, Nasmeh Mone Lize, The Business of Strangers, Save the Last Dance, State & Main, O, Hamlet, 10 razlogov, zakaj te sovražim.

Veliko nastopa v gledališču.

Liev Schreiber (Robert Thorn) je posnel filme Mandžurski kandidat, Vsota vseh strahov, Hurikan, Sfera, Krik 1-2-3, Odkupnina, Kate and Leopold, Hamlet, The Hurricane, A Walk on the Moon, Twilight, Mixed Nuts., The Daytrippers, Big Night, Party Girl, Walking and Talking, Mad Love, Denise Calls Up.

Njegovemu režijskemu prvencu je naslov Everything is Illuminated.

Za televizijo je posnel RKO 281 in Lackawana Blues.

Mia Farrow (gospa Baylock) je posnela filme Arthur & The Minimoys, Fast Track, Rosemaryjin otrok, Veliki Gatsby, Smrt na Nilu, Purpose.

Leta 1982 je s komedijo A Midsummer Night’s Sex Comedy postala muza Woodyja Allena. Skupaj sta posnela več kot trideset filmov, med drugim Hannah in njeni sestri, Zločini in prekrški, Možje in žene, Sence in megla, Alice.

Leta 1977 je napisala avtobiografijo What Falls Away.

O režiserju

John Moore se je rodil in odraščal na Irskem. Kariero je začel kot kamerman pri televizijski novicah, potem pa je delal kot pomočnik kamere pri filmih Neila Jordana in Jima Sheridana.

Ko je začel režirati reklame, se je z inovativnostjo in izjemnimi posebnimi učinki kmalu uveljavil po vsem svetu. Delal je spote za Adidas, Guinness in SEGO. Kmalu po tem, ko so med podelitvijo nagrad MTV premierno predvajali njegov spot za SEGO, sta mu Twentieth Century Fox in Davis Entertainment zaupala režijo filma Za sovražnikovo črto z Genom Hackmanom in Owenom Wilsonom.

Leta 2004 je režiral Flight of the Phoenix, v katerem sta igrala Dennis Quaid in Giovanni Ribisi.

Komentarji

21.4. 2006 ob 13:00 zvezdica

Tovrstna zvrst je nizala uspehe v 70. letih in rimejki teh kultnih filmov, po moji presoji, še zdaleč niso tako uspešni. Nemara je filmskim ustvarjalem zmanjkalo idej, ali pa svoje "mojstrovine" skrivajo za znanimi naslovi. No, pustimo se presenetiti. "Woah to you oh earth and sea. For the devil sends the beast with wrath, for he knows the time is short. Let him who hath understanding recond the number of the beast for it is a human number. It's number is 666". IRON MAIDEN

— 666
7.5. 2006 ob 18:50

a to je ta film ko se n reklami en fantk guga na gugalnci?

— christina
15.5. 2006 ob 15:32

lol, nub..

— jst
27.5. 2006 ob 16:53

Sam a ne bi blo bolš če bi bla premiera na 6.6., e pa 8.6.? Vsaj glede na opis..

— Lemon
29.5. 2006 ob 14:41

Ne razumem poanto zavajajočih žanrskih oznak. Čemu se prodaja kot triler, če je film v resnici srhljivka oziroma celo grozljivka. Kakšen človek s slabšim srcem gre lahko na hitro v Kolosej, da bi si pač ogledal spodoben triler, potem pa doživi dvourno horor pasiranje, če ne zapusti kinodvorane. Jaz bi zahtevala denar za vstopnico nazaj. To se je namreč pred kratkim zgodilo nekemu starejšemu gospodu pri drugem filmu z enako oznako, ki je bil v resnici srhljivka. Besno je odšel iz dvorane, ker pač slabo prenaša vizualne in zvočne efekte, ki faširajo gledalca z namenom, da ga faširajo. Se mora občinstvo res predhodno samo dokopavati do informacije, kakšen tip filma gre v resnici gledat? Mislim ...

— Simona
29.5. 2006 ob 14:46 zvezdica

Emm, leta 1976 sem film pogledal in me je zelo impresoniral, začel sem ze zavzemat za njega in po dolgotrajnih odkrivanjih sem ugotovil, da je vsebina filma resnična. Katastrofa se bliža!

— AlKoHoLiK
31.5. 2006 ob 0:12

Če bi to bilo res, nebi bila premiera tega filma 8.6 moram pa priznat da je kar srhljiv odlomek filma, ki ga predvajajo v koloseju

— LEPOTEC
1.6. 2006 ob 17:06

toti film je legenda omen666 pa se bo vecja

— darc
5.6. 2006 ob 17:12

bolš bi bilo če bi bila premiera 6.6. saj tudi takrat naj bi se nekaj zgodilo(v filmu).

— neznanka
6.6. 2006 ob 11:08

Tale filem bo moral biti kulll upam da bom mel cas da si ga ogledam v Kinu ker tegale spektakla res nočem zamuditi :D

— 666
6.6. 2006 ob 14:16

danes pride...

— Miš
6.6. 2006 ob 15:24

rad bi povedal da je film zelo dober in že pri pred filmu se to opazi

— odličen film
6.6. 2006 ob 16:35

Se popolnoma strinjam kar je napisala Simona! Res to sploh ni triler ampak je grozna srhljivka! Ok če so že naslovi čudni, nej bo. Ampak žanr naj pa ostane tak kakršen je v resnici! lp

— Hulk
6.6. 2006 ob 19:43

joj kumi čakam da ga grem pogledat btw lol ker datum je dons 666 :D

— nobody666
6.6. 2006 ob 20:49

to morn it lejat!

— lyrchyka
7.6. 2006 ob 18:09 zvezdica

Film sem si ogledala včeraj. Glede na to da je remake, je zelo dober! Ima kar nekaj trenutkov, ko celo dvorano dobesedno dvigne iz sedežev! >:)

— 6-6-6
7.6. 2006 ob 18:11

za tiste, ki niso vedeli: premiera, oz. predpremiera filma je bila včeraj, 6.6.2006! Karto je lahko kupil vsak! Pa sploh ni bilo toliko ljudi.

— 6-6-6
7.6. 2006 ob 18:31

KomaJ ČaKam Da Ga Rem LeDaT :D !! JeeJ

— PunKerCa
7.6. 2006 ob 19:28

kako pa je blo naslov filmu iz leta 76? hvala za odgovor. p.s.: ti filmi so sicer odlični, samo prevelko reklamo za hudiča delajo... to pač ne more bit dobro.

— firbec
7.6. 2006 ob 20:06

firbc jest se čist strinjam s tabo... k tako reklamo za 666 ja pa res ni newem kva... to je čist skery... folk skuleri se lej kva gledate ne bit najivni to ni dobr... pa ne se pustit pretnt tem k vs hočjo sm ob dnar spravt

— ledena
8.6. 2006 ob 16:26

Toti film more bit res zakon . Sicer ga še nisem gledala ampak ga bom komaj v soboto . upam pa da bom iz kino dvorane prišla živa ! : )

— TiNchEQ
8.6. 2006 ob 16:41

a kdo ve kok traja ta film?

— omen666
8.6. 2006 ob 20:30

a v cel nebo tega filma al kko???

— mene
9.6. 2006 ob 12:53

film mi je bil všeč edino motila me je kanta za smeti v ozadju scene, ko so snemali pehars suhih hrušk. a ne bi vsaj umaknili nesnago in zaživeli prečiščeno življenje, drugače pa navdihujoč film ki mi bo vedno ostal v lepem spominu.

— vanja
9.6. 2006 ob 17:19

ja me je strah iti v kino pogledat kako so popačili originalnega Omena iz l. 76 (zame osebno je ta ena največjih mojstrovin!) tko da si res ne znam predstavljati kaj bi v novem Omenu imeli kaj za dodati razen ga popačiti. ja "holivud" je pa res dokončno dočakal apokalipso. EX.

— ex
9.6. 2006 ob 22:23

Lih sn prišla domov iz kina... damn it kak me je strah!!! nikoli več gledati grozljivke!!! mater je bla strašna... z frendico sma še kričali tak kot vsi ostali v dvorani!!! pa še mali froc je tak strašni!! je pa res ena najbolših grozljivk kaj sn jih gdaj gledala =P ogled priporočen P.S. ne jejte poleg kokic

— PunKerCa
10.6. 2006 ob 14:23

še en tak,lahko rečem. zmajkal novih idej( 3...srednja žalost

— mare
10.6. 2006 ob 19:44

Filma si še nisem ogledala a si ga nameravam. Mislim da bo film zelo dober. Videla sem že veliko napovedi in komaj čakam da grem gledat ta film.

— satanka666
11.6. 2006 ob 12:35

Film sem si ogledala včeraj in sem bila kar malo razočarana... v filmu je blo vse skupaj mogoče 10 min groze... film odsvetujem ljubiteljem grozljivke saj tega tu ne boste našli

— Bejbi
11.6. 2006 ob 12:47

film je vreden ogleda, čeprav resnično grozen

— uršika zala
11.6. 2006 ob 12:54

Ja FiŁm je biŁ kr faJn mogoČe Me je MotŁo sAo To da Je trAjAŁ preDoŁgo :D SAo... Fajn fiŁm, ZanimiVa zgOdba,.

— hehe
11.6. 2006 ob 14:36

rad bi samo povedal, da je toti film za kurac.Identičen z njegovim predhodnikom(če smo natančni z prvim delom kultne grozljivke omen iz leta 76),še dialogi so enaki.Pomoje ljudnje vec ne znajo delat filmov in zivimo v času ko samo kopirajo in ponavljajo, ker nevedo kaj bi se počeli. NA BRUHANJE MI GRE !!! 333

— kritik
11.6. 2006 ob 18:45

Mal si zaj*... Tko je: "WOE to you oh earth and sea. For the devil sends the beast with wrath, BECAUSE he knows ."

— Iron Maiden
12.6. 2006 ob 11:22

Remaki filmov izpred toliko let ko so taki filmi postajali kultni (kultni so socer zdaj, takrat so nastajali) so totalen polom. Tako kot Omen 666. Neizvirna, nezanimiva zgodba, igra tega "Omna" je polom saj se nezainteresirano spogleduje s kamero skozi cel film. Škoda, da smetijo filmsko sceno s takšnimi filmi.

— donkey
12.6. 2006 ob 13:34

alo..toti film je meni ful dobri pa tui grozni...sam nevem kak dugo traja...mi pliss povete...? *kolosejka*=)

— xxx
12.6. 2006 ob 19:30

no, js sm nameravala it to gledat za brzdej zdj pa nevem al nej grem al ne zto, ( js sm namreč ljubitelca grozliuk:D) k eni praujo d je ful dobr in bi ga šla gledat, eni pa d je kr en...a mi lah kdo pove a je grozn al je kr en!? k zdej sm v dilemi in morm vedt če je vredn mojga dnarja...:D:D:D (joke)

— ...xXxzmedenkaxXx...
13.6. 2006 ob 19:59

pošten film, ne priporočam ljudem ki majo probleme s srcem :P

— death
14.6. 2006 ob 14:24

po mojem je to ful vredi film...pa dobro je da nimamo v kinu samih bednih komedij , ampak tudi srhljivke pa grozljivke pa to...izberite pa sami če bote šli gledat..ga priporočam..;)

— ...
14.6. 2006 ob 17:31

zakaj pa je naslov omen? =D oni vozi dober avto :) infiniti e0x =D

— Tai Chi
14.6. 2006 ob 21:03

Imam par vprašanj za Alkoholika ... kje si pobral te vire? ... kako misliš, da bo na lepem vstal Satan? Da se bo rodil njegov otrok in pogubil cel svet ... ? Velikokrat sem sam iskal take odgovore in velikokrat prišel na podobna pota kot ti, vendar naj nas ne skrbi preveč ne ta film ne grozodetja po svetu. Bog je ustvaril Zemljo iz ljubezni do nas, da bi nam dal življenje. Sedaj pa mislimo, da bo prišel neki čiček čaček (kakorkoli, tudi sam vanj verjamem), vendar Bog tega nebi nikoli dopustil. Grozodetja, ki se pojavljajo po svetu niso izvor v Hudiču, temveč v človeškem umu. Preveč smo zdesetkali Zemljo, zato se podnebje spreminja. Film je zelo hladen, saj tudi mora biti. Zrežiran je še kar dobro, čeprav bi lahko bile nekatere 'slike' boljše. Sicer pa NO COMMENT. FAJN BODTE 8aja pa Alkoholik ne glej name kot da sem te diskriminiral ... spuštujem tvoje mnenje ... upam da tudi ti moje)

— Neljubitelj grozljivk ;)
14.6. 2006 ob 21:51 zvezdica

Film je praktično 100% copy paste originala, zato ga je težko oceniti - najbrž je dober, ampak v primerjavi z originalom, vsaj zame, popolnoma zbledi. Mislim da sta bili glavni vlogi malce zgrešeni, vsaj Julia Stiles me ni prepričala, Damien je bil še kar, Mia Farrow pa je bila d best of, cela hudičeva služabnica od nog do glave. Skratka, priporočam ogled samo tistim ki niso videli originala, ogloed pa toplo odsvetujem srčnim bolnikom, ker je dvorana nekajkrat dobesedno poskočila od groze.

— Lenča
14.6. 2006 ob 22:43

Tako dolgočasnega filma že dolgo nisem videl. Brez veze.

— Totalno zanič
15.6. 2006 ob 13:51

Če hočete gledat nekaj RES RES groznega si poglejte film/dokumentarec... Večina je igrano - ampak točno tako kot ej bilo, in nekaj je kratkih intrevjujev z še živimi pripadnki. No to je CHARLES MANSON FAMILY film - jaz ga nisem mogla gledat do konca, pokažejo vse bre TRESOČIH KAMER in hitri premikov in podobnim. Pokažejo, vsee še preveč za gledat. Dobite ga v Čebelici - to vem za ostale videoteke nevem kako je.. ampak res č hočete kri, grozo, spolne orgije vse videt od blizu je to pravi film za te ki radi to gledate...

— Maya
15.6. 2006 ob 16:00 zvezdica

Hudičev sin je nazaj. Da bodo čez lužo posneli še rimejk Znamenja, briljantne in hudo srhljive mojstrovine iz leta 1976, je bilo jasno kot beli dan, ali če hočete, kot črna noč. Še posebej, ker je bil letos edinstven datum. Datum Hudiča, 6. junij 2006. Datum treh šestic, datum znamenja, znak za prihod novega antikrista, novega Mefista, ki bo obrnil svet. Ki bo sestrelil celo Boga in Jezusa Kristusa ter nam pokazal kako bi morali živeti. Smešno, glede na to, da je svet trenutno v krizi. Da tako ali tako izgleda kot da bi ga vodil Hudič. Da je peklenskih izbrancev cel kup. In da Bog nima več prave moči. Da se mu ne ljubi več ukvarjati z nami in si je pač vzel dopust. Ravno zato novo Znamenje, sicer premalo grozljiv, slabo odigran, preveč statičen, slabo dramatiziran in premalo okulten rimejk, ne pade na plodna tla, marveč nekam stran. Tja, kjer ga ne moremo vzeti zares. Še posebej na koncu, ko malega Damiena posvoji ameriški predsednik in ko je mali Damien prepričan, da je zadel v polno ter da bo na ta način zavladal svetu. Smešno, glede na to, da svetu vlada George Bush, ki ga mnogi že od začetka povezujejo s hudičem. In ta isti Bush zagotovo ne potrebuje malega hudička, ki mu bo solil pamet, saj situacijo več kot odlično obvlada sam. Dobro, ne bodimo preveč nesramni do tegale rimejka, ki kljub temu kaže nekaj pameti. Že zato, ker v vlogo pošastne gospe Baylock vtakne Mio Farrow, originalno Rosemary, tisto nesrečno mamico, ki je leta 1968 ravno tako rodila malega hudička. Škoda, da zakonca Thorn igrata Liev Schreiber in Juila Stiles, saj sta premlada, preveč otročja in premalo karizmatična, da bi ju vzeli zares. Da bi jima verjeli. Težava je v tem, da si ne verjameta niti sama. Še posebej, če vemo, da sta ju leta 1976, v originalu, ki poleg Carrie še vedno velja za enega mojih najbolj srhljivih filmov vseh časov, igrala Gregory Peck in Lee Remick. In Liev seveda ne more biti Gregory, Julia pa ne more biti Lee. Jasno, tudi mali Damien, ki ga sedaj igra Seamus Davey Fitzpatrick, ni takšen kot bi moral biti. Kot je bil nepozabni Harvey Stephens, ki se sedaj pri šestintridesetih letih na hitro pojavi kot novinar tabloida. Pametno, glede na to, da je rumeni tisk v novem tisočletju močnejši celo od politike.

— iztok gartner
16.6. 2006 ob 18:02

dons je 16.06.06!! 2. šansa za hudiča k se 06.06.06 ni nč zgodl :P

— ghaaa
16.6. 2006 ob 21:03

Oblubm da bom sla ta fil jutr gledat k nej bi bil res ful ql.

— Uršy
17.6. 2006 ob 16:51

Pred tednom dni sem bila v kinu kjer sem gledala omen 666. Doma imam tudi original film iz sedemdesetih let in moram reč da primerjava oz. razlika med njima je zelo očitna. Tisti Omen original iz 70-ih je dober vendar bi lahko bil boljši, igralec ki je igral v njem gospoda Thorna, Damienovega očeta pa je sploh zgrešen, saj po zunanjosti zgleda prestar, da bi delal očka petletnemu otroku/ hudičku. Rimejk Omna to pomeni Omen iz tega leta 2006 pa je res narejen boljše kot njegov predhodnik, saj vsebuje odlične zvočne efekte in sem se res prvič ustrašila pri neki grozljivki saj jaz grem ponavadi gledat vsako grozljivko ali triler v kino in se nisem še pri nobeni ustrašila zako da sem skočla iz stola.Primer dober je da pri Emily Rose in pri Krogu/The Ringu sem se še smejala in seveda tudi moja družba in lahko rečem da Omen je res film ki si zasluži res vsa priznanja saj se je v kinu končno znašlla grozljivka pri kateri nismo le trpepetali ampak smo skoraj pustili srce v filmu. Igralska zasedba bi bila pa lahko boljša saj razen Gospoda Thorna in Damiena ter tistega fotografaa so ostali bili popolnoma zanič. Julia Stiles je za tako vlogo preveč mlada in deluje preveč otročje in nedolžno, igralka Gopsa Beylock pa ne zgleda kot Damienova mati pa čeprav v filmu je res. no to je moje mnenje. Tisti ki res imate radi grozljivke ne le za zabavo ampak jih res radi gledate in ste res nori nanjih pojdite ga glefat saj vam ne bo žal. :-)

— Elisa*
18.6. 2006 ob 11:51

Glede ,da je film realka filma iz 1976 se mi zdi kr uredu..glede nato da so realke ponavadi brezvezne in zanič...zgodba se mi zdi dokaj resnična...In moram priznati da me je film nekajkrat pošteno prestrašil...nism si ogledala filma iz leta 1976..tato mi je bil današnji film mnogo bolj ušeč kot pa tistim ki so si ogledali oba filma.VEliko bolj zanimivo je če zgodbe ne poznaš!!Vreden je ogleda tistim ki vsaj malo verjamejo v hudiča in obožujejo grozljivke!!p.s.prip oračam,da si ne ogledate originalnega filma,saj boste zgodbo avtomatično poznali in vam ne bo zanimiva!!!HUDIČ JE PREVLADAL SVETU...MUAHAAAHAAAH AA!Konc ni tipični ameriški saj zlo zmaga!!ocena:od 1 do 5 je:4

— lara
19.6. 2006 ob 13:19

Jaz si še sicer tega filma nisem pogledala vendar se bom zagotovo odpravilo v Koloseja takoj ko bom imela to možnost, da si ta film tudi ogledam... LP! łnes_Ka

— łnes_ka
20.6. 2006 ob 14:04

× ok fiLm je biu zakon, sam na cajte te skoraj vrže z stoLa ! OrginaLa nisn LedaLa pa toti tut ni tak sLab .. mogoče ni najboLjši je pa ziher zakon.. =S ×

— MissyKaa
20.6. 2006 ob 17:12

danes si gremoogledat ta film tak da še počakajte na oceno:)

— lloll
20.6. 2006 ob 17:41

ta film je naj bolj legendarni od kar glejam filme...svetovni je cool ej

— Klarchy
20.6. 2006 ob 19:32

Film je fulll fulll dobr...wsaj za mlade...ker je par grozljivih prizorov...uglawnem full dobr...

— lola
21.6. 2006 ob 15:12

in ste prvič priča čudesu televizijske naprave, vas bo morda navdušilo, drugače pa v tem stoletju take poceni fore kot so.. 6 junij ob 6am 6kozlov 6biločesa+ citati biblije (najboljši : pojem morja interpretiran kot svet POLITIKE.) + črn deček ki samo statira in zlobno gleda + spontano noseče matere + Satan v podobi črnega ovčarja. sam Bog se lah sam prime za glavo... AH SEJ RES, najbol originalna scena pa je ko srečamo duhovnika opečenega od hudega požara, ki nekako spominja na X files možiclje mešano z Dark side iz Star wars!! lobanjo pa ima skoraj tako dolgo kot Alien. pa še gube možganov se vn vidjo. oskar clip.

— tash
22.6. 2006 ob 16:30

po tem ko sn bral opis se mi zdi coolampak omo vidli ne???

— Decayingdog
24.6. 2006 ob 19:01 zvezdica

Naceloma sploh ne gledam srhljivk, v kino sem sla s kolegico, ki si je film hotela ogledat. Zal mi je, ampak film je men smesen - dva dobra nacina smrti, direkt za u Final Destination, sam to je pa tut to. Klisejski in osladni dialogi, neprepricljiva igra, nezanimivo. Grozen film, ampak ne u takem smislu, kot so si to verjetno zeleli ustvarjalci.

— Nina
25.6. 2006 ob 21:22

Ta film sm si ogledu učeri. Ne zdi se mi nč kej posebnga ni sploh strašn, ampak morm pohvalt da so nekateri odlomki zelo dobri. Drgač pa sm že videl boljši film. Govori pa se da satanova številka ni 666 ampak 616.

— Damien
26.6. 2006 ob 14:58

jas jih rada gledam sploh pa more bit ta film kul

— anja
26.6. 2006 ob 16:39

oj. mene pa zanima sam kok cajta traja ta film?

— katja
26.6. 2006 ob 22:30

kako lahko dajo v takšen filem otroka!ko pomislim da je moral ta otrok igrati v takšnem brutalnem filmu,me boli srce.kako so lahko ljudje tako kruti.moram vam povedati da filma ne priporočam bolnikom srca,saj jih lahko zadane kap,kot je mojega brata.upam da veste,da sedaj leži na bolniški postelji in je paraliziran!SRAM VAS JE LAHKO DA STE TA FILM DALI NA SPORED! to je nezaslišano!PACKI STE!2"fej vas bodi!

— katja
26.6. 2006 ob 23:55

Film me ni preveč navdušil in sem komaj čakal da ga bo konec.

— Slosilver
27.6. 2006 ob 12:51

folk že skos sprašuje kok je doug film...no doug je 110 minut... js ga bom šla tut gledam jupi hehe komi ga čakam d widm kko to zgleda d folk iz stolou dol pomeče =P

— zaLa
27.6. 2006 ob 19:38

Kaj tako bednega, dosadnega, razvlečenega in neprofesionalnega že dolgo ne, katastrofa!

— z.
27.6. 2006 ob 21:28

film sn si dans ogledala...pa morem rečt da t osploh ni grozlivka.bol je smešn ko strašn...ne priporočam ogleda...ni vredn 900 al kolko stane vatopnica..:P

— munjen film
27.6. 2006 ob 21:28

Ravno zaj sem se vrnla iz kina.. Film se mi je zdel kar dober vendar ne tako grozljiv. Strašen je bil le na trnutke. Sama sem se ustrašila 2x drugače pa ne. Je pa zanimiva zgodba. Mogoče je bla kriva tudi družba s katero sem bla (hehe-vanesa).. sam bi me blo pa kar strah če bi film gledla sama doma... NOo to je vse =) ayt

— Annyka
27.6. 2006 ob 22:12

ja torej...film je bil kr brezveze..no na trenutke te res mal prestavi iz stola...sam drgač pa ni neke poante v njem... nič kai pretirano strašnega... tak da ...ne panike zaganjat:D

— x
28.6. 2006 ob 12:44

Kar v redu film. Ocena 5.

— Primož
28.6. 2006 ob 13:12

menda je ful hud film pa še mau srhliv je:D zle ga grem gledat-poročam poj...

— ×KajcHa×
28.6. 2006 ob 14:09

Film se mi je zdel zlo kul..večinoma tud smešn..najbolš je uno k mu glavo odseka:D...hehe

— Miny
28.6. 2006 ob 14:11

Pozabla sm povedat, d te eneparkrat prow dvigne s stola, sam je ful hudo:)

— Miny
28.6. 2006 ob 21:07

ta film..se mi prav nič ni zdel kaj grozn..in zanimiv.prava beda

— .
29.6. 2006 ob 13:05

js grem dons gledat ta film xD...upam da je dobr...k velik grozljivk ni :/

— MysticaŁ angeŁ
30.6. 2006 ob 20:25

film je enkraten danes sem si ga ogledala in 3 krat me je prav fajn vrglo iz stola. je zelo dober film ker prikaže use sproti in je use jasno. ga priporočam

— urša
30.6. 2006 ob 20:39

no moj komentar je zlo v redu men je film bil neznansko ušeč,pa čeprav me je strah takih grozljivk. ampak ta grozljivka je bil film tedna.LOL.saj zame.

— spelcy_ka
1.7. 2006 ob 15:43

film je ful dobr:)

— anja
2.7. 2006 ob 21:35

grozliuka z. t.i. triler je biu lul hod jest ga bom šu ju3 s5 gledat s punco par prizorou je prou strašlivih npr na koncu ko ena žensak skoči v t.i. očeta damiena tist trenutk sm kr s stola skoču res fulm je ful hud

— mičko
3.7. 2006 ob 15:30

hja tkole mamo.film ni slb tko no nč posebnga, če ti je res dougčas si ga loh ogledaš. kar se tiče groze pa tega pa še zdaleč ni grozn niti srhljiv, kšn prizor ali dva sta, ostalo pa bl megla!!! moram priznati da sm pričakoval veliko več, mal sm razočaran ampak nj bo- ocena od 1 do 5 (3) , od 1 do 10 (6).vsen si ga pa oglejte loh, da bo vam pač bl všeč :)

— scorpxxx
4.7. 2006 ob 13:41

am ja film si ogledala učeri...in morm rečt da je ful dobr film na trenutke u ibr grozn...morm pa reč da sm bla nad koncm filma zlo presenečena...misnla sm da bo un mali umru...=)

— bućka
5.7. 2006 ob 13:52

film je pa tok bedn da nemore bit bednejsi

— kr neki
7.7. 2006 ob 10:33

to film rula sam konc mi je maw čudn a mislte da bo kej nadaljevanja??

— 5ra
9.7. 2006 ob 11:13 zvezdica

jas sn misla da bo fil bol grozljiv..sicer so res nekateri prizori grozni, vendar film kot celota mi ne predstavlja nekaj strašnega in..hmm..nevem kai naj rečem...o filmu bi pa rekla..da se bo definitivno nadaljeval, ker je bil res super konec..okrog tega otroka so umrli vsi po prerokbi, vendar je sam ostal živ..seveda tako ne more ostati...

— :..:.::.::.:..:
12.7. 2006 ob 12:25

fuul fajn pau filma sn premežala pa preslišala =D ... samo film je res dober pa vse samo so prizori ko dobesedno zacviliš ko vidiš ... pa tisti rodweileri ...

— babe
15.7. 2006 ob 11:20

Kaki Naslov Te to Je OMen 666 ??? Men Se Zdi Smešno Neumen..:D...Mejbi Pa Je Gud Film.:P Ayd, ...Mejte Se !

— Omen 666
17.7. 2006 ob 11:04 zvezdica

666 magične številka ob kateri nam zaledeni kri.Film je strašen ampak zelo malokrat sem se ustrašil.Film je pustil zanimiv konec in mogoče pride tudi nadeljevanje.In namesto da bi jokal od groze po koncu filma sem se smejal obupni zgodbi

— 666
17.7. 2006 ob 12:01

kul film nič boljška takšnga sina bi še jst imel.haha...saj ne.bye

— hudičov naslednik
18.7. 2006 ob 11:04

bolše grozlivke še ni blo svetovni efekti. vglavnem film je cool. MARIBOR VIJLOČNI

— miška
20.7. 2006 ob 10:37

jop, tele filM sn že gleDu...men se je zdeu premalo grzn..pa so ga vsi tok hvalil, da je prav grozljiv, men se ni zdeu niti malo..men je to edino potrata časa..pa še skor vse odlomke sm že vnaprej vidu, kr so itaQ vzeti ven iz filMa znamenje...tokn da mimo ste ga vsekal fuull, men je zlo žau čr bi lohka ocenu od 1-10 bi dau oceno 1...eto to je to..pa spravte se delat boljše filme..in grozne..sorry če ste se ob mojem kometarju zjokali, vendar jas sem moru to povedet...lp iz " tam dol na ravnem polju..." nimam vas rad..temveč vas ljubiM.*mwa* papa folk´c

— fuck off
21.7. 2006 ob 21:20 zvezdica

Zgodba filma je zelo dobra. Nekaj krat te lahko zaradi vizualnih in zvočnih efektov (ti so špica) kar zabije na sedež. Priporočam ga vsem, ki bi radi da bi vam vsaj za 2 uri kri hitreje tekla po krvnem obtoku. LP PS: Oglejte si tudi: 1. Poseidon 2. The Fast & the Furious: Tokyo Drift

— Kritik
25.7. 2006 ob 12:50

TA FILM JE POPLNOMA SMEŠEN OTROK DELAM NEKAJ ČEGAR SPLOH NI ZMOŽEN NITI FIZIČNO NITI UMSKO FIL MI JE POPOLNOMA BEDAST

— MARKO
26.7. 2006 ob 10:07

Tisti ki ste sprašval kok časa traja film, film skupaj z prvimi reklamami traja 2uri, brez unih začetnih reklam pa 1.45 . Drugač je film še kr uredu ene 3x je na hitr neki strašnega drugač pa ni tok zlo grozn.

— someone
27.7. 2006 ob 14:34

a lohk uprašam uredništvo zakaj ste zbrisal moj komentar k je bil čist lep? v glavnem, ful hud film. tisti, ki pa ne veste kaj je dober film si pejte pa raj supermena ogledat

— Marty
30.7. 2006 ob 17:47

film je biv ful ampak res ful dobr vsaj men misla sm sicer da bo bl gruzliv ampak vsen je blo kr neki takih prizorov k si se res ustrašu.k so se stvari zgudile kr na enkat...igralci so dobri posebi damien pa njegova varuška...no film priporočam tistim k majo radi gruzlivke oz. trilerje...aja pa še to kukr je že ena prej rekla ta film ni lih primern za srčne bolnike

— Crazy Girl
13.8. 2006 ob 20:01

ma filem je še kar gozen! ampak kul!

— martin
14.8. 2006 ob 16:38

kaj pomeni omen?

— krena
15.8. 2006 ob 11:36

prijateljica mi je povedala kaj se dogaja v filmu in moram reč da je ful kul. 666

— shain
22.2. 2007 ob 14:05

ta film je grozljiv samo to je film to nevem če je po rastničnem dogotko vndar je neresničen POJDITE SI GA OGLEDATI VELIKO SREČE =)

— =)
4.3. 2007 ob 13:50

ful pudobn k davinčijeva šifra

— nika
17.3. 2007 ob 9:27

Omen je dober film. Fajn grozljivka...z dobro zgodbo. Sm pogledala tud neki posnetkov originalne verzije in je tud super. Neki prizorov je v originalu iz leta 1976 še boljših. Sam je ta omen vreden ogleda! Mene je vredu prestrašlo kr je tud fajn izbrana glasba v filmu.

— Samy
24.3. 2008 ob 17:33

no jest filma še nism gledala, ampk ne verjamem u to: 666! pač ena številka... pa tisto kar piše O SNEMANJU... pač... se zgodi an! a so film snemal 6.6.2006?

— LoLiKaAaAaAa
25.8. 2008 ob 16:57 zvezdica

Sicer mi je film kar všeč vendar me ni velikokrat prestrašil. Liev Schreiber mi je bil v filmu všeč in je dobro odigral to vlogo. Julia Stiles je bila že malo mimo,Seamus Davey-Fitzpatrick sicer je dobro igral glede na svoja leta vendar mi je bilo čudna zakaj je ta mali hudiček spregovoril le par drobcenih besedic. Mia Farrow pa je bila za varuško dobra izbira! uživajte !

— Buah
24.11. 2009 ob 13:25

Coolski film..ga mam na DVD-ju xD res zakon<3

— The Omen 666

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.