Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Ogorčenje

drama
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 50min / 110min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: James Schamus po romanu Philipa Rotha
Režija: James Schamus
Film, ki temelji na romanu Philipa Rotha, se odvija leta 1951 med korejsko vojno. Marcus Messner je bister judovski deček delavskega stanu iz Newarka v New Jerseyju. Judovska skupnost ga želi rešiti pred vpoklicem v vojsko, zato mu dodeli štipendijo za nadarjene in Marcus se odpravi na majhen konservativen kolidž v Ohiu. Tam se resno loti študija in dela v knjižnici, za družabno življenje pa se ne zmeni kaj dosti. Življenje se mu postavi na glavo, ko se zaljubi v prelepo kolegico Olivio Hutton. Marcusova zaljubljenost sčasoma preide v obsesijo in njegovo obnašanje je vse bolj konfliktno, kar privede do spora z dekanom Hawesom Caudwellom in ogrozi njegovo skrbno načrtovano prihodnost.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.