Kolosej
Film distribucije Continental Film

Odsev

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 13.11.2008, Kolosej Ljubljana
24.12.2008, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 50min / 110min
Leto: 2008
Država: ZDA, Romunija
Jezik: angleščina
Scenarij: Alexandre Aja in Gregory Levasseur po filmu Sung-ho Kima
Režija: Alexandre Aja
Režiser grozljivk Krvava romanca in Opazujemo te v predelavi korejskega filma sledi nekdanjemu detektivu Benu, ki se skuša po tragični smrti prijatelja znova postaviti na noge. Zaposli se kot varnostnik pogorelega nakupovalnega središča, toda med nočnimi obhodi se mu pričnejo v zrcalih prikazovati srhljive podobe. Da bi pred duhovi iz onostranstva rešil družino, mora Ben razkriti temačno skrivnost, ki v zrcalih ustvarja smrtonosne odseve.

Režiser filma Opazujemo te! predstavlja Odsev. To je srhljiva zgodba o nekdanjem policistu v težavah, ki mora rešiti svojo družino pred nepopisnim zlom, ki uporablja ogledala kot portal v njihov dom.

Na prostosti je nov strah: v svetu Odseva

Od folklore do pravljic, od vraževerja do verskih tradicij – mitologijo, povezano z ogledali, je vedno obdajalo nekaj temačnega. 

Za Rimljane so ogledala imela moč, da odsevajo dušo človeka in so vplivajo na njegovo dobro počutje. To, skupaj s prepričanjem, da se življenje obnovi vsakih sedem let, je porajalo stoletno legendo, da bo nekdo, ki razbije ogledalo, imel smolo sedem let.

V filmu in literaturi so ogledala simboli nečimrnosti, nevarni portali resnice ali transportna sredstva v druge čase in kraje. Židovska vera narekuje, da v času žalovanja za rajnkim v njegovem domu pokrijejo vsa ogledala, da živečih ne bi zmotile pasti lepote in fizični svet.

A te svarilne pripovedi o narcisizmu in smoli zbledijo v primerjavi z najbolj pogostim fenomenom, povezanim z ogledali: smrtjo.

Poznajo ga različne kulture, od Rima do Daljnega vzhoda. Izročilo pogosto pravi, da so ogledala zla bitja, ki ujamejo duše živečih – in tako povzročijo smrt – ali ujamejo dušo pokojnega, preden pride v onostranstvo in tako duše uroči v večno ujetništvo. (Vraže pravijo tudi, da vampirji nimajo odseva v ogledalu, ker so nemrtva bitja in so dušo že izgubili).

Ta povezava med ogledali in smrtjo se je prenašala iz generacije v generacijo in jo poznajo družbe po vsem svetu. Vse to priča ne le o človekovem kompleksnem odnosu do Velikega neznanega, ampak tudi do lastnega odseva.

"Odsev nas izzove, da pogledamo vase," meni Kiefer Sutherland.  "Težko se je pogledati, tudi če ste še tako čedni. Na fizični in duhovni ravni se je v ogledalu težko soočiti s seboj. Odvisno od tega, kaj vidite, je to lahko zelo srhljivo."

Najtemnejši elementi te kolektivne mitologije so v 21. stoletju dobili novo podobo v Odsevu.

Med pripravami na film, ki je remake južnokorejske grozljivke iz leta 2003 z naslovom Into the Mirror, je producentka Alexandra Milchan videla možnost ustvariti večplastni triler v slogu The Shining.

"Če pri filmu odmislimo vidik grozljivke, je nekaj zelo univerzalnega in zanimivega na kulturni mistiki gledal in prestavlja osnovo za zelo napet film," pravi Milchanova. K sodelovanju je povabila scenarista in režiserja Alexandra Ajo (Opazujemo te, High Tension), ki naj bi ga posnel v svojem drznem in brezkompromisnem slogu. "Iskal sem projekt, ki bi mi omogočil raziskati strah na nov način," je dejal Aja, ki se je uveljavil kot močan nov glas v žanru grozljivk s francosko krvavo uspešnico High Tension ter z Opazujemo te, nagnusnim remakom trilerja iz leta 1977 o družini, ki skuša preživeti masaker kanibalov mutantov.

V svojem bistvu je bila Into the Mirror zgodba o detektivu, ki preiskuje serijo gnusnih umorov, povezanih z ogledali. To je bilo tisto, kar je iskal Aja.  "Vsak ima odnos s svojim odsevom," mebi Aja.  "O tem niti ne razmišljamo, a je tam. Nekateri se radi gledajo v ogledalo, drugi to sovražijo. Odsev nam lahko pokaže travme in resnice, ki obstajajo v naši podzavesti in samo čakajo, da se razkrijejo.”

Ker je s prejšnjim filmom raziskoval sadistične ekstreme človeške narave, je Aja užival v priložnosti, da se zakoplje v nadnaravno. "Koncept je bil res izviren in okoli njega sem hotel ustvariti zgodbo, ki bi občinstvo primorala, da bi se soočilo s seboj in svojimi strahovi tako, kot si niso mogli predstavljati."

Z Gregoryjem Levasseurjem, s katerim sta napisala scenarij za High Tension ter Opazujemo te,  je Aja osnoval srhljivo novo zgodbo za Odsev. Zgodba izhaja iz prizadevanja nekega moškega po odrešitvi in se začne s prizadevanjem, da bi se vrnil k odtujeni družini, kaj hitro pa preraste v kruto bitko za njihova življenja.

"Vse okrog njega se seseda," pravi Aja o Benu Carsonu (Sutherland), newyorškem policistu, ki so ga suspendirali, ker je po nesreči ustrelil policista pod krinko. "Izgubil je službo. Izgubil je družino. Izgubil je dušo."

Razžirata ga krivda in jeza. Zaradi alkoholizma in vzkipljivega značaja se še bolj odtuji od žene in svojih majhnih otrok. "Je na najnižji točki svojega življenja," pravi Sutherland o policistu, ki več mesecev ni videl svoje družine, ki spi na sestrinem kavču in se za nitko oklepa treznosti. "Izogibal se je svoji preteklosti, temu, da bi se soočil sam s seboj in svojimi napakami – ne samo tistimi, ki jih je storil kot policist, ampak tudi kot mož in oče," dodaja Milchanova. 

Prav ta hibrid dobro zasnovane grozljivke in pristne družinske drame je nagovoril Sutherlanda.  "Alex mi je povedal čudovito zgodbo," se spominja dobitnik nagrad emmy in zlati globus, ki se je z Ajo prvič pogovoril o projektu po tem, ko je dolgo v noč snemal svojo nadaljevanko 24. "Grozljivka je žanr, ki me je od nekdaj zanimal, a ta zgodba me je pritegnila, ker se ukvarja z družino, ki si obupno prizadeva najti način, da bi bili znova skupaj. Pripoveduje o drugih priložnostih. V tej neverjetno drastični situaciji moški najde svoj pravi jaz in se znova poveže z družino. Ko mu je najhujše, postane najboljši. In to mi je bilo resnično všeč."

Pa še en razlog je, da je Sutherland privolil v nastop v Odsevu, ne da bi prej videl razvpiti Ajin remake filma Opazujemo te. "Grozljivke zelo težko gledam," priznava. "S hčerko sva si šla ogledal V iskanju malega Nema in ko morski pes pride k čolnu, je moja pokovka zletela v zrak. Moja hčerka je takrat imela deset let in se mi je smejala."

Carson se z zlom oziroma odsevi prvič sooči, ko kot varnostnik patruljira po pogorišču neke trgovine. Takrat bežno ujame popačene podobe, ki odsevajo na velikanskih, bogato okrašenih ogledalih na stenah. Sprva misli, da gre za bizarne halucinacije, ki pa se kmalu stopnjujejo, saj ogledala začno razkrivati šokantne in groteskne vizije presunljivega trpljenja.  Podobe so tako mogočne in nazorne – ljudje, ki živi gorijo, goreče meso, ki se topi do kosti – da jih Carson začuti, kot bi gorel sam.

Vendar scenarij Aje in Levasseurja izvirni koncept ogledal nadgradi. Kaj če bi zla sila, ki je ujeta v naših odsevih – vsakem odsevu, kjerkoli – te odseve lahko uporabila kot prevodnike za ustrahovanje živečih? "Zamisel, da na drugem nivoju živi povsem drug svet, ki gleda naš svet z nasprotne strani, se mi zdi zelo grozljiva," pravi Sutherland.

Faktor strahu se eksponentno stopnjuje, ko običajne odsevne površine, kot so okna, voda, tv ekran in okvirji slik postanejo smrtonosni kanali zla. Nenadoma se Ben ne bojuje samo z lastnimi demoni, ampak tudi s tistimi, ki ugrabijo njegov odsev.  "Odsevi predstavljajo tisto, česar smo zmožni," pravi Sutherland o njihovi tematski dvojnosti. "Dobri ali slabi, odražajo nas same v različnih ekstremih. In lahko nas prisilijo v stvari, za katere želimo, da jih ne bi storili."

Odsev moč, ki nam ga daje naša samopodoba, uporabi kot odskočno desko za raziskovanje naših podzavestnih strahov.  "Lahko postanete ujetnik lastne ideje o tem, kdo ste in v svojem odsevu vidite stvari, ki jih drugi sploh ne vidijo – stvari, ki sploh ne obstajajo," pravi Paula Patton, ki igra Benovo ženo Amy.  "Kot anoreksičen človek, ki v ogledalu vidi debeluha, čeprav odsev dejansko kaže koščeno osebo, ki zre vanj. Nagovarja sposobnost naših možganov, da ustvarijo tako podobo, kot si jo želimo videti, tako da ogledala dejansko nikoli niso natančen odsev nas samih."

Milchanova v študiji neštetih odsevnih površin iz našega vsakdanjika vidi primeren družbeni komentar, ki sta ga v scenarij vnesla Aja in Levasseur.  "Če si ogledate arhitekturo Dubaia, New Yorka ali Las Vegasa, je vse v steklu, ogledalih, vse površine so bleščave, sijoče. Ogledala in odsevne površine v filmu predstavljajo našo kulturo in njeno poudarjanje narcisizma in denarja. Tu sem, tik pred nosom. Glejte me!"

"Če bežite od svoje lastne samopodobe, se je tej v naši družbi nemogoče izogniti," zaključuje Sutherland.  "Preveč je odsevnih površin. Kar poskusite. Sprehodite se po dveh ulicah in skušajte ne gledati svojega odseva v oknu ali v mlakuži. To je nemogoče.  Zaradi tega Ben postane paranoičen in to je bilo fantastično igrati."

V resničnem življenju Sutherland ne mara ogledal. "Enega imam v kopalnici in enega v omari, da preverim, ali obujem dve enaki nogavici, sicer pa ne gledam prav rad. Zelo čudno je med delom ves čas gledati samega sebe. To je bil zelo zanimiv vidik tega filma."

Na pol v šali Kiefer za konec še zagotavlja, da ob morebitnem ogledu Odseva s seboj ne bo prinesel pokovke – da ne bi spet frčala po zraku tako kot pri Nemu.

O igralcih in režiserju

Kiefer Sutherland (Ben Carson/izvršni producent) je za upodobitev Jacka Bauerja v nadaljevanki 24 dobil nagrade emmy, zlati globus in SAG.

Posnel je filme Agent na begu, Zbiralec življenj, Telefonska govorilnica, Čas za ubijanje. Trije mušketirji, Zadnji dobri možje, Tanka linija smrti, To End All Wars, Dark City, Truth or Consequences, N.M. (ki ga je tudi režiral), Eye for an Eye, The Vanishing, The Lost Boys, Young Guns, Young Guns 2, At Close Range, Bright Lights, Big City, Promised Land, Flashback, Chicago Joe and the Showgirl, 1969 ter Stand By Me.

Na televiziji je med drugim posnel A Soldier’s Sweetheart, Last Light, ki je njegov režijski prvenec, Bay Boy, The Mission, Amazing Stories, Trapped in Silence.

Paula Patton (Amy Carson) je posnela filme  Hitch, London, Idlewild, Déjà Vu.

Njen naslednji film je Swing Vote s Kevinom Costnerjem.

Amy Smart (Angela Carson) je posnela filme Učinek metulja, Divja dirka, Life in Flight, Peaceful Warrior, Crank, Just Friends, Blind Horizon, Starsky & Hutch, Battle of Shaker Heights, Roadtrip, Scotland, PA, Outside Providence, Varsity Blues, Starf*cker, Starship Troopers, The Last Time I Committed Suicide.

Alexandre Aja (režiser/scenarist) je sin režiserja Alexandra Arcadyja in francoske filmske kritičarke Marie-Jo Jouan.  Negova žena je maroška filmska ustvarjalka Laila Marrakchi (MAROCK).

Kariero je začel kot scenarist in režiser drznih, temačnih srhljivk, med drugim Over the Rainbow, Furia in Haute Tension. V ZDA je debitiral z Opazujemo te, remakom klasike Wesa Cravena. Njegov naslednji film bo Piranha 3-D.

Komentarji

24.10. 2008 ob 2:00

Zih bo res dobr fiLm k igra keifer. jz ga bom šLa gLedat sam upam da ni preweč grozn :D

— Šaaš
24.10. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film seka!
prvič ker je res dobro narejen in drugič ker Kiefer res blesti!
drgač pa je na nekaterih stvareh MOGOČE vidna kakšna primerjava z Jackom (Bauerjem 24) sicer je pa vseeno film za vse ljubitelje grozljivk!

— Kieferfan
25.10. 2008 ob 14:50 zvezdica

Film se res splača it pogledat, ni tak ko ostali brezvezni filmi (2008),ima dobro zgodbo dobro posneto in pa dokaj strašno.

Priporočam ogled. Lp

— Ado
27.10. 2008 ob 13:17

No, pa končno prihaja tudi v slovenske kinematografe!
Kar dober film, vreden ogleda!

— Filip*
28.10. 2008 ob 0:00

ful hud film!!!

— šeks
29.10. 2008 ob 18:48

Film je prehud,cel čas vlada trepet v telesu in nikoli ne veš kaj se bo zgodilo. Film res vreden ogleda...

— Lili
29.10. 2008 ob 18:48

ja ddddddddddddd da seka pa kwa je z vami film je bl ogabn k grozliv ampak še usen full hud tko da!!!!

— rexy
30.10. 2008 ob 0:00

itak da grem gledat! zakon zihr!

— rbd rulz!
31.10. 2008 ob 0:00

To moram videt :D Kiefer raztura!

— Mala
31.10. 2008 ob 17:06

ia film ni tok slb...ie kr dost scary [no men niti ne]...drgač pa ia..morte ga it pogledat!

— Js
2.11. 2008 ob 0:00

Film ni nič posebnega. Osebno mi ni biu grozen, sem že boljše grozljivke gledala....Vse so narejene na isti način, kjer veš kdaj se bo kaj zgodilo....

— :)
3.11. 2008 ob 0:00

Ne it gledat. To je sranje

— Govno
5.11. 2008 ob 16:11

jaz sem ga že gledala in je bil kar dober :)

— michael scofield
5.11. 2008 ob 16:13

ej dober film, z dobro vsebino in dobrim koncem!!! vreden ogleda....

— papi
7.11. 2008 ob 0:00

Film je zagotovo eden najboljših letos, če ne celo najboljši. Dobra zgodba in odlična igra Kieferja. Zares priporočam ogled...

— Thomas
7.11. 2008 ob 0:00

Film je po moje ena boljših grozljivk v zadnjem času, tipa Krog in ostalih podobnih filmov.

Vreden ogleda.

— horror_fan
7.11. 2008 ob 14:33

jst komi čakam da pride film u kino.. kr ga bom pogledala

— ...hh...*
8.11. 2008 ob 17:39

Preprosto morate gledat!

— *Icegirl*
8.11. 2008 ob 17:40

Film je kar uredu za ljubitelje grozljivk.

— acid
9.11. 2008 ob 16:46 zvezdica

Zanimiv film, se ga kar splača pogledat. Je bolj srhljivka kot grozljivka, le določeni prizori, ko pride do umorov so "grozni". Zanimiva zgodba, celotno dogajanje, konec je prav tako zanimiv, ni običajen "happy end", kot smo ga navajeni. Tako da tisti, ki imajo radi bolj psihološke filme/srhljivke in ne brezveznega klanja, jim bo zagotovo všeč.

— Ana
10.11. 2008 ob 17:10

Odličn film...Priporočam ogled...

— Nina
10.11. 2008 ob 17:10

tale film je res hud drugač. ampk če niste ljubitelji grozljivk ga rajš ne it gledat :) ker je res grozliv :)

— tejka
12.11. 2008 ob 0:00

Že čakam 2. del :)

— Sašo
12.11. 2008 ob 16:51 zvezdica

Ostal sem presenečen.Nad vsem kar ponuja Hollywood v zadnjih 20-ih letih v žanru kot je "grozljivka",si zagotovo nisem pričakoval tale Mirrors.

Napet,klavstrofobičen,shrljiv,politično nekorekten...zgodba je dobro dodelana,scenarij zanimiv in Keifer Sutherland popolnoma zlit z atmosfero filma.Njegov prestrašen obraz je povsem nekaj drugega,kot njegov siguren in trd pogled v nanizanki 24.

Konec poetičen,lep in nepričakovan.Vreden ogleda.

Toda opozarjam,ni za srčne bolnike in povsem neprimeren za otroke.

— Dario
13.11. 2008 ob 0:00

Film je zelo srhljiv in priporočam ogled. Res je, da film ni vsakdanje tralala.. igra z ogledali je odlična.

— Brle
13.11. 2008 ob 15:00

to je res hud film.:D

— bane
13.11. 2008 ob 15:00

Naj mi kdo pojasni konec filma

— d_RKO
14.11. 2008 ob 15:52

Super zgodba, super grozljivo! se bojim ogledal. :) Sam, če bi se (izmečki) ljudje znali obnašat v kinu bi se dalo bolj normalno gledat! A film vseeno zažge. ;)

— Samy
15.11. 2008 ob 14:42

Dober film, med najboljšimi letos. Ogled priporočam!

— Tabonir
16.11. 2008 ob 15:15

Film je za pogledat takrat, kadar nimate na "sporedu" nobenega drugega filma. Film me ni navdušil, se mi zdi da je kopija 2 oziroma 3 grozljivk ki so bile v cca letu in pol predvajane v kinu.
Ocena: 4/10

— Axxo
17.11. 2008 ob 0:00

film je res zanič.Priporocam da ga ne gledate.

— kva te briga
17.11. 2008 ob 0:00

film je odličen, zaradi tega filma 2 dni nism spalo, taki filmi so prava redkost-priporočam ogled

— dejan
17.11. 2008 ob 18:30

TA FILM GREM NUJNO GLEDAT!!!!
K JE GROZN
DRGAC SM GLEDALA ZE ŽAGO1,2,3,4!!!!!!!

— RENATA
19.11. 2008 ob 0:00 zvezdica

Se strinjam z zgornjimi komentarji... je pa res da vso grozo tega filma uniči zadnjih 10min filma, kjer je malo pretiravanje z znanstveno fantastiko. Konec je dober, nepričakovan, netipični ˝happy end˝.
Sama zgodba je super, je pa veliko nepričakovanih trenutkov, ko še najbolj pogumni trznejo... :)
Vreden ogleda!

— Lara
19.11. 2008 ob 18:26

Odličen fiilm!

Sicer pa se išče dekle z belo kapo, katero je skrbelo, da se nahajava v vzporednih svetovih. Naj se javi. Usoda se je enkrat že poigrala, morda se še drugič. Kdo ve... neoguardian@email.si

— Neo
21.11. 2008 ob 15:52

film je super :D temu se reče srhljivo hehe

— bibba
21.11. 2008 ob 15:55

Heii. še iz moje strani
no dans sm šla gledat ta film. ..pa se mi sploh ne zdi nevem kok ''grozn'' kokr eni praujo. ..ja splača se ga it pugledat. ..tut za utroke. ..ni nč kej preveč grozliuga. no po mojm mnenju. ..
no zdei pa u kino pa gledat. =)

Lp.

— just me
22.11. 2008 ob 0:00

Film je vreden ogleda. Ni pre-strašen. mogoče 2 ali 3 prizori so malo za stisnit želodec, drugače pa obdrži zmeren adrenalin v krvi čez cel film. Razen, se moram strinjati, zadnjih 10 minut. Pretiravanje - je že kar malo smešno!

vseeno; 8/10

— Katja*
22.11. 2008 ob 0:00

Brez veze... škoda denarja in časa. Ni mi bil všeč!

— Kiki
22.11. 2008 ob 13:55

film je res carski.. vredn ogleda..

— Nina
23.11. 2008 ob 0:00

kr kul film..zelo dober konec;)

— manja
28.11. 2008 ob 16:09

nad filmom sem razočarana, saj skozi ceu film ne moreš priti do bistva, v bistvu film sploh ni grozen.. le par 'groznih'? prizorov je.. tako da bolje da si ogledate karkoli drugega, za tega je škoda denarja. LP

— dejika
29.11. 2008 ob 0:00

film je ful dober splaca se ga pogledat,film je uredu narjen in eden izmed najbolsi letos.

— letizia weith
29.11. 2008 ob 0:00

film je ful zanc,ne priporocam ogleda zadnih 15 minut je brezveze krneki.OCENA 0/10 naj raje ne delajo takih filmov

— brulcevka
30.11. 2008 ob 0:00

ooo shit to je krejzi movie...jooj sam je carski...mal krvi...ooo res full je hud ka nekak bidš da je use povetan..kreizi...sam 10 za ta movie..

— YoDa
30.11. 2008 ob 13:58

film je res bedn...gruzlivka to zihr ni kr neki sploh nima smisl...res kr neeeekiiii.... krog in use ostale imajo nek smisel...to je pa re spolom od filma....če bi bila še ena možnost ga gotovo ne bi več gledala...škoda denarja za karte pojdite gledat raj kaj drugega=)

— lizika=)
1.12. 2008 ob 0:00

film je ful dober in vredn ogleda

— en
6.12. 2008 ob 0:00

film sm si šla učeri ogledat .... men je ful dobr ! res se ga splača ogledat , dobri prizori ,.. zelo grozni ...
res dober film
če bo možnost si bom ga šla ša enkrat pogledat !

— Daisy
9.12. 2008 ob 17:24

Zakon film! Sploh pa priporočam ogled s partnerjem, da se maš h kermu stisnt po domač povedan.

— davidjazbec
11.12. 2008 ob 16:20

I was SCARED!!!

— niny120
13.12. 2008 ob 0:00

Všeč mi je bil začetek filma, ko se je "akcija" takoj začela dogajati. Všeč mi je bil tudi netipični konec. Zelo zanimivo. Predvsem grozljivo. Film je bil nedvomno vreden ogleda. :)

— Sandra
13.12. 2008 ob 18:59

Ta film pa reeees seka! Men je bil full strašen...je res bolj srhljivka!!! Definitivno je vreden ogleda!

— Petra
13.12. 2008 ob 18:59

ggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrooooooooooooooozzzzzzzzzaaaaaaaa mene je skor kap

— nina
14.12. 2008 ob 0:00

FUL dobr film, vreden ogleda!
no res je da ima film happy end, sam je mau drugačn happy end, kot smo ga vajeni.
pa Keifer Sutherland je odličen!=)

— ODSEVjunior
14.12. 2008 ob 14:00 zvezdica

Dober film še zlasti ker gre za grozljivko.Dandanes je res redkost narediti dober scenarij za te zvrsti filmov.Ta film ima vse kar rabi horor film.Ima dobro vsebino,vizualne efekte,grozljive scene in dobro igralsko zasedbo.Splača se ga pogledat.

— mare.miami
18.12. 2008 ob 0:00

Film je ZAKOOOOOOOON priporočam :D
Šla sm ga gledat 2x pa še bi ga šla..

— Tokio Hotel girl
18.12. 2008 ob 16:54

Film pravi 'horror', mi je bil zlo ušeč in resno priporočam ogled tega filma.. Upam da nrdijo 2 del kajti konec filma je definitivno zato primeren :D
Pa Lep pozdrav

— Perusy
19.12. 2008 ob 13:31

res zelo dobra grozljivka, zgodba je zelo zanimiva in moram priznati da tudi zelo strašna

— nik
20.12. 2008 ob 14:51 zvezdica

Film je vreden ogleda...film je za ljubitelje grozljivk, ni pa za tiste, ki ne prenašajo grozot...vsebinsko in igralsko zelo dobro odigran, že ldolgo nisem videl kakega takega....konec je nepričakovan, nič kaj hollywoodski, kaže pa, da bo temu filmu sledil mogoče še kak del....

— Aleš
21.12. 2008 ob 15:19

Film me je pozitivno presenetil- zelo napeta zgodba z mnogimi preobrati. Če imate radi grozljivke si nujno pojdite ogledat!

— Pika
21.12. 2008 ob 15:20 zvezdica

tudi meni je film osebno zelo dober......................samo konec je zelo žalosten .....................človek ki se je po tolikem borenju pretvoril v duha v dušo res žalostno..........sicer pa že kar veliko časa nisem bila deležna dobre grozljivke in ta je res zelo dobra.............se mi pa zdi da so malce pretiravali pri prizorih ko nekdo umira naprimer Angela Carson..........morda bi spremenila le to......................film vam res priporočam če si ga želite ogledati se kar dobro pripravite nanj

— analia
22.12. 2008 ob 0:00

Prima film, odlični zvočni efekti, presenečenj ni konca!!!

— Tomaž
31.12. 2008 ob 18:05

ta film je tooooooooooooooooook grooznn..nj ga noobeenn ngleeda

— nadina
31.1. 2009 ob 0:00

THIS MOVIE IS GREAT! THIS IS INPOSIBLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Jack from America!
2.5. 2009 ob 16:35

full fain grozljivka slash srhljivka..:) un prizor z angelo carson je bil najboljši k si je spodnjo čeljust skor odtrgala haha zakoon!! sm konc je bil bedn sej je tk skor pr useh grozljivkah.nč se ne razplete sam še zmeri zakon film bolši ko krog!!

— simba (female)
16.6. 2009 ob 23:29

prou hud film...usi so govoril da je bedn..sam usen..dobr sj si slutu kaj bo pto..sam tko če se užviš..pa uni krvavi prizori so bli hudi..s čeljustjo pa un na začetku k si je vrat prerezu..

in ja še zdj se bojim v ogledala gledat..
idin neštekam zakaj je nakonc pač glauni igralc pristou v svetu za ogledalom..a ker je uno žensko ubiu al kaj?to mi res ni jasn..

— Brina.
24.6. 2009 ob 21:46

Film je v primerjavi z filmi ki sem jih gledo zadnih 5 let res dober(gledam pa večinoma same grozlivke)V primeravi z drugimi grozljivkami je dogajanje kr vredu, malo majn klanja mogoče v primerjavo z žago recimo, ful mi je všeč da te določene scene res presenetijo.

ZAKON FILM

— =/LoveMetal=/
29.5. 2010 ob 16:22

ja to je zelo dobra grozljivka samo nea pomeni mirros-ogledala?

— lordovani5
29.6. 2010 ob 11:33

Film je prav zares zakon. Ima pravo vsebino, dobro mero strašljivih prizorov in pa Kiefer res seka. Skozi film se ves čas nekaj dogaja, drži te v napetosti. Sem pa pričakovala morda drug del, ker je konec...nekako nenavaden. Film si res zasluži pohvalo.

— Alice

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.