Kolosej
Film distribucije Continental Film

Odrasli

komedija
Nekateri fantje dozorijo malo pozneje.
Podnapisi
Na sporedu od: 15.7.2010, Kolosej Ljubljana
19.8.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 42min / 102min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Adam Sandler in Fred Wolf
Režija: Dennis Dugan
Režiser neobrzdanih komedij Zohan je zakon in Gasilca pred oltarjem združi skupino osnovnošolskih prijateljev, ki se po 30 letih znova srečajo na družinskih počitnicah. Toda njihove zelo različne družine in neobičajne življenjske navade kmalu povzročijo veliko nepredvidljivih in bolečih, toda zelo zabavnih katastrof. Da bi svoja življenja spravili v običajne tirnice, morajo prijatelji združiti moči in znova odkriti mladostne sanje in hrepenenja.

Odrasli so komedija do zadnjega atoma o petih moških, ki so bili najboljši prijatelji, ko so bili mulci, zdaj pa so se za konec tedna ob prazniku 4. julija prvič po tridesetih letih ponovno zbrali s svojimi družinami. Začnejo tam, kjer so ostali, in odkrivajo, da to da se starajo, še ne pomeni, da odraščajo.

O filmu

Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade in Rob Schneider nastopajo v glavnih vlogah komedija Odrasli, zgodbi o petih prijateljih iz otroštva, ki se srečajo po tridesetih letih in prvič spoznajo tudi družine drug drugega.  Ko umre njihov ljubljeni nekdanji trener košarke, se vrnejo v rojstno mesto, da bi preživeli poletje ob hiši ob jezeru, kjer so mnogo let poprej proslavili svojo zmago na prvenstvu.

Sandler se je domislil zgodbe o možakarju, ki ima občutek, da so on in njegova družina izgubili perspektivo o tem, kaj je v življenju pomembno. Ko se mora torej nepričakovano vrniti v rojstno mesto, se odloči izkoristiti to priložnost za vrnitev h koreninam in ponovno vrniti družino na pravo pot. V ta namen najame hišo ob jezeru in povabi stare prijatelje in njihove družine, naj se mu tam pridružijo za konec tedna ob praznovanju 4. julija.

"Celoten projekt je bil zelo privlačen,” pravi režiser Dennis Dugan. "Ti igralci, ki so zasebno zares pravi prijatelji, se poleti zberejo, da bi posneli film o prijateljih, ki se poleti zberejo ob hiši ob jezeru. To je grenko-sladko snidenje, ker je umrl njihov trener, so pa tudi veseli, da se znova vidijo. Spoznajo družine drug drugega – to so oni, njihove žene, prijateljice, otroci in psi – v trenutku, ko se njihovo življenje spreminjajo.”

Ljubkost, ki preveva zgodbo, je bila ključna, da so vsi ti nadarjeni zvezdniki prišli skupaj. "Scenarij, ki sta ga napisala Adam in Fred Wolf, je zares, zares dober,” pravi Rob Schneider.  "Je zelo zabaven in ima zanimive like. Dennis nas je res spodbujam, naj bomo čim bolj resnični – naj si damo duška, naj se poigravamo in naj bo igra čim bolj naravna.”

Kot pravi Maya Rudolph: "V tem filmu je veliko zabavnih ljudi, vendar ne gre samo zato, da je v tem filmu veliko smešnih ljudi. To je film o starih prijateljih, ki jih igrajo ljudje, ki resnično so stari prijatelji. V njihovih odnosih res vidite, da se že dolgo poznajo.”

Ko sta Sandler in Fred Wolf končala scenarij, ni bilo težko pritegniti vseh k projektu.  "Adamova zamisel je bila, da vsi pripeljejo svoje družine in da bi vsi skupaj preživeli prijetno poletje v hiši ob jezeru,” se spominja Dugan.  "To je bilo eno najboljših poletij v mojem življenju.  Ker so se vsi tako dobro poznali med seboj, je bilo tako, kot bi šli na zares dobro zabavo. Adam si je zares želel, da bi se takšno vzdušje odražalo tudi na filmu.”

"Adam je za nas ustvaril nekaj posebnega,” pripomni Salma Hayek.  "Vsi naši otroci so približno enako stari in večinoma so to deklice, zato so se takoj spoprijateljile. To je bilo zares družinsko vzdušje – bilo je popolno.”

"Hoteli smo, da film preveva nostalgija,” pravi scenograf  Perry Andelin Blake. "Vsi hrepenijo po preprostejših časih. Bistvo filma je v tem, da se vrneš k družini, h koreninam, in o človeški bližini.”

Resnično burkaštvo med igralci se je brez težav preneslo na like, ki jih igrajo na platnu. Dejansko se mnogi zvezdniki Odraslih poznajo že mnogo let. Rock pravi: "Večina fantov se je spoznala pri Saturday Night Live.  Adama sem spoznal pred dvajsetimi leti, ko je bil v Comic Stripu v New Yorku stand-up komik. Takoj sva se ujela, ker sva bila mlajša in zabavnejša od ostalih v klubu. Spadea sem spoznal pri  Saturday Night Live (SNL). Prav tako Schneiderja.”

"Ko smo začeli z zgodbami o SNL, sem videl, da je Kevin kar nekako ovenel,” se smeje Schneider.  "No, odkrito moram vseeno povedati, da se zdi, da je iz istega testa. Bil je stand-up komik in je preživel, zato razume.”

"Če se veliko družite s komiki in komičnimi igralci, včasih vidite zelo tekmovalne fante v slogu, oh, ravno je povedal šalo in zdaj moram jaz povedati boljšo,” pravi  Dugan.  "Ampak vzdušje na tem snemanju je bili zares sproščeno – po mojem deloma zato, ker je Adam spravil vse skupaj. Vsi so prišli s krasnim odnosom: Začnimo se šaliti in videli bomo, kako zelo se bomo zabavali.”

Nalogo uskladiti vse talente in realizirati vizijo filma je dobil Dennis Dugan, dolgoletni sodelavec Sandlerjeve produkcijske hiše Happy Madison.  "Sploh ne vem več, koliko filmov sem posnel z Adamom,” se šali. "Štiri sem posnel z Robom Schneiderjem, tri z Davidom Spadom, tri s Chrisom Rockom, ta je drugi s Kevinom Jamesom.”

Adam Sandler  igra Lennyja Federja, ki je bil med fanti včasih nekakšen vodja, tisti, ki je druge prepričal, da so počeli neumnosti. Zdaj je vrhunski hollywoodski agent.  Je Sandlerja skrbelo, da se bodo igralci med seboj prerivali za pozornost?  "Ne, ne,” pravi.  "MIslim, da smo bili morda tekmovalni v dvajsetih, a v tem je lepota tega, da snemamo skupaj film zdaj, ko smo v štiridesetih.”

Adam Sandler in Dennis Dugan sta že velikokrat sodelovala skupaj in to jima je v veselje. Dugan priznava: "To je zelo zabavno in hkrati velik izziv. Vedno sem mislil, da sem največji garač, dokler nisem spoznal Adama in spoznal, da sem na drugem mestu. Dokaz je ta film – Adam se je domislil zgodbe, bil koscenarist, v filmu je zaigral, bil producent, precej je vpleten v celo zadevo. Delati z njim je izziv – vedno želi od tebe, da se domisliš česa novega.”

Sandlerjevi filmi so prislužili skoraj tri milijarde dolarjev. Med njegovimi uspešnicami so Bedtime Stories, Gasilca pred oltarjem, Špangleščina, 50 prvih poljubov, Bes pod kontrolo, Zaporniško dvorišče, Funny People, Reign Over Me, Klik, Punch-Drunk Love.

Pet sezon je nastopal v Saturday Night Live.

V okviru njegove produkcijske hiše Happy Madison so posneli filme Klik, Hišna zajčica, Manin sinko, Očka po sili, Vroča bejba, Žival, The Benchwarmers, Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo, Dickie Roberts: Former Child Star, Strange Wilderness, Paul Blart: Mall Cop, Happy Gilmore, Little Nicky, Billy Madison, Grandma’s Boy, Joe Dirt, The Master of Disguise. 

Sandlerjevi komični albumi so prav tako uspešni. Vsega skupaj so prodali 6 milijonov izvodov.

Kevin James takole opisuje svoj lik Erica Lamonsoffa: "V bistvu je prijazen možakar, ki se želi pretvarjati, da je malce boljši, kot v resnici je, a mu tega v družbi prijateljev ni treba početi. Spomni se, da je lahko to, kar je, in oni so mu v pomoč.”

James edini med peterico ni bil član SNL, a se je takoj vklopil: "Nikoli se še nisem imel tako dobro pri delu,” pravi. "Bilo je naravno. Vsi smo dobri prijatelji in to se vidi na filmu. Ti fantje so vsi ikone. Vsak dan sem se smejal in se imel super. Vedno si želiš delati s komiki, ki jih spoštuješ in jim zaupaš. Če jih spraviš v smeh, si misliš: No, potem je pa res smešno. Lahko jim zaupaš.”

JAMES je bil koscenarist,  producent in glavni igralec uspešne komedije Paul Blart: Mall Cop. Z Adamom Sandlerjem je posnel komedijo Gasilca pred oltarjem. 

Leta 2007 je James po devetih letih nehal snemati serijo Domače kraljestvo, pri kateri je bil tudi izvršni producent.

Njegov prvi film je bil Hitch z Willom Smithom. 

Chris Rock igra Kurta McKenzieja.  "Je gospodinjec. Je doma in skrbi za otroke.” Po  Rockovih besedah se zasebno komični igralci obnašajo zelo podobno kot njihovi liki. "Ko ne snemamo, govorimo grozne stvari drug o drugem. Stvari, ki jih večina ljudi, civilistov, ne bi prenesla. Komiki morajo imeti debelejšo kožo.”

Vseeno pravi, da je biti zabaven v družbi prijateljev naravno. "To je smešna stvar, celo kadar pišem material za svoj stand-up nastop. Lahko nastopam pred 20.000 ljudmi, ampak vsako šalo v bistvu napišem zato, da bi spravil prijatelje v smeh.”

Posnel je filme V slabi družbi, Zaporniško dvorišče, Death at a Funeral, Nurse Betty, Policaj iz Beverly Hillsa, Smrtonosno orožje 4, CB4, Bumerang, Panther,  New Jack City, I’m Gonna Git You Sucka!, Dr. Dolittle, Dogma, Down to Earth,  I Think I Love My Wife, Madagaskar.

Bil je soavtor in pripovedovalec televizijske serije Chrisa vsi sovražijo.

Kot režiser je debitiral s filmom Head of State.

Več let je nastopal v SNL. Leta 2005 je vodil podelitev oskarjev,

David Spade igra Marcusa Higginsa.  "Teka za krili in se rad spogleduje z dekleti. Vsi ostali so poročeni, kar mu je všeč in se brez težav pomeša med družbo. Je pravo nasprotje ostalih likov. Ostali so ljubosumni nanj, ker se mu ni treba ukvarjati z ženo, otroki, lahko je, s komer hoče. A tisto, kar je kul pri 20-tih, ni kul pri 40-tih, zato Marcus prijateljem zavida, kar imajo.”

Spade priznava, da pri tem filmu sodeluje, "ker imam srečo. Srečo, da sem še vedno Adamov prijatelj. Zabavamo se, ko smo skupaj. Srečo, ker imam rad komedije, vse te fante. To je bilo res zabavno. Vsak od nas ima malce drugačen smisel za humor. Vsi ti fantje so zabavni, a jih tudi spoštujem, ker vsak obvlada nekaj, česar jaz ne.”

Spade izpostavlja, da sta s Sandlerjem sicer že velikokrat sodelovala, vendar tokrat prvič nastopata skupaj v filmu. »Z njim sem posnel Joe Dirt, Dickie Roberts, Benchwarmers, Rules of Engagement. Hočem reči, on je kot moj agent. Vedno je bil zelo prijazen do mene. Mislil sem si pač, da ne bova nikoli skupaj nastopila in tudi to bi bilo čisto v redu, vendar je bilo lepo slišati, da hoče v tem filmu videti mene.”

Spade je bil nominiran za nagrado emmy za vlogo Dennisa Fincha v seriji Pa me ustreli. Pet let je nastopal v Saturday Night Live. Trenutno nastopa v Šola za pare, ki ga producirajo pri Happy Madison. Septembra bodo začeli snemati četrto sezono.

Posnel je filme The Benchwarmers, Racing Stripes, Dickie Roberts: Former Child Star, The Adventures of Joe Dirt, The Emperor’s New Groove, Black Sheep, Reality Bites, Light Sleeper, Coneheads, Lost & Found. 

Rob Schneider misli, da je njegov lik Rob Hilliard običajen možakar, a priznava: "Obseden je z določenimi stvarmi, da bi se tako izognil čustvenim težavam v svojem življenju. Daje nasvete, v svojem življenju pa jih ne upošteva..Dobro je imeti ob sebi prijatelje, ker se razumete med seboj. Adam lahko dela, s komer hoče, in hoče delati z ljudmi, ki jih pozna in jim zaupa. Ti odnosi se v filmu vidijo in mislim, da je to delno razlog, zakaj si ljudje hočejo ogledat njegove filme.”

Po skoraj dveh desetletjih se je Schneider pred kratkim vrnil k stand-up komediji. Trenutno je na mednarodni turneji in je izdal prvi komični album Registered Offender.

Posnel je filme 50 prvih poljubov, Zaporniško dvorišče, Manin sinko, Očka po sili, You May Not Kiss the Bride, American Virgin, Bedtime Stories, Zohan je zakon, The Benchwarmers,  Eight Crazy Nights, Little Nicky, Mr. Deeds. Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo. Vroča bejba, Žival, Shark Bait.

Pri SNL je nastopal štiri leta.

O režiserju

Dennis Dugan je režiral filme Očka po sili, Nacionalna varnost, Zakon je Zahon, Happy Gilmore, Saving Silverman, Beverly Hills Ninja, Gasilca pred oltarjem, The Benchwarmers.

Na televiziji ji režiral epizode serij Newyorška policija, Delo na črno, Raztresena Ally.

Kariero je začel kot igralec v serijah Richie Brockelman, Private Eye, "M*A*S*H,” Columbo, Rockfordovi dosjeji in Fantje s Hill Streeta.

Pojavil se je tudi v nekaterih filmih, ki jih je režiral, recimo v Zohan je zakon, Gasilca pod košem ter v filmih Parenthood, She’s Having a Baby, Can’t Buy Me Love ter The Howling.

Komentarji

30.5. 2010 ob 12:45

komaj čakam mislim da bo film dober saj igra adam sandler, salma hayek in chris rock.

— p
10.6. 2010 ob 21:30

pomoje bo full dobr film..=/

— LiziiiKaa
25.6. 2010 ob 9:28

čakaaam :)

— Nina
8.7. 2010 ob 13:26

komi čakam:PP

— :))
9.7. 2010 ob 3:59

Trailer je veliko bolj zabaven kot film sam. Mi smo bili razocarani ker smo vec pricakoval glede na to da so filmi Adama Sandlerja smesni..

— Kaja
10.7. 2010 ob 15:10

kumi čakam ta film =))))

— lolipop
11.7. 2010 ob 20:25

komaj cakam na film :D

— seba
12.7. 2010 ob 10:39

Komaj čakam, mislim, da bo film svetoven! :D

— MihaaX
15.7. 2010 ob 11:05

Sm gledal film pred kratkim v ZDA, film je super, se splača pogledat

— Majo
15.7. 2010 ob 12:13

nor kulski film morate si ga ogledat nujno jaz sem si ga že

— tara
15.7. 2010 ob 17:42

Super film

— sdasdad
16.7. 2010 ob 11:17

včeri gledu in sm se nasmeju tok kt že doug ne...res priporočam ogled xD

— Matic Pribožič
17.7. 2010 ob 0:28

Film je povprečen. Sem več pričakovala, pa sem na koncu odšla iz dvorane nevtralna do filma. Saj se nasmejiš, vendar smeh hitro mine. Fore imajo stare, s katerimi se srečujemo tudi v sedanjosti. Nekatere so takšne, da se človek od srca lahko nasmeji, ker dejansko so smešne, druge so pa neokusne, saj prikazujejo stvari, katerih naj ne bi bilo v realnosti, tako da kdor bi se učil iz tega filma, je definitivno napaka, kar se tiče odnosov. Edino konec je potem tisti, po katerem bi se lahko ravnali..
Hja no pač ocena je 3/5..

— Ana
17.7. 2010 ob 12:57

No ja, sem videla že boljše komedije!

— obvezna
18.7. 2010 ob 13:25

Film je prava komedija, saj se ob njej iskreno nasmejiš in sprostiš

— Pultis
18.7. 2010 ob 19:35

film je zakooooon:)

— Lea
18.7. 2010 ob 19:54

Film mi je biu zlo ušeč! Ful se nasmejiš zraven :)

— Kiara
19.7. 2010 ob 14:52

Ok filmcek. Ni ravno za dol padt ampak se kar dogaja - skos kaj smesnega. Ce hocete v izi komedijo je tole za vas...

— ZZzzzzZZZ
19.7. 2010 ob 17:06

tooo, končn neki da bom lah šla gledat

— tjaša
19.7. 2010 ob 19:53

ful dobr film....vreden ogleda....veliko smeha......

— lina
19.7. 2010 ob 20:09

Bolj zanič filma pa že dolgo ne. KATASTROFA. Bedne fore, neumno, otročje zbadanje... brez veze!!!!!!!!!!!!

— T&T
19.7. 2010 ob 23:39

ja z frendom rem leat

— blabla
21.7. 2010 ob 8:21

Eden najbolj bednih filmov, kar sem jih gledal. Redko vidim, da ljudje vstanejo sredi predstave. Tistim, ki so vsec rasisticne , neokusne in neizvirne fore pa kr v kino...

— Xmas
21.7. 2010 ob 18:58

Slabšega filma ni bilo od Marley & Me (2008).

— Gledalec
22.7. 2010 ob 16:02

SVETOVNI FILM :D!

— ALEN
25.7. 2010 ob 19:38

COOL!!=)

— ninčika
26.7. 2010 ob 10:48

Xmas...jaz ne vem kater film si ti gledal, ampak zagotovo ne tega.
Komedija, ki te res nasmeji od začetka do konca...mogoče le ne bi smel biti tako zategnjen, kot je že iz tvojega komentarja zaznati, pa bi dejansko lahko užival v predstavi. Karte je vsekakor vredna denarja, ki ga plačaš za ogled v kinu.

— kugla
26.7. 2010 ob 21:31

film je zakon :) ful se nasmejiš in se zabavaš :D resno priporočam ogled

— lucky
26.7. 2010 ob 22:13

Najboljši film!

— Joco
28.7. 2010 ob 15:05

Film je zelo humoren in zabaven. V filmu igra veliko dobrih igralcev kot sta naprimer Adam Sandler in Rob Schneider. Komedija je veliko boljša kot bi si človek lahko mislil. Lahko pričakujete, da bo film imel veliko ogledov.

— nina
29.7. 2010 ob 13:59

od filma sem več pričakovala glede na to, da gre za odlične moške komedijante,
scenarij je slabši in ni izkoristil briljantnih sposobnosti igralcev. Sandler je pa še vedno zakon, starejši je - boljši je

— maja
30.7. 2010 ob 14:31

tko tko.

— lechy
30.7. 2010 ob 20:33

film je enkraten..po dolgem dolgem času ena komedija ko se lahko do solz nasmejiš..je pa res da moraš znat brati med vrsticami in tudi poznati malo ameriško sceno , da ene fore razumeš..takih šal je veliko in nekateri ki tega ne poznajo, so zanje prikrajšani..lp

— bojčk
31.7. 2010 ob 11:18

Meni je osebno taj i filam osebno ušeč ali upoče i mislim da ja nešto manjka ali od ljestvice 1-10 ja mu dajem 8. Đovidženja.

— Tabuna
31.7. 2010 ob 18:17

Luštna komedija, sem se kar nasmejala zraven.

— Petra
1.8. 2010 ob 12:08

Film je zelo zelo dobra komedija ;)
Gledala sem ga v kinu, in bil je fantastičen..
priporočam ogled ;pp

— nastiiiia
3.8. 2010 ob 16:55

Bedno premal for prebedne in predolg film z prazno bedno vsebino ne zapravljajte casa in kesa!

— Maja
5.8. 2010 ob 19:18

Film je ful hud,ful carska komedija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— b.b.
6.8. 2010 ob 20:38

samo tole: ZAKON film!!! nasmejala do konca...

— Nina
7.8. 2010 ob 1:06

ma rečte kar hočte sam men je biu film konc hud anee... -.-tko da ga priporočam... cev cajt se loh sam smejiš =)

— Katja
7.8. 2010 ob 17:02

a je to tud za otroke pod 18 let.drgac se mi pa zdi to zlo smesen film

— zan
8.8. 2010 ob 13:33

svetovn film
za umret <3<3

— amor
9.8. 2010 ob 9:58

jst sm ta film špu gledat in mi je bil zelo všeč. priporočam!!! xD

— gledalec
10.8. 2010 ob 22:05

bil je full dober, taki za dušo. če bi fotr mel dobro srce bi še njega poslal , vendar ko se režiš celi cajt je za razmislit. jaz ga bom šel gledat še enkrat

— marko
16.8. 2010 ob 11:49

odlična igralska zasedba še boljši film :)

— Skaly
18.8. 2010 ob 11:00

full dober film tak se nisn zraven filmaže nekaj časa narežal:D

— emer
22.8. 2010 ob 10:02

film je zelo zelo povprečen ... je lahkoten, z nekaj dobrimi forami, ki pa niso take, da se človek kar smeji in smeji ... kar nekaj časa sem čakala, da se je začel "smešen del", pa še to sem se spraševala, če je to to, ali pride še bolj smešen del ... mene ni navdušil, je pa tak fajn film, za popestritev večera ...

— taja_
24.8. 2010 ob 14:12

supr film igralska zasedba vse najboljsi film :)

— ema
26.8. 2010 ob 13:46

Film je fantastičen morate si ga ogledat cel film se smeješ res enkratno!!

— NINČY
29.8. 2010 ob 0:00

film je legendarn *_*

— :*
29.8. 2010 ob 18:23

morm komentirat, ker mi je punca zabičala... kar dobr film... uuuu biistvuuu je kar neki!! :()

— luly
30.8. 2010 ob 17:03

Hey Apple! Hey, hey Apple! Apple! Hey Apple! Go to the cinema!

— Annoying Orange
1.9. 2010 ob 17:47

No ja.... Sama zgodba filma ni res nič posebnega, samo dialogi so smešni. To je to....

— T in J
8.9. 2010 ob 19:57

ja zelo dober film

— janko
18.9. 2010 ob 13:14

the best!!!! ni boljšega filma :) pa zelo se nasmejiš !

— :)
4.10. 2010 ob 15:04

hud film.. :)

— naty
15.12. 2010 ob 12:07

nc posebnega so bulse komedje npr prekrokana noc

— fffdxfbbf
20.6. 2011 ob 20:58

Najbolš je tm k je un v bazenu in potem more na telefon in hoče tko ful dobr vn iz bazena skočt in ga podre pol se pa še enkrt pred ženo zvrne!! kok sm se jst to režala!! HAHAHAHA....čist KONC!

— Lala..ni važn
6.7. 2011 ob 13:08

film..je zakon!!!!!...najbl smešn itd....
tak film podeera use rekorde....HAHHAHAHAHAHAHAH....ZAKON!!!

— lovyu
21.7. 2012 ob 21:32

za crknt smešn film ... !!!! priporočam ga vsem ..... vsi igralci so ZAKON.... !!!!!!!

— ena pač že
11.2. 2013 ob 17:42

eden najboljših filmov vseh časov

— scooby doo
13.8. 2014 ob 13:00

ful kul film. sem ga gledala dvakrat in mi je zelo smesem. rada bi gledala tudi nadaljevanje.

— k......

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.