Kolosej
Film distribucije Continental Film

Odrasli 2

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 25.7.2013, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Tim Herlihy in Fred Wolf
Režija: Dennis Dugan
Po nepozabnem srečanju se skupina prijateljev s svojimi družinami preseli nazaj v rojstni kraj, kjer se vsak sooča s svojimi družinskimi težavami. Lennyja teži pomanjkanje zakonske ljubezni, Kurtu dela preglavice neubogljivi dojenček, Erick je ujet med pripadnostjo do mame in ženinimi zahtevami, Higgy pa se skuša spoprijateljiti z odtujenim in ne povsem uravnovešenim najstniškim sinom. Da bi obeležili spomine na dobre stare čase, prijatelji organizirajo zabavo, vendar ob tem naletijo na številne težave z lokalno mladino.

Potem ko se je z družino preselil nazaj v rodno mesto, da bi bil spet s prijatelji in njihovimi otroki, Lenny (Adam Sandler) odkrije, da ti med starimi nasilneži, novimi nasilneži, utrganimi vozniki avtobusov, pijanimi policisti in 400 izumetničenimi vsiljivci na zabavi norost preprosto sledi na vsakem koraku.

Odrasli iz leta 2010 so bili Sandlerjeva najuspešnejša komedija v njegovi dolgoletni karieri, saj so po vsem svetu prislužili več kot 260 milijonov dolarjev. Za komičnega zvezdnika je izjemno, da je enako priljubljen doma in v tujini – film je izven ZDA priigral več kot sto milijonov dolarjev.

Po več kot desetletju komičnih uspešnic se je Sandler lotil nečesa, kar ni storil še nikoli: nadaljevanja. Režiser Dennis Dugan, ki z Odraslimi 2 poveljuje že osmemu Sandlerjevemu filmu, pravi, da je več razlogov, zakaj je čas pravi. »Krasno je, ker smo se lahko spet vsi zbrali. Vsi liki in vsi odnosi so tako pestri in zabavni, vedeli smo, da lahko povemo še veliko zgodb. To je kot obisk starih prijateljev.«

Za Chrisa Rocka je ponovna združitev moči s kolegi komiki priložnost, da je lahko v izjemno smešnem filmu. »Gre za igrivo tekmovanje,« pravi. »Hotel sem biti bolj smešen kot Spade, Spade hoče biti bolj smešen kot Kevin in Kevin hoče biti bolj smešen kot Adam. Preprosto ti pri tem ni pomoči, če si komik. Pozitivna stran tega je, da smo zaradi drug drugega film naredili še bolj zabaven.«

Poleg znane in priljubljene ekipe se v filmu v manjših vlogah pojavi cel kup znanih obrazov. Ljubljenec deklet Taylor Lautner se jim je pridružil kot vodja pobalinov, ki grenijo življenje našim junakom. »Moj lik in njegovi prijatelji niso najbolj prijazni fantje, ampak prav to je zabaven del filma,« pravi Taylor. »Ne morem se domisliti boljšega preživljanja poletja kot je druženje z Adamom Sandlerjem in njegovo ekipo. Odraščal sem ob njegovih filmih. Sem njegov velik oboževalec.«

Legenda NBA Shaquille O’Neal je zagrizel v vlogo poročnika Fluzooja, ki varuje in služi dobrim meščanom Stantona v Connecticutu. Shaq je dokazal je, da je Superman, enako vešč v komediji in na igrišču, in poskrbel, da ni šlo samo za bežno vlogico, ampak čisto pravo stransko vlogo. »Čudovito je poznati Adama, čudovito je delati z njim,« pravi 15-kratni igralec All-Star košarkarske tekme. »V svojem prvem prizoru sem bil dejansko precej nervozen – moral sem se prestaviti v košarkaško razpoloženje. Videl sem Adama, Chrisa in Davida in si rekel: OK, tam je Jordan, tam je Bird, tam je Magic. Stori, kar pač moraš, Shaq. In res sem storil, kar sem pač moral in upam, da bodo v filmu vsi uživali.«

O igralcih

Adam Sandler (Lenny Feder / koscenarist / producent) - njegovi filmi so prislužili več kot tri milijarde dolarjev. Med njegovimi uspešnicami so Stari je nor, Hotel Transilvanija, Jack in Jill, Oskrbnik, Moja neprava bivša, Odrasli, Zgodbe za lahko noč, Gasilca pred oltarjem, Špangleščina, 50 prvih poljubov, Očka po sili, Bes pod kontrolo, Zaporniško dvorišče, Funny People, Reign Over Me, Punch-Drunk Love, Poročiva se, Klik. Pet sezon je nastopal v Saturday Night Live. V okviru njegove produkcijske hiše Happy Madison so posneli filme Klik, Hišna zajčica, Mamin sinko, Očka po sili, Vroča bejba, Vražji Nicky, Žival, Opazovalci s klopi, Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo, Dickie Roberts: Former Child Star, Strange Wilderness, Paul Blart: Mall Cop, Happy Gilmore, Billy Madison, Grandma’s Boy, Joe Dirt, The Master of Disguise. Sandlerjevi komični albumi so prav tako uspešni. Vsega skupaj so prodali 6 milijonov izvodov.

Kevin James (Eric Lamonsoff) je bil producent, koscenarist in glavni igralec uspešne komedije Paul Blart: Mall Cop (2009) in Oskrbnika (2011). Nazadnje je bil viden v filmu Here Comes The Boom. Nastopil je tudi v filmih Odrasli, Gasilca pred oltarjem (2007), Hitch, Barnyard (2006), Hiša pošasti (2006), Hotel Transilvanija (2012) in v seriji Domače kraljestvo (1998), ki so jo snemali devet sezon.

Chris Rock (Kurt McKenzie) je posnel filme Odrasli, Smrtonosno orožje 4, Zaporniško igrišče, Madagaskar 1,2,3, 2 dni v New Yorku, 2 dni v Parizu, Before Sunset, Death at a Funeral, Nurse Betty, Boomerang, Panther, New Jack City, I’m Gonna Git You Sucka!, Dr. Dolittle, Dogma, Bad Company, Down to Earth, I Think I Love My Wife (bil je tudi producent in režiser) in serijo Everybody Hates Chris, ki jo je navdihnilo Chrisovo življenje. Kot režiser je debitiral s Head of State. Njegov igralski prvenec je bil Policaj iz Beverly Hillsa 2. Leta 2005 je vodil podelitev oskarjev. Uveljavil se je kot komik in navdušil v več sezonah oddaje Saturday night live.

David Spade (Marcus Higgins) je nastopal v oddaji Saturday night live, v serijah Pa me ustreli in Šola za pare in v filmih Hotel Transilvanija, Odrasli, Opazovalci s klopi, Dickie Roberts: Former Child Star, Joe Dirt, Tommy Boy, Black Sheep, Reality Bites, Light Sleeper, Coneheads, Lost & Found.

Salma Hayek (Roxanne Chase-Feder) je bila za film Frida med drugim nominirana za oskarja in zlati globus. Posnela je filme Divjaki, Obuti maček, Odrasli, Bilo je nekoč v Mehiki, Od mraka do zore, The Vampire’s Assistant, Lonely Hearts, Ask the Dust, Bandidas, After the Sunset, Hotel, Timecode, Dogma, Desperado, Here Comes the Boom, La Chispa de la Vida, In the Time of the Butterflies, Midaq Alley, Americano in nastopila v seriji 30 Rock. Za režijski prvenec The Maldonado Miracle je dobila nagrado emmy. Režirala je tudi glasbene spote za Princa in Jado Pinkett. Bila je izvršna producentka serije Grda račka, v kateri je tudi nastopala.

O režiserju

Dennis Dugan je eden najbolj uspešnih ameriških režiserjev komedij. Njegovi filmi so zaslužili več kot milijardo dolarjev. Ugled si je prislužil s komedijami, kot so Očka po sili, Zohan je zakon, Happy Gilmore, Odrasli, Gasilca pred oltarjem. Med njegovimi filmi so še Moja neprava bivša, Oglaševalci s klopi, Nacionalna varnost, Saving Silverman, Beverly Hills Ninja. Bil je izvršni producent filma Stari je nor. Režiral je tudi epizode serij Newyorška policija, Delo na črno. Raztresena Ally ter televizijska filma Columbo: Butterfly Shades of Gray ter The Shaggy Dog. Kariero je začel kot igralec in nastopil v serijah Richie Brockelman, Private Eye, M*A*S*H,” Columbo, Rockfordovi dosjeji, Fantje s Hill Streeta ter v filmih Parenthood, She’s Having a Baby, Can’t Buy Me Love ter The Howling.

Komentarji

7.6. 2013 ob 0:36

Komaj čakam ta film! Prvi del sem si pogledala že neštetokrat pa se ga ne moram naveličati. Upam da bo tudi drugi del tako noro dober!!

— Lana
15.7. 2013 ob 14:42

prvi del je biu zakon..top zasedba..ni de ni.!! :D

— Slovenia
19.7. 2013 ob 18:11

Awsome

— Slovenija
23.7. 2013 ob 20:22

tudi jaz koooomaj čakam tale filmček....!!!!prvi del je bil superca,upam da bo tudi ta!!!

— anja
25.7. 2013 ob 15:37

Zanima me če je že kdo gledal tale film? Zanima me mnenje... :)

— kuli kuli
26.7. 2013 ob 8:10

prvi del je bil res kul ampak drugi bo še boljši

— eva
27.7. 2013 ob 16:28

Kaj si še želiš boljšega, kadar si zaželiš sam biti otrok....kot oni. Življenje je lepo!

— Bojana
27.7. 2013 ob 18:42

film ni tako dober kot prvi... prvi je bil zakon

— care
28.7. 2013 ob 11:07

najbolši film kadarkoli :D cel film lah sam pokaš od smeha :D

— shini
29.7. 2013 ob 12:45

ta film je najjači, nism ga še gledala ampak trayler je tok dobr...

— c. ronaldo
29.7. 2013 ob 21:33

Film je slab. Humor je primitiven in neokusen. Že sama ocena na IMDB pove svoje, vendar smo pozabili predhodno preveriti. Tako dobri igralci, pa so z njimi naredili tak slab film. Sredi filma smo odšli. Odsvetujem ogled.

— Razočaranje
3.8. 2013 ob 23:37

Film je zelo slab. Nesmiselno dogajanje. Ni primerjave s prvim delom.

— obvezna
4.8. 2013 ob 15:24

Če ste vi edini odšli med filmom je to vaš problem, ker očitno ne razumete takšnega hunorja. Primitivci. Najboljši film s pomembnim naukom o življenju. Priporočam.

— za razočaranje
5.8. 2013 ob 17:16

zelo zanimiv filem in tudi zelo smesen upam da bo dobil nagrado, ker ga igrajo dobri in izkuseni igralci.

— katja
6.8. 2013 ob 11:56

film je enkraten. smeh do solz

— super film
6.8. 2013 ob 13:09

Ogled filma odsvetujem. Če ste bili nad prvim filmom navdušeni, vas bo v dvorani čakalo razočaranje. Medtem ko je prvi del zabaven in sproščujoč, je ta film prisiljen in neokusen. Že po prvem prizoru se je videlo, da so se preveč trudili nekaj narediti, celotnemu filmu je manjkalo spontanosti. Ne bom rekla, da se med filmom nisem niti enkrat zasmejala. Nekaj prizorov je bilo za pogledat, pri nekaterih pa je bil humor na ravni kakšnega petletnika in sem se smejala že zato, ker je delovalo neumno. Osebno se mi zdi, da je škoda igralcev za tak film, škoda pa je tudi denarja- raje si oglejte kak drug film.

— barbara
6.8. 2013 ob 13:11

sorri razočaranje ampak ta film je fuuul dobr, res se sam smejiš pa še igralci so najbl kul..

— c. ronaldo
12.8. 2013 ob 15:25

film je FULL dober priporočam ga vam ocena 1 do 10 je 10

— tjašica
13.8. 2013 ob 10:09

Jaz sem bila razočarana, saj mi je prvi del ena izmed res najboljših komedij in sem pričakovala malo več. Je pa res, da nadaljevanja filmov ponavadi niso tako dobra kot prvi. Ni mi bil čisto zanič, ampak od 1 do 10 nekje 6, medtem, ko mi je bil prvi kar 10.

— marjetka
20.8. 2013 ob 20:00

Zelo dober in predvseeem zeeelooo smešen film. Priporočam ogled.

— Katja.
23.8. 2013 ob 9:00

ti marjetka pa maš dobr načrt zA ocenjevanje filmov nekaj 1 10 je 6 hahaha
si pa resn otročja

— matej
25.8. 2013 ob 16:02

Glede na mnenja sem pričakovala, da bo film slab, pa sem se vseeno odločila, da si ga ogledam sama in meni osebno je bil film boljši kot prvi, veliko več prizorov je bilo za nasmejati se. :)

— Leonida
30.8. 2013 ob 1:29

This film is great

— Cameron Boyce
30.8. 2013 ob 13:01

Komaj čakam da si ga jutri ogledamo...

— Franček
22.9. 2013 ob 11:08

Razocarana!!! Obupen je
Prvi del je extra

— Jasna
27.9. 2013 ob 14:14

kr neki ka ni 3D

— almin
30.1. 2014 ob 17:14

Ful dobr film tistim k ni bil všeč se motjo ful je bil dobr in smešn.Priporočam

— molly
9.2. 2014 ob 17:05

Ne razumem zakaj je ta film še vedno v kinu?? Že od 25.7.... Nekateri filmi pa sploh ne pridejo k nam v Maribor.

— niko
16.2. 2014 ob 21:20

Nimam besed sploh za to, film je že več kot pol leta v koloseju.
Lahko bi dali kakšne novejše filme.

— Andrej
23.3. 2014 ob 19:05

V Mariboru v koloseju vam ne priporocam ogleda .. slika je grda kar neke crte letijo crne pike so na platnu, pol podnapisi zaostajajo, eni so narobe obrnjeni .. film je drugace ful komedija, ampak glede grafike in podnapisou je grooooozen !!!!!

— :)
3.4. 2014 ob 13:53

Dober film. Ogled priporočam takrat ko zunaj dežuje.

— bobi
13.8. 2014 ob 13:02

kul, kul

— k....

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.