Kolosej
Film distribucije Razno

Odraščanje

Odraščanje / Growing Up
dokumentarni
V slovenščini
1h 19min / 79min
Leto: 2017
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Siniša Gačić
Intimni portret štirimesečnega Tiborja ter njegovih mam Daje in Jedrt, ki se vključita v predvolilno kampanjo pred referendumom o popolni izenačitvi zakonske zveze za homoseksualne pare. V predbožičnem času leta 2015 se mami poleg izzivov prvega starševstva soočata še z nasprotniki izenačenja zakonskih pravic za homoseksualne državljane in državljanke.

Siniša Gačić (1980) je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo zaključil študij filmske in televizijske montaže ter magisterij iz filmske režije. Od leta 1999 dela na Televiziji Slovenija, kjer kot novinar, urednik in voditelj sodeluje z različnimi uredništvi. Več let piše za Mladino.
 

Dominik Mencej (1987, Ljubljana) je po maturi opravil filmsko delavnico JSKD. Študiral je grafične in interaktivne komunikacije na UL NTF, ob tem delal kot grafični opremljevalec na RTV Slovenija. Potem se je prepisal na UL AGRFT, smer filmska in televizijska režija, kjer je tudi diplomiral.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.