Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Odpleši svoje sanje

plesna romantična komedija
Druga priložnost se začne s prvim korakom
Na sporedu od: 9.11.2006, Kolosej Ljubljana
16.11.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 43min / 103min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Duane Adler in Melissa Rosenberg po zgodbi Duane Adler
Režija: Anne Fletcher
Večni upornik brez razloga Tyler se po novih težavah z zakonom znajde v elitni šoli visokih umetnosti, kjer mora kot hišnik odslužiti svoj dolg družbi. Več življenjske sreče se obeta nadarjeni baletni plesalki Nori, ki pa ima težave pri iskanju primernega plesnega partnerja. Ker se nasprotja privlačijo, se poti Tylerja in Nore hitro prekrižajo, toda da bi s kombinacijo svojih različnih plesnih slogov in pogledov na življenje prepričala ljudi, imata na voljo le eno priložnost.

On je upornik iz napačnega mestnega predela. Ona je plesalka z elitne šole odrskih umetnosti. Njuna svetova ne bi mogla biti bolj različna, toda ko se njuni usodi srečata, med njima začnejo preskakovati iskrice, ki poganjajo sodobno hip-hop pravljico o tem, kako izkoristiti edinstveno priložnost in uresničiti najbolj neverjetne sanje. Odpleši svoje sanje je odlična glasbeno-plesna romantična komedija z vrsto nadarjenih mladih igralcev.

Tyler Gage (Channing Tatum) preživlja mladost na krutih mestnih ulicah in se zaveda, da se verjetno nikoli ne bo prebil od tam. Toda ko ga organi pregona pošljejo na družbeno koristno delo v šolo odrskih umetnosti, se vse spremeni. Spozna primabalerino Noro (Jenna Dewan), očarljivo gospodično, ki obupano išče nekoga, ki bi nadomestil njenega poškodovanega soplesalca pred pomembno plesno revijo. Ko Nora skrivaj opazuje Tylerjeve gibe, si ne more kaj, da ne bi opazila njegovega naravnega talenta. Odloči se, da mu bo ponudila priložnost. Toda ko začneta trenirati, se pokažejo njuna nasprotja. Edina stvar, ki Tylerja loči od praznine, je njegova želja, da bi se prebil z ulice - in edina stvar, ki loči Noro od njene briljantne prihodnosti, je plesna revija. Tyler ima samo eno priložnost, da dokaže tako Nori kot samemu sebi, da se lahko prebije v boljše življenje.

Touchstone Pictures in Summit Entertainment predstavljata film Odpleši svoje sanje, režijski prvenec priznane koreografinje Anne Fletcher, ki je zaslovela z najstniškim superhitom Bring It On. V filmu blestita novinca med filmskimi zvezdami, Channing Tatum in Jenna Dewan, pa tudi R&B zvezda Mario kot ambiciozni glasbenik ter oskarjevska nominiranka in dobitnica zlatega globusa Rachel Griffiths. Med nastopajočimi so tudi rap legenda Heavy D, Damaine Radcliff, Drew Sidora in De'Shawn Washington. Scenarij sta napisali Duane Adler (Save the Last Dance) in Melissa Rosenberg (The OC).

Sveža plesna drama: zgodba filma Odpleši svoje sanje

Producent Erik Feig (Gospod in gospa Smith) je želel posneti klasičen glasbeni film z izdelanimi liki, kakršne so s prijatelji radi gledali med odraščanjem. Navdihnila sta ga predvsem filma Vročica sobotne noči in Umazani ples, pa tudi novejši filmi, ki so realistično prikazali svet hip-hopa, zlasti 8 milj in Poslednji ples. Feig je čutil, da bi bilo treba žanr osvežiti s temami, ki so zanimive za današnjo mladino.

"O tej ideji sem razmišljal več let," pravi Feig. "Spominjam se dobe, ko veliki plesni filmi niso bili namenjeni izključno dekletom, temveč so vsebovali tudi fantovske vidike, in to me je zelo zanimalo. V ljubezni do glasbe je nekaj zelo univerzalnega, zato sem želel film, ki bi nagovarjal tako moške kot ženske. Zato se mi je zdela dobra ideja zasnovati zgodbo okrog mladeniča z dna, ki se mu uresničijo neverjetne sanje."

S sodelavcem Patrickom Wachsbergerjem je Feig začel iskati režiserja. Imela sta srečo, saj sta v lokalni telovadnici naletela na slavnega koreografa Adama Shankmana. Shankman se spominja: "Erik je prihitel k meni in me vprašal: ‘Kdo je naslednji ti?’ ‘Zakaj,’ sem vprašal, ‘ali je z mano konec?’ V bistvu pa me je hotel vprašati, kdo je naslednji velik koreograf, ki bi lahko zablestel tudi na področju režije. Takoj sem predlagal Anne Fletcher, eno največjih sodobnih filmskih koreografinj. Vedel sem, da ji bo ta film pisan na kožo, saj je odlična pri delu z igralci, zelo strastna in predvsem odlična pripovedovalka zgodb."

Fletcherjeva je bila takoj navdušena, Shankman pa je k filmu kot producentko pripeljal tudi svojo sestro Jennifer Gibgot. Prav slednja je kot navdušena plesalka predlagala, da ključna v filmu ne bi bila glasba, kot so sprva nameravali, temveč ples. Predlog so takoj sprejeli, ker so vedeli, da bo lahko tako Fletcherjeva še bolje izrazila svoje znanje in strast do plesa. "Mislim, da bosta glasba in ples vedno dobitna kombinacija," pravi. "Toda ta film hkrati pripoveduje zelo sodobno zgodbo. Gre za moralko o fantu nasproti ulicam, o fantu, ki ima samo eno priložnost za uresničitev svojih sanj. Menim, da bo zgodba všeč tako mladim kot starim, saj govori o upanju tudi v najtežjih trenutkih."

Ekipa je nato k sodelovanju pritegnila scenarista Duana Adlerja, ki je pred tem napisal scenarij za najstniško uspešnico Poslednji ples. Adler je v mešanico dodal tudi svojo življenjsko izkušnjo odraščanja na obrobju družbe: "Ko sem bil najstnik, se je moja družina veliko selila. Zamenjal sem kar šest različnih srednjih šol, zato sem se ves čas počutil kot tujec. Ko sem se srečal s plesom, pa mi je to spremenilo življenje." Scenarist se je zato zlahka vživel v Tylerjevo zgodbo: "Tylerja sem videl kot nekoga, ki je zelo nadarjen, vendar se mora trdo boriti. Novi svet plesne šole postane njegova odrešitev, vendar mora še prej premagati stare navade. Zato se mi zdi zelo ganljiv lik."

Za prizorišče filma so izbrali urbani Baltimore, ki je po eni strani tipično mesto modrih ovratnikov, ima pa tudi svojo slikovito, umetniško plat. Zgodba sooča prav ta dva svetova, ko spremljamo Tylerjevo pot od doma do šole in spet nazaj. Da bi čim bolje ujel utrip sodobne mladine, je Adler skoraj šest tednov opazoval učence lokalne plesne šole: "Z njimi sem hodil na predavanja in vaje, se z njimi družil med odmori za malico in jih opazoval med pripravami na veliko plesno revijo. Zgodbo sem želel napraviti karseda avtentično."

Ko je Anne Fletcher prebrala scenarij, je takoj vedela, da je to pravi film zanjo: "Vedela sem, da mi bo šlo, saj dobro razumem svet plesa in mladih. V tem svetu sem namreč odraščala. Zavedala pa sem se tudi, da moram predvsem najti dobre sodelavce."

Ulični upornik in prima balerina iščeta popolnega partnerja

Channing Tatum in Jenna Dewan

Od trenutka, ko je sprejela delo pri filmu, je režiserko Anne Fletcher skrbelo predvsem to, kje bo našla primerne glavne igralce, ki bodo filmu prinesli realizem, razburljivost in talent. Sprožila je obsežno akcijo, v kateri so iskali mlade igralce, ki bi bili sposobni ne samo realistično odigrati filmske vloge, temveč bi vse potrebno tudi sami odplesali in odpeli. Ker je hotela, da bi bil film karseda avtentičen, je kategorično zavrnila možnost, da bi za kateri koli prizor uporabila dvojnike. Ni bilo lahko, toda s kombinacijo veliko sreče in drobnih čudežev ji je uspelo sestaviti krasno ekipo.

"Imeli smo veliko srečo, saj smo našli ogromno zelo nadarjenih mladeničev in mladenk," komentira Fletcherjeva, "v tem filmu ni povprečnežev." Nadaljuje: "Presrečna sem, da nam je to uspelo. Največji dosežek je bil, da smo našli Channinga Tatuma, takoj za tem pa tudi Jenno, ki je neverjetna plesalka in hkrati ljubko dekle. Predvsem pa je med njima veliko kemije, kar je za zgodbo zelo dobro."

Iskanje mladeniča za vlogo Tylerja se je začelo z veliko strahu. "Ta lik je že na papirju tako kompleksen," pravi Erik Feig, "da smo takoj vedeli, da bo pravi izziv najti nekoga s takšnimi lastnostmi. Potrebovali smo nekoga, ki je karizmatičen in hkrati problematičen, robat in hkrati simpatičen, grob in hkrati romantičen ter da ni izučen plesalec in hkrati odlično pleše. Skoraj nismo verjeli, da bomo kos nalogi."

Potem je na avdicijo prišel Channing Tatum - mladenič, ki je odraščal v nekem mestecu v Alabami, igralsko kariero pa je začel v televizijskih oglasih. To je bil odločilen trenutek za film. "Takoj ko smo videli Channinga, smo vedeli, da je to Tyler," se spominja Feig. "Potem smo ga videli plesati in njegovi gibi so bili kot voda. Tega ne morem povedati drugače, njegovi gibi so tako tekoči in razburljivi."

Adam Shankman dodaja: "Če bi za Tylerjevo vlogo nekoga izbrali na silo, bi bila to polomija. Potrebovali smo nekoga, pri komer čutiš, da ima preveč strasti, preveč energije, da bi lahko to nadzoroval. Tyler je točno to. Poleg tega pa je tudi eden najbolj nadarjenih uličnih plesalcev, kar sem jih kdaj videl."

Tatum se je takoj globoko vživel v vlogo Tylerja: "Čutil sem, da niti sam ne bi mogel opisati Tylerja bolje, kot je bil opisan v scenariju," pravi mladi igralec. "Je brezskrben mladenič, ki rad pleše in se zabava, ima pa tudi samouničujočo plat. Menim, da so vsi fantje pri teh letih rahlo zmešani in na neki način destruktivni. Tako je pač, ko si najstnik."

Nadaljuje: "Spominjam se tudi, kako je, ko ne veš, kaj hočeš v življenju. To obdobje je težko premagati. Na srečo se Tyler, ko se znajde sredi množice mladih ljudi, ki vedo, kaj hočejo, nekako prebudi. Nato se zaljubi v Noro in odpre se mu cel nov svet."

Čeprav je tudi sam, tako kot njegov lik, že leta ulični plesalec prostega sloga, Tatum nikoli ni hodil v nobeno plesno šolo. Na vlogo se je pripravljal na intenzivnih vajah s hip-hop koreografom Jamalom Simsom. To je bilo veliko težje, kot je pričakoval: "Vedno sem znal plesati, toda učenje strukturirane rutine je bilo zame težko, saj se ves čas toliko dogaja in gre za nekaj povsem drugega, kot je ples po občutku. Brez Jamala, ki je potrpežljiv kot zenovski učitelj, mi ne bi uspelo. Je eden najbolj ustvarjalnih in nadarjenih ljudi, kar jih poznam. Prav zato, ker sem mu tako zaupal, sem imel zaupanje tudi vase."

Naslednja naloga producentov je bila najti mlado igralko z dovolj baletnimi izkušnjami in primerno osebnostjo za vlogo Nore. "Ko smo sprejeli Channinga in ugotovili, kako nadarjen plesalec je, so postali kriteriji za igralko zelo visoki," pravi Feig.

Po dolgotrajnih avdicijah je filmska ekipa odkrila Jenno Dewan, novinko med igralkami, ki pa pleše že od svojega petega leta. Videli smo jo lahko v številnih videospotih in kot plesalko na turneji s P. Diddyjem in Janet Jackson. "Ko smo zagledali Jenno, je bilo to še eno veliko odkritje," pravi Feig. "Vedeli smo, da mora biti Nora takšna, da če ste Tyler Gage, ki pride v šolo z vedrom v roki in metlo na rami in si želi sovražiti vsakogar, obstanete na mestu takoj, ko jo zagledate s kotičkom očesa, nato pa naredite vse, da bi pritegnili njeno pozornost in naklonjenost. Jenna je točno takšna punca."

Podobno kot Tatuma je tudi Dewanovo pritegnila zgodba filma Odpleši svoje sanje. "Všeč mi je, da gre za srečanje dveh svetov, in da imata Tyler in Nora drug drugega veliko naučiti," pravi. "Všeč mi je bilo tudi, da se Tyler in Nora ne zbližata po klišejski poti. Tyler je imel tako težko življenje, da si sploh ne upa ničesar želeti, saj ima občutek, da vsakič, ko si kaj zaželi, to izgine. Toda ko spozna Noro, mu ta pokaže, kako se je treba boriti za tisto, kar si želiš. Menim, da to v njem zaneti ogenj in ga navdihne, da se odloči ugotoviti, kaj mu je zares pomembno. Po drugi strani pa on pokaže Nori, kako imeti več od življenja. Pokaže ji, kaj je resnična ljubezen. Drug drugemu zelo spremenita življenje."

Podobno kot Tatum je imela tudi Dewanova občutek, da je vloga napisana kot nalašč zanjo. "Nora me je zelo pritegnila, saj je natančno takšna, kakršna sem bila jaz pri petnajstih," pravi. "Čisto nora sem bila na ples. To je bilo edino, kar sem si želela početi. Imela sem to strast in res nisem vedela, kaj bi se zgodilo, če je ne bi mogla uresničiti."

Prava iskrica pa je preskočila, ko je Dewanova prvič srečala Tatuma. "Takoj, ko sva se srečala, sva si bila všeč," se spominja, "in do začetka vaj sva se že počutila, kot da se poznava že vse življenje. Channing je zelo odprt in dobrodušen, poleg tega pa je izvrsten plesalec, tako da me je navdihovalo že to, da sem ga gledala."

Po šolah in ulicah: kako so našli stranske igralce za film

Poleg Channinga Tatuma in Jenne Dewan je v filmu Odpleši svoje sanje še veliko mladih upov, pa tudi že uveljavljenih in nagrajenih zvezd. Na čelu "odraslega" dela igralske ekipe je oskarjevska nominiranka Rachel Griffiths v ključni vlogi ravnateljice. "Iskala sem nekaj povsem drugačnega, kot sem počela doslej," pravi igralka. "Všeč mi je bila ideja, da bi igrala v tako mladostnem, živahnem in upanja polnem okolju. Mladi ljudje so tako čudoviti. Ne gre za to, da v mladosti ni bolečin, je pa polna nekega lepega, seksi optimizma."

Griffithsovo je pritegnil tudi vpliv ravnateljice na Tylerja, ki zelo potrebuje navdih in usmerjanje: "Ravnateljica Gordonova je stroga, a poštena. Prav s tem izzove Tylerja k pozitivnim dejanjem." Anne Fletcher je bila presrečna, da je to ključno vlogo sprejela Griffithsova: "Zelo razburljivo je bilo delati s tako izkušeno igralko."

Za film so potrebovali tudi ekipo plesno izobraženih najstnikov in ekipo Tylerjevih zabave željnih prijateljev iz soseščine. Med prvimi mladimi zvezdniki, ki so jih angažirali, je bil Mario, baltimorski platinasti R&B izvajalec, ki pred tem še ni igral v filmu. Ponudili so mu vlogo Milesa, ki Tylerja vodi po šoli Maryland. "Takoj ko so se zaprla vrata za Mariem, smo vedeli, da ga moramo najeti, ker je tako poseben," pravi Anne Fletcher.

Maria je pritegnil Milesov realizem: "Je zelo posrečen lik in se mi je zdel zelo avtentičen," pravi. "Prišel je iz soseščine v to šolo, da bi si izboljšal življenje. Všeč mi je osrednja ideja filma, da moraš vztrajati, če želiš uresničiti svoje sanje. To namreč drži."

Miles se mu zdi ključen za Tylerjevo preobrazbo: "Miles je za Tylerja zelo dragocen, saj razume, da njegove čustvene težave izvirajo iz tega, da ne zna zaupati. Prav Miles mu pomaga razumeti, da je to mogoče spremeniti."

Norino najboljšo prijateljico Lucy igra debitantka Drew Sidora, mlada čikaška igralka, plesalka in pevka, ki je kar brez agenta poslala družbi Disney svojo predstavitveno kaseto v upanju, da ji bo kdo dal priložnost. "Na posnetku je Drew sedela v dnevni sobi in brala besedilo, vse je bilo zelo naravno in močno. Nato je zapela, a cappella, neko prelepo pesem - ko smo to videli, smo jo morali poklicati," pravi Feig.

Sidora pravi, da si je želela biti del "ljubezenske zgodbe, povedane skozi ples." Nadaljuje: "Lucy je Norina najboljša prijateljica in zelo zabaven lik, ki tudi sam doživi preobrazbo. Najprej so ji všeč pokvarjeni fantje, ko opazi Milesa, pa spozna pravo ljubezen."

Z dobrim ritmom: koreografija filma Odpleši svoje sanje

Ko so izbrali igralce, se je režiserka skrbno posvetila še dvema ključnima sestavinama filma: urbani glasbi in uličnemu plesu. Gracioznost klasičnega plesa je želela združiti s pristnostjo urbanih gibov ter tako ustvariti edinstven slog. Tesno je sodelovala s koreografom Zachom Woodleejem ter s hip-hop koreografoma Jamalom Simsom in Roserom McCoyem, s katerima je sodelovala že pri prejšnjih filmskih projektih.

"Čudovito je bilo delati z Anne in sestaviti naravno kombinacijo različnih glasbenih slogov," pravi Jamal Sims. "Napravil sem gib, ki mu je nato Anne dodala klasično interpretacijo, tako da je nastalo nekaj zares edinstvenega."

Prav Sims je najtesneje sodeloval s Tatumom: "Channing je bil zelo pozitiven in se je res želel zelo potruditi," pravi. "Bilo je neverjetno, saj Channing nikoli ni hodil v plesno šolo. Včasih imajo samouki prednost, ker se gibljejo bolj naravno. Samo poslušajo glasbo in počnejo, kar pride samo od sebe. Channing je imel točno ta popoln instiktivni pristop."

Sims je zelo užival tudi pri delu z mlado igralko Jenno Dewan. "Plesala je za Toni Braxton in nekoč sva kar veliko sodelovala, zato sem jo že poznal. Čudovita je," pravi. "Pokazal sem ji, kaj hočem, in v petih minutah je bilo napravljeno. Poleg tega pa je tudi zelo lepa, kar samo še prispeva k eleganci njenih gibov."

Tudi Dewanova je bila navdušena nad sodelovanjem s Simsom, še bolj pa je uživala v pristnem odnosu z režiserko in koreografinjo Anne Fletcher. "Anne ima ogromno vpogleda v plesalčeve potrebe in je zelo ustvarjalna. Točno je vedela, kakšen mora biti vsak gib v tem filmu," pravi Dewanova. "Anne sem popolnoma zaupala, saj sem vnaprej vedela, da bo ples v filmu videti absolutno tekoč, brezhiben."

Ko so posneli plesne prizore, so bili vsi presenečeni, kako prepričljivi so bili in kako naravno so se vklopili v zgodbo filma. Izvršni producent John Starke je povedal: "Neverjetno je, da so bili ti prizori sprva samo črke na papirju, Anne Fletcher in koreografi pa so jih oživili tako, da so še poglobili zgodbo filma. Napravili so neverjetno razburljiv in zabaven film."

Vsi ritmi in vsi gibi v filmu Odpleši svoje sanje vodijo do vrhunca: nastopa na Norini plesni reviji, ki skozi glasbo in ples znova pove celotno zgodbo filma. Ta prizor je kulminacija vseh korakov, ki jih je mogoče videti v filmu. Producent Feig je povzel: "Skozi ves film se čuti napetost med dvema svetovoma, na koncu pa vidite, kako se različni glasbeni in plesni slogi - vse od klasike do jazza in hip-hopa - združijo v eno."

Zvok filma Odpleši svoje sanje: izvirna kompilacija najbolj vročih sodobnih urbanih izvajalcev

Ples in zgodba filma Odpleši svoje sanje sta lahko prepričljiva samo s pomočjo glasbe, ki se ji ni mogoče upreti. Zato je Anne Fletcher takoj povabila k sodelovanju uglednega Bucka Damona, ki je pred tem poskrbel za glasbo v filmih Garden State in Mean Girls. Damon je nato zbral ekipo najbolj razburljivih hip-hop producentov (med njimi so bili Kwame, Alias in Neff-U), ki je še pred snemanjem poskrbela za izvirne pesmi, ki temeljijo na scenariju, idejah in koreografiji filma. Anne Fletcher pravi: "Buck je svoje delo opravil tako mojstrsko, da je glasba ena izmed ‘zvezd’ v filmu Odpleši svoje sanje."

Damon se je navdihoval pri scenariju, ko je sestavljal seznam pesmi, ki se ujemajo z živahnim in avtentičnim mladinskim slogom filma: "Želeli smo, da bi bila glasba eden izmed likov v filmu," pravi. "Zato smo napisali veliko novih pesmi za film in tako ustvarili zvok, ki je kredibilen na ulicah in hkrati simfonično bogat. Z Anne sva si zelo želela ustavriti nekaj, kar bo prestalo preizkus časa, album, ki bo čez deset let sicer zvenel kot album iz leta 2006, a bo še vedno vroča roba za poslušanje."

Damon nadaljuje: "Začel sem tako, da sem šel po nakupih - pregledal sem vse sodobne hip-hop albume, ki so se mi zdeli zanimivi, sestavil seznam ‘kdo je kdo’ najbolj vročih urbanih glasbenih producentov in nato vsakega izmed njih prosil za demo posnetke. Dobil sem pravo bogastvo glasbe, ki nam je pripeljalo veliko odličnih ustvarjalcev."

Med prvimi glasbeniki, ki so se pridružili ekipi, je bil Wyclef Jean, bivši prvi raper pri skupini Fugees, ki sodi med najbolj eklektične in inovativne ustvarjalce na svetu. "Ko uloviš prvo veliko ribo, začnejo prihajati še druge," pravi Damon.

Kmalu so se pridružili znani hip-hop producent Scott Storch, klasično izobraženi hip-hop ustvarjalec in producent Rich Harrison ter newyorški DJ in producent Mark Ronson. Vsi so pomagali pridobiti še množico ustvarjalcev, ki so se lahko tesno povezali s temo in plesom v filmu. Med njimi so bili Ciara, Sean Paul, Keyshia Cole, Chris Brown, Petey Pablo, Mario, Samantha Jade, Gina Rene, Jamie Scott, Drew Sidora, Novel, Youngbloods, Anthony Hamilton in Yung Juc.

S filmom Odpleši svoje sanje so povezani številni videospoti (v nekaterih se pojavijo tudi igralci iz filma): "Give It Up to Me" z jamajškim plesnim DJ-em Seanom Paulom in 21-letno oaklandsko pevko Keyshio Cole; "Say Goodbye" komaj 16-letnega R&B podmladka Chrisa Browna; "For the Love" grammyjevskega nominiranca Maria; "Step Up" igralke iz filma Drew Sidore; in "Get Up," ki ga izvaja R&B superzvezda Ciara. V slednjem nastopajo tudi najstniki, ki so se prijavili na avdicijo za film in so bili na podlagi predstavitvenih posnetkov izbrani na spletni strani myspace.com.

"To je bilo neverjetno leto. Iskanje najboljših producentov, ustvarjanje izvirne glasbe in snemanje različnih fenomenalnih glasbenikov nam je vzelo veliko časa in energije, hkrati pa je bilo neverjetno zabavno in vsekakor vredno," je povzel Buck Damon. "Na koncu je nastalo točno to, kar smo želeli: navdihnjena urbana glasba za film."

O igralcih

Channing Tatum (Tyler) je nadarjen mlad igralec, ki je zablestel prav letos z vlogama v dveh težko pričakovanih filmih. Poleg filma Odpleši svoje sanje je dobil številne pohvale za vlogo v neodvisnem filmu Guide to Recognizing Your Saints. Film je na festivalu Sundance 2006 osvojil posebno nagrado žirije za najboljšo igralsko ekipo in nagrado Dito Montiel za režijo. V reviji Rolling Stone so ob tem zapisali: "Bodite pozorni na obetavnega mladega igralca Channinga Tatuma, ki včasih spominja na Marlona Branda."

Tatuma smo pred kratkim videli tudi v filmu She’s the Man. Tudi za to vlogo je dobil številne pohvale, med drugim so v Daily Variety zapisali, da ima film "bistro in entuziastično igralsko ekipo, v središču katere je mračni in privlačni Channing Tatum."

Channing Tatum se je rodil v Alabami in odraščal na Floridi. Pri triindvajsetih letih je zablestel v mednarodnem televizijskem oglasu za Pepsi in v dveh zelo priljubljenih oglasih za Mountain Dew. Njegova ključna aduta sta naravna karizma in krasno telo.

Jenna Dewan (Nora), obetavna novinka, je hitro postala ena najbolj iskanih maldih igralk v Hollywoodu. Igra v filmu The Grudge 2, ki ga bomo lahko videli kmalu, in v filmu Take the Lead poleg Antonia Banderasa. Kariero je začela kot plesalka v številnih videospotih ter na turneji s P. Diddyjem in Janet Jackson. Med filmi, v katerih je igrala, sta še Waterborne in Tamara.

Jenna Dewan se je rodila v Hartfordu, Connecticut, in odraščala v Dallasu. Študirala je na Univerzi Južne Kalifornije in trenutno živi v Los Angelesu.

R&B zvezdnik Mario (Miles) je v filmu igral prvič. Kot Mario Barrett je odraščal v Baltimorju, peti pa je začel pri štirih letih. Že pred osnovno šolo je skladal melodije in razvijal harmonije na klavirju, ki mu ga je kupila mama, in se začel udeleževati tekmovanj talentov. Navdihoval se je pri Stevieju Wonderju, Usherju in Brianu McKnightu. Še preden je bil star petnajst let, je podpisal pogodbo s Clive Davis's 3rd St/J Records in začel pripravljati svoj debitantski album "Mario," ki je izšel junija 2002. Sodeloval je z Alicio Keys. Njegov prvi veliki single, priredba hita iz osemdesetih "Just A Friend 2002," se je uvrstil na lestvico Top 10. Na turneji je bil z Bow Wow, skupaj z B2K, Nickom Cannonom in Marquesom Houstonom pa je bil tudi del turneje Scream 3. Njegov drugi album "Turning Point" je izšel leta 2005. Platinasti CD vsebuje hit "Let Me Love You," ki je bil številka ena v državi celih pet tednov. Dvakrat je bil nominiran za nagrado grammy.

O režiserki

Anne Fletcher je ena najbolj iskanih koreografinj v filmski industriji. Pred kratkim je sodelovala pri Disneyevih projektih Ice Princess in The Pacifier ter pri filmu 40-letni devičnik. Leta 2007 prihaja Hairspray z Johnom Travolto, pri katerem je sodelovala kot ena izmed koreografov. Ustvarila je videz ženske-mačke v filmu Catwoman ter poskrbela za koreografijo v filmih Along Came Polly in Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed. Kot koreografinja je sodelovala tudi pri projektih Bringing Down The House, Down With Love, Like Mike, Orange County in Bring It On.

Anne Fletcher se je preizkusila tudi kot igralka, med drugim v filmih The Pacifier, Bringing Down the House, A Walk to Remember, Monkeybone, Bring It On, Boogie Nights, in George of the Jungle. Kot koproducentka je sodelovala pri filmu Načrtovalka porok.

Fletcherjeva se je rodila v Detroitu. Pri dvanajstih letih je začela plesati, pri trinajstih je poučevala ples, pri petnajstih je bila profesionalka. Pri osemnajstih se je preselila v Los Angeles, da bi nadaljevala plesno kariero. Nastopala je v raznih televizijskih oddajah in videospotih, nato pa je začela plesati v filmih. Kot plesalka in hkrati pomočnica koreografa je debitirala v filmu Maska in se pojavila v filmu Kremenčkovi.

Komentarji

18.10. 2006 ob 7:51 zvezdica

Je eden bolših filmov kar em jih videla. koreografije so fenomenalne in vsebina je zelo zanimiva.

— +
18.10. 2006 ob 15:01

Ful dobr filmčk! Plešejo ful hudo, in glasba je tut dobra. Spominja me na Dirty Dancing 2. Tistim k so jim bli všeč Dirty dancing 1 &2, The Last dance in še kšni plesni filmi--> ta vam bo tut sigurno všeč

— Ana
27.10. 2006 ob 20:23 zvezdica

film je res fenomenalen... koreografije so res izvrstne... glavna igralca sta odlično odigrala (odplesala) svoji vlogi... film si zasluži čisto desetko :)

— barbi
29.10. 2006 ob 8:01 zvezdica

Definitivno dober film, vreden ogleda. Dobra igralska zasedba in odlična režija.

— vale
29.10. 2006 ob 16:03

joj res ga morm it pogledat mii je kar žou da ga še ni v lj kinematografih!! ko pa bo pa pičim takoj v kino!! to je 9.11 hehe če gre še kdo neii piše""

— hip hop dancerka
3.11. 2006 ob 18:38 zvezdica

film je fenomenalen! zelo učinkovito prikaže dve strani življenjskega stila in pokaže učinkovit način združitve. koreografije so dobre, moderne in tudi igralca sta jim bila kos. res film vreden ogleda!

— urška
4.11. 2006 ob 12:10

ma ta film mora bit cool ceprav ga see nism gledla...LoL jss...po moojem je full podoben filmu cukrček...full mam rada filme v katerih see pleše...ma no sei so dobbre tui grozljivke sam plesni fillmi so pa tabolji... ayde lp..fsm vsi skup... By.kdo drug ko Katta_x

— Katta_x
4.11. 2006 ob 12:18

že ko sem prebrala naslov se mi je zdelo da mora biti film odličen. ko sem prebrala še vsebino se mi zdi še boljši. jaz si ga bom šla ogledat vi pa se odločite sami.

— ancyka
4.11. 2006 ob 13:17

alo js res nea vem kk ste lahk vi ze tot film vidli kr ga se ni blo v nobenem kinu...d.no pa sei je vseen sam men je film ko sem brala o cem se gre...itd..mi je full vreji ceprav mam js najrajsi groozljivke mam take filme tui...d ayde fsm . By kdo dtug kot-Katta_x

— Katta_x
4.11. 2006 ob 21:06

ful je zakon tale movie...bolsga se nism vidla, zarad tega movia je moj tipcek zaceu plesat! :) vse pohvale ustvarjalcem filma! hudo***

— candy
5.11. 2006 ob 20:59

full mi je bil všeč, koreografija perfektna...uživaš ob gledanju. vsebina me spominja na dirty dancing, vredu je da se zgodi tud nekaj žalostnega, da ni preveč "pocukran" da se malo zaplete...no v glavnem res se ga splača pogledat!!

— anna
7.11. 2006 ob 18:35

carsko res carsko to je pa tok hud film

— maruša
8.11. 2006 ob 14:07

Film Je Zaaakon...Saj Meeen...Ful Dobre Koreografije...

— <>
8.11. 2006 ob 17:53

ta film bo pomojm ful hud!komi cakam=D

— =)
8.11. 2006 ob 21:21

Nikol nism bla navdusena nad takimi (plesnimi) filmi ampak dans sm sla na premiero v Kolosej, ker sm dobila karte in film se mi zdi odlicen. Nikol se nism bla took navdusena nad ksnim filmom..resda je zgodba predvidljiva ze skoraj od zacetka, sam take tyler je cis hud tipcek..pa una bejba tut cis huda...muska cis huda (kdo ve kje dobit oz kater komad s temi violinami in to na kterga plesejo..ker je perfekten!!) Res film res res vredn ogleda, ne bo vm zal!

— ziuafa
9.11. 2006 ob 15:19

film je res hud.. podoben je filmu save the last dance.. sam se mi zdi ta še bolši:) zanimivo je da so združl v filmu balet in hip hop ubistvu:) tko da kdor ma rd take zadevce nej si ga kr ogleda.. lep pozdrav

— Nataš
9.11. 2006 ob 15:20

najdejo se vse povsod komadi:) se strinjam da so hudi in komadi.. in igralci.. in cel film sploh.. tko da.. kr gledat;)

— Nataša
9.11. 2006 ob 19:28 zvezdica

Če imate radi klišeje, potem je Step Up vaš. Save the Last Dance, Honey in You Got Served. Trije solidni plesni filmčki, ki jih Step Up, presenetljiva letošnja uspešnica, niti ne povoha. No ja, ki jih voha zelo slabo, zelo dolgočasno in zelo brez idej. Obetavna, pridna, vzorna in lušna plesalka (Jenna Dewan), ki potrebuje novega plesnega partnerja za prihajajočo in hudo pomembno avdicijo. Jasno, najde ga v porednem, delinkventnem in seksi mladeniču (Channing Tatum), ki na njeni šoli opravlja kazen za svoja kriminalna dejanja. Jeben kliše brez enega samega izvirnega zasuka, kjer prav vsi prizori tečejo predvidljivo, zoprno in brez energije. Tako, da tudi plesne točke migajo v prazno. Pač film, ki ga je lahko sram, da je sploh prišel v kina.

— iztok gartner
10.11. 2006 ob 6:57

film je bil enkraren,zelo sem zadovoljna da sm ga gledala!1

— ana
10.11. 2006 ob 7:02

ej tip je ful lušn.in njegovi plesni gibi so kul izvedeni ful mi je zal za malega ki je umrl. pohvale vredn film!

— mojca
10.11. 2006 ob 12:50

Film Step Up grem danes pogledat. Res me zanima kakšen je, čeprav po tem kar sem videl v trailerju res skoraj popolnoma kopira film Save the last dance. V tistem filmu punca pleše jazz balet in fant pleše hip hop. Ona pride živet k očetu, ki živi v okolišu z večinoma temnopoltimi prebivalci. Seveda ne bi bil film Hollywoodski, če tamkajšnji prebivalci nebi obvladali plesa kot je hip hop in break dance. Punca se spoprijatelji z enim fantom in na koncu fantastično sestavita kereografijo jazz baleta, ki vsebuje dodatke hip hopa. Film You got served je pa večinoma samo o break dancu in electro boogyju. Honey pa o punci, kateri ni vseeno za otroke, ki imajo veliko taleta hip hopa v sebi. Legendarni plesni filmi v tem stilu so Breakin', Breakin' 2. No pa sej bomo videli, kakšen je Step up. Oceno na IMBD-ju drži v zlati sredini.

— Peter
10.11. 2006 ob 19:14

film je res hud... res vm bo dau mislt da bi tut vi začel plesat :) igralca sta ful huda pa tut usebina je ql...če vm je biu ušeč honey ga morte it gledat :D...da o muski ne govorimo... ker boste na stolu začel plesat =)...res...vredn ogleda :D:D

— kr ena
10.11. 2006 ob 20:33

Ta film je full coll! RES PEJTE GA GLEDAT! *NORO JE DOBR*

— Natasha
10.11. 2006 ob 21:47

zlo dobr film...no ja, mal klišejev, ampak ql! vsekakor vreden ogleda!

— ql
11.11. 2006 ob 12:29

Men je ta film svetov!!!

— kr_ena
11.11. 2006 ob 13:22 zvezdica

zanimivo pogledat spole komentatorjev ... drugače pa res - tema že tko prežvečena in dogajanje tako predvidljivo, tipično - malo izvirnosti rabi današnjim ustvarjalcem!!

— ANDreja
11.11. 2006 ob 14:16

ej ta film je res tok hud! nujno si ga morte it pogledat! res film je the best!

— tinchy
11.11. 2006 ob 14:49

KAJ NAJ REČEM. TA FILM JE RES VREDEN OGLEDA. JAZ BI ZAJ DALA 10SIT NE SAM 900. TO JE MOJEMNENJE. POJTE SI GA OGLEDAT.

— LARA
11.11. 2006 ob 20:05

Zgoraj sem napisal, da si ga bom šel Step Up ogledat. Film me je res presenetil. Duper je. V njem nastopajo res talentirani plesalci. Kako so jih izbirali, si lahko ogledate tudi na domači strani filma. Ima fenomenalno glasbeno podlago. Zgodba je tudi dobra. je bil pa hec v koloseju. Enkat vmes je bilo nekaj smešnega in se je začela dvorana smejati kakor po navadi. Ko pa so se vsi nehali smejat, se je ena ženska še le začela in dvorana je bruhnila v smeh zaradi nje. SMEEEH. Ali je še kdo gledal isti čas. V petek 10.11.2006 ob 21 v dvorani 8.

— Peter
11.11. 2006 ob 20:07

1. 'Bout It Yung Joc featuring 3LW 2. Get Up Ciara featuring Chamillionaire 3. (When You Gonna) Give It Up To Me Sean Paul feat Keyshia Cole 4. Show Me The Money Pablo, Petey 5. 80's Joint KELIS 6. Step Up Jade, Samantha 7. Say Goodbye Brown, Chris audio clip 8. Dear Life Hamilton, Anthony 9. For The Love Drew Sidora featuring Mario 10. Ain't Cha Clipse featuring Re-Up Gang and Roscoe P. Goldchain 11. I'mma Shine YoungBloodZ 12. Feelin' Myself Dolla 13. 'Til The Dawn Drew Sidora 14. Lovely Deep Side 15. U Must Be Rene, Gina 16. Made Scott, Jamie

— Peter
11.11. 2006 ob 22:35

noro dobr film..res odlično narjen...koreografij e , muska, igralska zasedba, zgodba...use zasluž čisto desetko in še čez res pejte gledat nau vm žou ;) dobr se naplešte :*

— step up
12.11. 2006 ob 9:03

Obični ameriški film, povrprečno. Koreografije in muzika všečna, tatum hud :P Ampak sigurno ni vreden tega keša. In brezveze ker je vse prevč predvidljivo in veš že na samem začetku kaj bo. Ocena: 2/5

— BU
12.11. 2006 ob 13:29

ful dobr film... :)

— Kaja
12.11. 2006 ob 16:00

Tatum je hud... res hud... pa Jenna je tud simpatična... res kemija med njima je izjemna pa koreografije so za moje laične oči odlične

— hud
13.11. 2006 ob 11:30

svetooovniii film =D sicer pa samo da je plesni ;) res...dobre koreografije, igralci- zelo dobri pa še bi se dalo naštet ;)

— dejka
13.11. 2006 ob 14:30

film je najbiljši kar sem jh gledala v današni zgodovini.pa lahka bi bil nominiran za oskarja! zakon filmček-tut jst plešem.čaw!

— ee.rrr.
14.11. 2006 ob 16:20

ta film je res fuuul hud. najbolšiii. ful dobri igralci so. pa ful dobra koreografija je pa ful huda muska =D uglavnm res se ga splača gledat jst ga bom šla kr šeenkrat =)ucena pa logično +10

— monchy
15.11. 2006 ob 14:16

mene je fil čisto prevzel! zakon je in če mate čas si oglejte ker je res vreden ogleda! koreografije so izvrstne in plesalca oz igralca sta jih odplesala res fenomenalno! lp

— Diana
15.11. 2006 ob 14:24

film iie res zaqon...ze dug nism gledala tko dobrga filma!!!

— Sarchee*
16.11. 2006 ob 9:04 zvezdica

Res prizori tečejo dokaj predvidljivo in včasih malo "pocukrano". Malo vec "powerja" in več glasbe bi bilo še potrebno. Kar pa se tiče plesa, pa vse čestitke saj je za takšno izvedbo, koordinacijsko skladnost in moč potrebno dosti trdega dela in "filinga". Koliko je takšnih punnc in fantov pri nas, ki to obvladajo oz. si to upajo? Ni jih (dosti)! Če pa si sam dovoliš malo več "energijskega plesa", pa te pri nas itak vsi čudno gledajo. Pa ne pozabimo, da tudi clubov, kjer bi lahko tako plesali pri nas itak ni. Smo pač "revni"-predvsem v glavah.

— smity
17.11. 2006 ob 17:25

film je res fenomenalen in je ful dobr zato folk pejteg a gledat

— kaja
18.11. 2006 ob 16:14

misLim, da je ples nekaj zelo lepegaa. Imam izkušnje, zato se mi zdi film ZELO dobeer ! vRedeen ogLeDa :*

— oboŽevaLka pLeSaa <3
20.11. 2006 ob 19:50

ful dober film :D

— krneki
21.11. 2006 ob 12:55

ta film je enih boljsih kar sem ji gledala.igralca sta ful dobra in plesni koraki se ne bi mogli boljse ujemati.cista desetka!!

— nataša
21.11. 2006 ob 13:05

step up ful dober filem do konca

— anja
21.11. 2006 ob 22:58

Čudovit film... ...za mladostnike do 17 let. Ne vem, nekako mi ti "plesni" filmi ne sedejo. Vse je "že videno". Kot bi gledal recikliran Honey. Same shit, drugo pakovanje. Slabo mi je ratalo od pocukranosti... Aja, seveda ni šlo brez "hip-hop-gangsta-sty la" ... morali so še otroka ubiti, da je bila mera vrhana. Kakopak, kot se za tovrsten film spodobi.

— Penzioner
22.11. 2006 ob 19:54

ja mogoče že..čeprov sama nism prčakvala smrti tistga fanta na koncu...drugač pa koreografija k jo vidš u zlo mal filmih..in je res neki posebnga v pozitivnem smislu

— opini0n
23.11. 2006 ob 17:41 zvezdica

ok ,priznam, da ko prvič vidiš "njega" in "njo" veš kaj bo na koncu, je pa tudi res, da je to romantična komedija in kdor jo gre gledat, mora s tem pač računati. Nasprotno so koreografije in glasba res odlični. Super film za sprostitev v petek popoldne. :)

— mojca
24.11. 2006 ob 20:14

ja no..tema je res že mal zrabljena ampak mi je useen eden najbolj carskih filmou še sploh pa zato ker je notr tut neki break deanca kar mi jes full dobr.film vsekakor vredn ogleda

— monika
24.11. 2006 ob 20:24

film je ful dobr!!! edn bolšh kr sm jh kdaj vidla, lahko se primerja tut z drty dancingom, čeprav se mi zdi, da je celo boljši od njega.

— kristina
25.11. 2006 ob 11:16

Fulll dober film pa fulll dober glavni igralec =) LP

— Neznanka
25.11. 2006 ob 12:43

jaz bi bla na norinem mestu pa taka kul muzika ej pa taki lušni fant

— kaja
25.11. 2006 ob 17:46

joj HUDO!LJUDJE TA FILM SI MORTE IT POGLEDAT!!TOK JE HUD!NE MO VAM ŽOU!1

— maja
25.11. 2006 ob 19:01

film se mi je zdeu super, sploh pa muska. če kdo ve ktera pesem je u filmu nej prosm napiše. res film vredn ogleda

— jst
26.11. 2006 ob 0:07

Navdušen sm nad filmom! Kdor še ni gledov, le.. priporočam! Lp, Nejc

— Nejc
26.11. 2006 ob 13:01 zvezdica

Res da je tema že dokaj velikokrat bila uporabljena, ampak je še zmeraj aktualna. Prikaže "združitev dveh svetov". Mislim da je film zelo dober in priporočam ogled, predvsem tistim, ki so jim všeč filmi kot sta save the last dance in Honey. Saj pri vseh filmih gre za podobno vrsto in kar podobno zgodbo, ki pa je okrašena z zelo dobrimi koreografijami in seveda z dobro igralsko zasedbo, ki pa ima tudi talent za plesanje. Se pa strinjam, da če bi bil film popolnoma brez plesa bi bila njegova vsebina suhoparna in brez pomena. Film pa je vsekakor vreden ogleda!!!

— superca
26.11. 2006 ob 15:58

Ja bi rekla, d sama zgodba pr tem filmu niti ni taku pomembna, ker jo igralska zasedba, plesi in glasba pustijo od zadej. Zato bi rekla, d ni pomembno, če je zgodba nekej vsakdanjega-nč posebnga. vse ostalu naredi film posebn. Film je enkraten.Plesi, glasba, igralca,...vse je super.Kdor rad gleda filme z dobro koreografijo plesa je ta film zanga.

— chuchi
26.11. 2006 ob 18:34

Kdor ima rad ples, nasploh prepletanje plesnih zvrti, si mora film ogledati. Glavni igralec je tako poderno srčkan in je film res nekaj posebnega zaradi njega. Nasploh pa sem ob filmu tako začutila muving, da sem skoraj zaplesala zraven, res vredno ogleda:)

— kar ena
27.11. 2006 ob 19:45

jes sm ga u soboto gledu pa je ful hud-vsaj men!hud film!

— marinko robert
29.11. 2006 ob 13:05

Sam film ima vsekakor zelo podobno vsebino in scene marsikaterim plesnim filmom kot je Dirty dancing, vendar v nekoliko bolj moderni izvedbi. Tako, da sama vsebina ni glih nekaj, za kar bi bil film vreden ogleda, ker je le-ta čist na easy. Lahk pa rečem, da je vsekakor vreden ogleda predvsem zaradi GLASBE IN PLESA-vredno vsakršne pohvale! Seveda pa tudi privlačne mladine ne manjka, tako da je film prijetno sproščujoč, ki te kar meče na noge. :) Oglejte si ga, saj ga zelo priporočam, predvsem, če vam je všeč hip hop, ples. ;)

— Branky
30.11. 2006 ob 7:32

suuuper film;) res, dobra glasba, lušni igralci..film ima dobro zgodbo, 2 urci mineta v trenutku:) pa še poln smeha je:))) jst ga vsekakor priporočam!

— 5 zvezdic
30.11. 2006 ob 20:23

ZAKON KER HUD TIP PA FILM JE ITK NAJBOLSI! OGEJTE SI GA

— znja
1.12. 2006 ob 16:16

film je res odličn, mislm d bi blo lohka še več takih filmov... Definitvno vreden ogleda!

— bionda_
1.12. 2006 ob 17:42

men ie biu fiŁm uredu pa lušn sam ni mi biu pa bolši od honey-a! sam ie pa zŁo doBr pa Łušn film...splača se ga it pogledaat=)

— muShy*
2.12. 2006 ob 20:11

js ko sm pršla s filma sm plesala!! ej folk ta film je pa taak fainii..pa igralca sta dbeest=) tko fain se znajdeta u vlogi plesalcew kot tudi w wlogi igralcew..tud sama sm plesalka pa dobr wem kolk truda je za to potrebnega tko da..wsaka čaast!!!=) NORIII FILM:d OBOŽUJEM DANCE filme res=)

— +monika+
2.12. 2006 ob 22:00 zvezdica

Ta film je vsekakor vreden ogleda. V njem se izmenjujejo ples, glasba, ljubezen in tudi krutost. Igralci so odlično odigrali svoje vloge, dogajanje je zelo pestro in na zelo lep način prikaže kako je ljubezen nepredvidljiva oz. kako jo lahko srečamo takrat, ko to najmanj pričakujemo...=) Res pohvale vredno!

— Maycha
3.12. 2006 ob 11:23

ni kaj!! FILM je zakon... resno ljudje ITE glejat!!! sploh če mate radi ples (predvsem HIPhop) MENE je kuj mrazilo poleg!!! LP, iz MB

— °°nastyka°°
3.12. 2006 ob 11:26

ja NORA je full luškana . DED pa še bol-ma svoj stil (hiphoperski) a kuj pojedla bi ga... HAHA hec :) ne res FuŁŁ doro!!! mate pa polno filmčkov na YOU TUBE strani v google vpišite!!!

— °°nastyka°°
3.12. 2006 ob 12:13

film je pune doberr =) kaj mi lahko kdo plis powe kere muzike so ble not??? =)

— mateja
3.12. 2006 ob 18:42

~ jas obožujem romantiko, ples, dobro muziko, lepee tipe..kaj bi si lahko še boljšega želela?? uživaite v fiLmu ne=D woLimo se puNooo*

— dance*
3.12. 2006 ob 19:14

evo ei film je najbolllsiii res ce ga se niste sli gledat brrrzz pejtee k res...hudi komadi, hudi igralci (najbolsi je seveda Tyler tut lustn pa res najboool pleseee obvlada res :D haha da bi se jest tko znala :P) film res vreden ogleda ;) uzivejte ob filmu =**

— mateyaaa
3.12. 2006 ob 20:04

dobr film ful.res vredno ogleda!

— neznanec
6.12. 2006 ob 21:13

Ful uredu film...dobra koreografija, muska.me pa samo neki zanima...če mogoče kdo ve kako se imenuje tista pesem oz melodija, ki jo je v filmu naredu mario...tista z violino...:)))

— sportysh
8.12. 2006 ob 21:14

D-best muzka pa zlozlo lepo so udplesal d so mi kr mraulinci šli pu telesu res svaka jim čast..drgač je pa mal preveč predvidliu film...pa skiniya mi je žou...

— Anja
9.12. 2006 ob 12:44

usm priporočam da si ogledajo ta film še posebi tistim k majo radi ples in pa seveda puncam ki obožujejo lepo telo mladeniča skratka ta film je fenomenalen!

— girl
9.12. 2006 ob 22:26 zvezdica

ja no men se zdi tole res en lep film..sploh za tiste k ples obožujejo in ga tut plešejo...kr tle not je plesa res ful in se mi zdi d je koreografija tut kr dot na nivoju..in res dobr odplešejo..res d je vsebina predvidljiva sam je film res tko dobr narjen d te to skor ne more mott..in še tatum je res fenomenaln in božanski tip..tko da res noro.

— =)
11.12. 2006 ob 11:07

ej to enostavno mors videt! mimo tega ne jt!:)

— ineskacic
12.12. 2006 ob 15:37

hudo.tok hudga filma že dolg nism gledala.sam motl me je k so unga ustrell drgač pa hudo!

— =))
12.12. 2006 ob 21:40 zvezdica

Za vse tiste ki imajo in tudi tiste, ki nimajo radi ples. Prijeten, sproščujoč, navdušujoč film! Priporočam kot zahtevna gledalka!

— TeA :)
17.12. 2006 ob 10:15

film je biu ful hud!ušec so mi razpleti ,edin igrauc bi biu lah bl luškan.lolvredn ogleda!

— *
20.12. 2006 ob 17:05

film je fuuull fuul dobr.

— maja
22.12. 2006 ob 14:19 zvezdica

Hja normalno da je vse to kliše, sj ka pa drucga lahko pričakuješ od romantične komedije. Sej so vse narjene po istem kopitu. In običajno gre za "združitev dveh različnih svetov" kot je nekdo že omenu. Ampak tko pač je. Osebno redko najdem romantično komedijo ki bi mi res "segla do srca". Step up je pač tak bol družinski film, morm rečt z odličnimi koreografijami, k res z veseljem gledaš plesalce, samo kakšna večja uspešnica pa ni. Vseeno bi dala oceno tam od 6-7 ampak to gre večji del zaslug za koreografije

— bina
25.12. 2006 ob 19:03

Jaz bi ocenil to igro z oceno5

— luka
26.12. 2006 ob 9:56

pozdravljeni.ta film ki sem ga že gledala je bil zelo vredu!!!želela bi si še ga 1krat ogledat!!!všeč mi je bil ples ki so ga plesali.hvala da ste me poslušali. dijo

— anja
27.12. 2006 ob 9:49

ta film je tolk dobr kdor ga se ni gledu hitr it gledat dokler se igra:) nau vm zou brez skrbi:):):)

— somebody
30.12. 2006 ob 22:04

Še to! Večina, ki ste odgovorili da vam je bil film všeč ziher niste gledal še YOU GOT SERVED. Ko boste ta film gledal pa še enkrat napište komentar za Step up. lp

— Nejc
31.12. 2006 ob 10:36

vse pohvale tistemu ki je naredil ta film..Sem bila zelo navdušena!Priporočam vam da si ga ogledate!!

— eva
31.12. 2006 ob 11:08 zvezdica

ja..film ni nevem kako dober..ampak.. koreografije..so pa ress fenomenalne.. za koreografije in izbiro igralcev čista 10-ka..

— nobody
1.1. 2007 ob 15:37

film je res ful kul ze dovg casa nism gledala tazga filma

— hudo
1.1. 2007 ob 16:27

Ta film je pa res vreden opgleda, saj je odličen.Pohvalit pa moram igralce in še posebej režijo.

— sarchy
1.1. 2007 ob 17:39

film me je totalno prevzel.koreografije so fenomenalne...res odličen film.

— Maja
2.1. 2007 ob 13:23

film se mi je zdel enkratn. še posebi koreografije. res vredn ogleda. čista 10-ka.

— ninkl
2.1. 2007 ob 14:55

film je svetovn mislim da bi ga mogli po tv predvajat še enkrat!

— tamara
3.1. 2007 ob 13:15

Film je (usaj zame) najbolši film kar sm jih kdaj koli vidla!!!Film si zasluži najmanj 100 točk!!res odličen film in igralci skupaj z nim še posebej pa glavna igralca!! FILM KI GA NESMETE ZAMUDITI!!!:)))

— Teja : )
4.1. 2007 ob 14:57

kok je ta film hud kdor si ga se ni ogledu si ga more it pogledat

— ronaldinho10
4.1. 2007 ob 18:07

Film se mi zdi resnicno dober, saj je v njem zelo dobra koreografija in še posebej dobra glasba.Je resnicno vreden ogleda!

— tyasy
5.1. 2007 ob 15:59

ta fiilm je eden najboljših. notri se zelo dobro prikazane koreografije, lepo izpeljane in zelo težke. vsebina je odlična.. nasplošno film pa odlično izveden in odigran, film bom šla takoj ko bom imela možnost, še enkrat gledat, film res priporočam vsem.

— Tjašx*
6.1. 2007 ob 14:37

filllm je res zakon!koreografije so tok hudeee. pa sploh zgodba in use. ne bo vm žal če si ga boste pugledal . ocena: +20 *)

— just a girl
6.1. 2007 ob 18:24

dj tisti k ste že gledal da film napište komentarje kašn je .a se ga splačaat gledat hvala

— vesna
7.1. 2007 ob 13:01

hm...film je res fenomenalen! tudi sama plešem jazz balet in hja...perfektno no...nimam besed:)

— eva
7.1. 2007 ob 14:25

predstavlja hip hop in jazz balet res dobr film in je vredn ogleda res ocena :10 tutmoji starši so bili res zadovoljni

— super+
7.1. 2007 ob 18:58

film ni ne vem kaj, kr se prou vid kuko proba posnemat pretekle filme, povezane s plesom (dirty dancing - oba dela npr.). channing se mi zdi vse prej kot pa dober igralec, pravzaprav ni noben igralec tak da bi človk reku da je res dobr. tud razplet dogajanj je precej predvidljiv. sm vidla že bolše filme.

— lučka
12.1. 2007 ob 12:54

najboljši film poleg honey.in igralec tudi :)

— maja
14.1. 2007 ob 18:46

js sm šla ta film pugledat in vm rečm folQ da je ta film najbl carski fim k sm jih gledala pa majo full Ql irauce še pusebi Channing Tatuma

— nobody
21.1. 2007 ob 17:18

film je ful kul. Svetovne koreografije, igralci itd. najboljši film kar sem ga kdaj gledala.

— malla
28.1. 2007 ob 17:41

useje blo ok sam k so tisdga tmauga ubil

— nik
14.2. 2007 ob 15:23

ta film je biu res ful ql mugoč je res mau preveč ponavljanja za drugimi filmi ampak je biu the best

— špelc
21.2. 2007 ob 13:27

Ta film je zakon.

— katja
21.2. 2007 ob 13:30 zvezdica

Sam film ima vsekakor zelo podobno vsebino in scene marsikaterim plesnim filmom kot je Dirty dancing, vendar v nekoliko bolj moderni izvedbi. Tako, da sama vsebina ni glih nekaj, za kar bi bil film vreden ogleda, ker je le-ta čist na easy. Lahk pa rečem, da je vsekakor vreden ogleda predvsem zaradi GLASBE IN PLESA-vredno vsakršne pohvale! Seveda pa tudi privlačne mladine ne manjka, tako da je film prijetno sproščujoč, ki te kar meče na noge. :) Oglejte si ga, saj ga zelo priporočam, predvsem, če vam je všeč hip hop, ples. ;)

— katika
25.2. 2007 ob 14:40

naj film kar sm jih gledala. in zato kr sm film gledala sm dobila novo koreografijo!da se ve:tud js plešem že 8 let

— plesalka
23.3. 2007 ob 18:22

Fuul dober film. Gledat sem ga šel z nič kaj posebnimi pričakovanji odšel sem pa čist navdušen. Ponavadi mi kaki plesni filmi niso bli všeč, ampak tale pa je res d best. Če si filma še niste ogledali si ga obvezno morate

— me and only
24.3. 2007 ob 8:51

najboljši film kar sm jih widla u mojem življenju.*

— neznanka
16.4. 2007 ob 20:01

ta film je zakonnn!

— m...
24.4. 2007 ob 19:48

zakon filem .najboljši med najboljšimi.enostavn o cool!

— polona
26.4. 2007 ob 16:28

movie rula rs je carsski res !! oglejte si ga! ajd folk mejte se pa don't forgat: bean je cean cean :-P

— komentaor ren
1.5. 2007 ob 16:35

svetovna kombinacija break dance-a in jazz baleta. film je dober, in vreden ogleda.

— monči
13.6. 2007 ob 19:17

dons sm šu gledat ta film pa moram rečt da je hud do konca.dobra zgodba žv mi je pa De'Shawn Washington.naj igralci pa so mi: De'Shawn Washington, Channing Tatum, Jenna Dewan pa Drew Sidora.

— PA EN Tm
3.7. 2007 ob 13:06 zvezdica

ta film je nevrjeten! je zelo zanimiv..in ima čudovitega glavnega igralca taylerja in igralko noro. lepo bi bilo da bi bila tudi par v realnem življenju kr se lepo ujemata!

— nanina
14.8. 2007 ob 10:46

Ja film mi je bil fulla ušeč, mal prkaže tist life u ameriki, pa tist ku Skinniya ubijejo ne. Em.. drgač pa vidiš da je borba da si najboljši full kruta. pa full dobr plešejo! Jle?!?? no upam da se š kerm uresnič taka zgodba Ayde mejte se

— vesna
22.9. 2007 ob 14:26

ma the best film ress..

— hud film
22.10. 2007 ob 21:32

Film je enkaraten.zelo zanimiv.poucen.ubist vu.hud!

— Dreyka
12.12. 2007 ob 18:15

sicer ga še nism gledala ma ga gremo tko z šolo in me prou zanima kaii bo drgač pa po komentarjih widm da nbo nwem keii...

— maŁŁaaa
23.12. 2007 ob 11:13

je ful vrei film .... vreden ogleda ....

— ***NuSeQ***
7.2. 2008 ob 0:00

odličen film

— vanessa
6.3. 2008 ob 0:00

sam filmm je full zakon...nwmm full dobr sta plesalaa....tko daa....=)aLLLooo folkk taa fillmm pjtee gledt tisti k ga se niste...***

— *_ena_*
21.3. 2008 ob 0:00

JAZ SEM ŽE GLEDALA TOTI FILM PA JE FUL DOBRI.JE EDEN NAJBOLJŠIH OD MOJIH NAJBOLJŠIH FILMOV.

UPAM DA STE GA VI ŽE TUI GLEALI.

PA MUZIKA V NJEM JE FUL WREI...

— tejchi
8.4. 2008 ob 2:00

to je takkk dober film da dol padeš mojjjj najjjjjj ljubši jeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— nika
30.4. 2008 ob 2:00

a mi kdo pove naslove komadov ka so not?

— NIna
5.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

fil je supeer<3..najbolj so mi bile ušeč koreografija saj so jih res lepo odplesal

— -
6.6. 2008 ob 2:00

fulllllll dobr film peyte ga gledat

— niny
1.7. 2008 ob 2:00

the best

— irena
10.5. 2009 ob 18:16

ma dej stari ej to je res dobr film js grem takoj v kino k ga bojo mel dej mater ej to je res za pogledat ma dej še enkit tnx za ta film kr je tak cool pa js tut hip hop trneram

— uroš
10.5. 2009 ob 18:16

to je zlo cool film res carski pa še s šolo ga bomo šli gledat!!!!!!!!!

— nika
17.5. 2009 ob 2:00

najači film !

— amra
19.7. 2009 ob 10:09

res fuul dobr film<3 koreografije te boljš:)

glavna igralca sta se tud v resnic poročila 11.7.2009<3

— ana
26.9. 2010 ob 14:53

res super film ko sem ga gledala v kino se zravem še malo zaplesala hihi

igralca sta super všeč mi je ko sta se zaljubilaa

— ursika.ekon
12.10. 2010 ob 21:37

film je res dober!! ....koreografija je zakon=P... tud jst rada plešem zato mi je film res ušeč!!! SPLAČE SE GA OGLEDAT!!! ♥♥

— =)=)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.