Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Odklenjena skrivnost

grozljivka
Na sporedu od: 13.10.2005, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Ehren Kruger
Režija: Iain Softley
Bolničarka Caroline (Kate Hudson) predano obiskuje in skrbi za nepokretne bolnike, med katerimi je tudi zaradi kapi prizadeti Ben. Toda Caroline posumi, da se v Benovi hiši dogaja nekaj čudnega, ko na podstrešju odkrije nenavadno sobo polno okultnih predmetov. Benova skrivnostna žena sicer trdi, da je to last prejšnjih lastnikov, toda Caroline je odločena priti resnici do dna in poskuša Bena osvoboditi grozot, ki omejujejo njegovo dušo in telo.

O zgodbi

Globoko v močvirjih in zatokih Louisiane malo znana kultura čudnih obredov obstaja že generacije. Dvomljivci jo zlahka odpravijo kot barvito vraževerje, rojeno iz mešanja vplivov iz Afrike, Francije, Karibov in Španije. Za tiste, ki prestopijo mračni prag v verovanje, pa so te sile dobrega in zla otipljive, močne in celo smrtonosne. Ko enkrat verjameš, postane vse, česar se bojiš, resnično.

Energična Caroline Ellis dela v hospicu in nima časa za lokalne zgodbe o čarovništvu in črni magiji. Zaslužiti hoče za šolanje, zato sprejme delo negovalke starejšega lastnika osamljene hiše v louisianski delti, znani po mističnih praksah in močnih obredih domačinov. Pragmatična Caroline se najprej ne pusti zmesti čudnim dogodkom, ko pa začne dvomiti v svoje prepričanje, je vse bližje temu, da bo odprla vrata in prestopila prag tja, kjer preprosto verovanje postane smrtonosna resničnost.

O produkciji

Začetki so bili kar naporni. Po dolgem iskanju so končno našli primerno plantažo, ki je ustrezala vsem zahtevam za skrivnostno hišo, kjer poteka večina dogajanja..Prve tri tedne so snemali v močvirjih Loiusiane in zaradi tamkajšnjih rojev komarjev so postali pravi strokovnjaki za sredstva proti komarjem. S pridom pa so izkoristili tudi čudovito arhitekturo New Orleansa, katerega živahne ulice so v ostrem nasprotju z odprtimi, zapuščenimi podeželskimi cestami in pokrajino. Zaradi snemanja na kraju samem je film dosti bolj bogat in avtentičen.

O igralcih

Kate Hudson (Caroline), dobitnica zlatega globusa in nominiranka za oskarja, je filmsko kariero začela s filmom 200 Cigarettes, nadaljevala pa z Desert Blue, Gossip, Almost Famous, Dr. T and the Women, About Adam, The Four Feathers, How to Lose a Guy in 10 Days in mnogih drugih.

Gena Rowlands (Violet) je izredno uspešna in nadarjena igralka ter zelo iskana zvezda gledališča, filma in televizije. Poznamo jo iz filmov Faces, A Woman Under the Influence (zlati globus za najboljšo igralko, nominacija za oskarja), Gloria (nominacija za oskarja in zlati globus za najboljšo igralko, beneški zlati lev), Opening Night (berlinski srebrni medved) in številni drugi. Za številne TV nastope je prejela mnogo priznanj, med drugim zlate globuse in emmyje za najboljšo igralko. Pogosto nastopa tudi na odru.

John Hurt (Ben) je eden najbolj znanih, priznanih in vsestranskih britanskih igralcev. V začetku 60-ih let je začel nastopati na londonskih odrih in na televiziji. Vlogi Maxa v Midnight Express in Johna Merricka v The Elephant Man sta nanj usmerili pozornost javnosti, ko je bil nominiran za oskarja za stransko in glavno vlogo. Med drugim je posnel tudi filme 1984, The Hit, Champions, A Man for All Seasons, The Field, Rob Roy in številnih drugih.

Peter Sarsgaard (Luke) se je pojavil v filmih Kinsey, Garden State, Shattered Glass, Boys Don't Cry, K-19: The Widowmaker, Empire, The Man in the Iron Mask, Dead Man Walking in mnogih drugih.

Joy Bryant (Jill) je filmsko kariero začela l. 2002 s filmom Antwone Fisher, nadaljevala pa s filmi Haven, Three Way Split, Baadasssss!, Honey in drugih, prav tako pa tudi na TV.

O ustvarjalcih

Iain Softley (režiser/producent) je britanski režiser, ki je debitiral s filmom Bacbeat, nadaljeval pa s filmi Hackers, The Wings of the Dove, K-PAX in drugimi.

Ehren Kruger (scenarist) je do zdaj napisal scenarije za filmr Arlington Road, The Brothers Grimm, The Ring in The Ring 2, Raindeer Games Scream 3 in druge.

Dan Mindel (direktor fotografije) je sodeloval pri filmih Stuck on You, The Bourne Identity, Spy Game, Enemy of the State, Crimson Tide, Shanghai Noon in druge.

Komentarji

18.8. 2005 ob 16:29

film je narawnost carski - shou si ga bom ogledat

— ..
27.8. 2005 ob 18:17

10 tock! film je vreden ogleda.carsko

— babo
2.9. 2005 ob 15:07 zvezdica

Film je izpolnil moja pričakovanja. Najbolj me je impresioniralo to, da ima zgodbo in to od začetka do konca, katero razumeš šele na koncu filma. Ni nikakršnega dolgovezenja brez pomena, skoz se nekaj dogaja. Res da film ni preveč strašen (vsaj za mene osebno ni bil) ampak vseeno bi ga med srhljivkami uvrstil zelo visoko. Film oz. sama zgodba bo všeč predvsem tistim, katere zanima črna magija in vudu. Je pa res da je treba film pozorno spremljat, da lahko na koncu vse detajle zliješ v eno zgodbo. Po dolgem času zopet en dober film za katerega se splača kupit kino vstopnico! P.S. skrivnost morate odklenit sami

— YANY
3.9. 2005 ob 15:00 zvezdica

Film je naravnost fantastičen,saj ima res enkratno zgodbo ,ki pa jo sicer podrobneje izveš na koncu-tako ,da moras biti cel film pozoren. Za ta film je vredno odšteti 900sit!! ga priporočam tisti, ki imajo radi magijo in uroke- tistim bo film še posebaj všeč!

— fr3kica
8.9. 2005 ob 19:18

film zgleda da bo kar carski, si ga bom šel pogledat. Najbolje je pa to da je invalide zastonj(jaz sem invalid):)

— LEPOTEC
18.9. 2005 ob 2:58 zvezdica

Ko sem prebral kratek opis sem dobil vtis, da je to neke vrste grozljivkica 3. kategorije. Ampak že od začetka lahko dojameš, da to ni tako. Sama okolica, pokrajina, kraji in narava nasploh, so kar neobičajni v pozitivnem smislu. Kadri zelo interesantni. Priporočam, da si ne ogledujete preveč kakih trajlerjev al opisov filma in se res prepustite filmu! Ponavadi si zmeraj preberem kaj bom gledal, tokrat si nisem več kot tolko prebral vsebine in mi ni bilo žal. Res do konca ti ni prav jasno v čem je trik.

— NeRvUs
29.9. 2005 ob 13:30

ni glih horror... je pa podobn the others :)

— a.b
8.10. 2005 ob 16:38

TA FILM JE ZAKON RADA GLEDAM GROZLJIVKE. MOTI ME SAMO TO DA NI DOVOLJ NAPET KOT SE ZA GROZLJIVKO SPODOBI!

— ANA
9.10. 2005 ob 15:16

mora bit vrei film res toti film pa hitro gleAT ŽE TOTI TEDEN v petek viimo se kaj v kinu upam da bo dvorana nabito puna hehe! hec čaw

— naty
9.10. 2005 ob 15:18

svetovn vrei film odlična igralska zasedba pa pejdmo gleat te! hehe ajd uživajte fsm

— naty
13.10. 2005 ob 19:58 zvezdica

Še ena neumna in za lase privlečena grozljivka, ki jih zadnje čase v Hollywoodu delajo kot po tekočem traku. Pozor, zgodba tegale filma se dogaja v New Orleansu, v kraju, ki ga je malo nazaj požrl orkan Katrina. Nič čudnega, glede na dejstvo, da je moral New Orleans prenašati tako trapaste in neprepričljive filme, ki ne bi prestrašili niti vaše stare mame. Povsem drugače je seveda z našo glavno junakinjo Kate Hudson, ki se naseli v neki stari hiši, kjer mora paziti na invalida Johna Hurta in prenašati njegovo malce čudno ženo Geno Rowlands. Nič posebnega, če se ne bi začele v hiši dogajate nenavadne reči, se pravi številni klišeji iz podobnih filmov, ki smo jih doslej videli vsaj tisoč. In dogajajo se duhovi, duše nekdanjih stanovalcev, natančneje, duše črnske služinčadi, ki je furala hudu. Ja, prav ste slišali, ne vudu, marveč hudu, vudu podobno črno magijo, ki vas zdela še bolj kot vudu. In ko naša Kate Hudson v roke dobi ključ, ki odpira vsa vrata v hiši, seveda odklene tudi vrata na podstrešje, kjer vidi nekaj, kar ne bi smela. Kjer se potem prebudijo starodavni duhovi, ki jih lahko opaziš samo v ogledalu. Tako kot sem rekel že na začetku, velik mambo džambo, ki se odkupi samo z dobrim in nepričakovanim koncem.

— iztok gartner
14.10. 2005 ob 18:11

freakkkyy

— freakkkyy
15.10. 2005 ob 15:19 zvezdica

Všeč mi je blo da se je šlo o magiji in tem. Vendar mi gre na živce da so si zadne čase vse grozlivke tak podobne. Nisem bla ravno preveč navdušena nad koncem ampak vsaj dobro da je bil takšen da nisi tega nikoli pričakoval. Drugače pa kr dober film pa grozn tuji.

— Tina
15.10. 2005 ob 18:50 zvezdica

ja men je zakon film res mal podobn the others so bolj strasljivi zvocni efekti kot sam film drugace je pa vreden ogleda!!!

— miki
16.10. 2005 ob 0:51 zvezdica

Kot prvo: film sploh ni grozljivka. Je bolj srhljivka ali triler. In konec je tipično ne-ameriški. Dober razplet, zanimive fore :) Mogoče v trailerju preveč pokažejo.

— Eja
18.10. 2005 ob 17:12 zvezdica

Hm...izgleda da bi se filmska industrija morala resnično zamisliti.Danes je redkokatera grozljivka/srhljivka res grozna.nazadnje sem bil več kot navdušen in tudi prestrašen nad filmov Vsiljivci,ki pa je že kar nekaj let nazaj.No dobro,saj odklenjena skrivnost ni nevem kako zelo slab,samo ni pa tudi dober.bolj spada med povprečne filme in če ne bi konec bil tak kot je,še sem ne bi spadal.dobro priznam,konec je res nekaj zanimivega,samo to ne upraviči cel film.po mojem mišljenju bi komot lahko pustili to skrivnost še naprej zaklenjeno,ker ne nudi nič novega.

— Scorpion
19.10. 2005 ob 2:35 zvezdica

Film ni bil grozen in mi je bil prav simpatičen z neko osnovno logiko in koncem, ki ne spominja na pocukranost holjivuda. Konec zveste kakor pri vseh filmih šele na koncu, in si ga predstavljate po svojih možganskih sposobnostih... vsekakor vreden ogleda... priporočam! P.S. - Kate Hudson za oskarja !!

— seba
19.10. 2005 ob 16:15

ta film je tok zažgaw !!! fjjuuul mi je biw wšeć !!! ni pa grozn.to je edino ne... =)ma sj ni blema ... =))

— kr ena.. =)
19.10. 2005 ob 18:53 zvezdica

film..priporočam usem...!! zaress je super...še posebej kr seweč strašen..kar me ne moti...najbol mi je wšeč konec...saj da razumeš film moreš sproti razmišlkat:)

— kItTy:)
19.10. 2005 ob 19:20 zvezdica

film ima za razliko ostalih t.i. grozljivk zelo dobro vsebino, ki ga naredi zanimivega in te o določeni zadevah celo pouči;) vendar pa si ne zasluži naziva grozljivka, saj se človek prestraši morda le enkrat v vseh 104 minutah - pa še to zaradi zvočnih efektov in ne zaradi prizora.. film priporočam vsem, ki ne marajo tipičnih grozljivk - vseeno bi ga ocenla s +:)

— Tyasha
20.10. 2005 ob 17:41

film je bil kar kul, ampak konec bil lahko bil srečen;)

— LEPOTEC
21.10. 2005 ob 22:24 zvezdica

Film je prava grozljivka, ker je njegovo bistvo ( torej groza) očem skrito ko se prebijajo skozi lupino zunanje zgodbe. Grozljivka postane šele na koncu ali celo po koncu filma. Temu jaz rečem prava grozljivka. Tesnoba , ujetost in občutek groze še odmeva v tebi najmanj tako dolgo kot je bila dolžina filma. Evo, minilo je ža več kot dve uri , pa me je še vedno groza. Če pa dodamo še ščepec paranoje: morda bom jutri jaz na vrsti, da me .ah ne bom govoril dalje, da ne izdam skrivnosti. Mnenje: veliko zvezdic za ljubitelje Pravih grozljivk. !!!

— zlomk
22.10. 2005 ob 14:11

HUDU, HAHAHA:)

— LEPI
22.10. 2005 ob 15:12

Jo, kwa je pa ta filmmm hudd! jo ne mors vrjet ja to je res, celotno vsebino razumes sele na koncu- ta mama ko postane taka in ko si Jack natakne na prst; prstan! to ti powe wse! No uglavnem film je full hud, pa tut Kate Hudson mi je kot igralka ful usec, tko da je to wse: PERTECT! Tisti ko so ga gledali wejo kuko je hud, tisti ki ga pa se bodo pa naj se pripravijo na najbokjsko grozljivko leta! Hvala za vse P.S.: Men je blo ful grozn na zacetku ze ko pride na bencinsko crpalko... ...jo je tm tista mam grooozna! pa pol ko gre na podstresje ko vit tisto lutko pa pol nek umes ko se zbudi se sama taka jioj je tm grozno! uglavn full the best gruzlivka! Hvala Lp, NiKa

— NiKa
22.10. 2005 ob 15:22

film je bil odličen-edino kar me jemoitlo je bila tista hiša dokaj podobna tisti iz filma forest gump. verjetno je identična, če se ne motim!

— bilbo
22.10. 2005 ob 17:16 zvezdica

Film je vreden ogleda. Je zanimiv in ne povsem predvidljiv. Za tiste, ki se jim zdi, da dobro grozljivko naredi zgodba in ne specialni efekti. Priporocam.

— Ziva
22.10. 2005 ob 18:26 zvezdica

Morm reč, da je bil to za mene eden najboljših filmov(grozljivk), ki sem jih kadarkoli gledala... VREDEN OGLEDA

— Toja
23.10. 2005 ob 0:01

Film se mi je dopadel.Rad imam take filme.Včasih si ogledam podobne filme s prijatelji.Ob gledanju tega filma me je bilo zelo strah.Tudi mojo prijateljico Metko je bilo strah.Zato bom še nocoj odšel v knjižnjico po hudu knjige, ker mislim da je zgodba resnična bom tudi sam poskusil kar sem videl v filmu. Če se kdo ukvarja s to magijo naj me prosim kontaktira

— TINE
23.10. 2005 ob 14:51

film je totalno svetovn !!

— *sjaaa*
27.10. 2005 ob 10:15 zvezdica

inteligenten naslov filma (originalni), zanimiva zgodba. Psihološka srhljivka! Nepredvidljivost in radovednost po koncu, izvedeti še več, diskutirati, da temu filmu še dodaten bonus. Dobro da še zna kdo v hollywoodu narediti tak film. 9/10

— Skylax
27.10. 2005 ob 19:58 zvezdica

Ta film je največji bullshit odkar je v slovenijo prišel the butterfly effect.Ni ne grozn, ne zanimivo, sploh pa ni nagnusno tako kot je amerikancem ušeč.Če hočete zapravljat denar za prazen nič ga lehko investirate v ogled tega filma.Še hujše je kot da bi metali denar skoz okno. Skratka čisti nesmisel. Ne jit gledal k se boste sam jezil tko kt se jst.

— princ
28.10. 2005 ob 20:04

Ce mene baraš ni neka huda grozljivka. Saj je zanimiva, konc je nepricakovan... in kr mau te spreleti... sam je pa zlo na izi nareta. To lahk gledajo tut tist k so stari 13. Ni tku ql... kot zveni. Kaj fejst napačna pa spet ni. V mejah normale!

— Mar
29.10. 2005 ob 12:13

film mi je biu ušeč sam to bi mogu bit shrhljivka ker ustrašš se res sam enkrat.sam konc je pa res najbolši saj morš spremlat cev film d pol veš kai je mišlen na koncu

— .
29.10. 2005 ob 23:07

Mislim da je film full dori in ga fsem priporočam kr je THE BEST!!!full so dori dokodki v filmu in si zasluži čisto 5!!!

— Tanja
30.10. 2005 ob 8:49 zvezdica

film se mi je zdel zanimiv, všeč mi je to, da se navezuje na magijo, tako da povsem drugačen vtis, zdi se bolj grozljivo. mislm, da je izpolnil moja pričakovanja!!

— limeta
30.10. 2005 ob 12:29

jst ti dam prou Iztok Gartner!Nč nouga se ne spomnijo!use grozljivke so narjene po istem kopitu!!!:):):):):): ):):)

— mona***
31.10. 2005 ob 9:52

Fula je hud film . pa tko clo neki grozliw je :P hehe. pa konc je tut hud nikol neb prčakwow. res Zakon ... morte gledat;).res!!!

— ~x Shorty x~
31.10. 2005 ob 12:19

Konec je čist bedn, te ne zadovolji !

— smo že vidl boljše grozljivke !
31.10. 2005 ob 15:42 zvezdica

Kako naj vam ne razkrijem vsebine, a vseeno povem kaj se dogaja v filmu? Okej, bom probal: pomešajte amityville hiša groze, čarovnico iz blaira ter teksaški pokol z motorko, za preliv pa dodajte Krog.Vseeno bi lahko bilo bolje.

— Dejan
31.10. 2005 ob 15:44

Film je izpolnil moja pričakovanja.

— Dejan
31.10. 2005 ob 21:38

film ni grozljivka ampak komedija :D

— xy
1.11. 2005 ob 22:36 zvezdica

Film me je navdušil. Ne samo da je dobra srhljivka, tudi Kate Hudson je odlična v vlogi radovedne negovalke in prav na živce ti že gre, ko vtika nos prav v vsako stvar kamor ji ni treba. Konec je res enkraten in še ko se rolajo napisi, sediš v stolu in dojemaš določene scene v filmu za nazaj, ki jih med filmom nisi čisto razumel oziroma si jih razumel napačno, recimo zakaj je stari Ben tako burno odreagiral ko mu je Kate pokazala ogledalo, itd. Zame je bil to eden boljših filmov v zadnjem času (tudi Buterfly effect mi je bil enkraten, by the way :-) in ga toplo priporočam. Ocena: 9,5/10

— Lenča
2.11. 2005 ob 12:58

koook je dobr fillmmm uaaau resno brez heca ej res morte si ga ugledat!

— strgar
3.11. 2005 ob 18:41

men film ni bil všeč, res pa da je konec presenetljivo neholivudski.. ampak, če pričakujete neko hudo grozljivko, raje ostanite doma.. ker ni! lp

— nina
7.11. 2005 ob 17:25 zvezdica

Še tole bi rada dodala - marsikdo je razočaran, ker pričakuje, da je ta film pač neka tipična grozljivka, polna šokantnih prizorov ob katerih ti ledeni kri v žilah. Sploh ne. Kar se tega tiče, bi film ocenila kot dokaj blago srhljivko. Film postane resnično grozljiv komaj potem, ko se že konča. Ko se zavemo nepopisne agonije dveh ljudi. Agonije, z začetkom katere se film v bistvu konča. Komaj takrat si film zasluži naziv grozljivka, v svojem najhujšem pomenu!

— Lenča
9.11. 2005 ob 17:45 zvezdica

extremno razvlecen,dolgolcase n in slabo napisan film.jz sm komi zdrzala do konca.ce bi bla sama,bi definitivno odsla iz dvorane pred sredino filma.pa ne gre se za to da ni sploh grozen,gre se za to da je vse skupi slabo napisan zmazek,brez svezine in orginalnosti.stokrat videno!skor zaspala...

— nelli
11.11. 2005 ob 23:14

MA FILM JE TKO TKO, NI NEWEM KAJ GROZN, AMPAK JE KR VREDU NO

— NINkO
25.11. 2005 ob 17:06 zvezdica

Evo, končno film z nepričakovanim koncem, ki te šokira. Film je totalno PSIHO! ABSOLUTNO VREDEN OGLEDA, TUDI VEČKRATNEGA!

— milena
30.12. 2005 ob 20:33

to je supr film, k res ni preveč grizn ampak te na konc tok presenet!za une k pa pravjo da je neumn film pa sam to. še enkrat si ga poglejte pa ga boste mogoč zaštekal!

— maja
16.1. 2006 ob 21:36

Film sem si ogledla že pred časom in je super...ampak nebi rekla da je to glih grozljivka ampak super

— Natalija
13.2. 2006 ob 14:46 zvezdica

Nadnaravna grozljivka,ki ni bila nikoli boljša.Ki skuša, klišejstvo zatreti z nenavadnim koncem, ki se skuša z nekimi že videnemi triki pretentati gledalca,ki nas skuša prestrašiti z neko zaklenjeno kamrico in mokro Kate Hudson, ki je tako žilava, da je ne more prestrašiti niti duhovi, kajšele butca Papa in mama...? Film lahko opišemo kot predvidljiv triler, ki se ne zmeni za preveliko število klišejev(TEKSAŠKI POKOL Z MOTORKO:hiša, nasploh vsa vasica...) in ki se ne zmeni,da je ta predvidljivi in bedni konec nekakšen nedovršen nekonec,kajti kdor gleda v prihodnost vidi da se bo vse skupaj zagotovo ponovilo.In po ogledu si najprej rečemo: JOJ, SPET GROZLJIVKA S PRVOVRSTNIM ZAPLETOM IN BEDNIM KONCEM! potem pa se še vprašamo: KATERA DUŠA JE POTEM V INVALIDU???

— Dejan
18.2. 2006 ob 19:02

kr vredu film sploh konc mi je biu usec!

— M4jchy
17.3. 2007 ob 9:30

Velik grozljivk sm že pogledala in lahk rečem da je tud ta super. =) Zanimivo, napeto in dobro. Poglejte in bote vidli o čem govorim.

— Samy
10.7. 2008 ob 20:00 zvezdica

HAHAHAHAHA, ne me hecat! Grozljivka? Kot prvo, film bi morali uvrstiti pod žanr 'misteriozni' in nič več.
No, kako bi začel *zazeham*: čuden kraj, še bolj čudni prebivalci, skrivnostna hiša, zaklenjena vrata, 'čarobni ključ', zlobna starka, prekleti starec, družina s temačno preteklostjo, duhovi umrlih in seveda ena in edina, nadvse sposobna oseba, ki je edina, ki lahko odklene, začara, reši,...hm...tole mi pa deluje nekam znano, ni res? In ta oseba (v tem primeru punca Carolin) se nevede in zaradi radovednosti znajde v svetu čarovnij in urokov. Seveda se Caroline takoj odloči za podvig, da bo rešila svet, in ko ji uspe pobegniti iz te grozljive hiše, ko docela potolče svojega fičota, ko se nazadnje še junaško ureže v dlan, da bi se s krvjo zavarovala pred duhovi in ker na tej svoji nadvse razburljivi pustolovščini postane preveč verna v duhove, na koncu nekaj krat zakriči: 'I don't belive! I don't belive anymore! I doooon't beeeeelivee!' seveda povzroči nekaj neverjetnega in...STOP! Tu pa se pojavi en res velik plus filma. Nepričakovan konec. In z veseljem ga proglašam za najboljši konec tega meseca! Konec, kjer celo Caroline ne zaužije sadov zmage, kakor je v takih filmih že običaj. Konec, ki je skoraj edina svetla stvar tega filma.
Ocena: 2,5/5

— fAJŁi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.