Kolosej
Film distribucije Continental Film

Od deklice do bejbe

romantična komedija
Od mladostniških težav do odraslih zabav...
Na sporedu od: 23.9.2004, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa
Režija: Gary Winick
Trinajstletni Jenni se uresničijo sanje: preskoči naporna najstniška leta in v trenutku je uspešna urednica modne revije. Ima vse, kar si je kot deklica želela, razen mladostne ljubezni... S privlačno Jennifer Garner boste svet odraslih uzrli skozi otroške oči!

Večini ljudi se zdi, da so bili še včeraj stari 13 let. Za Jenno Rink to velja tudi v resnici.

Piše se leto 1987 in Jenna je trinajstletna deklica na pragu ženskosti. Težava je le ta, da odraslost kar noče in noče priti. Motijo jo njeni zateženi starši, vrstniki, ki se ne zmenijo zanjo, in povrh vsega jo še fant, v katerega je zaljubljena, komaj kdaj pogleda.

Odloči se, da ne bo preživljava prostega časa samo z najboljšim prijateljem, sosedom Mattom Flamhaffom, zato povabi vse priljubljene vrstnike na svoj 13. rojstni dan. Žal pa se njena zabava sprevrže v pravo nočno moro. Jenna doživi ponižanje, saj jo med igranjem "Sedem minut v nebesih" zaklenejo v omaro in kar odidejo. Zaprta v omari, sama samcata, si Jenna nekaj močno zaželi - ko bi vsaj lahko že bila odrasla in bi s tem končno imela vse, kar si je želela.

Čudež - njena želja se uresniči.

Ko se naslednjega dne Jenni končno uspe spraviti iz omare, se piše leto 2004 in stara je 30 let. Povrh vsega pa ni le odrasla, temveč je tudi prava lepotica (Jennifer Garner) in še uspešna ženska povrhu. Ima čudovito službo in prestižno stanovanje na Peti aveniji. Končno je frajerska in priljubljena.

Obstaja samo ena težava - še sanja se ji ne, kako je do vsega tega prišla, kako se je vse to sploh zgodilo.

Čeprav prestrašena, pa vendar tudi popolnoma očarana nad svojim življenjem, Jenna kmalu spozna, da ji nekaj, pravzaprav nekdo, manjka - Matt. Odloči se, da ga poišče. Ko ga najde, zgrožena ugotovi, da ona in Matt (Mark Ruffalo) spoh nimata več stikov in povrh vsega je še zaročen.

Jenna spozna, da ni dovolj, če ima človek vse, zato se odloči, da si vzame še eno priložnost in osvoji svojo prvo ljubezen.

Zato je zdaj njena največja želja, da za ta podvig ni prepozno.

O snemanju

Garnerjeva se je na vlogo pripravljala tako, da se je družila s trinajstletniki in se poskušala spomniti, kaj je bilo v tistih letih lepo in kaj ne tako zelo čudovito. "Na srečo imam zelo dobro prijateljico Madeline Sprung Keysler, ki je bila takrat stara 12 let. Prijateljici sva že pet, šest let," pravi Jennifer Garner. "Vsake toliko časa je odreagirala na določeno stvar popolnoma najstniško in me opomnila, da je nekako kar vse obenem - da je odrasel otrok. Ko je nekdo star 13 let, je morda res videti kot odrasel, a ne smemo pozabiti, da so to zelo občutljiva leta. Najdi pravo ravnotežje je bil zame pravi izziv."

Garnerjeva je tudi hotela raziskati, kako trinajstletniki med seboj navezujejo stike. Da bi to ugotovila, si je od producentk Susan Arnold in Donne Arkoff Roth

"sposodila" njuni najstniški hčeri Hannah in Julia ter ju povabila, da prespita pri njej. Hannah in Julia sta povabili še nekaj svojih prijateljev in vsi skupaj so preživeli noč pri Jennifer. "Ostala sem pokonci, kolikor dolgo se je le dalo, da bi poslušala njihove debate, a sem postala utrujena, zato sem jim le s težavo sledila," se smeji Garnerjeva.

Kljub trudu, da bi se družila z najstniki, so bile stvari, pri katerih je Garnerjeva morala potegniti črto, še posebno, ko je šlo za dogovor spanju. Ni bila namreč pripravljena spati na tleh v spalni vreči. "Hej, stara sem 30 let, nekje mora biti meja. Spala bom na kavču in spat grem zdaj, takoj," pravi.

V filmu je Jenna Rink prava srečnica, kajti uresničila se ji je želja vsakega najstnika. Preskočila je težavno puberteto in je kar čez noč postala odrasla oseba, ki uživa v vseh radostih odraslosti. Med pripravami na snemanje se je ekipa veliko pogovorjala o svojih izkušnjah, ko so bili stari trinajst. "Vsi smo se spominjali, kako je bilo takrat. Spomnili smo se vseh težav in zabav," pravi Garnerjeva, Greerova dodaja: "Spomnili smo se, kako strah nas je bilo vsega, kar je prihajalo, pa vendar smo na vsak način želeli biti samostojni in odrasli, hkrati pa smo se zavedali, da še nismo pripravljeni."

Člani ekipe so razkrili tudi nekaj svojih največjih želja, ko so bili stari 13. "Kar precej časa sem bila čudna," pravi Garnerjeva. "Bila sem mažuretka . Nisem nosila kul oblačil in imela sem velikanska očala. Želela sem si čimprej odrasti, se pravilno in kul obnašati in pa seveda nositi kontaktne leče. Resnično sem si jih želela."

Ruffalo pa priznava, "Kot vsak najstnik sem si tudi jaz želel biti nekdo drug, nekje drugje. Zdaj pa ugotavljam, da takrat sploh nisem bil tako grozen in slab."

Za Greerjevo so bila najstniška leta pravi pekel, pravi. "Takrat sem mislila, da ne bom nikoli našla sebe in se počutila dobro glede tega. Ko si najstnik, misliš, da je najpomembnejše druženje s priljubljenimi vrstniki. Ko pa odrasteš, ugotoviš, da to sploh ni več pomembno, in si najdeš popolnoma druge prijatelje - hvala bogu."

Serkis se spomni, da je bil pri trinajstih njegov edini cilj gledati Spielbergov film Žrelo. "Bil sem besen, ker si ga je moja strarejša sestra lahko ogledala, jaz pa ne, ker sem bil premlad. Vzel sem sicer sestrino maskaro in si narisal rahle brčice, da bi bil videti starejši in bi me spustili v kino, a žal moj trik ni uspel."

Skupno izkušnjo vseh članov ekipe so zaobjeli v prizoru, v katerem plešejo Thriller - poklon Jenninemu otroštvu in osemdesetim. Dogaja se na zabavi v New Yorku za Jennino revijo Poise, ko poskuša pri ostalih plesalcih obuditi občutek, kako je, če se zabavaš. Ko Jenna začne plesati, se ji kmalu pridružijo tudi vsi ostali. "Ko sem odraščala, sem imela samo eno kaseto in to je bil Thriller,'" se spominja Garnerjeva. "Ko smo vadili ta ples za film, sem se zabavala kot še nikoli."

Ruffalo se strinja, a prizna, da ga je popadla trema, ko je napočil čas, da bi dejansko res zaplesal. "To je bila moja mladost," pravi. "Thriller je bila kaseta, ki so si jo vsi podajali. Vendar me je prizor vznemirjal, ker nikoli ne plešem. Moral sem se učiti in se na koncu tudi resnično zabaval pri tem."

Tudi Greerjeva se je zelo zabavala pri učenju plesa za film. "Bilo je nepozabno. Bilo je kul, da sem sodelovala pri veliki plesni točki v filmu. A naučiti se je, je bilo težje, kot je videti. Še tri dni potem so me noge bolele."

Tako kot Ruffalo se je tudi Serkis bal plesne točke. "Nisem vedel, da bo to prava koreografija. Poklicali so me v London, kjer živim, in rekli, da od mene pričakujejo moonwalk (znamenito hojo nazaj, ki jo je izvajal Michael Jackson). Veliko časa sem preživel s koreografom. Ko sem prišel na snemanje in vadil prvi dan, sem opazil, da vsi že zelo dobro plešejo. Bilo me je na smrt strah. Hvala bogu nam je bilo dovoljeno, da smo se tudi motili."

Ob Thrillerju je obujala spomine tudi producentka Gina Matthews. Pravi, da je spet vzela v roke svoje čevlje iz osemdesetih, stopila pred kamero, si razpustila lase in zaplesala kot nekoč. "Ko smo začeli vaditi, so koraki kar sami od sebe priskakljali nazaj v moj spomin. Ta ples sem namreč znala na pamet. Ko je bila pred tolikimi leti premiera Thrillerja na ABC-ju, sem čakala pozno v noč, da sem ga videla, si ga posnela in se naučila vsak gib posebej."

Za Winicka je bil velik izziv prikazati to plesno sceno tako, da bi ustrezala zgodbi tega filma. "Gre za to, da sem hotel ta ples prikazati tako, kot bi ga naredili in zaplesali trinajstletniki in ne odrasli. Jenna namreč priredi to zabavno točko s srcem trinajstletnice in ne kot odrasle ženske."

V filmu so prisotne tudi ostale velike pop ikone osemdesetih - Madonna, Rick Springfield in Pat Benatar. "Večina igralcev v tem filmu je odraščala v osemdesetih, zato je bilo še toliko bolj zabavno snemati vse skupaj. Vsi smo se spomnili teh let. Spomnini so kar privreli nazaj."

V filmu Garnerjeva pokaže tudi svoje fizične sposobnosti in znanja - tokrat na komičen način. Pravi da je velika povezanost med fizično akcijo in fizično komedijo. "Pomembno je, da se v svoji koži dobro počutiš in da se brez strahu lotiš česarkoli."

Njen nepogrešljivi partner pri oblikovanju fizične komedije je bil režiser, pravi Garnerjeva. "Pustil mi je določeno samostojnost, pa vendar je vedno znal dati pravi nasvet in pazil, da je vse sovpadalo s filmom. "

Greerjeva pravi, da je režiser Winick vedno vse pozorno opazoval in se pogovarjal z njimi. "Zaupala sem mu in vedela, da ne bo odnehal, dokler ne bo scena posneta tako, kot si jo je zamislil."
Producenti so bili zelo navdušeni nad režiserjevo taktiko - vedno je dajal občutek, da gre za timsko delo - kot tudi nad osebnostno noto, ki jo je dal filmu. "Gary zelo, zelo dobro razume ženske," pravi Arnoldova, "in je zelo odločen pri stvareh, v katere verjame. Vedno ostaja zvest sebi in obenem je vedno pripravljen prisluhniti novim idejam in jih upoštevati."

Matthewsova dodaja: "Resnično mu je bilo veliko do filma in tega, kako ga bodo videli gledalci. Ima smisel za komični in za resni del celotne zgodbe v filmu. In ta kombinacija obojega je neprecenljiva."

Winick poprej ni bil vajen delati s tako številno ekipo. "Sprva me je skrbelo, da bo težko. Bilo jih je več kot sto. Ko sem vse spoznal, mi je bilo že lažje. Čeprav jih je še vedno nekaj, na primer ženske in moški, ki so skrbeli za kontolo na cesti, ki jih še nisem spoznal. Sem pa neizmerno hvaležen njihovem profesionalizmu, da je vse potekalo tako gladko in brez zapletov. To mi kot režiserju veliko pomeni."

Kot Newyorčanu je Winicku veliko pomenilo, ker naj bi se film Od deklice do bejbe odvijal v New Yorku, a je presenečeno ugotovil, da bodo vse notranje prizore posneli v Los Angelesu. "Sem iz New Yorka in vse svoje filme sem želel snemati tam. Zato mi je bilo kar nelagodno, ko sem ugotovil, da bo večji del filma posnet v Los Angelesu," pravi Winick. "Na koncu sem ugotovil, da je bilo prav prijetno delati v L. A., 17 dni pa smo še vseeno snemali v New Yorku."

Garnerjeva je bila tudi že vajena snemati v New Yorku, kajti tam snemajo tudi nadaljevanko Alias. "En dan smo snemali sredi Manhattna in stotine ljudi je gledalo, kako smo to počeli. Morala sem skakati, kriliti z rokami in še polno drugih stvari. Bilo mi je kar težko, ker je toliko ljudi gledalo pa še polno paparazzev se je motalo okoli. ZahvaljujočAlias sem vajena igrati pred občinstvom in sem se z vsem tem tudi lažje soočila."

O igralcih

Jennifer Garner je igrala v nadaljevanki Alias in filmih: Daredevil, Catch me if you can (Ujemi me, če me moreš), Rennie's landing, Pearl Harbor, Dude, where's my car (Stari, kje je moj avto?), Aftershock: Earthquake in New York Time in your life, The player (Igralec), Mr. Magoo, Rose Hill, A dead Man's walk...

Mark Ruffalo je igral v: Untitled Ted Griffin project - še snemajo, Collateral, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, We don't live there anymore, In the cut (Na robu strasti), View from the top (Stevardese letijo v nebo), My life without me (Moje življenje brez mene), Windtalkers (Glasniki vetra), XX/XY, The last castle, You can count on me, Houdini, Last big thing, The dentist, There goes my baby...

O režiserju

Gary Winick ni veliki oboževalec nadaljevanke Alias. Edini del, ki ga je gledal v celoti, je bil Double agent, v katerem je nastopil njegov prijatelj Ethan Hawke. Produciral je naslednje filme: Land of Plenty, Pizza, November, Kill the Poor, Uptown girls, Pieces of April, Personal velocity: Three Portraits, Tadpole, Ten Tiny Love Stories, Sam the man... Režiral je naslednje filme: Charlotte's web - v pripravi, Tadpole, Sam the man, The Tic code, Sweet nothing, Out of the Rain, Curfew...

Za film Tadpole je napisal tudi zgodbo.

Komentarji

25.8. 2004 ob 9:40 zvezdica

ja vsi taki filmi so na isto foro narejeni.ko ga začneš gledat se ti po10minutah zazdi,da si ga že videl..ja možno z drugimi igralci,drugačnim naslovom itd.drugače je pa film tak sproščujoč in dokaj zabaven!!:)

— bejbika
27.8. 2004 ob 14:15 zvezdica

film je čepa dober.wsaj meni ki mam rada take "romanticne komedije" . se ga splaca pogledat in se jennifer je fenomenalna=)kot vedno=)*papajči*

— leelaa
31.8. 2004 ob 16:16

ej kko p vi vete kksn je film a ste ga že gledal??

— blue_girl
31.8. 2004 ob 23:05

mal za se nasmejat. samo, kako da pridejo filmi v koloseja tako pozno?!?! Namreč, gledou sm ga že pred počitnicami.

— TheRealSlimSergio
1.9. 2004 ob 10:48 zvezdica

Igralska zasedba je kr posrecena. Pozitiven filmcek, ki nas spomni na to, katere stvari so res pomembne v zivljenju.

— Ward
3.9. 2004 ob 13:44 zvezdica

film sm vidla...ni tok slab, sam tud bolši so že bli. en tak povprečn film ob kermu se lohk mal sprostiš pa nasmejiš. če mate radi romantične komedije, vm bo sigurn všeč :)

— tamala
5.9. 2004 ob 22:01 zvezdica

Sem mislila, da bo to se en film na isto foro. Sej je, sam je vseen vreden ogleda. Za nasmejat, pa tisti prizor, k zacnejo vsi densat... Solidno.

— AAsk
9.9. 2004 ob 15:10

seen it. =CHICK FLICK= .prporočam punčkam puncam deklicam dekletom .uglavnm bejbikam

— .::[MC_dude]::.
11.9. 2004 ob 16:51

Mislim si da je film zelo zelo vredu.Ce prav se ga nisem gledal.

— mario
16.9. 2004 ob 18:28 zvezdica

Sej drgač je uredu film, sam men se zdi taka pravljica. večina stvari je predvidljivih. In večina for je že videnih. Sicer pa igralci so uredu. In za girly večer za nastnice kot naročen.

— PR
17.9. 2004 ob 20:28

men se zdi da bo to ful fajni film... k po tem opisu pa po napovedniku se mi zdi da je ful uredu

— Joey
21.9. 2004 ob 12:12 zvezdica

filmčk je ql-za pogledat! čeprow sm bl kr maw žiwčna k sm ga gledala. Najbolš je ko 13 letna punca walda nima pojma o... ja pač no.. o ničemer in kr naenkrat ma golega tipa w bajti(drgač njen tip) no pa d ne bom preweč powedala užiwejte ob muviju.. ajde papa*

— Annye+
24.9. 2004 ob 0:48 zvezdica

Najslabši film leta, ki ga pred najslabšim filmom vseh časov reši samo Michael Jackson. 13 Going on 30 izgleda tako, kot da bi ga posneli leta 1895, ko sta brata Lumiere štartala s svojim prvim filmom. Še več, 13 Going on 30 izgleda tako, kot da ga sploh ne bi posneli. Kot da bi pač prižgali filmsko kamero in navrteli dvesto metrov praznega traku, vse skupaj potem pač poslali v dvorane in upali, da bo trik uspel. In samo pomislite, trik je uspel, saj je film v Združenih državah obrnil zelo solidnih 60 milijonov dolarjev. To je čista katastrofa. Delanje norca iz vseh tistih, ki so kupili karto in vseh tistih, ki so na internetu pritisnili download. Zgodba o trinajstletni punci, ki si želi postati tridesetletna ženska, se pravi zgodba o tridesetletni preračunljivki, ki jo ozdravi alter ego trinajstletne device, namreč teče tako porazno, dolgočasno, luknjasto, pocukrano, nezanimivo in oslovsko, da človek gleda na uro in se vpraša, kdaj bo Osama Bin Laden še enkrat podrl pol New Yorka. Ali še boljše, ves Hollywood, ki bo edino tako nehal snemati tako slabe filme. Lepo vas prosim, le katera trinajstletnica bi si želela postati tridesetletna babnica. In drugače, le katera tridesetletna babnica bi si želela še enkrat postati trinajstletna smrklja. Pa naj še kdo reče, da lanskoletni Freaky Friday ni bil mojstrovina in da je Bruce Willis leta 2000 s filmom The Kid mlatil prazno slamo. Kaj vem, morda pa se bo našel kak režiser, ki bo posnel rimejk in ga naslovil 13 Going on 80, kjer bo najstnica obakrat ostala brez menstruacije in čvrstih joškov. In ja, ko zraste Tom Hanks, nastane izredno simpatična komedija. Ko zraste Jennifer Garner, pa nas prime, da bi Tom Hanks zrasel vsaj še tridesetkrat.

— iztok gartner
24.9. 2004 ob 15:34

A mi lahk kdo prosm tocno pove kaksen je film zato, ker grem jutr v kino in ce je ta film dobr ga bom gledala film. HVALA!

— bejba
25.9. 2004 ob 15:09

OD DEKLICE DO BEJBE BO NAS KI SMO ŽE PRESTALI OSNOVNO ŠOLO NEDVOMNO SPOMNIL NA FILM BIG KI JE NASTAL LETA 1988 IN JE BIL VELIKA USPEŠNICA V KATERI SI JE TOM HANKS ZASLUŽIL NAZIV NAJBOLJ OBETAVNEGA HOLLYWOODSKEGA MLADEGA IGRALCA . NO FILM OD DEKLICE DO BEJBE JE NA LAS PODOBEN FILMU BIG RAZEN TEGA DA SE OKOLI NJE VES SVET POSTARA . NO JENNIFER JE TO ODIGRALA DOBRO ČE IMATE RADI KOMEDIJE SI PEJTE FILM OGLEDAT . AJA JENIFER BO POSNELA NOV FILM Z NASLOVOM ELEKTRAV KATEREM BO ZAIGRALA ELEKTRO IZ DAREDEVILA OCENA: +3

— CINECITY
25.9. 2004 ob 22:16

js sm lih dans gledla ta film!!in morem povedat da mi je fulll zakon!! od zdej neprej mi je najljubši!! sem se ob njem nasmejala in tut najokala!! men so itak najljubše romantične komedije in mi je najbrž zato bov tko zakon!! no priporočam vam da si ga ogledate in še enkrat poudarjam da je ZAKON!!! ¤čaw¤

— Katya
28.9. 2004 ob 18:05

filma si še nisem pogledala vender sem slišala da je zelo dober zato komi čakam da si ga bom ogledala zato bi rada dodala da te že vpis vsebine pritegne tko da si ga bo treda nujno ogledat.

— petra
7.10. 2004 ob 16:35

film je kr kr,,,sao da je tak neresnicen kuj ova baba se nekaj cel cajt teleportira!!!hihihi hi,,, drgac pa je dori,,,sej ne recem da nisao sn ze vidla vlk bolsih filmov-kot npr.dirty dancing2, spirit, dobre mrhe, ... pa se in se,,,sicer pa koga briga:) pa-pa rvm:* p.s.:sej je dori film ce ne stejemo TELEPORTIRANJA!!!hih ihi caw

— ;)))
8.10. 2004 ob 20:18

hmm morate ga gledat res jesuper človek se sprosti in zelo nasmeji ob njem! no le olejte si ga! denarja ni škoda pa še kokice pa kokto zraven treba

— :P
11.10. 2004 ob 12:55

oj film je biul ful vredu fufufufufufufufuufuf uffuuufufufufufufufu ufufufuufufufuffuuff uufl mi je bil carski bay bay L|N¤ TNX BAY FUL HUD FILM.YEH

— lina sndricič
15.10. 2004 ob 20:13

ej sorry sam men je biu pa čist ok film. ja no ok... kšnih novih spoznanj ni blo, ampak čisti smeh pa! definitivno vredn ogleda!*

— pipa
16.10. 2004 ob 23:13

ne men je pa res hud film...čeprov sm ga snev dol z neta.

— r4v3_b0y
24.10. 2004 ob 16:39

Luškan njastniški film, ki te ponese v svet otroštva. Film vreden ogleda - predvsem za romantične dušice tega sveta. Dekleta, pojdite v kino in si film poglejte s svojim fantom oz simpatijo - UŽIVALE BOSTE!

— Bucka22
26.10. 2004 ob 14:40

NE GA GLEDAT, vm pravm ta film sm si šla pugledat pa sm vidla kok je bedn ful ej, k vsi ostali taki filmi, čist na isto foro k ostali. gledala sm že najmn 289 filmov (risank) in 12 filmov če sm jih jst vidla tolk pol že vem kva to pumen. moje besede si zapomnte: NE GLEDAT TEGA FILMA, ČE HOČTE V FILMU UŽIVAT TARA

— tara
30.10. 2004 ob 13:17

Toti film je smešn, pa tud nekaj ti da mislit v življenju! Men se zdi the best =) Splača se ga videt!

— Karchy
18.12. 2004 ob 21:09

film je kr dobr. sam glede na to da je kao komedija ni dost smešn.

— jenny
31.1. 2005 ob 11:33

men je zelo dober ,zato ga mam tud doma na cd-ju res mi je všeč

— manca
15.3. 2005 ob 18:08

Iztok Gartner se sploh ne spozna na filme.Če ti film ni všeč ga pokomentiraj svojemu frendu/frendici(če jo mas)ne pa na vidnem mestu.(bedak). No film je naj naj naj kaj sem jih kdaj videla.res je carski.Jenny je glavno vlogo Jenne Ring odigrala popolno.Pa tudi Mark se je dobro znašel v tej komediji.No tisti ki že komentirajte komedijo jo vsaj pohvalte saj je truda vredna.Kdo je videl boljši film???Pa tudi Michel Jackson je s to pesmijo Triller je prišel cool skozi.No ni kaj rečt.No pravi bedaki ste,če vam film ni všeč...Kaj pa bi v gledali grozljivko.Hallo.Pot em pa se smrkljavcem sanja o tem.Nimam nič proti grozljivkam apmak komedije so boljše,ne???Kaj ni res???Vem,da ima vsak vso pravico pokomentirat film tako kot jaz,ampak plis zadržite se malo.Plis naredite to za svoj najbolj cool film.No sorry,če sem kogar koli užalila(sorrchy)ampa k eni ste me fuul razjezli.No dovolj(prsti me že bolijo)No fajn se (S)mejte pa mal manj slabih komentarjev. pa pa

— babyka
15.3. 2005 ob 18:22

Ta film je the best res carski.Komu ni všeč,naj takoj v tem trenutku napiše komentar.Jennifer Garner je carska,kaj?Eni "frajerji" pač hočejo biti cool na tak ali drugačen način pa pač malo na grd način pokomentirajo film.No meni je čisto vseeno samo zakaj sploh gledaš film,če ti se zdi otročji ali pa neprimeren za tipe.Halo...No da ne pozabim pohvalit Marka,je tudi stransko vlogo odigral cool.No lepo se mejte pa dobr še film enkrat pogleje pa boste vidli,da ni tok slab kokr mislite.Keri pa ga še naprej "prezirate" pa ste za v svinjak.Mi,ki ga hvalmo smo cool ne.(S)mej se pa pa

— zekica
9.8. 2005 ob 14:16

luškan,zabaven & precej pocukran film.drugače,dragi moji filmarji,pa si hitro izmislite kaj novega,ker je glede komedij vse narejeno na enako porcijo!

— katarina
18.12. 2006 ob 20:39

Tipičen ženski film...

— TeA :)
12.1. 2007 ob 12:22

bilp je napeto moja prijateljica gorila meni da je bili film všečen

— debela in vesela
12.1. 2007 ob 12:27

jaa seiii jee ql jaa ... sam pol rata žee dolgočasen. =D

— človek
12.1. 2007 ob 12:29

jaa neje zgleja nee :D pomoje ne !

— že kee
12.1. 2007 ob 12:34

enako enako samo da tega nede niše braj

— bubiki
12.1. 2007 ob 12:36

jaa kak tee nee :D vsii tu gor bojoo to prebraliii :P aLoo FooLk raaDaa Vas MaaaM !:P

— lolek
7.4. 2007 ob 17:03

Film je ful dobr. Če si ga še niste ogledali si ga dejte. Jennifer Garner je ful dobr odigrala to vlogo. Mal za nasmejat je tut.

— smrklja
9.11. 2007 ob 21:39

men je biv film ful všeč. priporočam da ga gledate s prjatlcami k se boste skupi režale, k če ga gledaš sam niti ni tok zelo smešn

— romina
27.9. 2009 ob 22:37

dobr film za sprostitv, tak fajn :D

— beyba
29.11. 2009 ob 14:46

o tale filem oz. komedija je tako fajna koma čakam da bo v čet. ob 20.55 na a kanalu. ful se že veselim.

— laura čas

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.