Kolosej
Film distribucije Continental Film

Očka, ne ga srat!

avanturistična družinska komedija
Na sporedu od: 1.6.2006, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Geoff Rodkey
Režiser Barry Sonnenfeld (Možje v črnem, Divji divji zahod, Pri Addamsovih) in scenarist Geoff Rodkey (Očkov vrtec) sta ustvarila svojevrstno komedijo o vseh možnih zapletih in težavah popotovanja z avtodomom. V glavni vlogi nas bo zabaval Robin Williams (Obupna belina, Očka v krilu, Dobri Will Hunting) kot neodločni pisarniški uradnik, ki se mora udeležiti poslovnega sestanka v Coloradu. Bob je družini obljubil počitnice na Havajih, zato jih le stežka prepriča, da se z avtodomom podajo na dolgo pot, kjer kmalu naletijo na številne težave in zaplete. Še huje je, da v enem od postajališč spoznajo nadležnega Gornicka (Jeff Daniels - Butec in butec, Lahko noč in srečno) in njegovo družino, ki jim z nenavadnim izkazovanjem prijateljstva dodatno zagrenijo preostanek poti.

Vsebina

V družinski pustolovski komediji Očka, ne ga srat so zgarani Bob Munro (Robin Williams), njegova žena Jamie (Cheryl Hines), njuna petnajstletna hči Cassie (Joanna "JoJo" Levesque) in dvanajstletni sin Carl (Josh Hutcherson) obupno potrebni časa, ki bi ga preživeli skupaj. Bob družini obljubi družinske počitnice na Havajih, vendar spremeni načrt, ne da bi jim povedal. Namesto tedna v tropskem paradižu bodo z avtodomom prekrižarili Kolorado. Vreščečo in kričečo ženo in otroka zvleče v avtodom, a Bobov načrt druženja (ki je delno povezan s tem, da ne bi izgubil službe), skoraj takoj naleti na hitrostno oviro.

Vse, kar lahko gre narobe, tudi gre. Bobovi bedni poskusi, da bi vozil nerodno, preveliko vozilo, naletijo na tišino in prezir s strani njegove družine. Življenje v avtodomu še zdaleč ni podobno njihovemu udobnemu življenju v Los Angelesu in vsak Bobov poskus, da bi jih spravil v počitniško razpoloženje, jih še bolj spre.

V kampu za avtodome se družina Munro spoprijatelji z družino Gornicke - ki ves čas živi v avtodomu in je tako srečna, da gre človeku že kar na živce.

Bolj ko se izogibajo Gornickovim, bolj se zdi, da usoda hoče, da se njihove poti križajo. A težave vedno zbližajo tudi najbolj skregano družino in vsaka prepreka, s katero se morajo Munrojevi spopasti, jim pomaga ponovno postati prava družina.

Ameriške sanje na kolesih

"Za en dan, za vse življenje" se glasi vabljivi reklamni slogan, ki človeka navdihuje, naj svojo družino popelje na nepozabno pustolovščino in se usede za volan luksuznega vozila, s katerim se bo podal po stranskih cestah dobre stare Amerike. Vozilo, ki je veliko bolj osebno od letala, je uresničitev ameriških sanj.

Vsaj tako se obupani Bob Munro (Robin Williams) trudi prepričati svojo družino, ki se tako nejevoljna odpravi proti Rocky Mountains.

Avtodom po filmu Stripes ni več igral pomembne vloge v kakšni komediji.

Začetki projekta segajo nekaj let nazaj, ko sta se producenta Lucy Fisher in Douglas Wick sama odpravila na družinsko popotovanje z avtodomom. Mož, žena in takrat trije majhni otroci so si želeli preživeti čim več časa skupaj. "Doug zna dobro načrtovati počitnice," pravi Fisherjeva, "in odločili smo se za potovanje z avtodomom. O njem nismo vedeli prav veliko, a Doug radi vozi, jaz pa rada brkljam zadaj, zato se je zamisel zdela zabavna. Precej časa sva proučevala zadeve - kje bova dobila avtodom, kam bomo šli, itd."

Nazadnje se jim je pridružila skupina prijateljev in sorodnikov. Nastala je karavana avtodomov, ki je križarila po glavnih in stranskih cestah in komunicirala prek walkie-talkiejev. Po Wickovih je "življenje v avtodomu precej zabavno, ker se nenadoma vsa družina drenja v eni sobi tako dolgo, dokler traja pot, zato se spoznate na povsem drugačen način."

Režiserja Barryja Sonnenfelda že videz avtodoma spravlja v smeh. "Avtodomi so smešni iz več razlogov. Prvič, smešen je njihov zunanji videz. Previsoki so. Predolgi so. Znotraj pa so pobarvani z čudnimi odtenki sicer povsem dobrih barv." In kot je spoznal producent Wick, "če se pri avtodomu lahko kaj pokvari, običajno tudi se." Prav vsak član njegove karavane je imel kakšno težavo, od elektrike, težav z napeljavo ali pod pokrovom. "Ko se pridružiš svetu avtodomov, se moraš veliko naučiti".

Prava zgodba filma Očka, ne ga srat je zgodba o tipični ameriški družini, ki jo prevaža vozilo. "Projekt nam je omogočil raziskati naravo družine," nadaljuje Sonnenfeld, "kako, ko se postaraš sam in ko otroci odraščajo, ti sklepajo nova prijateljstva in se počasi oddaljijo od tebe."

Sonnenfeld se tudi ni mogel upreti komičnemu potencialu zgodbe, ki bi sicer čisto lahko bila grozljivka. "Bolj ko je izkušnja grozljiva, boljša je, ko se je spominjaš, vsaj po mojih izkušnjah. Izločil sem štiri ledvične kamne. Vsakič je bilo grozno, a te zgodbe so ene mojih najboljših in najzabavnejših. Počena guma na Long Island Expressway na Zahvalni dan – tudi to je dobra zgodba, a seveda v retrospektivi. Očka, ne ga srat pripoveduje o družini, ki se je nekako odtujila - čeprav še vedno živijo skupaj. Vsak ima svoj MP3 predvajalnik in računalnik. Tudi če so torej skupaj v sobi, so v mislih narazen.

Zaradi tega, ker so prisiljeni biti skupaj v tem vozilu, jim grozi, da se bodo še bolj odtujili, a skoraj katastrofalne izkušnje jih zbližajo na zelo zabaven način. Pustolovščina in prepreke jih prisilijo, da sodelujejo skupaj kot družina in ponovno navežejo stike." Poleg tega, dodaja Sonnenfeld, jih njihove skupne izkušnje definirajo kot družino. "Ko se vsi vozite skupaj in vam poči guma in vsi skupaj stojite ob cesti na dežju in se smejete, ker nimate pravega orodja in se očka trudi zamenjati gumo z nekim "šraufncigarjem" - tega se boste spominjali do konca življenja."

Za producenta je Očka, ne ga srat tudi film o skupnosti. "Že ko smo prispeli v prvi kamp avtodomov, smo videli skupnost, videli smo skupnost ljudi, ki se imajo res dobro," se spominja Fisherjeva. "Z mešalniki so si delali margarite in prirejali zabave. Zares smo dobili občutek, da je druženje ena najpomembnejših stvari, zaradi katere se ljudje odločajo za življenje v kampu."

Zaradi te izkušnje sta Fisherjeva in Wick takoj začela razmišljati o filmu, ki bi se ukvarjal z življenjskim slogom lastnikov avtodomov. "Zamisel," pravi Wick, "je bila popeljati družino z vsemi mogočimi težavami na izlet, na katerem naj bi znotraj avtodoma te težave rešili."

Sonnenfeldu je film omogočil oblikovati zgodbo, ki je odražala njegove lastne izkušnje očeta in moža (ena od njegovih hčerk v filmu tudi igra). V film je lahko vključil kar nekaj lastnih (in seveda samo v retrospektivi) zabavnih izkušenj. "Barry je eden najbolj zabavnih ljudi, kar jih boste spoznali," dodaja Wick, "in ima izjemen vizualni okus, ker je bil med drugim najprej kamerman za brata Coen brothers. Zato sem vedel, da vizualno to ne bo samo še en družinski film."

Medtem ko je Wick v Williamsovem liku videl svoj alter ego, se je Sonnenfeld identificiral z Bobom Munrojem. "Robin dejansko igra mene," priznava Sonnenfeld. "Ne vem, če se je tega zavedal, a vsakič ko je bilo Boba strah ali je zbežal iz avtodoma zaradi rakuna, ali ko je hotel biti prvi v vrsti za hrano, je igral mene — nekakšnega vase zaverovanega Žida, čeprav lik v filmu niti slučajno ni Žid."

Čeprav se Williams morda ni zavedal, kako je Bob Munro podoben režiserju, ga je vsekakor razumel, ko je razlagal, da je pot Murojevi, ki vodi v katastrofo, družinska zgodba o meduzi na suhem. "Do danes nisem nikoli vozil avtodoma," pravi Sonnenfeld. "Celo v tem filmu ga nisem vozil, niti po parkirišču ne. Mislim, da je bilo največje vozilo, ki sem ga kdajkoli vozil 1962 Lincoln s pomično streho."

Williams je po drugi strani moral vsak dan snemanja sesti za volan avtodoma "Ja, vozil sem ga," reče Williams in zavije z očmi, "začelo se je z urami vožnje, ki sem jih potreboval, ker je avtodom tako velik. Naučil sem se, da pri obračanju lahko pometete z vsem naokrog, če niste pazljivi. Prav tako morate paziti na ovinkih, ker lahko hitro nastane škoda."

Travisa Gornickeja, glavo druge osrednje družine v filmu, igra Jeff Daniels, ki je na veliko Sonnenfeldovo veselje izkušen voznik avtodoma v resničnem življenju. "Ko se je njegov agent trudil, da bi mu priskrbel vlogo, me je poklical in rekel: Moraš najeta Jeffa. Na avtodome se res spozna. Ves čas jih vozi. Celo pesem ima o avtodomih. Je zelo zabavna in pripoveduje o Jeffu in njegovi družini, ko se je iz Michigana peljali v Cooperstown in kako je po nesreči pustil ženo na počivališču za tovornjake."

In Danielsov agent ni nakladal. Ko je dobil vlogo, je skočil v svoj avtodom in se iz Michigana odpeljal v Vancouver, kjer se je začelo snemanje. "Barryju in celotni ekipi sem želel nekaj dokazati," razlaga Daniels. "Hotel sem, da pomislijo: Kaj počne? Ne! Zagotovo bo priletel z zasebnim letalom, a ne? A res pride z avtodomom iz Michigana v Vancouver? Na poti so me večkrat poklicali in se pozanimali, kaj je novega. Moj mobilec je zazvonil – kadar je delal – in vprašali so me: Kje si? Si še živ? Bilo je zelo zabavno. Že celo večnost sem ljubitelj avtodomov. Res jih rad vozim. Že več sem jih imel in vsakih nekaj let jih posodabljam."

O igralcih

Robin Williams (Bob Munro) je leta 1997 prejel oskarja in nagrado igralskega sindikata za Dobrega Willa Huntinga. Nominacijo za oskarja so mu prinesli še filmi Kraljevi ribič, Društvo mrtvih pesnikov in Dobro jutro, Vietnam. Posnel je še filme Prebujanja, Moscow on the Hudson, The World According to Garp, Gospa Doubtfire, Ptičja kletka, Jumanji, Kapitan Kljuka, Patch Adams, Flubber, Insomnia, One Hour Photo, Aladin, Roboti.

Začel je v nadaljevanki Mork & Mindy.

Posnete verzije njegovih monopredstav so mu prinesle pet grammyjev.

Veliko sodeluje z dobrodelnimi in okoljevarstvenimi organizacijami.

Jeff Daniels (Travis Gornicke) je debitiral v filmu Ragtime, a zaslovel z vlogo moža Debre Winger v Obdobju nežnosti. Posnel je še filme Škrlatna roža Kaira, Nekaj divjega, Butec in butec, Mesarjeva žena, Checking Out, Fly Away Home, 101 dalmatinec, Lahko noč in srečno, Ure do večnosti, Hitrost, Pleasantville, Araknofobija, Gettysburg, Blood Work, The Hours, Gods and Generals, Imaginary Heroes, Because of Wynn-Dixie.

Na televiziji je med drugim nastopil v Five People You Meet In Heaven, The

Goodbye Girl, The Caine Mutiny Court Martial, No Place Like Home, The Crossing in Cheaters.

Jeff sklada že od sedemdesetih in je nedavno posnel Jeff Daniels – Live and Unplugged, na katerem ganljivo razpravlja o življenju in karieru. Prihodek bo namenil svojemu michiganskemu gledališču The Purple Rose.

Leta 1999 je ustanovil produkcijsko firmo Purple Rose Films. Njegov prvi film, pri katerem je bil scenarist, režiser in glavni igralec, je bil Escanaba in da Moonlight, komedija o lovu na jelene, ki je temeljila na njegovi gledališki uspešnici. Njegov drugi film je bil Super Sucker.

O režiserju

Barry Sonnenfeld je kot režiser debitiral z Addamsovimi. Med njegovimi uspešnicami so še Možje v črnem 1 in 2, Pri Addamsovih 2, Kdo bo koga. Režiral je še filme Divji, divji zahod in Velike težave. Bil je izvršni producent filmov Daleč od oči, The Lady Killers, The Crew ter Lemony Snicket: zaporedje nesrečnih dogodkov.

Na malih zaslonih je bil režiser in izvršni producent uvodnih delov serij The Tick in Maximum Bob. Bil je tudi producent nadaljevanke Karen Sisco.

Kariero je začel kot kamerman pri bratih Coen pri njunem prvem filmu Krvavo preprosto in z bratoma sodeloval še pri Raising Arizona in Millerjevem križišču. Poleg tega je bil kamerman še pri Velikem Penny Marshall, Vrzi mamo z vlaka Dannyja DeVita in dveh filmih Roba Reinerja, Ko je Harry srečal Sally in Misery. Režiral je tudi več reklam za Nike, Reebok in Isuzu, za katere je dobil številna priznanja.

Statistika o avtodomih

 1. Kot kaže študija Univerze v Michiganu, ima skoraj 8 milijonov gospodinjstev v Ameriki avtodomm.
 2. Tipični lastnik avtodoma je star 49 let, poročen in ima letni dohodek 68 tisoč dolarjev.
 3. Počitnice z avtodomom so najcenejša oblika družinskih počitnic. V primerjavi z drugumi oblikami počitnic so cenejše za do 75 odstotkov, kažejo podatki potovalno-turistično svetovalne firme PFK.
 4. Približno 12 odstotkov lastnikov avtodomov prezimi v južnih delih ZDA. Pravijo jim Snežne ptice.
 5. Kot pravi pripadnik Baseball Hall of Fame Bob Gibson, je skrivnost uspešnega zakona, da zakonca pelješ "avtodomat".
 6. 19 članov Profesionalne zveze igralcev golfa se od tekmovanja do tekmovanja vozi z avtodomi.
 7. Obstajata dve kategoriji avtodomov.
 8. Zaslužek od izposoje avtodomov znaša 350 milijonov dolarjev letno – v primerjavi z minulimi tremi leti je narasel za 36 odstotkov.
 9. V ameriških narodnih parkih in gozdovih je več kot 8500 parkov in kampov za avtodome v zasebni lasti.
 10. Leta 2004 je bil številka ena med iskanimi stvarmi na e-bayu avtodom.
 11. Letna cena za prevoze avtodomov je 14 milijard.
 12. Cena avtodomov je od 4 tisoč do 400 tisoč dolarjev.
 13. Eno od dvanajstih gospodinjstev z vozilom ima avtodom.
 14. V vsakem trenutku je na ameriških cestah do 7,2 milijona avtodomov.
 15. Zvezda filma Očka, ne ga srat Jeff Daniels je resnično lastnik avtodoma in je na snemanje prišel v svojem vozilu.

Komentarji

8.4. 2006 ob 16:49

Film sem si že ogledala in povem vam da je zakon splača se vam ga it polejat. UŽIVAJTE

— beka
7.5. 2006 ob 2:04

ke neki

— x
11.5. 2006 ob 14:05

zanima me, če je to SLO flm?

— moni
11.5. 2006 ob 14:10

ta film je mega

— seka
27.5. 2006 ob 9:32

za kok stare je ta film???

— Vanchy
28.5. 2006 ob 12:20

FILM RULA PREPROSTO THE BEST

— LOL
29.5. 2006 ob 15:04

samo z eno besedo vam povem da je film prava smešnica. predlagam vam da si ga ogledate

— timi
29.5. 2006 ob 15:06

ni slovenski ampak je angleški

— timi
31.5. 2006 ob 13:15

men je bil film fulzanč groza nimajopojma!1

— tom turk
31.5. 2006 ob 20:38

u soboto,3.6. sem se odločila DA BOM PRANOVALA rojstni dan...in da gremo gledat očka ne ga srat ...danes je sreda in komaj čakam.obljubim da bom poročala kaj se bo zgodilo. ampak gotovo bo SUPER! (s)mejte se

— mandarina
2.6. 2006 ob 12:13

mene pa zanima če bo družinska komedija OČKA, NE GA SRAT! tudi v kranju v kino centru?

— Mojca
2.6. 2006 ob 13:09

funny film vredn ogleda.

— punky
2.6. 2006 ob 16:49

... film je tabojše... hehe se zaj se smejim... lol

— nina
3.6. 2006 ob 7:36

jst še nism gledala tega filma ampak upam da je kul! koliko vem,da igra jojo-me to mika da bi šla gledat.bomo še vidl;)

— lily
3.6. 2006 ob 11:28

ta film je pomoje pru ql če v njem igra jojo. to je ful zakon pevka, mislm z bow wowm pa pesm pa nej šegdo reče da ni to ql. filma še nism gledala sm pa vidla reklamo in men se je zdel čist uredu. tko mislm da se bom ful smejala, drgač sploh nima smisla it gledat, tko da upam da ga bom kmau vidla

— JoJO
3.6. 2006 ob 11:31

no tako to je zelo uredu film. sm si ga že ogledala in moram povedati da je ful uredu. smešen in zabaven, veliko sem se smejala. priporačm ga čisto vsem ki se rada nasmejete in imate radi filme. zelo dobra je bila tudi jojo, ki je sicer evka amapk se je dobro izkazala tudi kot igralka. užživite

— petra
3.6. 2006 ob 13:22

kdor ma rad smešne filme naj gre to gledat!!! zakonsko je!!!

— nasty
3.6. 2006 ob 16:03

film je totalna beda. gledu sm ga uceri. niti minute se nism smeju. same ze izrabljene in neukusne fore

— druzina.juzna@siol.net
3.6. 2006 ob 20:41

Caravaning je cool ! Caravaningarji so cool ! In ne dogaja se samo tam nekje čez lužo ! Če bo film kogarkoli vzpodbudil... je vabljen na www.caravaning.si

— scenic16
4.6. 2006 ob 13:06

A je prava zabava?

— Smesko
4.6. 2006 ob 16:57

men je ta film fulll dobr..res u nulo hud..skos se smejš...še pusebi k igra ROBIN WILLIAMS---car mudej..tko da moorrte ga vidt!

— Lizika:D
4.6. 2006 ob 16:58

a mi loh sam en pliis pove kuko se ta film imenuje u angleščini?

— Lizika:D
4.6. 2006 ob 17:52

nism se gledala film sam je po moje zlo uredu.=)fsm

— larcha
4.6. 2006 ob 19:21

očka ne ga srat, je najboljši film kaj sem jih videla. želim da je čimprej na kasetah ali na dvd-jih saj bi ta film imela tudi doma. najstnica maja

— maja
4.6. 2006 ob 20:57

Film ni slabi ... nemorem pa rect da je nevem kaj ... morem pa pohvalit igralce =) vreji spilajo

— zAn
5.6. 2006 ob 17:36

po mojem mnenju je film en sam podn-PODENJ-a veste, tla-PODN!!! in JoJo-a ni že dost d jo mormo trpet po radiu-zdy pa še u filmih...??? Po mojm se film u ang imenuje 'daddy, shut the fuck up' al pa 'the sickest bullshit', kr to je kr neki LOL pa grem depresiwee

— depresiwee
5.6. 2006 ob 17:45

Mi gremo to ˝komedijo˝s šolo danes gledat brezveze

— žana
5.6. 2006 ob 18:36

V sredo gremo gledat očka ne ga srat in se že ful veselim,saj ne bo pouka upam da bo film dober saj bo drugače brezveze.Ko bom videla film pa bom napisala tudi komentar za njega.

— beki
8.6. 2006 ob 8:45

dober film za zabavo. situacijska komika.

— blaž
8.6. 2006 ob 12:53

kva ste vsi prsebni ce je to SLO film!? ja ce igra robin wiliams pol valda da ni slo film .pa bay the way to je komedija!

— hermiona
8.6. 2006 ob 19:47

čE BI SE RADI NASMEJALI JE TO PRAVI FILM ZA SMEH. SEM GA GLEDU IN SKOR POČU OD SMEHA

— DENIS
8.6. 2006 ob 21:03

ta film je the best. super super pa še enkrat super. res. ful je smešn. tak da ga priporočam še ostalim res poglejte se ga.

— maša
9.6. 2006 ob 20:03

skrtka kino puno nabito ker smo šli s šolo gledat.Drugače pa ful dober film,ful sem se smejala(samo v večini ne zaradi filma,ampak sošolke).

— rebi
10.6. 2006 ob 13:44

mene sam zanima kakšn je ta film.K men se zdi da je otročji.:s

— Tina
10.6. 2006 ob 17:04

Ja men se e zdel ta film ful dobr. Dons smo ga šli s šolo gledat in mi je buil resno zelo všeč da bi ga šla še 1x gledat. Priporočam. Pa pa

— Rosey16
10.6. 2006 ob 19:01 zvezdica

Kriza. Robin Williams je v krizi. V krizi identitete. V krizi žanrov. V situaciji, ko je pozabil biti smešen. Situaciji, ko namesto komedij snema resne filme. Celo trilerje in težke drame. Nič čudnega, da sedaj v komediji, kjer je bil nekoč doma, izgleda nesproščeno, nespontano in prisiljeno. Tako, kot da bi mu rekli, da mora posneti klišejski družinski film, če hoče še naprej delati v Hollywoodu. In RV, po naše Očka, ne ga srat, je film, kjer ga Williams res serje. Od začetka do konca. V negativnem smislu. V smislu že videnega, dolgočasnega, otročjega in skoraj nič zabavnega dreka, ki mu bodo nasedli le tisti, ki še vedno upajo, da bo Chevy Chase posnel novih sto delov družine Griswald. Pač zgodba o družini, ki jo z avtodomom mahne na izlet in doživi vse tisto, kar doživljajo družine, ki jo z avtodomom mahnejo na izlet. Izguba časa, denarja in Robina Williamsa.

— iztok gartner
10.6. 2006 ob 20:36

Živjo! V soboto naj bi praznovala r.d.. Z prijatelji si nameravam ogledati ta film. Ali je za kej?

— ŠPELA
13.6. 2006 ob 9:00

ta film je ful dober in ga morate viet. zakon je! !

— očka ne ga srat!
14.6. 2006 ob 13:36

Ta film je bil kulski

— Laura
15.6. 2006 ob 9:05

Čaw! sej film je kr kul,.no ja,. pa un,...Robin Williams je ful kjut:D he is mine!!!:P pa brez zamere Janči!!! ayde mejte se:P čawčaw

— :Petka:D
15.6. 2006 ob 15:33

film je kr hud.igralci pa tud niso slabi

— Kr$$en3##
16.6. 2006 ob 18:38

a je ql film?

— xxx
18.6. 2006 ob 19:08 zvezdica

Tako briljantne družinske komedije pa še ne! Robin Williams zopet pokaže svojo karizmo in Jojo, da ni le odlična najstniška pevka. Zgodba govori o družini, ki se sprva ne razume najbolje. A skozi komične zaplete v RV-ju in srečanju družine Gornieckejevih se družina zopet združi. In tu se pokaže, da ljubezen med družino nikoli ne pojame. ODLIČNO!

— Dejan
18.6. 2006 ob 19:38

to je pa tok dobr film da kr crkneš!

— katja
20.6. 2006 ob 13:12

ni mi blo ravno všeč.blo je nekaj smešno nekaj pa full brez zveze

— kolosej-maribor-zako n-legende-viole
21.6. 2006 ob 19:00

svetovn film ful ful ful ful še kakega takega

— punk baby
22.6. 2006 ob 7:18

take komedije pa še ne vse skupaj 10min filma se nisem smejal

— TIM
23.6. 2006 ob 14:01

Ta film je še kr ql sam sm pričakovala več smeha! Sej se ga splača it gledat sam to je bl za otroke. Lp:)

— ana
23.6. 2006 ob 14:02

kera tuga stari bed fulll! ne ga it gledat k je full bedn prov res kr neki!

— jz:)
23.6. 2006 ob 17:11

!

— mala
25.6. 2006 ob 19:59

ogledala sem si film in sem presenečena! Tako dobra komedija! Res. Mogoče pa iztok nimaš okusa za filme! ZELO DOBER FILM! lp Lucija

— luvija
26.6. 2006 ob 11:27

meni se je zdel film uredu čeprav sem se že naveličala ena in istih komedij na začetku gre vse narobe pol pa je vse vredu...

— kaja
28.6. 2006 ob 0:45

glejala sem par odlomkov iz tega filma pa so povedli da je v tem filmu smešne scene Robin Williams improviziral mu je super uspelo splača se ga poglejat!

— ...
1.7. 2006 ob 7:15

sorry je wrei ta film pune wrei

— neja
2.7. 2006 ob 17:43

kr neki

— neznanka
3.7. 2006 ob 17:00

film je čist u redu

— kren
7.7. 2006 ob 10:29 zvezdica

ey tok hude komedije pa še nism gledala!!!ne res ey noro ocena 10!!!PRIPOROČAM OGLED FILMA!!!

— me
7.7. 2006 ob 13:40

FUL SVETOVN FILM. NASMEJIŠ SE DO SOLZ.LAHK SE SAM SMEJIŠ TO JE PREDVSEM ZA TISTE K SE RADI ZABAVAJO PA ZA TISTE K MAJO RADI KOMEDIJE!

— ***
8.7. 2006 ob 10:33

ej nevem kdo si je zmislu tak dobr film k je fil kulski jst sm ga šla gledad sm se tok smejala da nebi mogla več od ush filmov sm se nasmejala nejveč temu un k si je zmislu ta film je res car kok dobr film ej ti k si ga naredu si kul car pa še povhn stvari pa že naslov ti pove da je smešn očka ne ga srat

— anja
8.7. 2006 ob 10:38

kul film

— kulsko
9.7. 2006 ob 8:40

Film sm gledu brez, de bi si ga kej posebej izbrau.je pa carski.eden najboljših, je pa tudi zelo smešen. In ko se družina dobi in pobota je tako čustven prizor v katerega režiser vsakič vplete kakšen smešen dogodek. Film(po mojem mnenju) bi lahko bil bolj priznan...

— Carski film!
9.7. 2006 ob 13:38

ko gledala film je bilo zelo super priporoč da ga gredo gledat vsi tisti ki se radi zelo nasmejijo lp

— maja
9.7. 2006 ob 14:24

meni je film zelo butast

— hacker
11.7. 2006 ob 12:20

film je kul in poleg tega se tudi dosti smejiš.the best scene so sokraj vse.resnično če se hočete smejat pojdite gledat film očka ne ga srat!!edina pripomba ki jo mam je ta da slovenci ne znamo prevest naslova je kdo opazil povezavo med očka ne ga srat in R.V?

— ena pač
11.7. 2006 ob 13:40

L.p. Matej

— matej
12.7. 2006 ob 18:59

film je totalno sranje skoda denarja!!!NE SMETI ITI GLEDATI

— moped
12.7. 2006 ob 19:01

tvoje menje je vredno

— jana
18.7. 2006 ob 21:56

ful hud film huda komedija res!!! ta film MORTE gledat k je ful hud

— bad_girl
27.7. 2006 ob 10:15

ja, pomoje je...

— jst
28.7. 2006 ob 12:40

kakšen filem je to: A.smešen B.hecen C.ne preveč dober

— kimi
28.7. 2006 ob 21:10

čist bedn film

— luka
28.7. 2006 ob 22:36

hud film da te kap hudo

— maša
30.7. 2006 ob 13:45

Ta film je res dober- ob njem se zelo nasmejiš in se ga splačati iti ogledati.

— Anja
1.8. 2006 ob 15:40

Tudi vam?

— /
2.8. 2006 ob 12:38

FILEM JE ZLO KULSKI.

— JOJO
3.8. 2006 ob 19:57

z eno besedo super

— vesna
7.8. 2006 ob 1:54

Komedija, ki je zabavna vseh 98 minut! To sicer ni mega smešna komedija A smo že tam, toda zabavna in spročujoča ves čas. Moja ocena: zelo cool!

— Navihanka
9.8. 2006 ob 16:28

js pa ga še nisem gledala žal.pa tut ne vem če ga bom šla.vsega je kriva moja sestra.ker še ne zna brt pa ne mormo it gledat.če bom mela srečo,bom šla samo z očijem al pa samo z mami.nina bo pa doma.

— a je res hudo?
9.8. 2006 ob 16:30

a mi loh en tist k je že gledu ta film odgovori na vprašanje,ki se glasi:a je ta film tut sinhnoriziran?

— lea
10.8. 2006 ob 20:11

film je ful the best !kratko-enostavno

— hilika
13.8. 2006 ob 16:46

ej priporočam ta film za tiste k majo radi smeh js sm si ga ogledu z šolo ful smo se smejal =)

— luks
17.8. 2006 ob 14:06

film je ful ful hud tko da je vredn ogleda!!

— _t€cHn0_gIrL_
17.8. 2006 ob 17:44

ej zanič..res brez veze..

— gregi
22.8. 2006 ob 14:36

ej fulll hud film

— kr en
24.8. 2006 ob 23:22

film je bil ful smešn .najbl smešn je pa blo to da so v filmu vsi začel pet naenkrat

— ashley
26.8. 2006 ob 23:37

ta film je bil ful smešn!res hud film vredn ogleda

— mary-kate
27.9. 2006 ob 1:25

ja, film bo kar v redu . samo malo je zamorjen!

— tonite68
1.12. 2006 ob 11:24 zvezdica

K ogledu tega filma se je pripravljala cela družina. Oče, glava družine, je odločil, da je končno čas, da se vsi skupaj nasmejimo, štosem dobrega, starega Robin Williams-a. Napaka. Smejala sta se kvečjemu oba otroka, stara štiri in šest let. Staršema, pa je bilo vse skupaj dolgočasno. Štosi so bili, neužitni, stari in neizvirni. Posamezen del je mogoče izvabil rahel nasmešek, kaj več pa ne. ne rečem, da je film zanič, vendar je eden izmed takšnih filmov, katerega pogledaš in ga pozabiš. Otroka sta se sicer smejala, sploh štosu z pokvarjeno oziroma premejhno cevjo za odpadne fekalije in vsemu " dreku ", ki se je zlil na Williams-a. To pa je bilo tudi vse. Od takšnega mojstra kot je Robin Williams, sem pričakoval več, čeprav sem vedel, da dobiš in zaigraš vlogo očka v krilu samo enkrat v življenju.

— arcRobert
15.12. 2006 ob 20:05

Film je ful hud pa smešn men je ful hudo use še posebj mn je luštna Cassie hčerka od Boba.Če bi jo jest vidla bi sigurn zno postala naj ,naj,naj frendica.Tko da res film je hud pa Cassie

— tina
19.12. 2006 ob 15:02

ta film je res dobr že 3 sm ga gledov pa mi še vedno ni dolgočasn res ful hud film

— kern12
25.2. 2007 ob 17:31

men je ta film fulll beden. Neki nj bi nrdil smešen, kar nakonc sploh ni smešen. KR NEKI.

— nikky
12.8. 2007 ob 9:42

ta film je bil res ful dolgočasen

— urša
2.10. 2007 ob 8:14

ful cool

— vita gabrijanšek
2.10. 2007 ob 8:16

ta film je the best

— vita
10.11. 2007 ob 14:33

PA TO JE SUPER

— erika
30.3. 2008 ob 0:00

ful dober film pa še smešen in zanimiv res!!!! ni ga bilo še boljšega!!oglejte si če še niste in ne bo vam žal!!

— laura
25.8. 2008 ob 16:56

Ej ta film-Svaka vam čast! Smešen,Super,Hud,Kul!!!!Jaz sem se po ogledu smejala še celo popoldne.Še posebej takrat ko Bob reče: "A res? Ali se prodaja?"
na živce mi gre le da je prevod v slovenščino tako neumen! Zakaj ga ne bi poimenovali preprosto le avtodom in bi bilo vse kul.

— Anja
30.5. 2009 ob 16:39

očka ne ga srat sm gledala že pred 2-ma letoma na HBO in HBOkomedy imenuje se avtodom!

— nana
14.11. 2009 ob 5:29

ej!!ful hud film!!!

— maja
21.3. 2010 ob 14:54

a ta film še igra? pa za kok stare je???

— lara
26.3. 2010 ob 19:31

carski film

— klemen
17.1. 2011 ob 15:11

film je zakon sm ga gledala 20čist res...sara tič

— sara tič
17.1. 2011 ob 18:11

film je svetovn še posebi tm k se model iz kolesam iz vode prpele...heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ne se jebat :D :D :D

— kurac
20.1. 2011 ob 12:16

zelo dober film

— anja
3.3. 2013 ob 21:56

Film je zakon!!!
Danes ob 20.00h je bil na POP TV-ju in se polek filma ful nasmejiš (še posebaj na koncu) :D

— Joži
30.11. 2013 ob 11:57

Ta mali sin je Peeta v Igrah lakote!

— Gaja Plementaš

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.