Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Očka proti fotru 2

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 16.11.2017, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Sean Anders, Brian Burns, John Morris
Režija: Sean Anders
Brad (Ferrell) si je vedno želel postati oče. Po poroki s Sarah so se mu te sanje končno uresničile, saj je postal očim njenima otrokoma. Sedaj se na vse pretege trudi, da bi izpolnil svoje življenjsko poslanstvo in postal najboljši očim vseh časov, česar ne more zmotiti niti prihod njunega pravega očeta Dustya (Wahlberg), s katerim se je v prvem delu spustil v neusmiljeni dvoboj za naklonjenost njegovih otrok. V drugem delu komedije Brad in Dusty združita moči, da bi družini pričarala nepozabni božič. Njun načrt pa skoraj zmoti prihod njunih očetov, ki si tako kot sinova ne bi mogla biti bolj različna.

Dedka v podobah Mela Gibsona in Johna Lithgowa bosta poskrbela za pravo božično zmešnjavo.

Več očetov. Več težav. Ko se na kupu znajdejo štirje, ki si med seboj ne bi mogli biti bolj različni, pa je razlogov za smeh več kot dovolj. Če sta se v prvem delu komedije Očka proti fotru očeta Dusty in Brad znašla na nasprotnih bregovih, od koder sta zagrizeno tekmovala za naklonjenost svojih družinskih članov, bosta v novem delu težko pričakovane komedije OČKA PROTI FOTRU 2, združila svoje moči in se soočila z izzivi, ki jih nista pričakovala. Družino bosta sredi priprav na nepozabni božič obiskala njuna očeta – Dustyjev mačo fotr Kurt in Bradov čustveni očka Don, ki bosta poskrbela, da se bodo dobri nameni njunih sinov spremenili v popolni kaos.

»Ko smo snemali prvi del komedije, nismo razmišljali o nadaljevanju, ampak potem nam je bila ideja o tem, da bi se za božič naenkrat pojavila očeta očetov, ki bi njunemu odnosu in zgodbi dodala še eno dimenzijo, neznansko všeč. Škoda bi bilo, če je ne bi izpeljali. Dogajanje smo postavili v božični čas, ker takrat razdrte družine težko uskladijo, kdo bo šel h komu in kdaj. Zgodba torej temelji na marsikateri življenjski situaciji,« je o ustvarjanju filma povedal avtor scenarija in režiser Sean Anders, ki je režiral že prvi del.

»S tem ko smo vpeljali lika očetov obeh glavnih likov, lahko gledalci dobijo idejo, kako sta Dusty in Brad postala to kar sta,« pa dodaja producent in koscenarist John Morris.

V vlogah očka in fotra bosta nastopila že stara znanca Will Ferrell in Mark Wahlberga, v vlogah obeh dedkov pa jima bosta štrene pomagala zapletati njuna starejša igralska kolega John Lithgow in Mel Gibson.


ZANIMIVOSTI:

  • Mel Gibson je v resnici samo 15 let starejši od svojega filmskega sina Marka Wahlberga.
  • Johna Lithgowa bomo na slovenskih filmskih platnih letos videli še v enem filmu – pridružil se bo namreč dekletom iz glasbene komedije Prava nota 3. Kakšna bo njegova vloga se še ne ve, znano pa je, da Lithgow slovi tudi kot odličen pevec.
  • Družini se bodo v drugem delu pridružili novi člani: dojenček Sare in Brada Griffy in Karen (Alessandra Ambrosio) kot Dustyjeva nova življenjska sopotnica.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.