Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Oceanovih 13

akcijska komedija
Kakšne so možnosti za poravnane račune? 13 proti 1.
Na sporedu od: 21.6.2007, Kolosej Ljubljana
5.7.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 2min / 122min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Brian Koppelman, David Levien
V tretji epizodi dogodivščin klape Dannya Oceana člani ne bodo imeli nobenega razloga za svoj najbolj drzen in ambiciozen rop doslej - razen tega, da branijo svoje ljudi. Ko neusmiljeni lastniko casinoja, Willy Bank, prevara enega od izvirnih članov Oceanove enajstice, se družba ponovno zbere, da bi ugotovila, ali lahko kako pomaga. V glavnih vlogah tudi tokrat sleparijo George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac in Casey Affleck, pa tudi Ellen Barkin in Al Pacino.

Ekskluzivni trailerji

Stari sovražniki so novi zavezniki!
počasna povezava počasna povezava
srednja povezava srednja povezava
hitra povezava hitra povezava
zelo hitra povezava zelo hitra povezava

Maščevanje - Danny Ocean in druščina se vračajo in tokrat morajo braniti enega od svojih!
počasna povezava

počasna povezava

srednja povezava

srednja povezava

hitra povezava hitra povezava
zelo hitra povezava

zelo hitra povezava

Rop: kako ukradeš 9 milijonov dolarjev v treh minutah in pol?
počasna povezava počasna povezava
srednja povezava srednja povezava
hitra povezava hitra povezava
zelo hitra povezava

klik (zelo hitra povezava)

Ozadja in ohranjevalnik zaslona

800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1080
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1004
1600x1280
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
.exe, 3,5 MB

Kakšne so možnosti za maščevanje?

Danny Ocean (George Clooney) in njegova klapa imajo zelo dober razlog za enega največjih in najbolj tveganih ropov igralnice - maščevanje. Toda tokrat bodo morali imeti za uspeh na svoji strani še kaj več kot samo srečo.

Neusmiljeni lastnik igralnice Willy Bank (Al Pacino) si ne bi niti v sanjah mislil, da bo naletel na mino, ko je prevaral prijatelja in mentorja Dannyja Oceana Reubena Tishkoffa (Elliott Gould), zaradi česar so Reubena v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico.

Toda Bank se je uštel. In to zelo. Že res, da mu je uspelo onesposobiti enega od prvotne Oceanove enajsterice, toda zaradi tega so ostali skočili pokonci in se zopet zbrali z enim sami ciljem: uničiti Banka na večer njegovega načrtovanega zmagoslavja - velike otvoritve nove igralnice, ki jo je imenoval kar The Bank.

Njihova strategija je dvojna. Najprej ga mislijo s prirejanjem iger v igralnici uničiti finančno. Toda to je samo denar. Zadnji in največji udarec bo na njegov ponos. Bank namreč uživa ugled kot edini hotelir, ki je za vsak svoj hotel prejel nagrado pet diamantov.

Načrt je zapleten, nevaren in skorajda nemogoč. Toda ko gre za njihovega moža, jih nič ne more zaustaviti.

Igrajo: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Jemison, Shaobo Qin, Carl Reiner, Elliott Gould, Al Pacino kot Willy Bank, Ellen Barkin kot njegova desna roka, Abigail Sponder.

Produkcija

Režiser Steven Soderbergh pravi, da še dobro ni posnel do konca Oceanovih dvanajst, ko je že začel razmišljati o nadaljevanju. "Bili smo pri koncu snemanja drugega filma, ko sem pomislil, da bi bilo prav fino in zabavno, če bi šli spet malo v Las Vegas in posneli še en film. Glavni razlog, da smo ga posneli, pa je bila želja vseh, da bi spet snemali skupaj. Toda samo pod enim pogojem. Ali pridejo vsi ali pa nobeden."

George Clooney pa pove: "Resnica je taka, da je Steven ustvarjalna sila teh filmov, Jerry Weintraub pa je njihova srce in duša. Morate vedeti, da ni prav nič lahka naloga spraviti nas vse na kup. Saj ne, da ne bi hoteli, ampak je težko uskladiti vse, saj imamo različne projekte."

Ekipa

Danny Ocean
Skušal je posvariti Reubena, naj se ne spušča v posle z Willyjem Bankom. Toda ko se posel izjalovi, Danny razmišlja samo o tem, kako bi pomagal prijatelju. Skupaj zbobna vse fante.

Rusty Ryan
Danny je človek idej, Rusty Ryan, njegov največji zaveznik, pa je taktik - človek, ki ve, kako spraviti načrte v pogon. Rusty je trdovraten tat in je ravno sredi tveganega ropa, ko ga pokliče Danny glede Reubena. Takoj odleti v Las Vegas.

Linus Caldwell
Že od samega začetka si želi, da bi imel večjo vlogo pri ropu in tokrat dobri priložnost. Speča se tudi z žensko, ampak to je del načrta.

Terry Benedict
Kraje njegovih diamantnih ogrlic sprva ni bilo v njihovih načrtih. Toda zaidejo v finančne težave, zato morajo poiskati nekoga, ki bo financiral rop. Na prvi pogled je Terry zadnji človek, na katerega bi se Danny lahko obrnil, toda tudi Terry ima svoje razloge za Bankovo uničenje.

Basher Tarr
Je briljanten mehanik, ima pa tudi čustveno plat. Ker je Reuben prikovan na posteljo in ga muči huda depresija, mu Basher piše čustveno nabita pisma, polna upanja in prijateljstva.

Frank Catton
Rokohitrec, ki bo svoj del ropa opravil v igralnici na večer otvoritve. Da bi se izognil strogim varnostnim sistemom, se izmisli novo različico domin.

Virgil & Turk Malloy
Po več mesecih skrbnih priprav in načrtovanj brata Malloy skoraj ogrozita njihove načrte, pa čeprav imata dobre namene.

Livingston Dell
Strokovnjak za elektroniko, ki lahko vdre v še tako napreden varnostni sistem. Tokrat ga čaka drugačna naloga. Poklicali so ga, da priredi avtomatske mešalnike kart in kmalu ugotovi, da to sploh ni tako lahko.

Neverjetni Yen
Kitajskega akrobata pokličejo takrat, ko morajo nekoga spraviti v zelo ozke odprtine. Vendar pa tokrat dobi priložnost, da postane bogati kockar g. Weng.

Saul Bloom
Tokrat se pretvarja, da je Kensington Chubb, ki namigne ge. Sponder, da je prav on tisti, ki bo odločil, ali bo hotel prejel pet diamantov ali ne.

Reuben Tishkoff
Do zdaj je bil vedno on tisti, na katerega so lahko prijatelji računali. Tokrat pa bodo morali priskočiti na pomoč njemu in ga postaviti na noge.

Tarči

Willy Bank
Bank je megaloman. Njegovi hoteli mu pomenijo največ, zato je tudi tako obseden z nagrado pet diamantov. Živi samo zaradi nje, kar je rahlo pomilovanja vredno, če dobro pomislite.

Abigail Sponder
Celo tako velik megaloman, kot je Willy Bank, se zaveda, da vsega ne more opraviti sam. Zato mora ob sebi imeti nekoga, ki mu lahko zaupa - Abigail Sponder, ki živi in dela v Vegasu 24 ur dnevno.

Igralci

George Clooney (Danny Ocean)
Videli smo ga lahko v njegovem uspešnem režiserskem prvencu Izpovedi nevarnega uma ter Solarisu in Oceanovih 11 (in v nadaljevanju), pod režisersko taktirko Stevena Soderbergha. Prvič sta sodelovala pri Daleč od oči, filmski priredbi knjižne uspešnice Elmora Leonarda. S Soderberghom sta tudi družabnika v produkcijski hiši Section Eight, ki je posnela srhljivko Insomnia in črno komedijo Dobrodošli v Colinwood.

Gledalci se ga spomnijo tudi po uspešnici Vihar vseh viharjev Wolfganga Petersona in Kdo je tu nor bratov Coen. Za vlogo v slednjem je bil leta 2000 nagrajen z zlatim globusom za najboljšega igralca v muzikalu ali komediji. Med drugim je igral v Treh kraljih, Mirovniku, Batmanu in Robinu, Tistega čudovitega dne, Od mraka do zore, Lahko noč in srečno (tudi režiser), Siriana in Dobri Nemec.

Clooney se ukvarja tudi s televizijskimi projekti. Bil je izvršni producent in igralec v seriji Fail Safe, ki je bila leta 2000 nominirana za zlati globus v kategoriji najboljše mini serije ali televizijskega filma. Televizijsko občinstvo, predvsem ženski del, ga pozna po vlogi dr. Douglasa Rossa v nadaljevanki Urgenca.

Brad Pitt (Rusty Ryan)
Danes je eden najbolj prepoznavnih igralcev. Igral je v filmih Troja, Klub golih pesti, Gospod in gospa Smith, Sedem in Dvanajst opic. Trenutno sodeluje pri The Curious Case Of Benjamin Buttons, igral pa bo tudi Jessea Jamesa v filmu The Assasination Of Jesse James By The Coward Robert Ford v režiji Andrewa Dominika.

Občinstvo je pritegnil z vlogo zapeljivega avtoštoparja v kontroverznem filmu Ridleya Scotta Thelma in Louise. Sledile so vloge v filmih California, Reka poje mi Roberta Redforda in Intervju z vampirjem Neila Jordana. Pred Babilonom (nominacija za zlati globus za najboljšega stranskega igralca) je bil že dvakrat nominiran za zlati globus – za vlogo Tristana v Jesenski zgodbi in za vlogo v filmu Dvanajst opic, za katero je nagrado tudi dobil.

Študiral je novinarstvo, nato se je preselil v Los Angeles, da bi študiral oglaševanje in grafično oblikovanje, a kmalu se je posvetil igri. Dobil je vloge v različnih televizijskih nadaljevankah, kot sta Glory Days in The Image, ter v filmu tedna Too Young To Die.

V zadnjem času je blestel v filmih Troja, Oceanovih enajst in Oceanovih dvanajst Stevena Soderbergha, Vohunske spletke Tonya Scotta z Robertom Redfordom, Mehičanka Gorea Verbinskega ter Pljuni in jo stisni Guya Ritchieja.

Igral je tudi v Clooneyevem Izpovedi nevarnega uma. Poleg tega je posodil glas Sinbadu v Dreamworksovem animiranem celovečercu Sinbad: legenda sedmih morij, zadnjo glavno vlogo pa je odigral v filmu Gospod in gospa Smith Douga Limana z Angelino Jolie. Igral je še v filmih Johnny Suede, Cool World, Seme zla, Sedem let v Tibetu, Ko pride Joe Black, Klub golih pesti in drugih.

Njegova produkcijska družba Plan B Productions je producirala filme Troja, Čarli in tovarna čokolade, The Assasination Of Jesse James By The Coward Robert Ford, A Million Little Pieces, Dvojna igra, Running With Scissors in druge.

Matt Damon (Linus Caldwell)
Svetu filma se je predstavil z igro in scenarijem (skupaj z Benom Affleckom) za dramo Dobri Will Hunting in za svoje pisanje prejel oskarja. Zelo priljubljen je njegov lik v akcijskih uspešnicah o skrivnostnem Jasonu Bourneu. Poznamo ga tudi po vlogah v drami Legenda o Baggerju Vanceu, Dogmi (spet z Affleckom), Nadarjenem gospodu Ripleyju Anthonyja Minghelle in številnih drugih.

Igral je še v Bratih Grimm, Siriani, Dvojni igri, videli pa ga bomo v naslednjem filmu o Jasonu Bournu, The Bourne Ultimatum.

Izza kamere

Steven Soderbergh (režiser)
Je edini režiser, ki je bil istega leta dvakrat nominiran za oskarja za najboljšo režijo, nominirana pa sta bila tudi oba filma (Preprodajalci in Erin Brockovich). Oskarja za režijo je dobil za Preprodajalce, bilo pa je prvič po letu 1928/29, da je režiser uspešno tekmoval sam s seboj (Michael Curtiz, dvojni nominiranec za najboljšega režiserja leta 1938 za Angels With Dirty Eyes ter Four Daughters, a ga je premagal Frank Capra z You Can't Take It With You).

Režiral je še filme (mnogi sodelujoči pri njih so bili vsaj nominirani za oskarja ali pa so oskarja tudi prejeli) Erin Brockovich, Oceanovih 11, Full Frontal, The Limey, Daleč od oči, Gray's Anatomy, Schizopolis, The Underearth, King of the Hill, Kafka ter Seks, laži in videotrakovi.

Bil je producent The Daytrippers ter Pleasantvilla; bil je izvršni producent Suture ter Naqoyqatsi. Videli smo lahko tudi Siriano, pri katerem je bil izvršni producent (tudi pri A Scanner Darkly in Dobri Nemec, ki ga je obenem režiral).

Leta 2000 sta Soderbergh in George Clooney ustanovila produkcijsko hišo Section Eight. V njenem okviru so posneli komedijo Welcome to Collinwood in pa Izpovedi nevarnega uma, ki ga je režiral Clooney.

Soderbergh in Clooney sta bila izvršna producenta Insomnie ter Far From Heaven.

Komentarji

20.5. 2007 ob 18:57

Film bo pomeoje vreden ogleda! Prvi in drugi del sta razturala!

— Luka
16.6. 2007 ob 16:16

Film je zelo zanimiv , bolj kot drugi. V tem delu že spet ropajo casino in je zanimiv in vreden ogleda kot drugi. Zasluži si dobro oceno .

— Lucija
21.6. 2007 ob 12:33

ej ta film je res zakon...tko se nasmejis zraven...brad pitt pa itak najlepsi tko da je zaradi njega film se bolsi..;P se ga res splača ogledat..samo me je ful presenetlo kr je bla ucerej premiera u kp in je blo pou prazno tko da res me je ful presenetlo...sam res zakon film lahko bi nardili se oceanovih 14...:D

— tincha
21.6. 2007 ob 22:32

ja, tko de bi mela danny pa una njegova k jo julia r. igra mela otroke.hehe.ju3 grem gledat in je 100% zakon! ayde!

— ^^.14.^^
23.6. 2007 ob 23:08 zvezdica

Film oceanovih 13 je nadaljevanje zgodbe iz let 2001 in 2004 .Film se začne ,nepojasneno in nadaljuje ,povezano in z dobrimi dialogi .Zgodba ,gre nekako tako , če nekdo zafrkne tvojega prjatla se mu maščuj.Film je režiral Steven Sodberg , ki se je podpisal že pod Erin Brokovich in trafic ,režiral pa je tudi prejšnja dva dela .Igralci so sami zvezdniki in to daje filmu globino. Če sem ob prejšnem filmu serije oceanovih zaspal in nisem vedel kje sem ,sem se ob tem zbudil ,in lahko sledil zgodbi Ocena 3,5

— reziser
24.6. 2007 ob 10:58

hej. ewo nou film o oceanovih. prejsni filmi so bli zviti in res dobro organizirani in narejeni z veliko domišlije. mislm da je tuki pomembna tut igralska zasedba k velik prispeva. georg clooney s svojim čarmom osvoji ženska srca. mislm da so brad pitt in usi ostali igralci prav primerni za ta film. režiser je vedel kaj je iskau in to tut dobu. mislm da bo film požeu velik dnarja če ga ni že...vredn je ogleda sj je spet poun domislic in zvijač k so prikazane na spreten način. *VREDNO OGLEDA*

— brady*
24.6. 2007 ob 13:23

u sredo grem gledat, mislm, pa da je ful kul!

— julija
24.6. 2007 ob 14:57

dobr film

— supr
24.6. 2007 ob 16:08

am.zelo dober film... vreden ogleda. priporočam vsem...!!! lp

— ana
24.6. 2007 ob 18:45 zvezdica

film, ki ne bo nikoli presegel oceanovih 11, je pa boljši od oceanovih 12! ni nič posebnega oz. mal je za lase privlečen.

— Ocean
24.6. 2007 ob 21:10 zvezdica

ko sem nekaj let nazaj na televiziji zasledila film z naslovom, igraj svojo igro ( za kar se mi zdi naslov nekoliko neprimeren), sem se odločila da si ga pogledam, ko sem ga pogledala sem še najmanj petnajst minut ostala odprtih ust, film me je popolnoma navdušil, odlični Pitt, še boljši Cloney, in še ostalih deset članov v 11 in 12, sestavlja popolno ekipo mojih najljubših igralcev. Čeprav moram reči, da mi pri 12 delu ni bilo ravno vse jasno, sem nad filmom še vedno navdušena. od 13 pričakujem še več ker se je moji zasedbi pridružil še Al, ni kaj Steven Soderbergh je car.

— Nataša
25.6. 2007 ob 12:38 zvezdica

Kar razvlečen, prepočasen tempo filma, imaš občutek kot da so vsi na dopustu.

— Dany
25.6. 2007 ob 20:37

film je brezvezen. ne vem zaka še kar delajo nadaljevanja, saj vsi vemo da dobra filmska zasedba ni že uspeh filma.

— rock
27.6. 2007 ob 0:43

ja film je nekako tako dobr kot 11ka. zelo všeč mi je kako pokaže kai vse delajo veze in poznanstva na visoki ravni. :) posebej zanimiv pa je biu deu ko so ustvarili potres in takrat "sesuli" igralnico z dobitki. :)

— hugc
27.6. 2007 ob 18:13

MI smo si ga šli ogledat učeraj..samo moram povedati da ni nič posebenega oziroma nikoli več ga nebi gledala in žal mi je za denar namenjen temu butastemu filmu

— hm
28.6. 2007 ob 11:35

super film; vredno ogleda!

— Anč
28.6. 2007 ob 19:43 zvezdica

Režiser je izbral zelo zanimiv pristop k filmu in mu dodal malce več svežine. Zgodba lepo steče, pohvalila bi izredno dober scenarij in seveda, igralsko zasedbo. Odlični Brad Pitt, šarmantni George Clooney ter zapeljivi Matt Damon dodajo filmi piko na i, saj so svoje delo opravili izvrstno. Film priporočam vsem tistim, ki nimate počitnic in bi se radi sprostili ob prijetnem filmu. Moja ocena: 9/10

— Katty
28.6. 2007 ob 19:53

film je dober predvsem zaradi razpleta... za "all star" team pa lahko samo rečem, da so smooth...

— pubec
2.7. 2007 ob 15:49 zvezdica

Film, na katerega bi bil ponosen tudi Frank Sinatra. Fantje spet uživajo. Tako kot v filmih Oceanovih enajst in Oceanovih dvanajst. Spet se imajo fino. Tako kot na svojih zabavah za rojstni dan, tako kot na after partyju po podelitvi oskarjev. Spet so lepi, elegantni in glamurozni. Tako kot Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. in Peter Lawford, ki so isto počeli že leta 1960, ko je Lewis Milestone prvič posnel zgodbo o skupini gizdalinskih roparjev, ki bi okoli prinesli tudi hudiča, če bi obstajal. In naši junaki se tokrat spravijo na Ala Pacina, na nezmotljivega, samozavestnega in vase zagledanega lastnika verige hotelov, ki je v Las Vegasu pravkar odprl nov igralni salon. Novo meko za bogataše, ki naj bi tako kot vsi njegovi hoteli dobila pet zvezdic in poletela v nebo. In zgodba je spet takšna kot mora biti. Takšna, da gledalec pozabi, da gleda žurko največjih hollywoodskih zvezdnikov, ki jih tudi tokrat ne zdela ego. Ki so tudi tokrat zelo sproščeni, zabavni, gledljivi in taki, da bi lahko z njimi brez težav šli tudi na morje. Ali pa v studio, kjer se snema novi šov Oprah Winfrey. Redki so filmi, ki jih tako zvezdniška ekipa ne pusti na cedilu. Ki znajo spretno, elegantno in s stilom zvoziti do konca. Ki več kot namazano obračajo zaplete, dialoge, ideje in razplete. In to že tretjič zapored, kar je vsekakor fenomen posebne vrste. Kultna trilogija, ki ji zlepa ne boste našli para. In film, na katerega bi bil več kot ponosen tudi dobri stari Frank.

— iztok gartner
4.7. 2007 ob 11:28

jst si filma nism ogledala si ga je pa moja sestr in je rekla da ji je bil ful dobr film in ,da je blo use ful dobr načrtovan v filmu.(:

— v.j.
6.7. 2007 ob 17:48

Film mi ni bil tak vredi. Sem pričakoval več.

— G-man
11.7. 2007 ob 11:53 zvezdica

oceanovih 13 je trenutno najboljši film, ki ga vrtijo in je tudi najboljši del oceanovih. Zanimiva zgodba, odličen zaplet in super igralci-> vse zvezdice

— claudia
11.7. 2007 ob 11:56

meni je bil film zelo všeč! ga toplo priporočam!all stars

— david
11.7. 2007 ob 11:56

oceanovih 13 d best muvie 4 ewa! ful dobr narjen dobri igralci ful kul zgodba supr!

— režiserka
11.7. 2007 ob 20:57

Ta tretji dev oceanovih je najbolši do zdej!film je res supr in v njem je tud velk humorja!Notr igrajo res sami dobri igralci seveda sta mi bla najbol ušeč Brad Pitt&George Clooney ampak tud usi drugi igralci so me zlo pozitivno presenetl!!!Tko da folk če še niste gledal tega filma ga morte it nujn čim prej!1

— anchy
15.7. 2007 ob 15:23

Film ni bil nevem kaj, sm ga gledu in mislm da je dost slabši od predhodnjih dveh delov...

— DVD Mojster
3.8. 2007 ob 9:49

Lepo je blo videti da je toliko zvezdnikov zaigralo skupaj in jim je uspelo narediti odlicen film

— anže
4.8. 2007 ob 12:14 zvezdica

Zdi se kot, da bi film posnel amater, ki so mu poklonili odlične igralce. Dolgočasna vsebina, vmes sem se točno 2x nasmehnil, skratka snov, ki je niti igralci sami niso popolnoma doumeli. Nikjer igranih karakterjev, nič življenskega, skratka škoda denarja in pa časa za ogled!

— kren
6.8. 2007 ob 9:44 zvezdica

film sem gledala pred nekaj tedni in glede na to da je bilo to nadaljevanje, sem pač pričakovala temu primerno medlo kopijo prvega in (precej slabšega) drugega dela... vendar me je film začuda pozitivno presenetil, zdi se ko da so po polomiadi drugega dela ponovno našli rdečo nit zgodbe ki jo simpatično vlečejo čez cel film... toplo priporočam ogled, ocena 8/10

— Lenča
19.8. 2007 ob 12:12 zvezdica

Škoda časa, mnogo bolj pametno bi bilo, če bi šel ta cajt v Mc Donalds ali pa štet zvezde. Brez akcije, brez smešnih prizorov (od kje da je to komedija nimam pojma), kot da so vsi na rikverc. Škoda denarja!

— Jack

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.