Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Oceanovih dvanajst: Ocean's Twelve

akcijska komedija
12 članov, 3 veliki ropi, 3 evropske prestolnice.
Na sporedu od: 16.12.2004, Kolosej Ljubljana
2h 6min / 126min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: George Nolfi
Danny (George Clooney) in njegova skupina se ponovno zbere, da bi ponovila uspeh izpred treh let, ko ji je z eni ropom uspelo nabrati 160 milijonov dolarjev. Tokrat so tarče dvanajsterice (pridružila se jim je še Dannyjeva nekdanja žena) trije predmeti neprecenljivih vednostih v treh evropskih prestolnicah.

Minilo je tri leta, odkar so Danny Ocean (GEORGE CLOONEY) in njegova ekipa - med drugim človek, ki poskrbi za vse podrobnosti, Rusty Ryan (BRAD PITT), nadebudni žepar Linus Caldwell (MATT DAMON), strokovnjak za eksploziv Basher Tarr (DON CHEADLE) in vlomilec v sefe Frank Catton (BERNIE MAC) - izvedli enega najbolj drznih in donosnih tatvin v zgodovini. Oropali so namreč neusmiljenega podjetnika Terryja Benedicta (ANDY GARCIA) in iz njegovega močno zavarovanega trezorja v igralnici Bellagio odnesli vse do zadnjega centa.

Ko so si razdelili plen v višini 160 milijonov dolarjev, je vsak od zloglasne Oceanove ekipe skušal živeti pošteno življenje... Toda to je bilo izjemno težko, kar je še najbolj razjezilo Dannyjevo ženo Tess (JULIA ROBERTS).

Ko nekdo prekrši prvo pravilo in jih izda Benedictu, pošteno življenje ni več možno. Svojih 160 milijonov hoče nazaj, z obrestmi vred, drugače...

Ekipa kaj kmalu spozna, da Benedict ni edina vplivna oseba, ki išče Oceanovih enajst...

Novi načrt

Ko je leta 2001 v kina prišel remake Stevena Soderbergha Ocean's Eleven, v katerem se je kar trlo zvezdniških imen, je njegov svetovni uspeh presegel celo največja pričakovanja priznanega producenta Jerryja Weintrauba. "Od filma sem pričakoval veliko, saj samo imeli zvezdniško zasedbo, genialnega režiserja, izjemen scenarij in odlično zgodbo," se spominja Weintraub. "Eden od razlogov, da ljudje hodijo v kino, je, da pozabijo na vsakdanje skrbi. Kupijo kokice, kokakolo in uživajo v filmu. Kmalu je postalo jasno, da so ljudje zelo uživali ob gledanju Oceanovih enajst."

Weintraub pravi, da se je ideja o nadaljevanju porodila na tiskovni konferenci med promocijsko turnejo za film Oceanovih enajst v Rimu. Čeprav si ni nihče niti mislil, da bi bilo mogoče zopet zbrati toliko zvezdnikov, pa je Soderbergh zvečer ob večerji razkril, da že razvija zgodbo, ki se dogaja v Večnem mestu.

"Nadaljevanja sploh nisem imel v mislih, dokler nismo obiskali Rima in sem se v trenutku zaljubil vanj," priznava Soderbergh. "Razmišljal sem o zgodbi in njeni zgradbi, ko sem prišel na idejo, da bi se film odvijal v Evropi."

"Soderbergh je takrat prvič obiskal Rim in videl sem, kako se mu iskrijo oči," se spominja Andy Garcia. "Mesto ga je povsem prevzelo in je že med promoviranjem prvega dela začel pisati nadaljevanje."

Ko se je vrnil v Los Angeles, je Weintraub našel dodatni navdih za nadaljevanje v scenariju Georgea Noflija Honor Among Thieves, zgodbi o največjem tatu v Ameriki, ki se spopade z največjim tatom v Evropi. "Scenarij Georgea Nolfija je imel veliko vzporednic z Oceanovih enajst," pravi Soderbergh. "V glavi sem imel začetno idejo, in sicer, da Benedict izsledi vsakega posebej, zdaj pa morajo v Evropo in izvesti več ropov, da bi mu lahko vrnili denar. Za razliko od prvega dela, kjer smo lahko videli, kako jim gre vse kot po maslu, pa se mi je zdelo zabavno, da bi jim moralo v nadaljevanju iti vse narobe že od samega začetka." Tako so združili Georgev scenarij z idejami, ki jih je imel Soderbergh.

Dvanajst je nova enajstica

Če se je že pri prvem delu zdelo, da je zbrati takšno zvezdniško zasedbo tako drzno in težavno, kot je bil načrt Dannyja Oceana ukrasti 160 milijonov dolarjev iz lasvegaške igralnice, potem se je zdela naloga, kako jih ponovno zbrati za nadaljevanje, skoraj nemogoča. Za vse, razen za Jerryja Weintrauba.

"Prav nihče si ni mislil, da ga bomo uspeli posneti," pravi Weintraub, "saj je logistično zelo zahtevno spraviti skupaj takšno igralsko zasedbo in vse skupaj stlačiti v 77 snemalnih dni. Zadevo so nam olajšali ravno igralci, saj so spet želeli igrati skupaj."

"Gre za skupino ljudi, ki si prizadeva, da bi čim več delala skupaj," razlaga George Clooney. "Vsi imamo enako filozofijo glede dela, in sicer, če ne uživaš v tem, kar počneš, potem si res bebec, saj imamo neznansko srečo, da lahko počnemo to, kar počnemo."

"Res neverjetno, da je Jerryju uspelo dobiti skupaj toliko igralcev," nadaljuje Clooney. "Vsi ga imamo zelo radi in uživamo v njegovi družbi. Je izjemen zabavljač in točno ve, kaj je pametno storiti in kaj ne. Poleg tega je neznansko zabaven."

"Nekoč sem opisal Jerryja kot papeža Las Vegasa," pravi Brad Pitt. "Mislim, da se je njegov vpliv od takrat samo še povečal."

"Vsak režiser sanja, da bi delal z Jerryjem," pravi Soderbergh. "Odličen smisel ima za zgodbo in izbiro igralcev. Brez njega ne bi bilo mogoče posneti teh dveh filmov. Samo preko njegovih zvez smo lahko snemali na lokacijah v Evropi, kjer je drugače praktično nemogoče."

"Stevenov delavnik se vrti okoli snemanja, montaže in še v prostem času razmišlja o novih idejah," pravi Clooney, ki že četrtič sodeluje s Soderberghom. "Medtem ko mi igralci na koncu dneva rečemo: No, pa smo zaključili. Pa pojdimo na kozarec vina."

Julia Roberts je prejela oskarja za najboljšo igralko v filmu Stevena Soderbergha Erin Brockovich. "To je že četrti njegov film, v katerem igram tudi jaz, in moram reči, da se ni niti enkrat zgodilo, da bi se dnevi vlekli, da bi postalo dolgočasno in bi ti navdušenje upadlo. Steven poskrbi, da se ves čas nekaj dogaja in motivira vse okoli sebe."

Ko je Julia tik pred začetkom snemanja izvedela, da je noseča in da bo imela dvojčke, sta Soderbergh in scenarist George Nolfi predelala scenarij in vanj vključila tudi to. "Steven je predelal zgodbo, tako da je bilo zame še bolj zabavno," pravi igralka.

"Steven je izjemen režiser, scenarist, direktor fotografije in montažer," pravi Weintraub, "kar pomeni, da ko zjutraj pride na snemanje, mu ni treba razglabljati na dolgo in široko z različnimi ljudmi. Samo pride in opravi svoje delo, kot je treba. Je popolnoma zbran, v celoti pripravljen in se ne boji poskusiti novih stvari. Vsak dan znova me preseneča."

Komentarji

22.10. 2004 ob 10:06

upajmo, da bo vsaj približno tako dober kot 1.

— dickhouse
4.11. 2004 ob 13:48

Kva se men zdi ta film tak bedn, taki dobri igralci vsi na konc je pa ubistvu cist obicen film! nevem no

— cigan
7.11. 2004 ob 15:59

Film je super(+ odlična igralska zasedba;))* se ga splača pogledat:)

— OcEaN'S tWeLwE
12.11. 2004 ob 14:04

Komaj čakam da u kino grem in...bom film vidla. Prvega dela sicr nism vidla sam mi je frendica rekla da je ful dobr tko da moram it gledat...pa se dobri igralci so:)

— ;)
19.11. 2004 ob 6:38

Film je bedn

— andrej
24.11. 2004 ob 20:13

the bets film!

— :)
2.12. 2004 ob 7:43

oceans 11 je biu ful dobr, upam dabo tut ta

— upam
8.12. 2004 ob 9:34

film ni slaba izbira (odlična igra Andy Garcie) kljub temu je slabši od izvirnika

— blaž kupec
12.12. 2004 ob 11:50

Komaj čakam na ta film. Če bo vsaj pol tolko dobr kot prvi, bo kul! Pejte ga gledat! lp MATEJ

— Matej
14.12. 2004 ob 18:20

t prvi film je biu prov kul, vse hvale vreden. upam, d bo t drug tud. nism ga še vidu, sam ga mam pa v planu it gledat. igralci so najbolšga ranga, upam, d bo film tud. seveda se loh zgodi, d bo preveč famous igralcev pokvarl film, kot npr. preveč dobrih fuzbalerjev v Realu (k igra letos zlo slabo, če smem pripomnt). nč, pejta ga gledat, dvomm d vm bo žal. loh pa počakata, d ga grem jz gledat in vm pol jz več povem o njem. ;) na vs je odločitev (sliš se kt politična kampanja ha ha) =))

— thorpedo
15.12. 2004 ob 11:18

wejla.ta film je tko zelo megga.=))...najboljš i igralec u tem filmu mi je brad pitt! čaw

— kr ena...
15.12. 2004 ob 18:54

ejte js ful komi čakam, da vidim film; sigurn bo dobr, če pa slučajno ne bo, v kar dvomim, bom iz dvorane vseen pršla nasmejana. fulll dobri igralci ;)

— sej vas ne zanima
16.12. 2004 ob 13:27

Filma, ki sem ga kar dolgo čakal. Juhuhu!

— Matjaž
16.12. 2004 ob 14:02

Tak kot sem gledala prvi del 5x (pa bi še večkrat, če ne bi po pomoti uničla cd-ja, na katerem sem mela film!), nameravam tudi tega! Itak, da reklamo že znam na pamet, mam vse možne slike ... tak da - hja razlog? Pitt, seveda. Pa saj vsi ostali so tud ful dobri. Prvi del je bil neverjetno dober - fuuul dober, upam da bo ta tud. Sicer je bla premiera že včeraj, sam kart ni blo za dobit. pa ok, no ... tak da ... Zgodba kot taka mi je zelo všeč, sicer nič kaj pretirano novega, je pa super ideja, da v 1 filmu igra toliko odličnih igralcev. Mislim,da mi bo film popestril dan. Glede prvega dela pa menim, da je dosti boljši od originalne verzije(morda zato, ker je novejši) , čeprav je tudi tam igrala odlična in znana igralska zasedba. Pišem, ko si ga ogledam! ;))) (je kolegica rekla, da zaradi Brada itak ne bo objektivno ... ok, saj je vseeno! :P)

— tinajsta članica
16.12. 2004 ob 15:13

brad pitt je tok sexi...on je prow car

— budala
17.12. 2004 ob 11:30

Film sem si ogledal in se mi zdi zanimiv. V njem se celo pojavi zelo znan igralec, ki ga ni v bolj skromnih opisih filma. Zelo za razmišljati. Zelo. Edino me je motilo to: POVSOD JE NAVEDENO DA BODO UKRADLI MONA LISO IN JE NITI OMENIJO NE! Drugače pa OK. Za vse fane prvega dela je dvojka OBVEZNA!

— Matjaž
17.12. 2004 ob 13:34

Dolgač od dolgčasa! Ni vreden ogleda!

— špela
18.12. 2004 ob 14:49

Ojoj, po komentarjih sodeč mi bo film beden, če se mi ne zdi Brad Pitt prov nč lep!

— Lina
18.12. 2004 ob 18:34

kok je brad pitt hud :)

— nuksa
19.12. 2004 ob 0:56

ej vepr men brad pitt niti ni lep niti noben drug pa mi je film vseen carski! č si ti potrebn to ne pomen da smo vsi! ej lina brad res ni lep, film je pa hud glejte folk!

— tyaša
19.12. 2004 ob 10:11

FILM JE RES FUL, FUL, FUL, FUL DOBER. SE GA RESNO SPLAČA POGLEDAT. IDI GLEDAT!

— Giant81
19.12. 2004 ob 12:27

Prvi del mi je bil super, zato sem kar nekaj pričakoval tudi od drugega, ne rečem da mi je žal denarja oz.časa ki sem ga "zapravil" za ogled, ampak se pa strinjam da nadaljevanje ni niti bleda senca prvega dela!

— grega007
19.12. 2004 ob 12:28 zvezdica

No, lahko rečem, da sem si film ogledal v kinu in se mi zdi kar dober. Ocenil bi ga s štirimi zvezdicami (*). Kot favoritska igralca; Brad Pitt in George Clooney sta svojo vlogo odigrala odlično, vsaj meni se tako zdi, saj je to moj komentar filma. Poleg tega pa ima odlično igralsko vlogo tudi Matt Damon. Kot se je že pojavil v filmu "Bournova premoč" tako v "Oceanovih enajst", se mi zdi, da je zelo nadarjen za take vloge. Resnično. Julia Roberts je v filmu "prikazana" bolj v ozadju, v ospredju pa Catherine Zeta-Jones. Zanimivo se mi je zdelo, da so film večidel posneli na Siciliji. Po mojem mnenju si je film potrebno NUJNO OGLEDATI!!! Priporočam Vam pa, da si prej ali potem ogledate še "Oceanovih enajst", ki je prav tako odličen film. Lep pozdrav!

— tarik jouhari
19.12. 2004 ob 12:32

dobr film! pejte si pogledat !

— bla
19.12. 2004 ob 15:30

Oceanovih 12 je ful hud film. Zdle sm ga gledla pa je zakon. Pejte ga gledat ča hočte vidt dobro zasedbo pa zanimiv film. Pohitite, ker ga ne smete zamudit!

— cukrčk
19.12. 2004 ob 16:09

gremo ga gledat...more bit good...

— Da-Kine
19.12. 2004 ob 20:37 zvezdica

Po ogledu filma sem bila precej razocarana, saj kljub izvrstni igralski zasedbi film niti pod razno ne dosega kvalitete prvega. V prvem je bila zgodba jasno zacrtana, tukaj pa prehaja iz ene v drugo, vse skupaj je precej razdrobljeno in nima ene 'rdece niti', ki bi nas vodila skozi film. Ima sicer precej dobrih prebliskov, nekatere 'finte' so res fenomenalne, ampak ne zadoscajo. Film verjetno celo priporocam, samo nikar ne pricakujte se enega Ocean's 11. Ta je neponovljiv!

— Razocarana
19.12. 2004 ob 22:03 zvezdica

Tko je: Men je bil film prou všeč in sm bla zadovoljna z izbiro filma, ki sm si ga šla ogledat. Po moje bo všeč tud drugim, to bomo še vidli, glede na komentarje. Tudi če niste videli prvega dela se vam ga splača it gledat, ker skoti film zveš 'kdo je kdo'. Meni je bil celo bolj všeč kot Ocean's 11 - več akcije in 'ugibanj' za kaj se sploh gre. Obema je namreč skupnega to, da se na koncu vrneta nazaj in pokažeta, kako so akcijo izvedli. Film je zanimiv tko za moški (nekaj akcije + Catherin zeta-jones), kot za ženski del populacije(če seveda obožujeta brada pitta & clooneya. pa še komedija je. Zaključek: dobra izbira (bi slišali, če bi rezervirali karte po m-vstopnici). no, to slište pr vsakmu filmu, sam to tle nima pointa ;) LP vsem!

— teja*
20.12. 2004 ob 20:40

lajk it veri veri čeprou nism dojela dokler mi ni frendica razložila za kaj gre :p sam je hud pol k ugotoviš za kaj gre :p

— la
21.12. 2004 ob 13:01

morm povedat da je to ful,ful ful dober film men se zdi skoraj boljš od prvega.igralci so fenomenalni in zaigrali so v odličnem filmu.mislim da se več ne da povedar kr si ga enostavno morte it pogleat.res.

— kul
22.12. 2004 ob 7:14

Izvrstna igralska zasedba, vendar kot običajno nadaljevanja niso tako dobra. Ocean 11 je bil vsekakor boljši. Sicer pa vseeno solidno razvedrilo...

— Bostjan
22.12. 2004 ob 8:44

Glede na res dobro igralsko zasedbo je film skoraj pod povprečjem. Taka reklama za prevzaprav film, ki te nato full razočara.

— Tanja
22.12. 2004 ob 18:45

Razočarana sem nad filmom. Od filma sem pričakovala veliko več, saj je igralska zasedba res super. Škoda pa je, da si nisem ogledala "oceanovih enajst". Lep pozdrav.

— Mateja
23.12. 2004 ob 16:42

ta film je zelo dober.igralci so enkratni.gledala smen tudi oceans 11 in bi je bil tudi vredu.komaj cakam filme ki bodo taki.upam da jih bo dosti

— nicole
23.12. 2004 ob 20:39

KATASTROFA!!!Ze dolgo casa, nisem gledal tako brezveznega filma.Eno samo PRETIRAVANJE!Ce bodo posneli Oceanovih 13,bodo verjetno vsi po zraku leteli.Resnično odsvetujem ogled.

— Obupno
25.12. 2004 ob 15:51

Film me je razočaral,kakor igrajo dobri igralci bi moral biti film boljši.V filmu sploh ni nobene akcije.Malo je smeha drugače pa je zanič.

— Lomi
25.12. 2004 ob 19:07

ej a se 2 del ful navezuje na 1 k jst 1 nism vidla pa bi šla 2 ful gledat dej naj mi kdo plis pove

— pinky
26.12. 2004 ob 10:54

Ful vredi ! ODL 5

— Lily
26.12. 2004 ob 21:55

Žal, kljub zvezdniški zasedbi, debilen holivudski kič.

— Janez, MB
27.12. 2004 ob 11:27 zvezdica

Film, ki mu manjka samo še Tom Cruise. Ko človek gleda film Ocean's Twelve, domiselno, originalno, prebrisano in dinamično nadaljevanje uspešnice Ocean's Eleven, dobi občutek, da so ga povabili na zabavo. Na rojstni dan Brada Pitta, ali če hočete, na rojstni dan Julie Roberts in Georgea Clooneyja. Na oskarjevski after pary, kamor ne smejo niti najbolj znani novinarji. Na privatni žur največjih hollywoodskih zvezd, kjer manjka samo Tom Cruise. In samo pomislite, na hitro se oglasi celo Bruce Willis, Julia Roberts pa zaigra Julio Roberts in se po telefonu pogovarja z Julio Roberts. To je čisti ego trip. Inovativni dotik Stevena Soderberga, ki zvezdam kot za šalo vzame glamur in jih spremeni v igralce. V filmske like, ki nimajo časa za poziranje. Ki morajo igrati zvito zgodbo in spremljati še bolj zvite preobrate. In ravno zato nam ne gredo na živce. Ravno zato uživamo v njihovi družbi. Ravno zato bi z veseljem pojedli še tretje in četrto nadaljevanje. In George Clooney je spet Danny Ocean, premeteni in očarljivi mastermind, ki se mora s svojimi pajdaši umakniti v Evropo, natančneje v Amsterdam, Paris in Rim. Tja, kjer jih slava ne doseže. Tja, kjer bodo lahko v miru zbrali 190 milijonov dolarjev, ki jih zahteva nestrpni in uglajeni gangster Terry Benedict (Andy Garcia), kateremu so kot veste leta 2001 ukradli 160 milijončkov in speljali ženo Tess (Julia Roberts). 'Vrnili mi boste z obrestmi. Časa imate samo 14 dni,' jim zagrozi odločni Benedict, fantje pa že tuhtajo, kako bodo znova izvedli rop stoletja, prevaro vseh prevar in enkrat za vselej opravili tudi s konkurenco. Z zagnanim in ravno tako genialnim tatom Francoisom Toulourjem (Vincent Cassel), Arsenom Lupinom moderne dobe, ki je seveda prepričan, da je number one. Da je najboljši, da nima konkurence, da si zasluži prvo mesto na listi največjih roparjev vseh časov. Igra se prične, zabava bo divja, Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis, Jr. in Peter Lawford, člani znamenitega Rat Packa, ki so že leta 1960 posneli svojo inačico največjega ropa vseh časov, pa so seveda še enkrat vstali iz groba in si privoščili divjo orgijo alkohola, kokaina ter bejb.

— iztok gartner
27.12. 2004 ob 11:55

Komaj čakam da si grem ogledat film. Do zdei nism mela časa ampak sm ga nekaj našla. Končno! Usi moi frendi ki so si ga šli ogledat so rekli da je ful hud :> Ocean's 11 sm si ogledala in prva beseda ki sm jo rekla je bla : waw! ;) ei upam da je tud 12 tko hud :> no LP vas pozdravla ena gledalka pač ;))

— Ena gledalka pač
27.12. 2004 ob 13:58

ej a se splača jt gledat?men je biu tapru del ful hud.upam da bo tud drug!! ayde.mejte se! :o)

— špijunka
27.12. 2004 ob 14:22

Drugi del se lahko v primerjavi s prvim skrije. Zgodba skače malo naprej malo nazaj, in to celi dve uri! Na koncu filma sem bila že precej zmedena in razočarana. Ogleda tega filma ne priporočam, ker je obupen (rešujejo ga samo znana imena).

— s2529
27.12. 2004 ob 20:02

bla? mah...bl bla vse skp no

— bla
27.12. 2004 ob 22:46

bedniški film, da bolj ne more bit, gledalce privabijo znani igralci, to je pa tud vse. skratka, že dolgo nisem gledala tolk dolgočasnega filma! kr neki.

— bedno
28.12. 2004 ob 10:49

Meni je bil film zelo všeč, ker je za razmišlat, pa čisto posebni čar ima film, ko nastopajo vsi večji zvezdniki našega časa, polek tega da se mi je zdela igra Matta Damona in Brada Pitta zelo dobra, tudi ostali so prav sproščeno odigrali svoje vloge. Prav poseben pristop k pripovedovanju zgodbe, da se na koncu zgodi majhen preobrat in da tokrat vseh 12 članov ekipe ni ničesar zaslužilo, samo dolg so vrnli in še komedija je po vrhu. Zakaj je Brad Pitt, prav tako v prvem delu, neprestano lačen in vedno nekaj je? Drugi del je meni bolši od prvega, ker ima bolšo zgodbo, ki je logično nadaljevanje prvega dela, tokrat niso ropali za sebe in še tako elegantno se znajdejo v težavah. Vsekakor film vreden ogleda!

— Peter
28.12. 2004 ob 20:46

no, zdj bom pa še jz svoj lonček pristavla. 1. film je gromozansko dober (ha ha, kva ste pa misll, d bom rekla), zabaven, lahkoten, zaposli te, da hitr pozabš, d sediš tm ža dve uri. 2. mislla sm, d bo mal bl,...kuko bi rekla,...mlačen, ker je tok zvezdnikov, toda ne. super je, vsi zvezdniki si prov fajn razdelijo vloge in čas pred kamero. nobenga ni preveč in nobenga premal. 3. zeta-jones je prov prijetna pridobitev, lepa in nadarjena. 4. bruce willis in to d je julia igrala julijo se mi zdi prov poživljajoč obrat. te prov presenet, in človk se loh samo smeji, ko vidi reakcijo julije, ko jo objame bruce. kul, ej. 5. brad & george & matt & don & andy: človk bi jih sam gledu. tud če ne bi govorl. ja pa opazla sm, d brad ves cajt neki je. neverjetno, pa še lahko ostane suh! 6. zgodba je dobra, jz bi dodala vsaj še en rop, je prijetno in posrečeno nadaljevanje prvega dela, kar ne uspe vsakmo t tretjemu režiserju. vse pohvale!! 7. še zadnjič. ne morem mem tega, d ne bi neki pripomnla na komentar Iztoka gartnerja. tom cruise čist nč ne manjka. bog ne dej, d bi bil on notr. bi vse pokvaru. ni kje, se je dobr igralec, sam ne paše v to drušno. bil bi hecen. nej kr ostane pr svojih fantastikah in akcijah, pa temu... film je vreden ogleda, mal si loh zmigate možgančke in se upate še na kšn del!!! lp! =))

— thorpedo
28.12. 2004 ob 20:51

meni osebno je bil film zelo všeč. primerjat ga z Ocean's eleven ne morem ker enkice nisem gledala, a mi je bila dvojkica tako ušeč da grem kar jutri v videoteko si sposodit še enkico! l.p.

— cool
29.12. 2004 ob 11:55

Ta film je ful hud! pa brad pitt je tok qt! Uglavnm pejte gledat ta film k je ful dobr

— Anchy
30.12. 2004 ob 8:16

men je bil pa film kr ušeč .tko. fajn je k so sami znani igralci

— AnjaX
30.12. 2004 ob 11:54

evo, ga grem dans gledat. najbrž bo ql. anyway, green day-i rulajo!! *rtm m*

— beyba
30.12. 2004 ob 15:41

men se je zdel film ful hud. res lah bi bli vsi filmi tok dobri. mogoce mi je bil dobr sam zarad igravcev ceprat tud zgodba ni slaba; moj ocena +4

— mojca
31.12. 2004 ob 16:55

Film je zlo dober!malo komedije malo akcije dobis dobro mesanico ! vreden ogleda

— ql film
31.12. 2004 ob 20:42

sej je biv še kr dobr fiil - vsi k so šli ta film gledat s orekl, da je biu ful dobr

— mateja
1.1. 2005 ob 14:38

Se strinjam... z vsakim po malem... Film je bolj narejen na račun slave enajstice kot ne...

— Haron
1.1. 2005 ob 19:20

jaz pa predlagam ljubiteljem dobrih filmov naslednje: film razočara, razpon pa je še večji ker je o11 veliko boljši! še v filmu zaklad pozabljenih je prikazan boljši rop! no za moje pojme ni vreden denarja, tudi igralska zasedba ne popravi filma!

— ?
3.1. 2005 ob 11:38 zvezdica

bom kratek, film je nic drugega kot samo sprehod manekenskih h´woodskih igralcev po pistah na nizozemskem, franciji in italiji. film je brez pametne vsebine, žal, od same izvedbe ropa ni skoraj nič. nedvomno slabši od prvega dela, kar je takorekoč ze nepisani zakon. imam pa vprasanje. je kdo postekal tisto foro z izgubljeno s prevodom ??

— milan
6.1. 2005 ob 20:02

No ja, če bi šel gledat kak družinski animirani film bi verjetno imel več od tega. Glede na reklamo ki jo ta film ima pač ne dosega svojih kvalitet, glede na "zvezdniško" zasedbo. Lahko rečem le to. da so moji sosedje levo in desno na polovici filma že prav prijetno dremali. Komentar mislim, da ni potreben.

— miki miška
7.1. 2005 ob 19:12

film je bil zelo uredu, odlicna igralska zasedba!se bolsa je pa bla moja spremjlevalka.

— grega
9.1. 2005 ob 12:52

Meni osebno je film ful všeč. Prizori so akcijski vendar vseeno smešni in zanimivi. Veliko znanih in dobrih igralcev igra tak, da je to še en dokaz o kakovosti filma. Tudi razplet je zanimiv. Film je vreden ogleda. : ) : ) : ) : ) : ) : )

— maycIka
9.1. 2005 ob 15:18

TO JE NAJBOLJŠ FILM KR SM JIH VIDLA.PEJTE GA GLEDAT

— LARA
10.1. 2005 ob 17:10

lara, poglej še kakšen film. film je zelo nabit z zgodbami, mi vsaj ni bilo dolgčas. sem se smejal, zabaval, nisem vedel kaj se dogaja. film mi je bil dober, sem užival, kot nekoč v smrtnonosnem orožju, kje je že to

— regrat
11.1. 2005 ob 6:29 zvezdica

Kot se je že večkrat zgodilo - nadaljevanke oz. drugi deli filmov se ne obnesejo. Čisto razočaranje je tudi teh 12. Popolnoma se strinjam z Milanom - procesija holivudarjev. Saj jih je čisto kul videt, ampak vsebinsko povsem brez veze. Ne priporočam!

— Nika
11.1. 2005 ob 13:16

Resno odsvetujem ogled!!!

— pač en
11.1. 2005 ob 20:31

bil je ful dober film! In želim, da si ga vsi ogledajo-kateri seveda razumejo takšne filme. OCEANOVIH DVANAJST ROX!

— great
17.1. 2005 ob 14:35

TA FILM JE EDN NAJBOLŠIH FILMOV VSEH ČASOV !

— TEJA
25.1. 2005 ob 8:31

dobra igralska zasedba

— Somebody
26.1. 2005 ob 13:03

men je ta filem zelo dober.

— anzi
26.1. 2005 ob 15:35

film je super. Ocena: +5

— sandra hanžič
27.1. 2005 ob 14:40

ta film je the best ceprou ga se nism gledala se mi zdi d je k itak the best igrauci igrajo!

— spelca
30.1. 2005 ob 18:07

Ocenil bi ga z negativno. Dolgočasno.Brez veze konec.

— Piti
7.2. 2005 ob 9:41

Film je biu ae kr dobr ceprav . v dvorani je bil totalen nered. lahko bi bilo malo ve varnostnikov saj so ljudje zaradi bednosti filma metali kokice v ekran. Hvala za razumevanje

— from me
15.2. 2005 ob 20:18

men je biu full dober film še posebi dober igrauc je biubrad pitt pa tut george clooney nujn si ga oglejte k je res super film jst bi dala pa oceno kr 10 čaw

— ana
16.2. 2005 ob 8:39 zvezdica

Kuj železo, dokler je še vroče, je pregovor, ki se ga hollywoodski "kovači" s pridom poslužujejo, ko (predvsem zaradi pomanjkanja dobrih novih idej) na trg pošiljajo vedno nova nadaljevanja, preddele ali pa remake filmskih uspešnic. Eden takih je bil tudi Oceanovih enajst iz leta 1960, v katerem so moči združile igralske legende Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, Angie Dickinson idr., in ki je pred tremi leti z Georgom Clooneyom, Bradom Pittom, Julio Roberts etc. doživel remake, sedaj pa še nadaljevanje remake-a Oceanovih dvanajst. Oceanovih dvanajst je na prvi pogled povsem solidna komična kriminalka, ki ima vse to, kar mora imeti, torej zanimive like, napeto in premeteno zgodbo, ter predvsem nepričakovane preobrate, še posebej na koncu filma. Toda filmu preprosto manjka tista neka energija, ki bi ga gnala v pravem ritmu, to pa je predvsem posledica prenatrpanosti z zvezdniki, zaradi česar je zgodba postavljena povsem v ozadje. Sicer je zanimivo gledati Brada Pitta, Georga Clooneya, Julio Roberts idr., kako vsak zase skušajo svojim likom dati neko globino, v tako skopo odmerjenem času, kot jim je namenjen. Kajti že osnovni izračun pove, da ima 12 zvezdnikov v dveh urah vsak po največ 10 minut časa, da prikaže smiselnost dileme svojega lika, kar pa je ob dokaj zapleteni zgodbi skoraj nemogoče. Morda edini, ki zares vsaj približno osmisli svoj lik je Matt Damon, z dilemo med manjvrednostnim kompleksom in željo po vodenju skupine, a še to je bolj kot kaj drugega zgolj komično mašilo. Film tako neprestano skače od enega lika do drugega in se pri vsakem ustavi ravno za toliko, da pokvari napetost akcije, ki se dogaja nekje v ozadju, pa vendar ne dovolj, da bi vse skupaj imelo nek logičen zaključek. Še ena negativna stran filma pa je v tem, da ne pokaže praktično nič novega, kar ne bi videli že v filmu Oceanovih enajst, razen Catherine Zeta Jones, za katero pa se tako ali tako zdi, da je tu zgolj zato, da prikaže, kako se šarmom Brada Pitta ne more upreti zares nobena ženska. Dobro, novost filma je tudi Bruce Willis, ki pa tako ali tako igra samega sebe in daje občutek, da se je pač zgolj želel pokazati v "filmu hollywoodskih zvezdnikov". A kljub vsemu, če že ne drugega, film opravi svoje poslanstvo zabavanja gledalcev, četudi v celoti gledano na precej sterilen in predvsem pretirano razvlečen način, saj film vzbudi občutek, kot da bi Oceanovih enajst zgolj podaljšali za dve uri. In tako Oceanovih dvanajst izgleda kot perpetuum mobile, torej stroj, ki neprestano opravlja delo, ne da bi prejemal energijo, edina težava pa je, da je to zgolj imaginarna naprava, ki lahko obstaja le v svetu domišljije. Oziroma v svetu nadaljevanj remake-ov. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
18.10. 2005 ob 19:57

Edino kar lahko povem je bedno!

— edn
9.12. 2005 ob 16:39

OW TI RAZOCARANA!KAJ SI TAKA!TO JE TKO MEGA FILM!KULSKO!SAMI KUL IGRALCI!ŠE POSEBNO BRAD...

— ena pač
13.1. 2006 ob 20:21

najboljši film kar sem jih kdaj gledu!

— miloš

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.