Kolosej
Film distribucije Slovenski filmski center

(FSF 2020) Oce

Otac / Father
FSF 2020 v Kinu Komuna
Na sporedu od: 10.10.2020, Kino Komuna
2h / 120min
Leto: 2020
Scenarij: Srdan Golubovic, Ognjen Svilicic
Režija: Srdan Golubovic
Producent: Danijel Hocevar
Oèe je zgodba o moškem, ki mu zaradi revšèine odvzamejo otroke. To je zgodba o poražencu, izobèencu in ponižanem èloveku, ki se peš odpravi iz svoje vasi na jugu Srbije do glavnega mesta, z enega konca države na drugega, iz protesta, dostojanstva in obupa, da bi tako opozoril nase in na sebi podobne, in iz poraženca postane heroj.

Oče (120 min)

TEKMOVALNI · KOPRODUKCIJSKI · CELOVEČERNI · IGRANI


2020 · 120 min · barvni · DOLBY SRD · DCP · 1:2,35

V srbščini s slovenskimi podnapisi. Film je sofinanciral Slovenski filmski center, javna agencija.


PRODUCENT
Danijel Hočevar
KOPRODUCENTI
Jelena Mitrović, Čedomir Kolar, Alexander Ris, Marc Baschet, Danis Tanovic, Boris T. Matić, Lana Matic, Amra Bakšić Čamo, Adis Djapo
KOPRODUKCIJA
Vertigo (SI), Filmska Kuća Baš Čelik (SR), Neue Mediopolis Film (DE), A.s.a.p. Films (F), Propeler Film (HR), Scca/pro.ba (BA)

 

Oče je zgodba o moškem, ki mu zaradi revščine odvzamejo otroke. To je zgodba o poražencu, izobčencu in ponižanem človeku, ki se peš odpravi iz svoje vasi na jugu Srbije do glavnega mesta, z enega konca države na drugega, iz protesta, dostojanstva in obupa, da bi tako opozoril nase in na sebi podobne, in iz poraženca postane heroj.

 

REŽISER
Srdan Golubović
SCENARISTA
Srdan Golubović, Ognjen Sviličić
DIREKTOR FOTOGRAFIJE
Aleksandar Ilić
AVTOR GLASBE
Mario Schneider
MONTAŽER
Petar Marković
SCENOGRAFA
Goran Joksimović, Predrag Petrović
KOSTUMOGRAFKA
Ljiljana Petrović
OBLIKOVALCA ZVOKA
Erik Mischijew, Corinna Fleig
OBLIKOVALKA MASKE
Marinela Spasenović
SNEMALEC ZVOKA
Bruno Tarrière
IGRALSKA ZASEDBA
Goran Bogdan (Nikola), Boris Isaković (Vasiljević), Nada Šargin (Biljana), Muharem Hamzić (Miloš), Ajla Šantić (Sanja), Milica Janevski (uslužbenka v centru za socialno delo), Vahid Džanković (uslužbenec v centru za socialno delo), Jovo Maksić (Goran)

 

Izjava režiserja:


Hotel sem, da se film začne kot realistična drama o birokratski in skorumpirani družbi, potem pa se počasi spremeni v zgodbo o človeku, ki na svoji poti iz poraženca in izobčenca postane junak. Kar se začne kot socialna drama, tako postane pravljica.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.