Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Obuti maček: Zadnja želja (sinhronizirano)

Puss in Boots: The Last Wish
animirana komična pustolovščina
Na sporedu od: 8.12.2022, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Paul Fisher
Režija: Joel Crawford
Letošnjo jesen se v kinematografe vrača vsem najljubši, ljubeči, romantičen in neustrašen maček v novi animirani pustolovščini Obuti maček: Zadnja želja. Ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se bo odpravil na epsko popotovanje, da si povrne vseh devet življenj. Dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice Obuti maček iz leta 2011, ki je bila nominirana za oskarja, je režiral Joel Crawford, produciral pa Mark Swift, kreativna ekipa, ki stoji za uspešnico DreamWorks Animation Krudovi: Nova doba. Izvršni producent filma je ustanovitelj in izvršni direktor Illumination Chris Meledandri. Svoja glasova sta glavnima likoma znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, pridružijo pa se jima še Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da'Vine Joy Randolph, Ray Winstone in drugi.

O ZGODBI:

Po več kot desetletju DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino v filmih o Shreku, ko drzni razbojnik Obuti maček odkrije, da je sta njegova strast do nevarnosti in neupoštevanje varnosti terjali svoj davek. Zapravil je namreč osem od svojih devetih življenj, pri tem pa pozabil šteti. Da dobi vsa svoja življenja nazaj, se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej.

Svoj glas je razvpitemu mačku, ki se poda na epsko popotovanje v Črni gozd, da bi našel mistično zvezdo želja in si povrnil vsa izgubljena življenja, znova posodil nominiranec za oskarja Antonio Banderas. A ker mu je ostalo le eno življenje, bo moral postati ponižen in prositi za pomoč svojo nekdanjo partnerko in sovražnico – očarljivo Mici Šapko, ki ji je svoj glas znova posodila nominiranka za oskarja Salma Hayek.

Pri iskanju pa bo Obutemu mačku in Mici Šapko pomagala – proti njuni boljši presoji – klepetav in neizmerno vesel kužek  Perrito (Harvey Guillén). Skupaj pa bo moral biti naš trio junakov korak pred Zlatolasko (nominiranka za oskarja Florence Pugh), zločinsko družino Trije medvedi, “Velikim” Jackom Hornerjem (John Mulaney) in grozljivim lovcem na glave, Velikim hudobnim volkom (Wagner Moura).

Lik Obutega mačka se je prvič pojavil leta 2004 v filmu Shrek 2, ki je bil nominiran za dva oskarja, in je takoj postal globalna senzacija. Obuti maček se je nato pojavil še v dveh nadaljevanjih Shreka in v svojem filmu, pa tudi v več videospotih DreamWorks Animation in televizijskih serijah. Filmi Shrek in Obuti maček so skupaj zaslužili več kot 3,5 milijarde dolarjev po vsem svetu.


Slovenska sinhronizacija: STUDIO RITEM

Režija: Jernej Kuntner

Režija pesmi: Vojko Sfiligoj

Prevod: Miroslava Berginc


GLASOVI

OBUTI MAČEK Sebastian Cavazza

MICI ŠAPKO Alenka Tetičkovič

PERRITO Gašper Markun

JACK HORNER Jernej Kuntner

ZLATOLASKA Saša Pavlin Stošić

MEDVEDEK Uroš Steklasa

(MAMA) MEDVEDKA Maja Končar

VOLK Uroš Smolej

(OČE) MEDVED Primož Pirnat

DOKTOR/VETERINAR Marjan Bunič

JO, JAN Lucija Grm

VEST Jožef Ropoša

GUVERNER Damjan Trbovc

MAMA LUNA Damjana Novak Golavšek


DRUGI GLASOVI

Anja Strajnar, Sandra Klemm, Saša Lešnjek, Srđan Milovanović, Ambrož Kvartič, Uroš Buh, Andrej Kušar, Aleksander Artem Vrabec, Vesna Nika Trdin,  Štefan Kušar, Sergej Milovanović, Marko Kvar, Vanja Iva Kretič, Manca Kepic


Komentarji

30.4. 2022 ob 14:42

FILM SE MI ZDI, DA IMA VELIKO AKCIJE IN MI JE SMEŠEN. UPAM, DA MI BO FILM ZELO DOBER. ZANIMA ME KATERI PODLEŽI BOJO NASTOPALI V TEM FILMU. RES PA JE,DA SI GA ŽELIM OGLEDATI V KINU

— LEON
9.11. 2022 ob 7:43

Ku bi bil s podnapisi , ne pa sinhronizirano , pa tudi v 3D

— Kolosej
9.11. 2022 ob 19:20

Dejte film se s podnapisi da bo original ,
Lep pozdrav , pridem gledat

— Kolosej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.