Kolosej
Film distribucije Continental Film

Oblačno z mesnimi kroglicami 2

animirana družinska komična pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 2.1.2014, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: John Francis Daley, Jonathan Goldstein in Erica Rivinoja
Po izumu stroja, ki ustvarja padavine v obliki hrane in rešitvijo sveta pred nepredvidljivimi stranskimi učinki poblaznele naprave, se mlademu izumitelju Flintu vendarle uresničijo sanje. Genialni znanstvenik Chester ga povabi v svoj laboratorij, ki združuje največje svetovne ume. Kljub začetnim težavam je Flintu zaupana pomembna skrivna naloga vrnitve na domači otok, kjer je Flintov izum ustvaril neverjeten ekosistem žive hrane. Toda s pomočjo prijateljev Flint spozna, da v ozadju njegove naloge tiči neprijetna skrivnost.

Drugi del se začenja tam, kjer se je končal prvi del uspešnice studia Sony Pictures Animation. Izumiteljska genialnost Flinta Lockwooda je končno cenjena, saj ga je njegov vzornik Chester V povabil, naj začne delati za The Live Corp Company. Chesterjeva desna roka - in ena njegovih najboljših izumiteljic - je Barb (visoko razvita orangutanka s človeškimi možgani, ki pa je tudi podla, manipulativna in se rada šminka). Flint je od nekdaj sanjal, da bi bil uveljavljeni izumitelj, a vse se spremeni, ko odkrije, da njegov najbolj razvpiti stroj - naprava, ki vodo spreminja v hrano - še vedno deluje in zdaj ustvarja hibride med hrano in živalmi. Usoda človeštva je v njegovih rokah, ko Chester pošlje Flinta in njegove prijatelje na slastno nevarno odpravo, med katero se spopadajo z lačnimi takodili, pitaoni, dvojnimi svinjskimi siropajki in drugimi stvori, da bi ponovno rešili svet.

"Rad imam svet Oblačnosti," pravi Cody Cameron, ki je s Krisom Pearnom režiser filma. "Od vseh filmov, pri katerih sem delal, je Oblačno z mesnimi kroglicami moj najljubši. Dobiti priložnost za vrnitev k likom v tem novem, norem svetu, je bilo res vznemirljivo."

"Ko smo se začeli pogovarjati o novem delu, smo hitro odkrili veliko elementov, ki bi jih lahko obdelali - ne samo novva zgodba, ampak tudi novi liki," pravi Pearn. "Med to pustolovščino vsi liki pridejo veliko bolj do izraza. Na primer mestni policist Earl, ki hoče zaščititi dom, ki ga ima tako rad. Manny, ki je bil med prvim filmom večinoma tiho, vse bolj razkriva skrite dele sebe. Sam, ki med vsemi najbolje razume Flinta, je tista, ki vidi otok tako, kot je - izraz Flintove ustvarjalnosti."

"Chris in Cody sta strastno oblikovala prvi del," pravi producentka Pam Marsden, ki je bila že producentka izvirnika. "Kris je bil glavni pri zgodbi, Cody pa je vodil ekipo, ki je zgodbo razvijala. Ko je napočil čas za nadaljevanje, sta našla ustvarjalen način za nadaljevanje pustolovščine."

V novem filmu Flint odkrije, da so hibridi, ki jih proizvaja njegova naprava, zavzeli otok. Kmalu se tako vrne v Swallow falls, nato pa s pomočjo prijateljev skuša preprečiti, da bi ta bitja zavladala svetu. "Ob koncu prvega dela je hrana začela oživljati - pečeni piščanci in grozeči gumijasti medvedki," pravi producent Kirk Bodyfelt, "V nadaljevanju smo si s to idejo dali duška." Cameron dodaja: "Ampak gremo tudi še precej dlje. Po vrnitvi na otok najdejo velikansko džunglo, ki je prerasla mesto, in hrano, ki se je razvila. Tam je mnogo več kot le gumijasti medvedki in kosi pic. Tam so ogromne školjke, velikanske melone, jagode, kumare. Tam je Serengeti hrane." "Ko smo se odločili, da bomo imeli hibride med živalmi in hrano," nadaljuje Bodyfelt, "se je Cody s to zamislijo odpravil v mesto. V trgovini z živili je kupil sadje in zelenjavo in oboje začel rezljati v bitja. Tu pri Sonyju imamo zelo radi film in vsem sodelujočim je bil izvirnik res pri srcu, zato smo vsi imeli enake cilje: ohraniti podobo, občutek in enak nivo energije, poiskati pa tudi ustvarjalne načine za širitev likov na nova področja. To je poznano vesolje, hkrati pa povsem novo in drugačno."

O režiserjih

Cody Cameron je režiral Sezono lova 3 in kratki film The Chubbchubbs. Pri Sony Pictures Animation dela od leta 2004, ko je sodeloval pri filmu Divji valovi. Napisal je tudi dialoge za tri dele Shreka, Madagarskar in Kokoške na begu. Posodil je tudi glasove likom v Shreku in Sezoni lova.

Kris Pearn: Oblačno z mesnimi kroglicami 2 je njegov režijski prvenec. Sodeloval je pri filmih Artur Božiček, Oblačno z mesnimi kroglicami, Sezona lova in Divji valovi.

O igralcih

Igralec/scenarist/komik Bill Hader (Flint Lockwood) je bil osem let član ekipe oddaje Saturday Night Live. Posnel je filme Pozabi Saro, Ananas ekspres, Noč v muzeju 2, Adventureland, Tropski vihar, Napumpana, Superhudo, Jaz, ti in nadloga Dupree, Hot Rod.

Anna Faris (Sam Sparks) je posnela filme Hišna zajčica, Film, da te kap 1-4, Observe & Report, Izgubljeno s prevodom, Gora Brokeback, Smiley Face, Mama’s Boy, Just Friends, Waiting, Frequently Asked Questions About Time Travel, Kids in America . Na televiziji je med drugim gostovala v seriji Prijatelji.

James Caan (Tim Lockwood) je posnel filme Boter, V imenu pravice, Škrat, Brian’s Song, Misery, For The Boys, The Rain People, The Gambler, Cinderella Liberty, Funny Lady, A Bridge Too Far, Thief, T.R Baskin, Slither, Silent Movie, Rollerball, The Killer Elite, Another Man, Another Chance, Comes A Horseman, Gardens of Stone, Alien Nation, Flesh and Bone, The Program, Honeymoon in Vegas, Eraser, Mickey Blue Eyes, The Yards, The Way of the Gun, Dogville. Štiri sezone je nastopal v seriji Las Vegas.

Komentarji

14.12. 2013 ob 13:56

kul

— jurij
30.12. 2013 ob 15:07

Kr nek itak

— lucy
2.1. 2014 ob 12:13

A sinhroniziran pa ne bo?

— jelenček
4.1. 2014 ob 12:16

kul

— ghuhi
9.1. 2014 ob 17:23

Jek komi čakam res bi šla to gledat! Sam zato ker ma Cody Simpson komad v njem hehe...<33

— Jaz
14.1. 2014 ob 16:44

kul

— puhi
22.1. 2014 ob 19:12

Kul

— -
26.1. 2014 ob 11:12

Zakaj ni sinhroniziran

— Stix
16.2. 2014 ob 13:16

oblačno z mesnimi krogljicami 2:to morte sinhronizirat,nujno

— kola
19.2. 2014 ob 21:50

,h

— jhdc
18.3. 2014 ob 17:29

ta film je najboljši 3,18.2014

— lia

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.