Kolosej
Film distribucije Continental Film

Nova v družini

romantična komedija
Na sporedu od: 14.12.2005, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Thomas Bezucha
Režija: Thomas Bezucha
Božič je čas, ko se vsa družina zbere skupaj. Everett Stone (Dermot Mulroney) namerava na srečanju družini predstaviti zaročenko Meredith (Sarah Jessica Parker). Toda uspešna poslovna ženska iz New Yorka pri liberalni družini naleti na precejšnjo zadržanost, predvsem pri Everettovi sestri Amy (Rachel McAdams) in bodoči tašči (Diane Keaton). Napetost še dodatno poveča prihod veliko bolj sproščene Meredithine sestre Julie (Claire Danes).

Nova v družini je komična zgodba o tradicionalnem prazničnem srečanju družine Stone iz Nove Anglije. Najstarejši sin domov pripelje svoje dekle, da spoznalo njegove starše, brata in sestri. Boemski Stonovi obiskovalko - uspešno, oblastno Newyorčanko - pozdravijo z mešanico neprijetnosti, zmede in sovražnosti. Še pred koncem praznikov bo enim odnosom odklenkalo, drugi pa se bodo stkali, razkrita bo marsikakšna skrivnost, družina Stone pa bo ostala skupaj zavoljo izjemne ljubezni, ki povezije njene člane.

Sybil Stone (Diane Keaton) je odločna matriarhinja, srce družine Stone, ženska brez dlake na jeziku, ki svojim petim otrokom želi le najboljše. Kljub neverjetni lepoti je na njenem obrazu moč zaznati utrujenost, kar nakazuje, da morda nekaj prikriva.

"Lik Sybil me je pritegnil, ker gre za večplastno osebnost," pravi Diane Keaton. "Ta vloga mi je omogočila raziskati veliko včasih nasprotujočih si čustev. Bilo je zabavno igrati lik, ki ohranja red znotraj kaosa, ki vlada v njenem gospodinjstvu. Sybil je lepilo, ki drži družino skupaj."

Sybil in njena družina nista navdušeni nad prihodom dekleta najstarejšega sina Everetta, Meredith Morton (Sarah Jessica Parker). Meredith je brezhibno urejena Newyorčanka s po meri ukrojenimi oblekami in nazaj počesanimi lasmi, ki se ima vedno v oblasti. Njen diskretni način ličenja pa veliko pove o njeni osebnosti, saj z njim naredi velik vtis tako na prijatelje kot na neznance. Ko spozna Stonove, so posledice kaotične in nepozabne.

"Meredith se razlikuje od večine likov, ki sem jih igrala," pravi Sarah Jessica Parker. "Je oblastna, toga in zadržana. Je tudi povsem neprilagodljiva in ker v družini Stone ni v svojem elementu, se spremeni v razvalino. Meredith se zelo trudi navezati stike s čudaškimi člani fantove družine in trdo gara, bi se vključila v pogovore. A kaj, ko preprosto ne razume "sobe", katere del bi rada postala. Sploh ne ve, kdaj bi morala nehati govoriti. Ko se skuša izvleči iz neprijetnih situacij, zadeve samo še poslabša."

Po ognjenem krstu pri Stonovih Meredith pokliče na pomoč mlajšo sestro Julie Morton (Claire Danes). Julie, ki dela pri podjetju, ki daje posojila umetnikom, ni tako zadržana kot Meredith.

"Julie ni pod takim pritiskom, kakršnega doživlja Meredith," pravi Claire Danes. "Samo v moralno podporo ji je. Pride, ko je življenje njene sestre kaotično in ko jo že tako ekscentrična družina vrže s tira." Danesova opozarja na pretanjeno ravnovesje med komedijo in dramo v filmu, ravnovesje med tema dvema slogoma pa so morali najti igralci, kar je bilo zanje izziv. "Sodelovanje pri tem filmu je bila neverjetna izkušnja, ker me je kot igralko prisil, da sem bila odkrita do največje možne mere. Ne moreš se skriti za komičnim ali dramskim igralskim pristopom, ker potem ne bi mogel zadržati širokega spektra dinamičnih trenutkov skozi celoten film."

Julie v levji brlog vstopi veliko bolj sproščena kot njena sestra, vendar Juliejin obisk zadeve še bolj zaplete, posebej za Everetta Stona (Dermot Mulroney). Everett je uspešen podjetnik z Manhattna, čigar očarljivost je posledica dejstva, da se sploh ne zaveda, kakšen vpliv ima na ljudi s svojo privlačnostjo in sproščenostjo.

"Izziv je bilo igrati Everetta, ker je sprva zelo zapet in zgleden, ob koncu zgodbe pa se vrne k svoji pravi osebnosti," razloži Dermot Mulroney. "Globoko v svojem srcu Everett ni tak stremuh, kot se zdi na začetku; dejansko je tak kot vsi člani družine Stone, sproščen in po svoje boemski, rad ima odkritosrčne pogovore in smeh, ki je pogosto posledica takšnih sproščenih pogovorov."

Everettov brat Ben Stone (Luke Wilson) se je očitno najbolj oddaljil od družinskih korenin v Novi Angliji. Kot filmski montažer živi na zahodni obali. Njegova nepredvidljiva, včasih nagajiva narava se odraža v skrajno sproščenem načinu oblačenja. "V primerjavi z bratoma in sestrama je Ben najbolj sproščen," pravi Wilson. "Je svobodni duh v družini, živi v Kaliforniji in nima dekleta. Ben je dramatičen kontrast zglednemu bratu Everettu."

Benova in Everettova sestra Amy Stone (Rachel McAdams) je strastna, odkritosrčna najmlajša članica družine. Na svojo žarečo naravno lepoto se agresivno požvižga in je tako rekoč odkrito sovražna do Meredith. "Všeč mi je bil dramatičen lok, ki ga prehodi Amy in se nazadnje vrne k sebi," pravi Rachel McAdams. "Amy se ima za odkrito, ne zlobno, in to necenzurirano neposrednost izraža z zajedljivo duhovitostjo. Amy se Meredith takoj zdi neprimerna za brata, ker predstavlja način življenje - modni japijevski uspeh - ki se ga je Amy na vse kriplje trudila zavrniti. Nazadnje spozna, da bi zavrnila vsakogar, ki bi se od zunaj zrinil v njeno družino, ker tisti od zunaj prinašajo spremembe. Amy pa si želi, da bi vse ostalo tako, kot je."

Družinski patriarh Kelly Stone (Craig T. Nelson) je univerzitetni profesor, ki je kljub šestdesetim še vedno izjemna persona. Kellyjeva ljubezen do družine je očitna in narekuje vsako njegovo potezo. "Kellyjev lik me je pritegnil, ker je na videz glava družine Stone, čeprav v resnici dominira Sybil," pravi Craig T. Nelson. "Čeprav se drži bolj zase, ima s svojo umirjeno, nenavadno osebnostjo zelo očiten vpliv na vsakega od svojih petih otrok."

Elizabeth Reaser igra še enega člana družine Stone, mlajšo hčerko Susannah, Ty Giordano pa je Thad Stone, najmlajši sin, ki je gluh in gej. Giordano je gluhi igralec, ki prav tako kot njegov filmski lik bere z ustnic in govori, poleg tega pa še poje. Brian White igra Thadovega partnerja Patricka.

"Ta zgodba se ne vrti okrog gluhega lika," razlaga scenarist in režiser Thomas Bezucha. "Thad je pač gluh. Ker imajo gluhega družinskega člana, Stonovi obvladajo govorico gluhih s pomočjo rok." (Bezucha je najel učitelja govorice gluhih, ki je delal z vsakim igralcem med vajami in med snemanjem. Govorica rok je za film zelo primerna, ker je tako zelo opazna).

"Stonovi, pa tudi Meredith in Julie, so ljudje, ki bi jih lahko srečali v resničnem življenju," pravi producent Michael London. "Lahko so obsojajoči in celo hudobni drug do drugega. Prav zaradi teh napak pa so tako resnični."

Film se dogaja za božič v majhni akademski skupnosti, kjer imajo prazniki za družino poseben pomen. "Naša zgodba se dogaja med prazniki, ko naj bi bil človek darežljiv, prijazen in ko bi se sploh moral najlepše obnašati," pravi London. "A pri Meredith se Stonovi preprosto ne morejo navzeti prazničnega razpoloženja."

Pri družinskem ognjišču Stonovih tradicionalnih družbenih omejitev ni. Pogovori o kajenju marihuana in izgubi nedolžnosti niso nič posebnega. Nobena tema ni tabu - še posebej pa ne razprava o Meredith Morton.

Že v začetnem prizoru, v katerem brezhibno oblečena Meredith v newyorški blagovnici laja v mobilni telefon in nadira podrejenega, medtem ko z Everettom kupujeta božična darila, je občinstvu jasno, da gre za manhattnsko povzpetnico ena A. Z dizajnerskimi oblačili in visokimi petami pa je kot krava v modrcu, ko pride v domačno, prijetno opremljeno družinsko hišo Stonovih, ki se ji pozna, da družina že dolgo živi v njej.

Do neizogibnega trka kultur pride zelo hitro. Meredith se posveti, kako postrani nanjo gledajo domači, zato se iz hiše preseli v bližnje prenočišče. Čeprav se Everettov brat Ben trudi, da bi jo potolažil, Meredith zaprosi za čustveno podporo sestro Julie. Juliejin prihod - in nepredvidljiv vpliv, ki ga ima ta na Everetta - postavi družino Stone na glavo.

"Stonovi so, kakršni pač so," pravi Bezucha. "Meredith že vnaprej obsojajo, ker je drugačna od njih. So boemski in odkriti; ona se jim zdi vzvišena in zaprta, zato združijo moči proti njej. Ne glede na to, kako se obnaša, jim gre na živce. A ker so spodobni ljudje, se nazadnje stvari začno razpletati v vsesplošno dobro. Vsak, ki ima družino, mu bo zgodba blizu. Občinstvo se bo prepoznalo v enem ali v več likih."

Pri oblikovanju likov je Bezucha iskal navdih iz lastne preteklosti kot sin univerzitetnega profesorja iz Amhersta v Massachusettsu. Vendar Bezucha pravi, da film ni avtobiografski. "Zgodba ne pripoveduje o naši družini, vendar prav gotovo pripoveduje o mojih ljudeh. Odraščal sem med akademiki na vzhodni obali. Film Nova v družini pripoveduje o ljubezni in o tem, kaj pomeni biti človek," dodaja Bezucha. "Zares težko se je zaljubiti. Ljudje radi počenjamo traparije, kadar smo v zaprtem okolju, kakršno je na primer družinsko. To so ljudje, ki nas najbolje poznajo in nas imajo najbolj radi, vendar nas tudi najbolj prizadenejo. Ta film se ukvarja s temi zapletenimi vezmi znotraj družine."

"Ko gledaš te like, ti postane jasno, da se trudijo sprejeti drug drugega in se imeti radi," pojasni Michael London. "Iščejo, da bi našli nekaj znotraj njih samih."

"Konec koncev želim zabavati občinstvo," zaključuje Thomas Bezucha. "Upam, da se bo občinstvu film zdel zabaven, ker se bodo prepoznali v eklektični zbirki pogosto impulzivnih in spontanih likov. Dejansko je moč najti humor v vsaki situaciji."

O režiserju in scenaristu

Thomas Bezucha je odraščal v Amherstu v Massachusettsu v Novi Angliji v akademski skupnosti, ki je zelo podoba tisti, ki je prikazana v filmu Nova v družini. Obiskoval je Otis Parsons School of Design v New Yorku, kjer je študiral modo.

Preden se je posvetil filmski karieri, je bil podpredsednik kreativnega oddelka pri COACH, kjer je pomagal preoblikovati znamko in podobo podjetja. Pred tem je bil osem let pri POLO/Ralph Lauren, kjer je bil zadolžen za interierje, izložbe in podobe trgovin po svetu.

Njegov prvi film je bil Big Eden, ki je prejel 15 festivalskih nagrad in bil nominiran za nagrado GLAAD. Variety ga je leta 2000 uvrstil na lestvico desetih najbolj perspektivnih scenaristov.

O igralcih

Claire Danes (Julie Morton) je posnela filme Shopgirl, Stage Beauty, Terminator 3, Igby Goes Down, The Hours (Ure do večnosti), Little Women (Čas deklištva), Romeo in Julija, Brokedown Palace, The Mod Squad, Les Miserable (Nesrečniki), Polish Wedding, The Rainmaker (Mojster za dež), U Turn, To Gillian On Her 37th Birthday, How to Make an American Quilt, I Love You, I Love You Not, Home For The Holidays.

V ospredje se je prebila z televizijsko nadaljevanko My So Called Life (To trapasto življenje).

Diane Keaton (Sybil Stone): kot igralka je debitirala v Lovers and Other Strangers; ukvarja se tudi z režiranjem in produciranjem. Nastopila je v več kot 25 filmskih klasikah, med drugim v trilogiji Boter, Looking for Mr. Goodbar; Annie Hall, za katero je prejela oskarja, ter v uspešnicah Nevestin oče in Klub vražjih babnic.

Oskarjevski nominaciji sta ji prinesla še filma Rdeči in Marvinova soba.

Uspešna je tudi kot režiserka, začela je s Heaven in vrhunec dosegla z Unstrung Heroes. Lani je bila nominirana za zlati globus za Ljubezen je luštna stvar.

Kot producentka je sodelovala z Gusom Van Santom pri filmu Elephant, ki je leta 2004 v Cannesu prejel zlato palmo. Bila je izvršna producentka in glavna igralka v televizijskem filmu On Thin Ice. Bila je režiserka in izvršna producentka uvodnega dela nadaljevanke Pasadena. Režirala je tudi film Hanging Up, v katerem je tudi nastopila, Odigrala je tudi vlogo matere v filmu Tista druga sestra.

Keatonova je pred kratkim izdala knjigo svojih amaterskih slik klovnov z naslovom Clown Paintings.

Dermot Mulroney (Everett Stone) je posnel filme Griffin and Phoenix, Must Love Dogs, The Wedding Date, Undertow, About Schmidt, The Safety of Objects, My Best Friend's Wedding (Moj bivši se poroči), Lovely and Amazing, Trixie, Goodbye Lover, Where the Money Is, Trigger Effect, Kansas City, Copycat (Posnemovalec), Living in Oblivion (Živeti v pozabi), How To Make An American Quilt, Longtime Companion, Where the Day Takes You, Samantha, Staying Together, The Thing Called Love, Young Guns, Point of No Return, Bad Girls, Sunset in Career Opportunities.

Nastopil je v več epizodah Prijateljev, televizijskih filmih Long Gone, The Heart of Justice, Daddy, Sin of Innocence in v štiriurni drami Family Pictures.

Sarah Jessica Parker (Meredith Morton) je dobila emmyja za vlogo Carrie Bradshaw v nadaljevanki Seks v mestu. Zanjo je leta 2000, 2001, 2002 in 2004 dobila tudi zlati globus, leta 2001 pa še nagrado igralskega sindikata. Za delo pri nadaljevanki je skupaj dobila 5 nominacij za nagrado emmy. Seks v mestu je tri leta zapored dobil zlati globus za najboljšo komično nadaljevanko, leta 2001 je dobil tudi emmyja za najboljšo komično nadaljevanko, pri kateri je bila Sarah izvršna producentka.

Pred kratkim je posnela romantično komedijo Failure to Launch z Matthewom McConaugheyjem. Med njenimi novimi projekti sta Slammer in Spinning Into Butter.

Posnela je filme State and Main, Dudley Do-Right Til There Was You, Mars Attacks (Mars napada), Extreme Measures, If Lucy Fell, The First Wives Club (Klub vražjih babnic), Substance of Fire, Miami Rhapsody (Romanca v Miamiju), Ed Wood, Hocus Pocus, Striking Distance, Honeymoon in Vegas, L.A. Story, Flight of the Navigator, Girls Just Want To Have Fun, Footloose, First Born, Somewhere Tomorrow in Rich Kids.

Uveljavila se je z nadaljevanko Square Pegs. Na televiziji je nastopila še v In the Interest of the Children, The Ryan White Story, Dadah is Death, A Year in the Life ter v miniserijah Twist of Fate ter The Room Upstairs.

Nastopala je tudi v gledališču.

Rodila se je v Nelsonvillu v Ohiu in odraščala v Cincinnatiju. Pri osmih letih je nastopila v televizijski oddaji The Little Match Girl. Študirala je balet in pela v Metropolitanski operi.

Parkerjeva je ambasadorka UNICEF-a.

Komentarji

16.12. 2005 ob 15:38

bruh

— prva!
16.12. 2005 ob 22:13 zvezdica

Film se mi zdi glede na filme, ki so se vrteli v Koloseju v zadnjem času, eden boljših. Je zabaven, dovolj dramatičen, da ne dolgočasi, poleg tega pa daje nekaj izhodišč za razmišljanje. Ne pozabiš ga že isti hip, ko zapuščaš kinodvorano. Zanimiva je kombinacija komedije in drame. Dotika se za današnji čas pomembne tematike. V naglici, potrebi po čim večji delovni storilnosti, perfekcionizmu, se lahko kaj hitro dogodi, da pozabimo na svojo resnično osebnost, ki se lahko izrazi le v sproščenem, iskrenem vzdušju. Toplina in sproščenost, ki jo premore družina Stone, vpliva na to, da glavna igralca najdeta samega sebe in odvržeta masko brezhibnih perfekcionističnih uspešnežev. Ki imajo luknjo v svojem srcu.

— darja
18.12. 2005 ob 17:00

hihihihihi film je bedddnnn ne priporočam!! heh

— nika
19.12. 2005 ob 11:33

DARJA - plosk plosk !! s em komentarjem si zajela popolnoma vse :) film priporočam vsem. moja ocena: 9/10

— Solee*
19.12. 2005 ob 16:10

film je res kul!

— anita
20.12. 2005 ob 21:50 zvezdica

Film je stereotipen, predvidljiv dolgočasen... Nikakor ne vidim kaj ti lahko da misliti, še manj sem mnenja da je dramatičen. Odsvetujem, če si starejši od 18 let, še posebej če si moškega spola.

— j
22.12. 2005 ob 7:05

ej ta film je prov coool...ne vem kwa je drugi mej..ta film je zakon...pejte ga gledat... :)

— kajchika
23.12. 2005 ob 20:42 zvezdica

em,darja,me veseli, da ti je bil film všeč, kajti jaz sem ga doživljala kot moro, za katero si želiš da se čimprej konča.groza!počasna režija oz. montaža, film se vleeeče, kot je prej povedal 'j' vse skupaj grozno stereotipno..!! avtobus, ki se ustavi in iz katerega priteče oh so beloved ženska 'njegovega' življenja..oh,da! samo manjši problemček..poznata se samo dva dni in rahlo je v zvezi z njeno sestro!toda, pustimo podrobnosti,ki jih prav nihče ne opazi, ker se vsi z lahkoto tako močno zatopijo v film!to je bila šala:) ne priporočam,razen če ste lastnik močnih mazohističnih nagenj;)stay in bloom

— ivana
23.12. 2005 ob 22:01

eden izmed najdolgočasnejših filmov ,ki sem jih videl. priporočam za tiste, ki doma ne morejo spati, lahko brez problema ob tem filmu zaspiš lep pozdrav

— NiKe
26.12. 2005 ob 10:15

hja to kar ms prebrala kakšn je film se mi zdi hudo, pa tut igrauci so malivi! dons si ga grem pa še ugledat !

— naja
26.12. 2005 ob 10:53 zvezdica

Mal za smejat, mal za jokat, u bistvu klasičen hollywoodski film, niti ni tok zanič, ni pa tud ne vem kako super! Upam, da sem vam kaj olajšal odločitev, ogledati se ali ne ogledati?! Bolj film, da ga greš gledat s punco!

— Marc
26.12. 2005 ob 15:14 zvezdica

Sarah Jessica Parker in Sarah Jessica Parker sta odlično odigrala ali pa sta imela srečo in sta bili njuni vlogi najbolj zanimivi. Ker samo tisti prizori v katerih se pojavljata onadva so smešni. Drugače dolgčas. Celo popolna tišina v filmu. Čeprav je bilo mogoče mišljeno, da bi te film pripravil do razmišljanja, se to ne zgodi. Vse skupaj pa se dogaja samo v 1 hiši in njeni bližnji okolici. Je še en prizor, kjer mati ki je na smrt bolna joče s svojim sinom. To je trenutek, ko bi tudi gledalec moral potočiti kakšno solzo, pa se to vsaj v moji dvorani ni zgodilo. Zgodba ni nastavljena tako, da bi to mater gledalci vzljubili (ne pravim da bi morala biti idealna mati, vsa pocukrana... saj vemo da smo kdaj jokali tudi ob smrti kakšne osebe ki ni blila all perfect, ampak je imela značilnosti, ki bi jih v filmu pogrešalli, no tu tega ni). Ocena na lestvici od 1 do 10 bi bila 5. Ogled le v primeru nespečnosti.

— pinky
28.12. 2005 ob 11:45

eh..nem preveč razlagal o filmu,lahk samo rečem škoda gnarja za vstopnico... no vsak ma svoje mnenje!!!

— ma bedni film
28.12. 2005 ob 12:07

Tak povem...ko sn si šel ogledat ta film, sn mislo da sn bil tam ko je BoŽiČeK z praznim žakli na okol lavfal--brez dobrega filma==>res bedn film!!! HeHe

— Tomy
28.12. 2005 ob 21:00 zvezdica

JA daje izhodišče za razmišljanje? A obstajajo sploh še kakšna pravila, norme?A je mogoče mal bolano, da gre sestra s sestrinim tipom in da gre brat z bratovo punco?

— sara
29.12. 2005 ob 19:38

ta film je zakon zato, ker je romantičn pa k neveš kaj se bo zgodil

— maja
30.12. 2005 ob 8:41

ҳ̸Ҳ ̸ҳ¨:) film je th best. poln smeha, skratka splača se vam ga ogledati.

— ҳ̸Ҳ ̸&#
30.12. 2005 ob 20:22 zvezdica

Kaj tako katastrofalno slabega pa že dolgo ne. Sarah jessica parker je s to vlogo brcnila v trdo temo, kot tudi Diane Keaton in vsi ostali udeleženci tega filma. Dolgočasna razvlečenost ki se noče in noče končati, brezsmiselni dialogi, ki ne peljejo nikamor, pripombe ki obvisijo v zraku in do konca filma ne ugotoviš kam točno bi jih dal - to so glavne značilnosti tega bednega filma, ki ga vsem toplo toplo odsvetujem! Ocena: 2/10

— Lenča
1.1. 2006 ob 19:15 zvezdica

film je slabo posnet! kšni trenutki k so mišleni resno je posnet tko d neveš kaj si mislt! igralci igrajo eno kamera pa drugo. že začetk ko pokaze gospo z očali mislš najprej d je kdo umru ker kamera tko počas iz črnine ženska pa usa resna, nakonc je to kao dougcajt tko prkazan... mogoče je to point ker ispade smešn-v smislu ker bedn kadr. kr mal čudn je use skup. ko gledaš dobiš občutk dougcajta, d se use nekak ponavla pa živčno je. to je mogoče dobr ker te postavi v vlogo Meredith-res nervozno! pol nakonc je mal komedije, mogoče 5 min use skup, pa vmes obične k kšn pade pa to. mislš d bo film na konc kk se meredith spremeni pa rata zelo uspešna, sam NE. nakonc usi popadajo na tla pa se kregajo, noben se ne spremeni. k že mislš d bo konc pa pokaže kk so usi srečni. -nenavaden razplet vglavnem 2 dni po ogledu se spomnš sam kk je ženska iz avtobusa padla, pa k so se tepl po tleh!!1100 its your decision :) ENjOY

— rob!
4.1. 2006 ob 20:28 zvezdica

film je totalno brezvezen. Kr neki tja v en dan, ful slabo in nesmiselno prikazan. Naj bi bla komedija, pa je tragedija pa je čudno pa idiotsko. Razočaranje... glup film.

— škoda denarja in časa
5.1. 2006 ob 13:52 zvezdica

Film je res malo raztegnjen ,vendar pa ga reši Sarah z svojo dobro vlogi, ki ji je pisana na kožo. Vse skupaj je malo pravljično in ne ravno prepričljivo, tako čisto povprečje. Ocena 3. Glede na slabo izbiro film v zadnjem času, vam ogled priporočam.

— VERA BITUNJAC
6.1. 2006 ob 11:23

predvidevam, da bo kr col in da bom vsaj malo uživala kot pri king kongu

— Ana
7.1. 2006 ob 22:07 zvezdica

film ni bil nekaj posebnega in je bil res stereotipen in predvidljiv je pa bil tud zabavn in meni ni bla mora

— teyka
9.1. 2006 ob 13:43

Zakon totalno res morte it kledat ko vam nebo sav samo res mislim taki kaj ste bol odrasli ne pa se tak otrociji pa se rezite ce kdo v filmu rece da je gej! Res za tiste ko mate radi realistiko ogled priporocen ostali pa...lahko probate samo da vam nebo dolgcas! Mejte se

— Anomimna
9.1. 2006 ob 13:45

Film je the best tak da priporocam da si ga ogledate. Ful je realisticen in itak zakon...!

— Nekdo
13.1. 2006 ob 15:25

eh bvz! ce se niste sli glejat nea idite ker je bad. ni smesn, ni zalostn, ni grozn,...pa vse ves kaj se bo zgodlo...skratka bvz:d

— tayci
13.1. 2006 ob 19:55

men je biu film čist brezveze. za zaspat.

— sasa
13.1. 2006 ob 22:21 zvezdica

Diane Keaton je sicer v flmu odlična, vendar pa to ne upraviči 1100 SIT kolikor moraš plačati za ogled omenjenega filma. Morda bi morala imeti glavno vlogo, saj ji Sarah Jessica Parker ne seže niti do jošk - sicer je pa res, da Parkerjevi v tem fimu sploh ni bilo treba igrati, taka je pač že po naravi. Saj res, Kakorkoli že - če se nimate kam dati in ste si vse filme že ogledali in vas poleg tega nihče noče povabiti na večerjo ali na pijačo, vam toplo priporočam ogled filma.

— Slarty
20.1. 2006 ob 14:29 zvezdica

tako dolgočasnega filma pa še ne. verjetno dovolj pove to, da sem že po 20 minutah pojedelj vse kokice, ki sem jih mel, pa še punca, mi jih je neki malega odstopila. po 45 minutah veš kako se bo film končal. film je preveč predvidljiv. tisto oznako "komedija" pa lahko mirne volje pobrišete, ker ne vem, verjetno se tud enkrat nisem zasmejal.

— tom
21.1. 2006 ob 15:11 zvezdica

ogled tega filma zeeelooo mocno odsvetujem.razen ce ste stari in zamorjeni.ceu film pricakujs ksno dogajanje pol pa je ceu film brez pomena in dolgocasn.sarah j. parker me je res razocarala glede na njeno vlogo v seksu v mestu.zou mi je tistga kesa in cajta...raj bi doma spala

— malina
21.1. 2006 ob 20:01

To je bila za mene komedija in mislim da v letu 2006 mi je bila ta najboljša!

— maša
30.1. 2006 ob 12:46 zvezdica

Pa kaj je z vami?? Beden film??? POglejte si king KOnga??? Čeprav je film dolgočasen prikazuje kako težko je biti nov v družini. Napetost, ko ne veš kaj reči, ne moreš pa biti tiho... Za mene je bila dobra tudi Rachel McAdams(sestra Amy), ki je očitno ni nihče opazil. Nič spektakularnega, vendar sami negativni prizvoki tu...če vam je všeč kingkong..pojdite gledat to plastiko Pač film ni za vsakega.. Glede upravičnosti denarja, v kino se gre s punco, etc. sicer pa obstajo p2p serverji, HALO! In če ti ne paše, zbrišeš dol!!

— Not a jarhead
9.2. 2006 ob 9:44 zvezdica

Njegovi tastari. The Family Stone, po naše Nova v družini, sicer ženska inačica odlične komedije Njegovi tastari, skuša očarati z mešanico romantike, smeha in drame. Zaman, saj jo ves čas glodajo klišeji, šarma pa ima toliko kot slovenska sinhronizacija ameriških risank. Pač zgodba o ženski (Sarah Jessica Parker), ki mora Božič preživeti v družbi pestre družine svojega dragega (Dermot Mulroney). Družine, ki je ne mara. Ki se iz nje norčuje, ji nastavlja pasti in jo vleče za nos. Le film, ki bi zares vžgal pred kakšnimi petdesetimi leti.

— iztok gartner
7.4. 2006 ob 23:36

...zasedba je edino, kar je vredno v tem filmu. In kmalu bo nekdo že rekel, da je gej biti normalno. Ne pa ni. Družinski božičen film so spremenili v nekakšno spolno iztirjenost kjer je v redu ko brata menjata dekleti, homoseksualnot.

— bb
13.11. 2006 ob 15:36

bedn film dokonc ca

— bedn
13.11. 2006 ob 18:31

ZKAJ PA TA BEDN FILM SPET PREDVAJAJO?! A GROZA!

— OGORČENA!
7.7. 2011 ob 17:36

kwa da fak je s tabo ogorčena?!

— monroe love

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.