Kolosej

Notting Hill

komedija, romantični
Na sporedu od: 25.5.2000, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Scenarij: Richard Curtis
Režija: Roger Michell

O zgodbi

William Thacker (HUGH GRANT) živi na Notting Hillu v Londonu. Je ločen in je prepričan, da živi dokaj dolgočasno življenje. Stanovanje deli s čudaškim in neobritim Valižanom Spikom (RHYS IFANS). William je lastnik manjše in ne preveč uspešne knjigarne na Portobello Roadu, v središču Notting Hilla. Ko v sredo zjutraj pride v knjigarno, ga pomočnik Martin (JAMES DREYFUS) veselo pozdravi, potem pa brez besed odide na kapučino. William si misli, da bo to le še en od običajno dolgočasnih dni v tednu. Nato se čisto počasi odprejo vrata. Ko William pogleda svojo novo stranko, ne more skriti začudenja. V knjigarni stoji Anna Scott, najbolj slavna filmska zvezda. Kupi knjigo, izmenjata besedo ali dve in ona se poslovi.
William, ki si še ni povsem opomogel od srečanja, si gre v bližnji lokal iskat kozarec osvežilne pijače. Ravno ko zavije okoli vogala, se zaleti v Anno in jo polije s pomarančnim sokom. Da bi pomiril jezno in premočeno filmsko zvezdo, ji predlaga, da se gre preobleč v njegovo stanovanje. Seveda se ona strinja. William je živčen, toda nadvse prijeten gostitelj. Ko se poslovita, Anna ni več slabe volje, toda že čez pet sekund se vrne, ker je pozabila vrečko z nakupljenimi stvarmi. Nato pa se zgodi nekaj nepričakovanega. Poljubi ga. Nihče od njiju ne ve zakaj.
Zgodil se je čudež. Londonskega neuspešnega knjigarnarja je poljubila najslavnejša hollywoodska filmska zvezda. Že čez nekaj trenutkov je magije konec. V hišo vstopi Spike, si naloži poln krožnik hrane in v videorekorder vtakne kaseto z Anninim filmom. Anna zabiča Williamu, da ne sme nikomur povedati o njunem srečanju. Potolaži jo z besedami, da tudi sam ne more verjeti, kaj se je zgodilo. Nakar se Anna poslovi in odide.
Naslednji dan se Williamovo življenje vrne na stare tirnice - skupno življenje s Spikom in svinjsko umazano kuhinjo. Čez nekaj dni William vpraša Spika, če ga je kdo klical. "Oh, točno. Neka Američanka po imenu Anna. V Ritzu je."
William jo pokliče in Anna ga povabi v svojo sobo na čaj. Kmalu spozna, da je prišel ob napačnem trenutku. Pred vrati čaka skupina novinarjev. Pomeša se med njih in se pretvarja, da je tudi sam novinar. Na koncu se vendarle vse lepo uredi in na njegovo veliko začudenje se z Anno dogovorita za zmenek. Anna gre z Williamom na rojstnodnevno zabavo k njegovi mlajši sestri Honey (EMMA CHAMBERS), ki je v hiši njegovih najboljših prijateljev, pri Maxu in Belli (TIM McINNERNY & GINA McKEE).
Tisto, kar sledi, so sanje vsakega moškega - priti na zabavo z najbolj slavno žensko na svetu. Vendar pa je ne prepoznajo vsi, kot na primer Bernie (HUGH BONNEVILLE), kar je zelo zabavno in hkrati neprijetno. Honey, ki Anno nemudoma prepozna, v presenečenju izusti sočno kletvico, vredno hude zadrege. Proti večeru se vse gladko izteče in William si z Anno izmenja resen poljub. Naslednji dan gresta v kino in zvečer pristaneta v njeni sobi v Ritzu, kjer pa ju čaka neljubo presenečenje: Annin slavni fant, ki je pravkar priletel iz Amerike. William se pretvarja, da je hotelski strežnik in sobo zapusti z umazano posodo ter strtim srcem.
Vsi ga hočejo potolažiti: Spike je pri tem precej neuspešen, drugi pa mu urejajo zmenke s privlačnimi dekleti. Toda William je neutolažljiv. Možnosti, da človek najde svojo pravo ljubezen, so enake ničli, pravi. Odloči se, da bo ostal samski.
Čez pol leta se Anna nepričakovano vrne. Tablodi so izbrskali gole slike iz njene revne mladosti, zato so ji nenehno za petami. Williama zaprosi za pomoč. Rada bi ostala pri njem, dokler se zadeva ne poleže. Spet se zaljubita, svojo ljubezen pa prvič tudi zapečatita. Toda zjutraj je idile konec, ko odkrijeta na pragu gručo fotoreporterjev. Anna je besna, saj misli, da jo je Spike izdal novinarjem. Spakira kovčke in za vedno odide. William je spet sam. Spike mu je edini v tolažbo. Pravzaprav v nobeno.
Ko mine eno leto, William misli, da je končno prebolel Anno. Vendar je ni. Ko mu Max pove, da je prišla na snemanje v London, se odloči, da bo vzel vajeti v svoje roke in jo obišče. Sprva gre vse kot po maslu. Odločila se je posneti film, ki ji ga je predlagal. Zaprosi ga, naj jo počaka, ker se morata o nečem pogovoriti. William pomotoma sliši Annin pogovor s soigralcem, v katerem Williama označi kot nepomembno osebo iz preteklosti. William zapusti prizorišče snemanja in se razočaran vrne domov.
Naslednji dan ga Anna obišče v njegovi knjigarnici in mu predlaga, da bi postala par. Razloži mu, da je prejšnjo noč lagala, kajti pred opravljivim soigralcem je hotela skriti svoja resnična čustva. Toda William, ki se je že prevečkrat opekel pri ženskah, Anni ne zaupa . Dobro ve, da bi mu to dokončno strlo srce. Ona živi na Beverly Hillsu in on na Notting Hillu. Vsi na svetu jo poznajo, on pa je samo nepomemben knjigarnar. Zato jo zavrne.
Zopet se zateče po tolažbo k prijateljem. Razloži jim, zakaj je Anno moral zavrniti. Ko se pogovorijo, spozna, da je naredil veliko napako. Vsi skupaj se stlačijo v Maxov avto in oddirkajo do hotela Savoy, v katerem ima Anna pred odhodom v Ameriko tiskovno konferenco. Ko se William prebija skozi natlačene novinarje, se zaveda, da je to njegova zadnja priložnost. Anno pred vsemi vpraša, ali bi hotela ostati z njim. In ona mu odvrne...

Kako je nastala romantična komedija NOTTING HILL

NOTTING HILL je romantična komedija o slavi, prijateljstvu in iskanju prave ljubezni, ki se dogaja v svetovljanskem zahodnem Londonu. V glavnih vlogah nastopata Julia Roberts in Hugh Grant. Scenarij je napisal Richard Curtis. Producent je Duncan Kenworthy, ki je zakrivil tudi mega uspešnico ŠTIRI POROKE IN POGREB. NOTTING HILL je režiral Roger Michell. Zgodba se vrti okoli lastnika majhne knjigarne in Anne Scott, najbolj slavne filmske zvezde. Od trenutka, ko vstopi v njegov svet, se začne zapletena in zabavna romantična pripoved. Williamu stojijo ob strani zvesti prijatelji, ki na njegovo romanco s slavnim dekletom gledajo z začudenjem in dobršno mero skeptičnosti.V stranskih vlogah so nastopili Hugh Bonneville, Emma Chambers, James Dreyfus, Rhys Ifans (Pankrta), Tim McInnerny in Gina McKee. Film so snemali v zahodnem Londonu, na Notting Hillu in v Shepperton Studios. NOTTING HILL je nastal pod okriljem PolyGram Filmed Entertainment v sodelovanju z Working Title Films. Izvršni producenti so Tim Bevan, Richard Curtis in Eric Fellner (Štiri poroke in pogreb, Fargo, Bean, Game, Sleepers...). Snemanje se je začelo 17. aprila 1998 in je pomenilo drugo stopnjo v filmskem ustvarjanju od scenarija do končnega izdelka.
Producent Duncan Kenworthy se spominja, kako se je projekt rodil: "Tako kot vsi drugi Richardovi scenariji je tudi ta potreboval kar nekaj let. Mislim, da se mu je ideja porodila že med snemanjem Štirih porok in pogreba. Začel jo je razvijati leta 1994. Vsako leta sva mislila, da jo bova uresničila prihodnje leto. Tako se je vse začelo šele 1998."
Richard Curtis nadaljuje: "Krasno je pisati romantične filme o sanjskih dogodkih. Ko me je včasih dajala nespečnost, sem razmišljal, kako bi bilo, če bi se pojavil na večerji pri prijateljih z najbolj slavno osebo. Madonno, princeso Diano ali Kylie Minogue. - Tako se je vse začelo. - Kako bi se odzvali prijatelji? Kdo bi ohranil mirno kri? Kako bi bilo na taki večerji? Kaj bi ti potem dejali? Vse skupaj sem začel graditi na zamisli o zvezi med običajnim človekom in slavno osebnostjo, ter kako bi vse skupaj vplivalo na njuni življenji."
ŠTIRI POROKE IN POGREB so pustile močan pečat v filmski zgodovini, zato je neizogibno, da bodo NOTTING HILL primerjali z njimi. Duncan Kenworthy pravi, da "NOTTING HILL ni nadaljevanje ŠTIRIH POROK. Seveda bodo ljudje to pričakovali. Želimo si, da bo film izpolnil vsa njihova pričakovanja, vendar NOTTING HILL ni nadaljevanje ŠTIRIH POROK. Je še ena romantična komedija, vendar popolnoma drugačna od ŠTIRIH POROK, ki je temeljila na pomembnih družabnih dogodkih brez primesi realnega življenja. NOTTING HILL je njeno nasprotje, saj vsebuje čisto vsakdanjo ljubezensko zvezo. Edina nenavadna stvar pri tem je, da gre za najbolj slavno žensko na svetu in popolnoma običajnega moškega."
Ko so producenti začeli iskati režiserja, so ga našli v gledališču in na televiziji. To je bil Roger Michell.
Duncan Kenworthy razlaga: "Če si našel tako dobrega režiserja, kot je Roger, potem si našel tudi pravo igralsko zasedbo. Najboljši je. Ima nos za pristnost in jo zna tudi izvabiti iz igralcev." Eric Fellner pa dodaja:"Rogerja najbolj zanimajo liki. Ko zmešaš verodostojnost lika z Richardovim scenarijem, dobiš nekaj zelo posebnega."
Ko se je ekipi pridružil Roger Michell, so začeli razmišljati o igralcih. Kenworthy razlaga: "Pri iskanju igralca za neko vlogo imaš vedno v mislih več ljudi, vendar pa sem v vlogi Anne videl samo Julio Roberts. Rogerju sem zaupal svojo zamisel. Bil je prepirčan, da nam je ne bo uspelo pridobiti. Toda človek nikoli ne ve, če ne vpraša. Vedel sem, da Julia sprejme samo dobro napisane vloge. Nekoč je izjavila: "Sprejmem vsako vlogo v dobri komediji, če mi jo ponudijo... Na žalost takih ni veliko." Ko je Julijina agentka odgovorila, da je to najboljša romantična komedija, kar jih je prebrala, sem vedel, da smo na dobri poti."
Roger Michell se spominja:"Zelo redko se zgodi, da si producenti in režiser filma želijo angažirati ene in iste igralce, tokrat pa smo se vsi odločili za Julio in Hugha. Julia je v vlogo najslavnejše ženske vnesla to, kar dejansko že je: slavna filmska zvezda. Kljub temu je morala igrati. Ne igra Julie Roberts, temveč Anno Scott, popolnoma drugačno osebo. Julia je odlična igralka, živahna in spontana in v svoj lik zna vnesti življenje. Nenadkriljiva je."
Tudi pri Hughu Grantu niso veliko pomišljali. Takoj so mu ponudili vlogo Williama. Duncan Kenworthy meni, da je Hugh eden redkih igralcev, ki zna popolnoma ujeti Richardov notranji ritem scenarija. Roger Michell pravi: "Hugh in Richard sta se krasno ujela. Scenarij mu je bil pisan na kožo. Kaj takega se zgodi zelo zelo redko. Hugh je odlično odigral svojo vlogo. Nihče ga ne bi mogel prekositi."
Eric Fellner je takole komentiral igralsko ekipo: "Hugh je vrhunski igralec v komedijah, Julia pa je že večkrat dokazala, da je kraljica komedije."
Skupino zvestih prijateljev so zaigrali Hugh Bonneville, Tim McInnerny in Gina McKee. Emma Chambers je zaigrala Williamovo sestro Honey, zelo talentiran valižanski igralec Rhys Ifans pa je dobil vlogo Williamovega cimra Spika.
Roger Michell meni, da je sestavljanje igralske ekipe kot sestavljanje družine: "Ko ustvarjaš krog prijateljev, si pozoren na njihove kvalitete in občutljivost. Igralci, ki naj bi odigrali Williamove prijatelje, so predstavljali zateven mozaik, ki smo ga morali sestaviti. Mislim, da smo kar dobro opravili svojo nalogo, saj bi taki liki zares lahko živeli v resničnem svetu."
Duncan Kenworthy dodaja: "Ena najboljših stvari pri izbiranju dobre igralske ekipe v Veliki Britaniji je, da imamo na razpolago veliko odličnih igralcev. Najbolje pa NOTTING HILL Duncan povzame s sledečimi besedami: "Najboljše pri Richardovem scenariju je to, da na stvari gleda iz pozitivnega stališča. Zelo težko je pisati komedije na tak način. Richard vas spomni, da so ljudje enkratni, ranljivi in smešni. Predvsem zaradi tega ti takoj prirastejo k srcu. Ne zaradi neumnega obnašanja."

JULIA ROBERTS, kraljica romantične komedije

Ona je prava zvezda devetdesetih. Njen obraz sije s premnogih filmskih platn po vsem svetu. Njen nasmešek je očarljiv. Julia Roberts je zvezda.
Svetovno slavo je dosegla s talentom in karizmo, eksplozivno mešanico vrlin, ki ji je prinesla neusaljivo priljubljenost. Na velikem platnu je prvič zablestela v mega uspešnici ČEDNO DEKLE. Film ji je prinesel nepričakovano slavo, pogosto pretirano, izkoriščano in narobe razumljeno.
Julia Roberts takole razlaga svojo slavo: "To je mit. Večkrat sem že dejala, da ljudje mnogokrat pretiravajo o moji ali katerikoli drugi slavi. Nikoli ni tako, kot si predstavljajo. Slava ne spremeni človeka, spremenijo ga življenjske izkušnje in doživetja. Če si slaven, postaneš samo bolj pozoren na dogajanje okoli sebe. Slava sama po sebi še ne spremeni človeka."
Julia ima glede pritiskov slave zelo trdno stališče: "Pritisk je nekaj, kar si izbereš ali pa ne in me v vsakdanjem življenju prav nič ne zanima."
Julia Roberts o Anni Scott: "Ljudje bodo mislili, da mi je podobna oziroma da sem ona jaz, vendar temu ni tako. Vsak igralec doživlja slavo na svoj način. Imamo različne osebnosti. Nismo vsi narejeni po enem in istem kopitu."
V NOTTING HILLU igra priljubljeno filmsko zvezdo, ki se zaljubi v popolnoma običajnega fanta. Njuna ljubezen ne osvetli samo razlike med njunima različnima življenjskima stiloma, temveč tudi dojemanje slave, ki jo zelo lepo povzame Annin lik: "Slava ni resnična stvar. Ne pozabi, da sem tudi jaz samo običajno dekle. Stojim pred tabo in te prosim za ljubezen." Juliji Roberts so bile ŠTIRI POROKE IN POGREB zelo všeč. Ker je komedija njen najljubši žanr, je takoj sprejela vlogo Anne: "Richard Curtis je izvrsten pisec. Njegov scenarij mi je bil takoj všeč. Vedela sem, da moram igrati v tem filmu."
NOTTING HILL je bil za Julio enkratna priložnost, da sodeluje z vrhunskimi angleškimi igralci: "Vsi so bili naravnost čudoviti. Poleg odličnega scenarija in pronicljivega režiserja so bili v igralski ekipi izvrstni igralci."
Kako pa Julia Roberts komentira zvezo med Anno in Williamom? "Njuna zveza in privlačnost je zelo kompleksna. Njuna značaja se med seboj neverjetno dopolnjujeta. Oba imata isti občutek za zabavo in preprost pogled na življenje. In ravno to zadnje išče Anna."
Kaj pa soigralec? "Hugh je enkraten. To je neke vrste klasična vloga zanj. Vedno so mu bile pisane na kožo. Zelo je zabaven v vlogi prijetnega in bistroumnega, toda malce nerodnega fanta."
Julia prav tako ni mogla skriti navdušenja nad angleškim režiserjem: "Roger je neverjeten. Je poln zaupanja in zelo miren. Zelo zanimiv se mi zdi njegov pogled na stvari, ki se idvijajo okrog njega in kako uresniči svoje zamisli. Zelo je preprost. Poleg tega je čudovit človek, s katerim je bilo užitek snemati."

HUGH GRANT, šarmantni nerodnež

Leta 1993 je bil Hugh Grant razglašen za najbolj obetavnega angleškega igralca. Že leto kasneje je postal svetovno znan igralec. Njegova pot navzgor se je začela s komedijo ŠTIRI POROKE IN POGREB. Vloga mu je prinesla zlati globus in nagrado britanske filmske akademije. Od takrat je igral v Chris Columbusovih DEVETIH MESECIH in Ang Leejevem SENSE AND SENSIBILITY. Z Elizabeth Hurley sta ustanovila produkcijsko hišo Simian Films. Pod njeno streho so nastali triler EXTREME MEASURES in MICKEY BLUE EYES, v katerem poleg Hugha igrata še Jeanne Tripplehorn in James Caan.
Hugh Grant ni mogel skriti navdušenja, ko so mu ponudili sodelovanje s producentom Duncanom Kenworthyjem in scenaristom Richardom Curtisom. Zaupana mu je bila vloga Williama Thackerja in ob njem naj bi zaigrala Julia Roberts, slavna filmska zvezda in - tako kot v vseh najboljših romantičnih komedijah - objekt njegovega poželenja. Film se osredotoči na Williamovo zvezo s slavno Anno in tako ponudi obema igralcema mnogo priložnosti za odlične komične trenutke. Film pripoveduje tudi o težavah, ki nastopijo, če je eden popolnoma običajen človek, drugi pa slavna osebnost.
Hugh Grant opiše njuno romanco z besedami: "William je čistokrven Anglež, kar se tiče Annine slave. Čeprav ga očara in popolnoma prevzame, ohrani trezno glavo. In ravno to je tisto, kar njo privlači na njemu." Julio je zelo pohvalil: "Julia je zelo zabavna. Malce je sicer grozljivo, ker je res tako strašno slavna. Navkljub temu in svojemu odličnemu igranju je izredno preprosta. Zelo mi je prirasla k srcu."
In njuno sodelovanje je obrodilo sadove. Filmska romanca med Grantom in Robertsovo bo zagotovo sprožila veliko smeha in romantičnih trenutkov.

NOTTING HILL, talilni lonec vznemirljivih dogodivščin

Odločitev, kje se bo odvijala zgodba romantične komedije, ni bil pretrd oreh. Richard Curtis je samo pogledal skozi okno in že je vedel. Živi namreč na Notting Hillu, v živahnem predmestju zahodnega Londona, idealnem za romantično zgodbo: "Na Notting Hillu se sreča veliko različnih kultur. Imamo revne in bogate, Portugalce, Jamajčane in Angleže. Zato se mi je zdel najbolj primeren kraj, kjer bi se lahko srečala dva tako različna človeka. Anna tam nakupuje, William tu živi, Spiku pa se zdi kul četrt za žur. Notting Hill je pravi talilni lonec zanimivih dogodivščin."
Glavna ulica se imenuje Portobello Road in je ena najbolj znamenitih londonskih ulic in turistični atrakcij. Portobello Road je obstajala že leta 1841 kot Porto Bello Lane. Ulica se je sčasoma podaljšala in ob njej so zrasle velike hiše, predvsem v drugi polovici 19. stoletja, ko se je London najbolj širil. Še posebno pa so se razmahnile trgovine in obrtniki, ki so nudili storitve bližnjim in daljnim stanovalcem. Notting Hill pa prav nič ne zaostaja za svojo glavno ulico. Ima vse, kar imajo večja mesta. Priseljenci, rasni nemiri v petdesetih, trgovci, starinarnice, bolšji trgi in letni karnival, ki se je leta 1965 razvil iz majhne procesije v mednarodni dogodek z več kot dvema milijonoma obiskovalcev, dajo Notting Hillu poseben, zelo prepoznaven pečat.
Producenti so bili zelo navdušeni nad lokacijo snemanja, vendar pa niso vedeli, kaj naj naredijo z množico tam živečih in mimoidočih ljudi. Duncan Kenworthy se spominja: "Poigravali smo se z zamislijo, da bi zgradili kulise. Tako bi lažje nadzorovali dogajanje na snemanju. Skrbeli so nas predvsem oboževalci Hugha Granta in Julie Roberts. Toda na koncu smo se vseeno odločili za pravo stvar in tvegali. Nikoli nam ne bi uspelo zgraditi tako realistične scenografije. Film je naravnost fantastičen."
Na čelu ekipe, zadolžene za scenografijo, je bil trikratni oskarjevec Stuart Craig: "Večina filmov, pri katerih sem sodeloval, se dogaja v 18. ali 19. stoletju. Zamisel, da bi sodeloval pri sodobnem filmu, se mi je zdela zelo privlačna. Vedno sem na prvo mesto postavljal scenarij, šele nato scenografski izziv. Scenarij za Notting Hill je odličen in snemanje na cesti predstavlja velik izziv. Pogosto sem opremljal hiše, imel opravka z eno osebo, tukaj pa gre za prave ceste z množico ljudi, trgovci in prebivalci."
Snemanje na ulicah Notting Hilla je vodil režiser Roger Michell: "Najbolj sem se bal, da bi oboževalci in fotografi popolnoma blokirali ulice, ker potem res ne bi mogli snemati. Na srečo do tega ni prišlo. Naša prisotnost ni nikogar motila. Ljudje so bili navdušeni, ker smo snemali v njihovi četrti."
Ključna oseba za koordinacijo je bila Sue Quinn. Uskladila je želje producentov, režiserja in scenografa ter poiskala primerne lokacije in pridobila vsa potrebna dovoljenja za snemanje."To je bila zelo zahtevna naloga", razlaga Quinnova. "Neverjetno, koliko ljudi živi na področju Notting Hilla. Največja težava je številčnost filmske ekipe. Ne moreš kar vdreti v hišo, posneti in oditi. Povsod smo bili. Snemanje na londonskih ulicah je moralo potekati po strogih standardih. Najhujše pa je bilo, ko smo morali popolnoma zapreti ulico. Na srečo so nam pomagali policisti."
Da bi zagotovili kar se da največjo sodelovanje med prebivalci in trgovci, so Quinnova in njena ekipa napisali na tisoče pisem, v katerih so prosili za prostovoljne prispevke v dobrodelne namene. Tako je kar 200 različnih organizacij dobilo prispevke. Sue je nato zaprosila za dovoljenja za snemanje na Notting Hillu in njegovi okolici: "Želeli smo ujeti pristen utrip četrti, kar pa je pomenilo snemanje na najbolj prometnih področjih, kot na primer Portobello Road, kjer stoji Williamova knjigarna."
Poleg Portobella Roada so snemali še na drugih pomembnih krajih Notting Hilla: Westbourne Park Road, Golborne Road, Landsdowne Road in Coronet Cinema. Po šestih tednih snemanja v znameniti londonski četrti so se preselili na druge lokacije: Hotel Ritz, kjer je moralo snemanje potekati ponoči; hotel Savoy, prizorišče Annine tiskovne konference; restavracija Nobu v hotelu Metropolitan; Zen Garden v hotelu Hempel. Druga večja filmska lokacija je bila Kenwood House v Severnem Londonu, ki so jo uporabili za prizor, ko William obišče Anno na prizorišču snemanja. V Kenwood House so jih najprej zavrnili, razlaga Sue Quinn, ker še nikoli niso gostili tako številčne filmske ekipe: "Sprejemajo samo manjše ekipe, ki snemajo dokumentarce, vendar so na koncu le pristali. Prizore smo končali v dveh dneh, pa še vreme nam je bilo naklonjeno."
Najbolj spektakularen prizor je premiera Anninega filma v West Endu in je predstavljal za Quinnovo in producente največjo oviro: "Premiere so na Leicester Squareu, središču West Enda. To je bila Rogerjeva zamisel. Hotel je ujeti pravo stvar. Ko sem zaprosila za dovoljenje, sem dreznila v sršenje gnezdo. Pred enim mesecem je namreč prišel Leonardo di Caprio in njegovi oboževalci so policiji nakopali velike težave. Zato občina ni bila pripravljena prevzeti nase odgovornosti. Poskušali smo najti drugo rešitev in uspelo nam je." Občina je dala zeleno luč in v 24 urah so morali ustvarjalci filma posneti prizor z množico ljudi in fotografov, ki spremljajo prihod Julie Roberts in Hugha Granta na njeno premiero v Empire Leicester Square. Ko je ekipa zaključila s snemanjem zunanjih prizorov, so se vsi skupaj preselili v Shepperton Studios, v katerih so jih čakale kulise Williamove hiše, knjigarnice in Tonyjeve restavracije. Delo so zaključili 1. julija 1998.

O IGRALCIH:

JULIA ROBERTS: Anna Scott
JULIA ROBERTS je igrala v velikih hollywoodskih uspešnicah in bila dvakrat nominirana za oskarja. Pozornost je pritegnila nase v MISTIČNI PICI in nato v JEKLENIH MAGNOLIJAH, ki so ji prinesle prvo nominacijo. Drugo je dobila za ČEDNO DEKLE, mega uspešnico in hkrati najbolj donosen film leta 1990. Za Čednim dekletom so vloge kar deževale: TENKA LINIJA SMRTI, V POSTELJI S SOVRAŽNIKOM, DYING YOUNG, KAPITAN KLJUKA, PELIKANOVO POROČILO in SOMETHING TO TALK ABOUT. Skupaj so vsi filmu, v katerih je igrala, zaslužili več kot dva bilijona dolarjev po svem svetu.
Julia je zaigrala tudi z Liamon Neesonom v filmu MICHAEL COLLINS in v Allenovi romatični komediji EVERYBODY SAYS I LOVE YOU. Leta 1997 je igrala v uspešnici MOJ PRIJATELJ SE POROČI, ki jo je režiral P.J. Hogan, in v Donnerjevem trilerju CONSPIRACY THEORY, v katerem je bil njen soigralec Mel Gibson. Poleg NOTTING HILLA sta njena najnovejša filma MAČEHA (soigralca Susan Sarandon in Ed Harris) in POBEGLA NEVESTA z Richardom Gerom.

HUGH GRANT: William Thacker
Leta 1994 je Grant zaslovel z mega uspešnico ŠTIRI POROKE IN POGREB, režiserja Mikea Newella, in dobil dve nagradi. Istega leta je dobil vlogo v BITTER MOON Romana Polanskega in v SIRENAH Johna Duigana.
Pred kratkim smo ga lahko videli v EXTREME MEASURES z Genom Hackmanom in je prvi film produkcijske hiše Simian Films, ki sta jo ustanovila Grant in Elizabeth Hurley s Castle Rock Entertainment. Simian Films stoji tudi za njegovim najnovejšim filmom MICKEY BLUE EYES, v katerem igrata še Jeanne Tripplehorn in James Caan. Hugh Grant je prvič opozoril nase leta 1982, ko je bil še na oxfordski univerzi, s filmom PRIVILEGED. Vendar je šele pet let kasneje zaslovel z vlogo homoseksualca v MAURICE-u in na beneškem festivalu.

Komentarji

2.2. 2005 ob 15:04

muvi je se kr hud

— u&m
18.7. 2007 ob 12:27

Film mi je v redu, ponekod ga nisem ravno razumel. Igralci odlični, zgodba v redu, skratka: PRIPOROČAM --> 7/10

— fAJŁi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.