Kolosej

Pa ne še en film za mulce

komedija
Na sporedu od: 21.3.2002, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Scenarij: Mike Bender, Adam Jay Epstein, Andrew Jacobson, Phil Beauman, Buddy Johnson
Režija: Joel Gallen

Zradirajte vse, kar ste mislili, da veste o najstniških filmih

Privlačni srednješolski pobalin Jake stavi, da lahko čudaško Janey prelevi v najbolj priljubljeno punco na šoli. S pomočjo Jakeove incestu naklonjene sestre Catherine se Janey znebi čopa in očal in postane lepotica. Jake se je tako primoran vanjo zaljubiti.

Medtem Janeyin mlajši brat Mitch naklepa izgubiti nedolžnost s pomočjo prelepe Amande in srednja šola tako nikoli več ne bo taka kot prej.

Film se ponorčuje iz vseh "priljubljenih" najstniških filmov, ki smo jih videli v zadnjih letih. Podenj so se podpisali scenaristi Filma, da te kap.

Nekaj zanimivosti o filmu Pa ne še en film za mulce

Filmu naj bi bilo sprva naslov Ten Things I Hate About Clueless Road Trips When I Can't Hardly Wait To Be Kissed, se pravi, naj bi bil sestavljen iz naslovov najstniških filmov 10 Things I hate About You, Clueless, Road Trip, Can't Hardly Wait ter Never Been Kissed

Paul Gleason je lik z imenom Richard Vernon igral že v Breakfast Clubu (1985)

v filmu so uporabili repliko knjižnice iz taistega Breakfast cluba kot tudi hišo iz Norega dneva Ferrisa Buellerja (1986)

znak na vhodu v obedovalnico Anthony Michael Dining Hall se nanaša na veterana številnih najstniških filmov osemdesetih Anthonyja Michaeal Halla

lik Amande Beckett, ki jo igra Lacey Chabert, je neposredna parodija na lik s podobnim imenom iz filma Can't Hardly Wait (1998), ki ga je igrala Jennifer Love Hewitt. Chabertova in Hewittova sta skupaj nastopali v nadaljevanki Miza za pet

Catherine ima v svoji sobi plakat filma Pretty In Pink (1986), iz katerega se norčujejo v filmu

v srednji šoli so na eni od tabel napisane besede Ne vem. To se nanaša na film Fast Times At Ridgemont High (1982). Specoli je v njem rekel Ne vem gospodu Handu, ki je to napisal na tablo in rekel, da tega ne bo nikoli izbrisal

v prizoru na križišču prometne ulice je trgovina z imenom Specoli's TV. (Jeff) Specoli je bilo ime Seanu Pennu v Fast Times At Ridgemont High.

v Ne še enem filmu za mulce se na neki zabavi pojavi Melissa Joan Hart (iz nadaljevanke Sabrina, najstnška čarovnica)

Deset najboljših najstniških filmov vseh časov

1 . Never Been Kissed (Prvi poljub)
2. Sixteen Candles
3 . Almost Famous (Skoraj popularni)
4 .Clueless (Nimaš pojma)
5. 10 Things I Hate About You (10 razlogov, zakaj te sovražim)
6. Saving Silverman
7. Say Anything
8. Empire Records
9. Ever After (Pepelkina ljubezenska zgodba)
10. Can't Hardly Wait

Intervju z Jaime Pressly in Deonom Richmondom, igralcema iz filma Ne še en film za mulce

Je bila to za vaju priložnost, da se ponorčujeta iz spodobnih najstniških vlog, ki sta jih igrala?

Deon: Seveda, in tudi iz tistih, ki jih nisva dobila. Za take vloge sva bila na tisoč in eni avdiciji in tisoč in enkrat so naju zavrnili.

Jaime: Tu so v enem združeni trije liki, za kakršne sem se potegovala na avdicijah, a sem se vedno obrisala pod nosom.

Za katere si se denimo potegovala?

Jaime: Za nesramnico v Ona je prava, za nesramnico v Bring it On, skratka, za nesramnice in pika. V Ne še enem najstniškem filmu je moj lik sestavljen iz cele vrste likov iz zanič najstniških filmov zadnjih petih ali šestih let. Zagotovo s tem ne mislim filmov Johna Hughesa. Moj lik je eno samo pretiravanje, a meni se zdi zelo zabaven. Ta film je za vse, ki bodo porekli: Oh, še en film za mulce, in ki jim lahko odgovoriš: Ne, a nisi prebral naslova? Namenjen pa je tudi tisti generaciji najstnikov, ki je odrašala v osemdesetih ob filmih Johna Hughesa, kot tudi njihovim staršem, ki so Hughesove filme gledali z njimi.

Deon: Ko razmišljaš o najstniških filmih iz preteklosti, staršev ne slišiš govoriti o Ona je prava ali Bring It On, spomnijo pa se Breakfast Cluba in Ferrisa Buellerja. In ker so skušali filmi zadnjih petih, šestih let posnemati prav te filme osemdesetih, češ, kar držimo se njihovega koncepta, je bilo zadnja leta toliko slabih najstniških filmov s slabimi scenariji. Odrasli so jih sovražili.

Jaime: Najbolj noro pa se mi zdi, da igralci dovolijo, da jih sploh posnamejo oziroma pristanejo na nastop v njih. Saj vendar ves čas igrajo iste vloge! Res se je težko odreči denarju, a včasih se moraš. Vse se zgodi z razlogom. Jaz recimo nisem dobila vseh tistih vlog, zato da imam zdaj priložnost s pomočjo enega lika ponorčevati se iz njih. In po mojem mnenju je naš film 150-krat boljši pd vseh teh! Ne seveda od filmov Johna Hughesa, mislim od tistih v zadnjih petih, šestih letih. Ti so bili grozni.

Deon: Meni je najbolj všeč, ker igram dežurnega črnca. Nekaj mojih prijateljev je že igralo dežurne črnce. Zagotovo si bodo porekli: Mdona, saj igra mene! Žalostno je le, ker se njihovih vlog zagotovo nihče ne spomni, ne tega, kdo so, ne njihovega imena. Mene pa se bodo za vedno vsi spominjali kot dežurnega črnca. Nisem dobil nobene od vlog, za katere sem se potegoval, zato mi je to v veliko zadoščenje.

Jaime: Skušamo spremeniti trend, skušamo preprečiti snemanje novih zanič filmov. Seveda se to ne bo zgodilo kar čez noč, a če bo film uspel tako, kot si želimo, se bo v industriji marsikdo zamislil.

Zakaj si se vedno potegovala za vloge psic?

Jaime: Zaradi globokega glasu in poulične aure. Na svojem sem že od petnajstega leta, zato veljam za trdoživo. Po horoskopu sem levinja. Ljudje si me ne predstavljajo kot sladko, ranljivo, nedolžno dekle. Vidijo me kot močno in žilavo, nekoga, ki bi dobro igrala psico. In psice je zabavno igrati. Res!

Komentarji

30.1. 2005 ob 16:43

Super film! Cool! Bomba!

— Ana
2.12. 2005 ob 12:25

pune vrei film smešni hahahahahahaha

— DaCa
21.3. 2006 ob 17:14

Nisem še videl

— joli
7.7. 2006 ob 13:28

MANSE ZDI KR FAJN GLEDALA SM DVD. JE SMEŠN PA ZANIMIV PA ZABAVN FILM. ČE NE VESTE KJ BI VZELI V VIDEOTEKI SI VZEMTE TA FILM NE BO VM ŽAL!

— :D
9.9. 2006 ob 21:08

ta film je zakon

— KluN
8.3. 2008 ob 0:00

ful dobr film!!...
je zanimiv
za najstnike

— star
30.3. 2009 ob 12:30

filmi so ful dobri usi!!!

— eppa
26.8. 2009 ob 19:25

NA ŽALOST MORAM PRIZNATI DA NISEM VIDELA ZELO JE SMEŠEN
NAJBOLJ JE SMEŠNO MULCI HAHAHA HEHEHE AJAJAJ HA
O VRAGA ZELO ZANIMIV FILM CELO PUNČARE SO SMEŠNE HAHA
OCENA 10 8 9

— KATJA
13.9. 2009 ob 16:27

ful kul

— natalija
12.10. 2009 ob 15:11

kul zlo kul špica

— direktor
13.6. 2010 ob 1:41

ma film je prau brutalen :)
sam ena druga vrjanta je še boljša :) hehe

— pipika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.