Kolosej
Film distribucije Continental Film

Norčije z Dickom in Jane

komična kriminalka
Na sporedu od: 12.1.2006, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Judd Apatow, Nicholas Stoller, Pater Tolan
Režija: Dean Parisot
Ko človeku vzamejo vse, mu ostanejo samo še sanje. Jim Carrey in Tea Léoni se na komičen način odločita uresničiti veliki ameriški sen in se maščevati velikim korporacijskim prevarantom, zaradi katerih sta ostala brez dela in denarja. Ker se klin s klinom izbija, skleneta, da bo najbolje, če tudi sama postaneta roparja in si vzameta, kar je njunega.

V družinski praznični komediji Norčije z Dickom in Jane glavni vlogi igrata Jim Carrey in Téa Leoni. Dick Harper (Carrey) je garal leta in leta, da je končno napredoval v podpredsednika Globodyna, vodilnega podjetja na svetu na področju medijskega svetovanja.

A po samo enem dnevu na novem delovnem mestu gre Globodyne po gobe v katastrofi, ki spominja na Enron. Dick tako ostane brez vsega.

Zaradi sreče opoteče se ni kaj dosti ukvarjal s tem, da bi spravljal denar na stran za slabe čase. A zdaj so ti časi tu. Z ljubečo ženi Jane (Leoni) z grozo opazujeta, kako njun luksuzni dom v predmestju, njuni luksuzni avtomobili in njuni s statusom obsedeni prijatelji izpuhtijo v zrak.

Dick je vedno igral po pravilih in pred seboj videl le en cilj, to, da bi družini zagotovil udobno življenje. Na to, da se mora odreči ameriškim sanjam, ni pripravljen. Potem pa dobi lekcijo s strani svojega skorumpiranega delodajalca in Dicku se porodi sijajna zamisel. Če je bila kraja dovolj dobra za njegovega šefa, potem je dobra tudi zanj.

S svojimi na novo odkritimi sposobnosti se Dick in Jane lotita zabavnega maščevanja in veliki posel naučita dobre lekcije.

Ljubezen, smeh in kraja

Norčije z Dickom in Jane je preprosta pripoved o dveh ljudeh, ki se jima zmeša, ko se oklepata izmuzljivega ameriškega sna.

Ko ostaneta brez vsega, se zakonca lotita nočnih kraj, na šestletnega sinka Billyja pa pazi zvesta gospodinja Blanca.

Nekaj časa uživata kot Bonnie in Clyde, a kaj kmalu spoznata, da obstaja kraja in potem obstaja kraja. Seveda spoznata tudi, da si bosta razum in prejšnji način življenja povrnila samo tako, da bosta popravila krivice, ki jih je Dicku in njegovim sodelavcem storil pokvarjeni šef Globodyna.

Čas je za maščevanje.

Glejte, kako Dick in Jane kradeta

Producent Brian Grazer je že večkrat zelo uspešno sodeloval z mega zvezdnikom Jimom Carreyem. Skupaj sta posnela filma Ti, ti, lažnivec in Grinch, ki sta bila oba zelo uspešna. Od takrat sta iskala nov projekt, pri katerem bi spet lahko sodelovala.

Carrey in njegov management je že nekaj časa razmišljal o remaku komedije iz leta 1977 Norčije z Dickom in Jane, v katerem sta igrala Jane Fonda in George Segal. Menili so, da so teme, s katerimi se je ukvarjala, še danes aktualne - družinska komedija, ki se ukvarja s pastmi zasledovanja ameriškega sna in hkrati z neverjetno podjetniško pohlepnostjo. (Po najnovejših ekonomskih raziskavah so eno generacijo nazaj vodilni zaslužili štiridesetkrat več kot povprečni delavec. Danes zaslužijo skoraj štiristokrat več.)

"Nekega dne je Jim prišel k meni s predlogom, da bi posodobili Norčije z Dickom in Jane. Ni imela le krasnega komičnega potenciala, zdelo se je tudi, da prihaja naravnost z naslovnic časopisov," pravi Grazer. "Vprašal me je, če bi jo produciral. Takoj sem zgrabil priložnost."

Čeprav je sodobna, film po svojih tematikah spominja tudi na krasne komedije iz tridesetih let, iz zlate hollywoodske dobe.

Carrey in Grazer sta menila, da projekt potrebuje režiserja, ki bi uravnovesil elemente fizične komedije in podčrtal satirične vidike, ne da bi izgubil moralno središče. Izbrala sta Deana Parisota, ki je znal vse te elemente uspešno uskladiti v komediji Galaxy Quest.

"Dean ima neverjeten občutek za komični timing," pravi Grazer. "Šalo rad zadržuje - tik pred udarnim stavkom. In zato je vse še toliko bolj smešno. Smejete se, ko se zadeva dogaja, še bolj pa kasneje."

"Ko sem se z vsemi prvič sestal v zvezi z remakom filma," pravi Parisot, "me je posebej zanimalo, kako se bosta zakonca znašla v težavah zdaj, na začetku 21. stoletja. S posodobljeno zgodbo, postavljeno v kontekst Enronu podobne katastrofe, se mi je zdelo, da se materiala lahko lotimo na nov, izviren in zabaven način."

Parisotu se je zasnova zgodbe zdela še posebej zanimiva. "Naš par je vedno igral po pravilih in si nabral vse, kar naj bi definiralo uspešno ameriško družino," pravi. "Garala sta in se vzpenjala po lestvici. Rodil se jima je krasen otrok, ki hodi v krasno šolo, kupila sta sanjsko hišo. Imeli so vse, česar se nadejamo tudi drugi. Seveda sta imela vrsto hipotek in bila do vratu zadolžena, a to je bilo normalno in bi se uredilo z Dickovim napredovanjem. Dick k sreči res napreduje, vendar le za šest ur, saj gre njegovo podjetje nato v franže. Na žalost je v pričakovanju Dickove nove plače Jane že pustila službo. Brez službe in brez sreče ju spremljamo, kako izgubita vse. Celo njuno trato si prisvoji nekdo drug."

Komičnega potenciala, ki ga je vsebovala zgodba že sama po sebi, ni bilo mogoče spregledati. "Vedel sem, da bo krasno gledati Dicka in Jane, kako izgubljata pamet in se spravita nad pokvarjene poslovneže, zaradi katerih sta bankrotirala."

Filmski ustvarjalci so morali najti pravo Jane, igralko, ki bi lahko dohajala Carreyjevo zelo eklektično in drzno improvizacijo v vsakem prizoru. "Morala bi biti telesno vzdržljiva komičarka in imeti pravo kemijo z Jimom, tako da bi občinstvo lahko prepričala, da sta že deset le srečno poročena," pravi Grazer.

"Téa je bila idealna kandidatka," pojasni Carrey, "ker se je v komediji Flirting With Disaster sijajno izkazala. Je ena najboljših igralk danes in po njeni zaslugi je njun odnos videti realističen. Je pustolovskega duha in ima živčno ranljivost, zaradi katere je zelo vznemirljiva, zapeljiva in prisrčna."

Grazer dodaja: "Téa je komično vzdržljiva in taka tudi mora biti, če hoče delati z Jimom. Moraš slediti njegovim fintam in si jih izmišljevati sam, da mu z njimi pariraš - kajti takrat je najboljši."

"Pri Jimu je najbolj neverjetno to, da sem jaz kot režiser samo postavil sceno, nato pa sem mu jo prepustil, da jo je odigral, kot je pač hotel," pojasni Parisot. "Dejstvo, da sem imel še Téo, ki je na sebi lasten način z Jimom lahko šla kamorkoli, je bil velikanski bonus. Tako dobro sta se ujela kot komični par. Njuna kemija je bila naravnost popolna. V vseh pogledih sta se dopolnjevala. Jim zna poskusiti stvari na najrazličnejše načine in Tea mu je zlahka sledila. Ko sem ju gledal, sem dejansko verjel, da sta skupaj že vrsto let."

Za Teo Leoni je bila Norčije z Dickom in Jane hitri tečaj iz improvizacijske komedije. S Carreyjem sta se srečala samo teden dni pred začetkom snemanja in časa za vaje je bilo malo. "Bila sem prestrašena," se smeje. "Zame je snemanje brez predhodnih priprav kot prvi šolski dan, ko ti povedo, da ne nosiš spodnjih hlačk. Hkrati pa je bilo zaradi tega zelo vznemirljivo. Pri tem filmu sem imela srečo, saj sva že prvi dan z Jimom ujela krasen ritem."

Prizor, v katerem se Dick in Jane za rop preoblečeta v Sonnyja in Cher, je zaradi trčene evolucije Tei še posebej pri srcu. "Sprva naj bi Cher igrala jaz," razlaga, "a ker je Jim visok več kot 180 centimetrov, se je zdelo smiselno, da bo Cher on. Kar je bilo malce vznemirljivo, je bilo to, da so mi bili kostumi, ki smo jih dobili od Boba Mackieja (ki je za Sonnyja in Cher naredil veliko oblek), kot uliti - nobenih popravkov ni bilo potrebnih."

Naravna kemija med Leonijevo in Carreyjem je učinkovala tudi pri prikazu živahnega spolnega življenja Dicka in Jane, spomni Parisot. "Ko začneta ropati banke, sta veliko skupaj in nekaj delata kot par, kar je noro, skoraj seksualno vznemirljivo. Zaradi tega se počutita kriva, hkrati pa se jima to zdi vznemirljivo."

Grazer dodaja: "Ko Dick in Jane ostaneta brez vsega, v njunem življenju nastane praznina. Prisiljena sta se znajti, kakor vesta in znata. Ko začneta ropati, ju to spolno stimulira, ker se nenadoma ponovno počutita živa. Sta v trenutku in ne razmišljata o nekem dogodku v prihodnosti, kot je nakup nobel avta ali govorečega opekača."

Vzporednice med tatvinami Dicka in Jane in tatvinami Dickovih šefov so za Carreyja očitne. Carrey ne zagovarja dejanj svojega lika kot nekakšno maščevanje za leta zvestobe svoji službi. "Dick in Jane kradeta zaradi potrebe, da bi ohranila svoj način življenja, in zato, ker se tako želita upreti," pravi Carrey. "Jack McCallister krade iz potrebe po svetovni dominaciji, vendar sta to samo dve različni stopnji iste stvari. Oboje skrbi, kako bodo zaradi njihovih egov gledali nanje. Pomembno je, da zbujaš vtis zmagovalca."

A nazadnje "se jima vse to maščuje," pravi Parisot. "Potem ko prideta k pameti, spoznata, da je najboljši način, da dobita povrnejo vse, kar sta izgubila, ta, da se maščujeta tudi v imenu vseh, s katerimi je delal Dick in ki so tudi vse izgubili, medtem ko jo je njihov šef odnesel brez enega samega skrivljenega lasu, obdržal milijone in razkošen življenjski slog."

"Podpredsedniški stolček, na katerem je Dick sedel samo en dan, je bil samo še ena stvar, ki naj bi jo imel, tako kot nov avto ali govoreči opekač. Po lastnem prepričanju ga to definira," pravi Grazer. "Ko vse izgubi, je to zanj hud udarec, njegovim nadrejenim pa se ne zgodi nič. In končno se odloči, da bo glede tega nekaj storil. Zaradi te odločitve ponovno dobi nazaj svojo družino in svoje življenje on sam kot tudi njegovi številni sodelavci, ki so jih prav tako prinesli okoli."

O igralcih

Jim Carrey (Dick Harper): njegov naslednji film bo psihološka srhljivka The Number 23 v režiji Joela Schumachera, tej bo sledila komedija, Used Guys z Benom Stillerjem.

V njegovi filmografiji so filmi Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov, Neskončno sonce brezmadežnega uma, Vsemogočni Bruce, Ace Ventura 1 in 2, The Majestic, Grinch, Jaz, Irene in jaz, Butec in butec, Mož z lune (zlati globus), Trumaov show (zlati globus), Maska, Ti, ti, lažnivec, Zgaga, Once Bitten, Peggy Sue se je poročila, Earth Girls Are Easy, Batman za vse čase, The Dead Pool, Doing Time on Maple Drive.

Nastopal je tudi v oddaji In Living Color.

Téa Leoni (Jane Harper) je izredno očarljiva in vsestranska igralka. Posnela je filme Špangleščina, House of D (režijski prvenec njenega moža Davida Duchovnyja), People I Know, The Family Man (Zamujena priložnost), .Deep Impact (Zadnji udarec), Flirting with Disaster, Switch, Indian Love Story, A League of Their Own (Ženska liga), Wyatt Earp in Podli fantje.

Nastopila je tudi v nadaljevankah Gola resnica in Angels '88 ter v tv filmu The Counterfeit Contessa.

Leonijeva nadaljuje družinsko tradicijo in je ambasadorka UNICEFA. Med ustanovitelji ameriškega fonda UNICEF leta 1947 je bila tudi njena babica. Tea vodi AIDS Action Team v okviru UNICEFA. Ta oddelek pomaga otrokom, ki so zaradi aidsa osiroteli, poskuša preprečiti mladim, da bi se okužili, in se trudi preprečiti prenos okužbe z matere na otroka.

Alec Baldwin (Jack McCallister) je najstarejši izmed bratov, ki so vsi igralci, Daniel, William in Stephen. Leta 1980 je dobil vlogo v limonadi The Doctors. Nastopal je tudi v oddaji Saturday Night Live.

Med njegovimi filmi so Lov na Rdeči oktober, Miami Blues, Prelude to a Kiss, Malice, The Shadow, Glengarry Glen Ross, Heaven's Prisoners, Ghosts of Mississippi, The Edge (Na robu divjine), Pearl Harbor, Cat in the Hat (Maček v klobuku), The Cooler, The Last Shot, Letalec, Elizabethtown.

Med filmi, ki še prihajajo v kino, so The Departed Martina Scorseseja, Running with Scissors, Lymelife, Brooklyn Rules ter Mini's First Time.

Ogromno nastopa na Broadwayu in za svoje igralske kreacije je prejel že več gledaliških nagrad.

Baldwinova produkcijska hiša El Dorado Pictures je koproducirala The Confession (ki je leta dobil nagrado sindikata scenaristov za scenarij Davida Blacka), Nuremberg: Infamy on Trial, State and Main ter Second Nature.

Baldwin odločno podpira več organizacij, ki se ukvarjajo z okoljem, umetnostjo, pravicami živali in regulacijo nošenja orožja. Med drugim podpira People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) ter The Performing Animal Welfare Society (PAWS).

O režiserju

Dean Parisot je režiral znanstvenofantastično pustolovsko komedijo Galaxy Ques, v kateri so igrali Tim Allen, Sigourney Weaver in Alan Rickman. Debitiral je s filmom Home Fries z Drew Barrymore v glavni vlogi.

Režiral je epizode serij Severna obzorja, Urgenca, Monk, The Job, The Conversation, The Marshall, Bakersfield P.D., Under Suspicion, Arresting Behavior, Get a Life, The Tick in Curb Your Enthusiasm. Bil je tudi koscenarist tv filma Still Life.

Režiral je tudi več kratkih filmov, med drugim Tom Goes to the Bar (zanj je v Berlinu dobil zlatega medveda) in The Appointments of Dennis Jennings.

Komentarji

3.12. 2005 ob 10:09

Ta film je res qll. Potegnil sem si ga dol pa je full smešen in zabaven, Vredno ogleda! Definitivno si ga bom ogledal ko pride v kolosej

— edn
15.12. 2005 ob 18:05

Gledal sem ta film in je full qll. vredno ogleda :P

— edn
16.12. 2005 ob 15:27

a je ta film primeren za otroke? (11,12,13) če kdo ve naj plis pove!

— Neyzha
24.12. 2005 ob 11:59

Tak tak, Odvisno kakšen otrok si:P Pa je za otroke no

— edn
27.12. 2005 ob 22:16 zvezdica

ta film bo zakon ampak sam zato kr igra jim carry!:))upam da bo posnel se ogromn filmov ker sem ko ga vidm ful dobre volje!ce ga kdaj v lifu srecam.:)

— ana
28.12. 2005 ob 13:54

Ta film je ful brezveze. Vam ne priporočam, ker boste vrgli denar stran. Sem ga že gledal v Ameriki.

— Peter
28.12. 2005 ob 21:31 zvezdica

Mislim da bo ta film kr v redu ker igra v njem Jim Carrey. Še ena dobra komedija pač.

— Nika
28.12. 2005 ob 22:22

dzim keri je car! Oglejte si ga v filmu Vecni sij brezmadeznega Uma! po anglesko ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOINTLESS MIND, nebo vam zal!

— Donnie Darko
2.1. 2006 ob 22:18 zvezdica

Verjeli ali ne, ampak to je spet en remake filma in sicer iz leta 1977, kar žalosti. Kako, da se ne morejo spomniti nekaj novega?? Drugače pa, upam, da bo film dober. Jim veliko obeta.

— dark
4.1. 2006 ob 17:10

škoda da glih jim carry not igra :/ mi je tip ful antipatičen.

— eh
6.1. 2006 ob 7:44 zvezdica

Filma se nisem gledala, zato tudi ne bom komentirala. Imam pa vprasanje.Ali je to kaksna moderna razlicica Bonnie & Clayd ? Drugace pa mi je Jim Carry simpaticen igralec...sploh v komedijah, ker ima neverjetno mimiko obraza...

— maya
7.1. 2006 ob 12:30

naslov dos pove:)

— teya
8.1. 2006 ob 12:18 zvezdica

MISLM DA JE TO EN ALI EDINI FILM KI JE VREDEN OGLEDA OGLEJTE SI GA in boste videli.

— petra
8.1. 2006 ob 17:16 zvezdica

... glede na to da igra Jim Carey! En cajt mi je direkt bad bil! Drugač pa se še najdejo tiste Jimove norčije ko se jim da nasmejat! lp

— Eddie
10.1. 2006 ob 6:34

to film je men prov zakon nej bo doug u kinu ni bolsga filma kokr ta film

— marolt
10.1. 2006 ob 22:22

Ocena 5/10

— :D
11.1. 2006 ob 9:54 zvezdica

Glede na to, da igra JC, pričakujem noro komedijo. Te so mi pa itak zakon.

— Kukishef
11.1. 2006 ob 16:48

jst milsm da bo to ful hud film do slej razn (harry-ja) sam zdej je komentiram njega ti bo ubijalski flim pejte si ga usi pogledat k bose umiral od smeha!! :) ald lepo se mejte! :D

— Maycha
12.1. 2006 ob 11:50

ta film je najhujsi sam fora je to k ga se nism gledu...hud film

— adriano
12.1. 2006 ob 16:21

o hudo jim carrey igra moram pogledat,ker on ma ful dobre komedije tko da tud ta bi bla zanimiva če bi jo pogledu...Pa upam da bo še kakšno komedijo posnel...

— Blaž
12.1. 2006 ob 20:10 zvezdica

Kljub bolečini,ki jo zdaj nosim v srcu,me je ta film nasmejal do solz,čeprav ni nič posebnega-tipična ameriška komedija.A se jo splača pogledati?Vsekakor!

— PaiN
12.1. 2006 ob 20:42 zvezdica

yey koncno en film, ki si ga je vredno iti pogledat. Jas mislim, da bo ta komična-drama se izšla kot komična-drama-komedi ja in bo res veselje gledati tak film. Užitek bo končno spet videti Jima Carrya saj ga ze dolgo ni bilo na sceni. Vam kolosej pa vse cestitke za vse vase filme zakon ste pa ostante taki se naprej. Zelo si želim da bi spoznala Jima Carrya vendar se verjetno to ne bo zgodil =(!! Za na konc pa še to the best ste se vec filmov upam da boste mel pa se vec avtomatov!!! Pozdrav za vse moje bestike lwmp , ki prav tako obužujejo Jima Carrya. JIM CARRY YOU ARE THE BEST

— mee
13.1. 2006 ob 12:04

LJUDJE DONS GREM GLEDAT A JE KDO ŽE GLEDU POKOMENTIREJTE

— 007MATEVŽ007
13.1. 2006 ob 14:13 zvezdica

lej,film je hud za tiste k majo radi komedije.In to mam tut jst.Sam za tiste k pa majo raj mal strahu pa ta film ni primern.U filmu je ful velik smesnih prizirov in dobrih prizorov.Ceprou ni glih velik special efects se film splaca ogledat.cao

— jack the reaper
13.1. 2006 ob 14:20 zvezdica

ta film sm si ze ogledu in morm priznt da je ful hud.to ti je komedija desetletja.primeren je za vse starosti.mogu bi dobit oskarja za najbol film desetletja.jc je res ful car.vse komedije u katerih nastope so hude.sam to ti je pa najbolsa njegova komedije.se od od njegovga filma "Bruce allmighti"je bolsi!!!vredm je dnarja pa casa.priporocam da si ga ogledate.cao klapa

— JC is the man
13.1. 2006 ob 15:12

zakva vm je všeč ta film? zrd JC-ja? jao ta film je zakon tu brez njega verjemte pejte gledat da je kul!

— -Eagle-
13.1. 2006 ob 21:52 zvezdica

zeloo všečen film.in tega ne govorim kot die hard fanica jima carreya, ki sem:) morda a word of advice vsem fellow fanom jimmyja, ki pričakujejo novega brucea almightyja oz. venturo: DON'T! film je razred zase in zgodba mi je zelo všeč.vsekakor ti da misliti, če si prijazna dušica, though:D naj moment(za tiste, ki ste ta film že gledali): nova 'trata', če temu lahko tako rečem, na dickovem dvorišču:D hahah. kako popolnoma sweet! ... pretirana kontrola škodi. nekje, nekoč je mera polna. morda taki izpadi le niso tako daleč od resnice. ste se že znašli v situaciji, podobni kot je situacija Dicka in Jane?

— ivana
14.1. 2006 ob 10:36

ejte ludi vedno ko igra Jim Carrey je film ful kul ste čuli

— anya
14.1. 2006 ob 11:12 zvezdica

za vse ki imate radi komedije je ta film primeren.ogledal sem si ze veliko filmov J.Cja a ta mi je najbolsi.ob njem boste uzivali.film je vredem denarja in casa. priporocam ogled!!! cao

— DICK,JAINE
14.1. 2006 ob 20:11

SAm neki!!! Komentarji za filme se dajejo po ogledu filma...hvala!!!

— sheida
15.1. 2006 ob 10:54

Ljudje pejte ga gledat to je naj boljši film!!!

— Marko
15.1. 2006 ob 13:38

film je kar v redu. z anuško sva se nasmejala do solz!!

— šik damjan
15.1. 2006 ob 15:37 zvezdica

Sej je vseen če je je priredba, važn je da so dosegl svoje...in so. Jim-u Carreyu je vloga naravnost pisana na kožo, tko da nevem zakaj se pritožujete nad filmom. in nad Jimom. Pač je tak človek, ki j- če lahko tako rečem- profesionalec za take filme .

— Katty
15.1. 2006 ob 16:02

Film se mi je zdelful carski in smešen.Rada ga bi gledala še enkrat.Ker v tem filmu igra Jim Carrey je film še posebi carski.

— barbara
15.1. 2006 ob 16:47

zdresiran šinpanz bi bolše odigral

— killer of the move
15.1. 2006 ob 16:48 zvezdica

Super film odličen res Jim Carrey je zopet dokazal da je kralj med komedijami LP vsem ki boste ta komentar brali

— LEPOTEC
15.1. 2006 ob 17:03

no film sploh ni tok smešn.za oceno od ena do deset bi jst dala oceno 8.sej sploh ni tok slp. no čaw

— ana
17.1. 2006 ob 17:53

men je biv to edn najboljših filmov kr sm jih gdaj gledu. najhujši mi je prizor ko jim gleda antilop :):):Dmorte vidt njegov pogled:)

— marolt
17.1. 2006 ob 18:08 zvezdica

Dobra komedija vredna ogleda. Mislim, da je primeren tudi za tiste ki niste ravno pristaši Jim Carrey-a.

— ODIN
17.1. 2006 ob 19:11

HUD FILM SER HUD Z HUD MISLEM DOBR

— brigita
18.1. 2006 ob 13:40

V glavnem Carrey je car, pa karkoli in kjerkoli že igra.

— sunshine
20.1. 2006 ob 23:13 zvezdica

Film je bil meni dolgočasen. Celo brezvezen. Ampak, kaj čmo. Jim je posnel že boljše komedije.

— novak
21.1. 2006 ob 2:46 zvezdica

JIM CARREY je rojen za tako vrsto igranja prav tako filmov.Vsaka poteza šteje.Film je bil resnično dober in ni nama žal ogleda.Motilo naju je le to da je prihajalo do nasprotij v trenutku..živelo bogastvo...za sekundo živela živa beda,revščina..propa d firme?da začne toniti veš že kar nekaj časa preden jo zares pogoltne:)sicer pa življenje neprividljivo:)pa odštejmo to kritiki fim je the best!¨poln smeha,zvijač in sprememb ter ambicije n koncu seveda uspeha:)pejte lejat no!!:Pheh

— J e s s y + K l a r y
21.1. 2006 ob 7:06

Ta film je res cool... ampak sam zarad yima carreya.. on pa je itak car kar se komedij tiče..

— Pilot100
22.1. 2006 ob 19:41 zvezdica

Dober film , vreden ogleda , itak je Jim C. vedno vreden ogleda!Drugač pa dost realna zgodba kako lahko čez noč ostaneš brez vsega,in vidiš kako je treba za službo se tepsti,igrati umazano in še kaj.Prijeten ogled vsem:))

— natalija
23.1. 2006 ob 19:25 zvezdica

Tipičen film za Jim Carreya. Če so vam všeč njegove komedije...ga pač ne smete zamudit!!! Če vam je bedn...ga pač ni treba gledat. Čau

— Simon
25.1. 2006 ob 9:13 zvezdica

meni se film ni zdel prav nič posebnega, zdi se da je gospod Carrey že malce izpet...

— Petra
25.1. 2006 ob 18:30 zvezdica

nimam kaj napisat, razočarana nad Jimom, ker je sposoben česa boljšega. Nekateri odlomki so res smešni, ampak že "zlajnani". Ni vredno ogleda. 2/10

— pavlina
26.1. 2006 ob 10:37

heh film je itak hud če igra jim carry. smeh kokr skos. dobr je pejte gledat! =o)

— B.
26.1. 2006 ob 15:52

najprej:FILM JE FUL HUD IN SE MI ZDI DA STE TISTI K STE GA KRITIZIRAL FUL ZADRGNJENI PA FOUŠ DA ZNAJO ENI IGRAT NPR. JIM CAREY VI PA NE! FILM JE DOBR ZA SPROSTIT ŽIVČKE SE NASMEJAT DO SOLZ IN ŠE MARSIKAJ DOBREGA. REDKOKDAJ DOBITE TAKO PRILOŽNOST ZA ODLIČEN FILM. TKO DA FOLK PEJTE SI GA OGLEDAT UŽIVAL BOSTE. LP

— petra
27.1. 2006 ob 20:02 zvezdica

temu filmu so dali pravi naslov;)).film je zelo zanimiv in smešen...mislim da bi si ga moral ogledati vsak ljubitelj humorističnih filmov;)). mene je film pritegnil;))).

— aleksandra
27.1. 2006 ob 20:54

men je prou kull ta filmm...za crknt od smeha..prou da se poščiješ u gate..lol..čaw

— f***
27.1. 2006 ob 20:56

neki sm pozabla napisat..za to crkavanje od smeha je itak zaslužn jim carrey..he he čawčaw

— f***
28.1. 2006 ob 11:42

vul hud film gledu ga ze 2 krat!se dost taksnih

— !!!M o n s t e r!!!
28.1. 2006 ob 11:45

dej to je film k bi ga mogl predvajat posod ! vsi ga pejte gledat pa se nasmejte!pa se neki kar nima veze s tem !!pejte vsi gledat zaga 2 !!!ahahahhahhahahah :d

— jes sem nor na smejanje
28.1. 2006 ob 13:54

LOL

— KR EN
28.1. 2006 ob 14:26

jaz lohka sam rečem da je tok hud da ga morte gledan čene vam bo žol.res!verjemte!

— ančy
28.1. 2006 ob 15:39

zakaj piše da je kriminalka če je pa komedija

— nik salaj
28.1. 2006 ob 18:11

ej hud je film..full full..vredno si ga je ogledat..js pa sestrična sva rekle da se že dolg nisva tko nasmejale..tko da film je the best..

— kajchika
29.1. 2006 ob 13:10

ej sm da veste kuk je dobr sm ga glih su uceri gledat skor crknu od smeha

— tajo
2.2. 2006 ob 19:47

filem je zelo smešen in zanimiv.

— tina
2.2. 2006 ob 19:51

ta filem je carski.

— tereza
2.2. 2006 ob 19:54 zvezdica

Ja jaz tudi..razočarana. Pričakovala sem res the best komedijo..vendar pa takega smeha kot sem navajena pri Jimu..ni bilo tokrat! Nevem..slaba 3 je moja ocena!

— dajja
3.2. 2006 ob 13:22

Jim Carrey rulz 4 ewer!!! film je supr, še posebi, k on igra v njem ! res se vam splača ga it pogledat! še 1 dobra komedija več! uživite!

— anck
4.2. 2006 ob 10:47

pune pune

— j.j@hotmail.com
4.2. 2006 ob 14:48 zvezdica

Men se zdi da je film ful carski, ker so men nasplošno uredu komedije pa tut Jim Carry je ful car tko da... Vredno ogleda

— spela1300@yahoo.com
4.2. 2006 ob 16:08

film je ful mega. ful smeha!!!

— Nina
4.2. 2006 ob 16:21 zvezdica

bolj bednega filma pa še ne. ni mi bil všeč bil je brezvezen ne priporočam vam ga gledati škoda denarja, totalno butast film bedn kot le kaj v glavnm butasto.

— urša
6.2. 2006 ob 13:08

ej a je res ful hud vam k je men se hujsi kot pravte he he ok konc norcije k ta film je zakon

— TaMaV
7.2. 2006 ob 18:32

col

— SaNčIk@
7.2. 2006 ob 20:41

Bol se bi lohk potrudl s scenarijem. Original različica je bolša! Pa taglavn so vn spustl. Škoda! LP

— mateja
8.2. 2006 ob 13:16

Ta film je res legenda. Mislim butl si če ga ne greš glejat. Jaz ga svetujem vsem starim in vsem mladim.

— Lizika
8.2. 2006 ob 14:09

meni ie ta film zakon...če komu ni všeč nai ga pač ne gleda kai še ne pomeni da more drugim govorit kako ie butast...mogoče bo pa komu drugemu všeč

— Any
8.2. 2006 ob 14:10

aia to ie bilo namenjenu ´urša`

— Any
8.2. 2006 ob 14:24

o...folk kaxte???jst pa to rem dons gleat...pa nwm...upam da bo ql.ajdeka užiwajte papappapa

— mašika
9.2. 2006 ob 15:32

je zelo smešen film takrat ko najmanj pričakuješ ja najbolj smešno upam da bo še kaj takega v kinu in tudi kakšne grozlivke čeprav sem še premlada za njih jih hodim vseeno gledat!

— maša
9.2. 2006 ob 20:48

mislm ta film je ful ql ze tut ce ne bi prebrala vsebine!no tko mi2 swa zaljubljene in isceva tak ljubezenski film!pa se bova za eno od teh odlocile!ta film je pa tut zato dobr ker igra jim carey pa je najn dobr igravc!ajde mjte se !papa

— mi2 swa in Łove
9.2. 2006 ob 20:51

no tko jim carey je the best igrauc in bova sigurn sle gledat ta filmmm!pomoje da bo smesn!najraj gledava njega pa njegove norcije!tko no komaj cakava!!!fajn se mjte!papa!čaw

— k&š
11.2. 2006 ob 11:12

Glede na komentarje sem menila, da bo filem boljši kot se je izkazalo.ni bil tako dober čisto povprečen.

— someone
11.2. 2006 ob 15:39

Pejte gledat ne bo vam žal!! Se boste nasmejali ;)

— Franka
11.2. 2006 ob 21:24

Ful kul! Sploh pa Jim Cerry.

— JIM CERRY
12.2. 2006 ob 9:45

Film je bil res zakon!Ni boljšega kokr je ta...še posebi zato ker igra Jim Carrey.:Ptko da pjte si ga ogledat kr je res najbolj..vsaj men je biu:D

— Sandra
12.2. 2006 ob 10:35 zvezdica

lej,film je hud za tiste k majo radi komedije.In to mam tut jst.Sam za tiste k pa majo raj mal strahu pa ta film ni primern.U filmu je ful velik smesnih prizirov in dobrih prizorov.Ceprou ni glih velik special efects se film splaca ogledat.cao tko se reče

— luka
13.2. 2006 ob 18:08

ja sej film je kr hud, jimm carey ga pa nardi še tok bolšga s svojimi forami

— hm...?
14.2. 2006 ob 23:10 zvezdica

Zelo zabaven, skuliran, domiseln in dinamičen rimejk istoimenskega filma iz leta 1977, kjer sta glavni vlogi igrala Jane Fonda in George Segal. Fun With Dick and Jane, socialna komedija o paru, ki začne ropati banke, ima vse tisto, kar mora imeti dobra komedija. Vse tisto, kar komedijo dela zares smešno. In vse tisto, kar smo pogrešali pri večini komedij lanskega leta. Žanrsko brezhiben izdelek, kjer Jim Carrey po dolgem času spet dokaže, da je številka ena. In film, ki od začetka do konca teče kot pravkar namazano kolesje stenske ure. Enkrat tik, drugič tak, vseskozi pa uravnano in precizno podajanje enkratne zamisli, enkratne parodije klasike Bonnie & Clyde, kjer kri zamenjajo salve smeha, nasilje pa hudomušni montažni prijemi ter učinkovite domislice. Jim je seveda Dick, Tea Leoni pa je Jane. Kot Jane Fonda, le da se požvižga na politiko in da masko Hilary Clinton nadene samo za zabavo.

— iztok gartner
15.2. 2006 ob 16:55

ja film je kr dobr a vem da sem ze gledal bolse in to j e bilo naj bolse saj nemoras vedno biti najboljsi

— nic neo
16.2. 2006 ob 16:04

JIM CARRY YE ZAKON!pa upam da film tui:D

— matta
18.2. 2006 ob 13:29

legenda

— alien
19.2. 2006 ob 15:30

VSE JE DOBR ,SMEH ZELO DOBRO

— aljaz
20.2. 2006 ob 13:57

Ej ta film ti je pa tok ql! Ful je vredn ogleda! Splača se dt tega čuka pa pou, k dele sploh ni več dobrih filmou(v pouprečju...)...!!! Ta film je zakon! AJDE, *MWA*

— ančika
20.2. 2006 ob 18:09

ok. se je ql kolko jaz zaj vijim,...

— žana
21.2. 2006 ob 11:17

narežiš se že ob reklami kwa šele ob filmu

— P.M.P.
21.2. 2006 ob 18:53

film Norčije z Dickom in Jane je zelo zabaven in je cool komedija. Zelo rad bi pohvalil režiserja tega filma saj mi je film res zelo všeč. Res ljudje treba si ga je ogledat ! Bravo vsem, ki nastopate v filmu saj ste film uprizorili zelo cool !

— TADEJ
22.2. 2006 ob 13:00

dei pište komentarje šele pol k si boste filmčk pogledal.ne wem no unga k pol pa zanima kašn je film...pa ne we kašn je...k usi sam pišete u prihodniku.film BO dobr pa blabla naprei...no sam tole sm hotla puwedat! drgač pa meite se aydek

— uršaa =P
22.2. 2006 ob 17:09

men je ta film ful ql.zelo je smešn.pejte pa bote vidl!

— @Ng€l
23.2. 2006 ob 11:20

Film je bil zelo zelo slab!ocenila bi ga z velikim minusom!kadar naj bi bilo smesno je to sploh ni bilo!ne priporočam ga za ogled škoda časa&denarja!!

— zala
23.2. 2006 ob 17:43

ewo filmčk sm si dns ugledala.pa mi je biu še kr super...ucena bi bla 4 -od 5.mal bl bi mogl bit zanimiu...sam drgač pa J.C. itak car...tko da se že ob njegowim foram nasmejš.no sei se splača it ogledat ;) meite se ayde...

— pach jst
24.2. 2006 ob 12:22

film ni bil tak, ko sem pričakovala! pa tut, šče igra carry... saj je bil vredu... njegovi ispadi pa to... samo... ni bl, kot sem pričakovala.

— moyca
27.2. 2006 ob 14:32

Pri tem filmu se saj nasmeješ in za sobotni večer nekaj lahkotnega kar paše. Drugače sem zelo zahtevenna gledalka, saj sem kinoholik, ogledam si po 10 filmov na mesec v koloseju. Od komedij si ogledam le Jim Carryja, ker je odličen.

— vera
3.3. 2006 ob 17:48

KRATKO IN JEDRNATO:HUDO! NE TAKO KRATKO IN JEDRNATO:KER TRNUTNO NI NA SPOREDU NOBENEGA DOBREGA FILMA(RAZEN TEGA)GA (ČE ŽE GRESTE V KINO GA PAČ MORATE GLEDAT),S TEM DA JE TU ŠE IZJEMNI JIM CARREY, PAR HUDIH FOR ITD...V BISTVU SPLOH NE SMETE KUPT KAKŠNE DRUGE VSTOPNICE KOT ZA TA FILM.(OSTALA IZBIRA FILMOV JE V TEM TRENUTKU PRAV PORAZNA)

— JURE
4.3. 2006 ob 11:39

Je zelo zabaven,smešen film je tudi kar najbolj priljubljen do sedaj,Nasmejte se do sovz pojdite ga gledat ne bo vam žav!

— ROK
4.3. 2006 ob 19:15

ta igralec mi je najboljši v vseh filmih ki jih je igral sem gledala-ql

— tamyka
5.3. 2006 ob 17:55

ta film je res zakon js sm ga gledala že dovg na zaj res je bil hud skos smo se sm režal pejte ga gledt nujno

— ulchy
6.3. 2006 ob 17:56

ta film sem si že imela priložnost ogledati ampak sem imela slab občutek in sem si raje ogledala film Šušlja se...Nasljednjič bo verjetno na vrsti film Norčije z Dickom in Jane. Pa saj ne more biti slab, ali?? *duffika* P.S: Če je kdo zainteresiran za dopisovanje naj se prosim zglasi na mojem naslovu! plis!

— duffika
11.3. 2006 ob 19:16

Ta film (ne bo, ampak je) zakon! Pa ne zato, ker v njem igrajo slavni igralci, ampak, ker ima dobro zgodbo ter dosti komičnih trenutkov.

— Luka
3.4. 2006 ob 14:19

Film je še kr v redu.Ni tok zanimiv,sam vseen je biu pa mal smešn.

— anchy
3.6. 2006 ob 15:25

ta film bo sigur zakon.jim carrey je zlo fajn igravc zelim mu se vlk srece v igranju.

— danijelchy
14.6. 2006 ob 15:51

Ko sem gledala ta film sem se zelo smejala:)To jeres prava komedija.Vsi, ki še niste gledali filma vam ga priporočam!

— Patricija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.