Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Nora dekliščina

komedija
Na sporedu od: 11.10.2012, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2012
Država: ZDA
Scenarij: Leslye Headland
Režija: Leslye Headland
Tri živahne prijateljice so povabljene na poroko, toda bolj kot pomoč nevesti jih zanimajo predvsem divje zabave. Da bi popestrile dolgočasne priprave na poroko, hitro najdejo alkohol, mamila in moško zabavo, toda ob tem poškodujejo poročno obleko. Med iskanjem rešitev se znova prepustijo divjim avanturam, ob številnih komičnih nezgodah in obujanju romantičnih zgodb iz preteklosti pa je uspeh poroke vse bolj negotov.

Večer pred poroko svoje prijateljice se tri živahne družice odločijo poiskati najboljšo zabavo v mestu, najdejo pa še veliko več, kot so si predstavljale. Očarljivi Becky (Rebel Wilson), ki se bo poročila s čednim fantom Daleom (Hayes MacArthur), želijo sošolke pripraviti nepozabno doživetje. Regan (Kirsten Dunst) je samozavestna, vselej najpomembnejša dama, ki se prikrito obremenjuje z dejstvom, da se med dekleti ne bo poročila prva. Gena (Lizzy Caplan) je vseveda zbadljivka, ki je globoko v sebi precej romantična duša, Katie (Isla Fisher) pa ne preveč bistroumna lepotica, ki ima rada življenje na veliki nogi. Ker Becky vztraja pri umirjeni dekliščini, si trojica poznejše večerne urice prikroji po svoje. Kmalu postane izjemno divje. Norčevanje iz poročne obleke se konča tragično, radovedne neotesanke pa se znajdejo na Daleovi fantovščini. Regan se zagleda v uživaškega poslovneža Trevorja (James Marsden), Katie privabi pozornost bivšega sošolca Joea (Kyle Bornheimer) in Gena se ponovno vname za nekdanjo simpatijo Clyda (Adam Scott). Bodo dekleta preživela noč? Jim bo uspelo rešiti obleko in se pravočasno prikazati na poroki? Čas se izteka, toda družice bi rade izkoristile vsak trenutek tega morda usodnega konca tedna, ki ga ne bodo nikoli pozabile.

Po predlogi svoje izjemne igre Bachelorette je Leslye Headland napisala scenarij in tudi režirala istoimenski celovečerec, komedijo o zabavnih dogodivščinah žensk in njihovem prijateljstvu.

Izjava režiserke

"Skupno bruhanje je izvrsten temelj dolgoletnega prijateljstva." - The Bell Jar

Leslie Headland (scenarij, režija) je dramatičarka, scenaristka in režiserka iz Los Angelesa. Ustvarila je serijo iger, ki temeljijo na sedmih smrtnih grehih: Cinephilia (pohota), Bachelorette (požrešnost), Assistance (pohlep), Surfer Girl (lenoba), Reverb (jeza) in Accidental Blonde (zavist). Napisala je scenarij za več epizod televizijske serije Terriers, pred kratkim pa tudi scenarij za prihajajočo romantično komedijo About Last Night.

«Razmišljanje sodobne ameriške ženske je izjemno zabavno. Je polno nasprotij. Poroči se, vendar ustvarjaj kariero, poskrbi za čudovit videz, a ne razkrij, koliko dela vložiš v to, bodi seksi, a ne deluj kot vlačuga, sledi trendom, a ne izgubi izvirnosti, bodi zadovoljna s tem, kar imaš, a lahko bi bilo tudi bolje. Liki v celovečercu Nora dekliščina so zares odličen primer takih nasprotij.

Ko sem zgodbo napisala kot igro, sem bila sprva mnenja, da sem ustvarila zelo resen scenarij. Predstavljajte si moje presenečenje, ko so gledalci med prvo predstavo v Los Angelesu leta 2008 bruhnili v smeh. Vsaka ganljiva podrobnost, ki sem jo ubesedila, je nenadoma postala šala. Občinstvo je zabavala absurdnost nasprotij, ki so jih prikazali igralci.

Danes, še posebej zdaj, ko je nastal tudi celovečerec, sem zadovoljna z etiketo komedije. Razcepljena osebnost je lahko zabavna osebnost, ljubosumna družica je zagotovilo za popolno poroko, površinska prodajalka je polna globokih misli, za izzivalnostjo pa se skriva neverjetna romantika. Kljub vsej svoji podlosti dekleta sprejemajo kompleksnost ena druge, česar pa ni mogoče trditi za svet, ki jih obdaja.

Ne povezujejo jih dobri časi temveč kočljivi dogodki, kar pa velja za večino žensk. Moja najboljša prijateljstva so izjemno zapletena. Okrepijo se, ko se soočimo s konflikti. V želji biti lepe smo ženske pogosto pod velikim pritiskom. Ko postane zares težko, od najboljših prijateljev pričakujem, da mi stojijo ob strani. »

Komentarji

17.10. 2012 ob 1:25

fajnn film! a kdo ve mogoce naslov pesmi ki je na koncu

— urska
10.11. 2012 ob 14:29

smo ze videli bolsi film... malo se vlece... vse kar se smesnega dogaja lahko ze v trailerju vidite....

— tea
16.12. 2012 ob 9:35

Najboljši film !!!!!
zeloo mi je všeč

— Nuša
11.7. 2013 ob 11:19

film je res fuuuuul dobr!gledala bi ga lah skos!pa v filmu so tut ful dobri igralci!sm se fuuul smejala=)

— evva613
5.1. 2018 ob 23:24

Urška......izvoli
https://youtu.be/tbNlMtqrYS0

— Zmago

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.