Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Nočni vlak v Lizbono

romantični
1h 51min / 111min
Leto: 2013
Država: Švica, Portugalska
Scenarij: Ulrich Herrmann, Greg Latter po romanu Pascala Merciera
Režija: Bille August
Režiser zgodovinskih dram Hiša duhov in Zbogom, Bafana v adaptaciji knjižne uspešnice prikazuje nepozabno življenjsko izkušnjo švicarskega profesorja starih jezikov Raimunda. Ta po naključju prepreči samomor mladega dekleta in ob tem naleti na knjigo z zgodbo o uporu proti portugalskemu diktatorju Salazarju. Knjiga Raimunda povsem obsede in odloči se raziskati resnično ozadje opisanih dogodkov, ob tem pa začne razkrivati številne neprijetne resnice, ki bi lahko ogrozile življenja številnih ljudi - tudi njegovo.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.