Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nočne ptice

romantična drama / triler
Zlati globus za najboljšo moško stransko vlogo.
Podnapisi
Na sporedu od: 17.11.2016, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Tom Ford po romanu Tony and Susan Austina Wrighta
Režija: Tom Ford
V srhljivem psihološkem trilerju sledimo uspešni lastnici galerije Susan, katere življenje se zdi na prvi pogled idealno. Toda v njeni preteklosti se skrivajo temačne sence, ki jih na površje privabi roman njenega bivšega moža Edwarda. V nasilni zgodbi, polni najtemnejših človeških čustev, Susan prepozna zloveščo grožnjo in poskus maščevanja, zato se odpravi po starih sledeh svojega življenja. Vendar v temačnih delih njene duše ležijo skrivnosti, ki ne bi nikoli smele priti na dan, posledice razkritij pa so uničujoče za vse spletene.

Tom Ford ponovno navdušuje tudi v filmskem svetu, tokrat s tesnobnim romantičnim trilerjem

Drugi filmski projekt slovitega modnega oblikovalca Toma Forda, ki je navdušil s svojim prvencem Osamljeni mož (A Single Man), sliši na ime Nočne ptice (Nocturnal Animals). Gre za tesnoben romantični triler, ki s šokantno intimnostjo in skoraj bolečo napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. V glavnih vlogah nekdanjih zakoncev, ki odkrivata temačne skrivnosti drug drugega, blestita oskarjevska nominiranca Amy Adams in Jake Gyllenhaal.

Susan Morrov je losangeleška trgovka z umetninami, ki živi izjemno privilegirano, a neizpolnjeno življenje. Nek konec tedna, ko se njen soprog Hutton mudi na eni od svojih prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket. Gre za roman Nočne ptice, ki ga je napisal njen bivši mož Edward Sheffield. Susan ponoči v postelji prične z branjem romana, ki je posvečen njej … A njegova vsebina je nasilna in uničujoča. Knjigo interpretira kot prikrito grožnjo in simbolično zgodbo o maščevanju. Z vsako prebrano stranjo je bližje končnemu obračunu, ki pa ne bo zaznamoval le usode knjižne junakinje, temveč tudi njo samo.

*Scenarij za film Nočne ptice, ki ga je napisal Tom Ford, sicer temelji na romanu pisatelja Austina Wrigha Tony and Susan.

Komentarji

17.11. 2016 ob 22:49

Film te prilepi na stol! Napeta ,nepredvidljiva zgodba , utrip visok!
Moski del zgodbe se bolj prepricljiv.Odlicno ,a za ogled priporocam zgodnejsi termin!
,

— Darja
23.11. 2016 ob 5:52

odlična in napeta zgodba, tudi igralska zasedba se je odrezala.
Vredno ogleda.

— Leone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.