Kolosej
Film distribucije Continental Film

Nočna straža

akcijski domišljijski triler
Na sporedu od: 29.9.2005, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2004
Država: Rusija
Scenarij: Timur Bekmambetov po romanu Sergeija Lukyanenka

Povzetek

Nočna straža (Nočnoi dozor) je prvi del trilogije filmov, ki so bili zasnovani po znanstvenofantastičnih uspešnicah Sergeja Lukjanenka z naslovi Nočna straža, Dnevna straža in Straža ob mraku.

Dogajanje filma Nočna straža je postavljeno v Moskvo. V ospredju je večni konflikt med dobrim in zlom, ko je težko najti ravnotežje med silami svetlobe in silami teme oziroma skleniti premirje med tema dvema silama. Na strani dobrih so člani skupine Nočna straža, skupina super junakov, ki ponoči čuvajo človeško vrsto pred silami teme, kot so vampirji, čarovnice, črna magija. Skrbijo tudi za premirje med dobrim in zlom. Podnevi pa za to skrbi ekipa Dnevna straža. Ampak za premirjem tli večni strah, da se bo uresničila davna prerokba - da bo slabo izzvalo dobro, porušilo ravnotežje in začelo vojno, ki bi pripeljala do katastrofe.

O nočni straži

"Že dolgo sem želel napisati znanstvenofantastični roman, ampak enostavno me ni mikalo pisati o škratih," pravi Sergej Lukjanenko, pisatelj, po čigar knjigi so povzeli scenarij za film Nočna straža. "Kako bi nekdo opisal magijo, ki je nevidna? Domislil sem se zone somraka, ki bi bila bojno polje med čarovniki, ki živijo med nami in ne vznemirjajo običajnih ljudi. Tako sem si zamislil Nočno stražo, ekipo, ki nadzira te čarovnike. Sprva je bil namen kotrolirati vse, potem pa sem razvil idejo, da jim postavim na pot nasprotnike, Dnevno stražo."

Film Nočna straža je režiral uspešni ruski režiser Timur Bekmambetov. "Film je bilo težko okarakterizirati," pravi Bekmambetov, "za razliko od Amerike v Rusiji še nismo snemali fantazijskih filmov. Ko sem bral Lukjnenkov scenarij, sem ugotovil, da mu je uspelo zaznati magijo, čudeže in nadnaravno v naših življenjih. Čudovito se je spustiti v ta svet. V filmu slediš liku od samega začetka do vrhunca. V resničnem življenju težko presodiš, kaj se dogaja in zakaj, kako se je vse skupaj začelo in kako končalo, kdo je dober, kdo slab. V filmu Nočna straža pa si v eni uri in pol lahko odgovorimo na vsa ta vprašanja in vse nam je jasno."

Film je bil posnet za 4 milijone dolarjev, kar je kar velika vsota za ruski film. V Rusiji so ga začeli predvajati julija lani in postal je velika uspešnica. Že v prvih treh tednih predvajanja je zaslužil 13 milijonov dolarjev in se lahko kosa tako z Gospodarjem prstanov in z drugim delom Spider-mana .

Fox Searchlight je prevzel distribucijo tako za Nočno stražo kot za Dnevno stražo, drugi del trilogije, ki ga trenutno snemajo. Tretji del, Straža ob mraku, bo Bekmambetov režiral v angleščini, producenta pa bosta Fox in ruska televiija Channel 1, ki je producirala tudi prva dva filma. Nočna straža (NOCHNOI DOZOR) je bil letos nominiran za oskarja za najboljši tuji film.

Spoznajmo nočno stražo

Boris I. Geser: je šef Nočne straže. Je dober čarovnik, dober strateg in svoji ekipi le redkokdaj pove, kaj ima za bregom. Vedno sledi svojim željam in ciljem, četudi mora za to koga žrtvovati. Ime Geser prihaja iz mongolsko-tibetanske kulture, pomeni pa iztrebljevalec pošasti, bojevnik proti neredu, iztrebljevalec demonov in branitelj.

Anton Gorodetski: nočni stražar, srednje dober beli čarovnik, čigar čarovniške sposobnosti se hitro razvijajo. Ravnokar je bil premeščen iz informacijske sekcije v sekcijo izvajanja nalog. Anton nikoli ne ločuje sveta na belega in črnega in ima večkrat mešane občutke glede določenih temnih strani, na primer do svojega soseda Kostje, vampirja. Večkrat se ravna po svojih kriterijih dobrega in slabega.

Olga: mogočna vila, ki je zadnjih šestdeset let živela kot sova.

Tigerček: zelo mogočen čarovnik, ki lahko spreminja svojo obliko.

Medo: zelo mogočen čarovnik, ki spreminja svojo obliko in je tudi nočni stražar.

Simeon: neotesai čarovnik, ki dela s Tigerčkom in Medom.

Igor: čarovnik, Nočni stražar in bivši poveljnik.

Spoznajmo dnevno stražo

Zavulon: moskovski šef Dnevne straže in črni mag, zelo močan in izkušen borec.

Alisa Donnikova: mogočna čarovnica Sama sebi se zdi edina pomembna in ji ni mar za ostale.

Kostja: vampir, Antonov sosed ter prijatelj.

Kostjev oče: vampir. Obožuje svojega sina in se mu trudi prikriti svoje slabe navade.

Svetlana: vila, ki ima veliko moč, ki pa se je začne zavedati šele kasneje. Da si bi si pridobil Svetlano na svojo temno stran, Zavulon pripravi zelo nevarno "igro"

Zgodba

Legenda pravi, da se pradavne sile dobrega - vitezi, ki se imenujejo Bojevniki svetlobe, borijo z temnimi silami, čarovniki, črnimi magi in vampirji. Bojevnikom svetlobe poveljuje lord Geser (Vladimir Menšov), njegov glavni nasprotnik pa je poveljnik Bojevnikov teme Zavulon (Victor Verzbitsky). Kmalu se pokaže, da nobena stran drugi ne bo pustila zmagati. Tako se začne krvava in divja bitka. Ta postaja vse bolj krvava, vse več mrtvih in ni ji videti konca. Geser se začenja zavedati, da bo vse pomrlo, če se boj ne bo kmalu končal. Poskuša skleniti premirje. Z Zavulonom se dogovorita, da bosta skrbela za ravnotežje med dobrim in zlom in sicer tako, da bo Dnevna straža (Zavulonovi pajdaši) kontrolirala svetle sile, Nočna straža (Geserjeveva ekipa) pa bo skrbela in kontrolirala temne sile.

Vendar pa legenda tudi pravi, da bo čez tisoč let prišel Veliki Nekdo, ki bo porušil ravnotežje. Če se bo pridružil temnim silam, potem se bo zgodila katastrofa in svetu bodo zavladale sile teme.

Moskva 1992. Anton Gorodetsky (KONSTANTIN KHABENSKY) ima le nekaj dni, preden ga bo zaradi drugega moškega dokončno zapustila njegova žena Irina (MARIA MIRONOVA). Iz obupa, da bi jo dobil nazaj, Anton obišče čarovnico črne magije Darjo, ki mu pove, da je ne bo težko dobiti nazaj. Težava je le, ker je Irina noseča. Otrok seveda ni njegov, a lahko uredi, da bo Irina splavila. Antonu obenem tudi pove, da je to velik greh, ki ga bo moral Anton nositi na svojih ramenih. Po nekaj trenutkih premisleka se Anton odloči, da bo to storil in z Darjo si sežeta v roke. Darja pripravi napoj, vodko zmešano z Antonovo krvjo, ki jo Anton potem popije. Na drugem koncu mesta se Irina, ki je na ladji s svojim novih moškim, kar naenkrat iztrga iz njegovega objema in mu reče, da ga zapušča. Prvi del je torej opravljen! Ko pa se Darja pripravi, da se bo z tleskom rok znebila še Irininega otroka, ji to preprečijo trije člani Nočne straže - Tigerček, Medo in Simeon - in jo aretirajo. Ravno ko pišejo svoje poročilo o aretaciji, se začnejo zavedati, da jih Anton lahko vidi. Glede na to, da jih navadni ljudje ne morejo videti, mora biti torej tudi Anton eden izmed njih. Živijo med ljudmi, pa vendar imajo sposobnosti, ki presegajo zmogljivosti navadnega smrtnika. Lahko spreminjajo oblike in podobe, postanejo vampirji in demoni. Lahko so dobri ali slabi. Za eno ali drugo pot se lahko odločijo sami.

Zgodba se potem nadaljuje dvanajst let kasneje. Anton je našel svojo pot. Sodeluje z Nočno stražo, svetlimi silami. Ima dar, da lahko vidi v prihodnost. Nekega dne ravno pred sončnim zahodom Antona zbudi telefonski klic. Dobi nalogo najti majhnega fantka, preden ga dobijo temne sile. Da lahko Anton začuti, kje fantek je, mora tudi on piti kri, tako kot vampirji. Za pomoč se zateče h Kostji (Aleksej Chadov), vampirju, ki sicer sodeluje s temnimi silami, pa vendar je Antonov prijatelj in sosed. Ta ga pelje k svojemu očetu, klavcu in vampirju, ki mu da nekaj krvi, da jo spije. Kmalu mu uspe najti svojo tarčo na podzemni železnici - fantka Jegorja (Dima Martynov), pozoren pa postane tudi na mlado žensko Svetlano (Maria Porošina), zaradi prisotnosti katere ima Anton grozljive privide. Še preden uspe karkoli reči ali storiti, zaradi velikega števila ljudi izgubi sled tako za fantkom kot za Svetlano. Ko končno najde Jegorja v zapuščeni stavbi, Antona napadeta dva vampirja temnih sil, ženska in moški. Začne se hud boj in Anton ubije vampirja. Medtem ločeno pobegneta tako vampirka kot fantek.

Splet okoliščin ga pripelje do zanimivega odkritja. Ko Anton končno najde stanovanje, v katerem fant živi, vidi fotografijo, na kateri je Jegor s svojo mamo. Njegova mama pa ni nihče drug kot Antonova bivša žena, kar pomeni, da je Jegor tisti otrok, ki se ga je hotel pred leti znebiti z urokom ...

Jegorja medtem ugrabi vampirka in ga ima za talca. Anton ga hoče rešiti, a medtem pride tudi Zavuon. Ker imajo Jegorja v rokah temačne sile, se Anton odloči, da se bo boril zanj. Tako se začne veliki boj med dobrim in slabim. Spopadeta se Zavulon in Anton. Medtem Jegor izve, da ga je hotel Anton še kot nerojenega otroka ubiti. Zaradi pretresljive novice se Jegor odloči oditi s temnimi silami in tako sproži verižno reakcijo dogodkov, ki bo svet potisnila v temo...ali pač?

O igralcih

Konstantin Khabensky (Anton)

Konstantin Khabensky je zelo znan v rodni Rusiji. Diplomiral je na St. Petersburg Theatrical Academy (1996), igral je tudi v Lensoviet Theater, v katerem je igral glavne vloge v predstavah, kot so Vojčeh, Čakajoč na Godeheuja in Kaligula.

Vladimir Menšov (Geser)

Gledališki in filmski igralec, scenarist, režiser in producent. Od leta 1970 je igralec in režiser pri Mosfilm Studio, od leta 1977 pa predsednik in umetniški direktor Genre Studio, Mosfilm Concern. Leta 1981 je dobil oskarja za najboljši tujejezični film Moscow distrusts tears.

Galina Tunina (Olga)

Galina Tunina je diplomirala na Saratov Theatrical School. Nastopala je v gledališču, videli pa smo jo lahko v več filmih.

Victor Verzbitsky (Zavulon)

Victor Verzbitsky je diplomiral na Taškent Theatrical Art Institute. Nastopal je v gledališču in mnogih filmih.

O ekipi

Timur Bekmambetov (režiser/scenarist)

Timur Bekmambetov je diplomiral na A.N. Ostrovsky Theatrical-Artistic Institute v Taškentu. Kot igralec je sodeloval z Ilkhom Theatrom. Ko se je preselil v Moskvo, je začel režirati reklame in dobil več nagrad. Je ustanovitelj in direktor Imperial Film Closed Stock Company in TABBAK Film Studio.

Sergej Lukjanenko (scenarist/pisatelj)

Sergej Lukjanenko je diplomiral iz psihijatrije. Ko se je preselil v Moskvo, je začel pisateljevati, prve knjige je izdal v osemdesetih letih. S svojimi uspešnicami Labyrinth of Reflections, Stars as Cold Toys, Star Shadow, Night Watch in False Mirrors je postal najmlajši pisatelj, ki je leta 1999 dobil nagrado Aelita. Dobil je tudi več drugih nagrad.

Komentarji

26.7. 2005 ob 22:39

uuu ta film pa res komaj cakam .. mam sicer rusko verzijo na racunalniku .. ampak se 3 dni pa bo izsla ruska z english podnapisami? ali sinhronizirana? verzija ve kdo to?:) hehe...

— FreakChiq
1.9. 2005 ob 20:43

ja ta film je bolj tko. niti ne bolj tko, slab je. k***, zanič je. ruska wannabe matrica, ki š eto ni. švoh in ful dolgočasna zgodba, čudna režija, ...

— herring
12.9. 2005 ob 7:50

hudobija...

— ioyellow
20.9. 2005 ob 19:04

poglejte ta film ker je pune dober. ne bo vam žal

— nočnoj dozor
27.9. 2005 ob 18:06 zvezdica

glede na prejsnje ruske izdelke kr dober, dost podobe z blade-om, ampak v ruski varijanti. na momente nerazumljiva zgodba (zgubis rdeco nit), drugace pa ok. malo premalo akcije, upam da bo dnevna straza boljsa

— Liones
30.9. 2005 ob 11:21 zvezdica

Kot da bi gledal mešanico Lord of the Rings, The Matrix in Blade, ampak na prijetnejši način, začinjeno s takim posebnim naturalističnim - ruskim pristopom :) Fajn uvod v film, da sploh veš za kaj se gre, dobra predstavitev celotne mitologije in likov. Potem zanimivo vpeljan koncept vmesnega sveta skupaj z nepogrešljivimi sončnimi špegli in akcija z vampirji in raznimi pripomočki za uničevanje, odkrivanje... In seveda simbolika krvi. Posrečena se mi je zdela uporaba komarjev v pomembnih situacijah, pa da so dnevna straža pripadniki temne strani, nočna straža pa svetle...Presenetlji vo dobri vizualni efekti glede na budžet filma. Just keep it up, I want some more.

— skylax
1.10. 2005 ob 16:44 zvezdica

Film je popolnoma ne zanimiv za začetku je vse vredu potem pa v nadaljevanju nekako zgubu rdečo nit in preprosto ni več zanimiv! Konec je povsem zgresen. Med filmom bi skoraj zaspal kajti dogajanje kar nekako preneha po prvih 15 min. Flim ni vreden svojega denarja...

— Gappy
2.10. 2005 ob 14:34 zvezdica

Uf, film je zanič. Ni smiselne, koherentne zgodbe, ni nobene logične razlage za dogodke, film se kar vleče z nekim brezveznim blebetanjem, kup brezkoristnih likov v filmu...nula!

— Danijel
7.10. 2005 ob 11:34 zvezdica

Film se nekako trudi bit dober s posebnimi efekti, vendar je zgodba sama po sebi totalno zanič. Mogoče je 5 kratkih scen v filmu zanimivih, drugo pa bedarija.

— Bedarija
8.10. 2005 ob 1:50 zvezdica

mislm film je totalno nesmiselen..cela zgodba nima pomena...se vid da je to spet ameriška koprodukcija...filmu hočjo ustvart eno zgodbo z bednimi efekti...sama zgodba je čist bedna, brez smisla...sm 2x skor zaspala ob filmu...in kar je še najbolj žalostno.je to da sm odštevala minute do knoca.že po 15 min filma...film res ni vreden sploh 100tih tolarjev kaj šele 1100!ČIST SM RAZOČARANA, KER SM PAR PRIČAKOVALA DA BOJO RUSI UVEDEL V FILM KŠN SVOJ PRAVLJIČNI PRIDIH O VAMPIRJIH IN PODOBNO.ne priporočam!niti na kaseti oz na dvdju!

— razočarana
10.10. 2005 ob 1:07 zvezdica

Že dejstvo, da je film ruski, pomeni da je zagotovo drugačen od filmov, ki smo jih navajeni. Nočna straža je v bistvu krepko drugačen, in kdor ga primerja z Bladom in podobnimi filmi, je orto usekal mimo. To da se v filmu pojavljajo vampirji, je edina podobnost z Bladom, ki sem jo zasledila. Vendar ta drugačnost filma včasih že nekoliko para živce, saj na trenutke že enostavno pretiravajo z njo. Načeloma mi je bil film zelo všeč, vendar bi ga bilo potrebno nekoliko otesati. Res je da to ni puhla grozljivka, ob kateri ne rabiš kaj dosti razmišljati, razen kako boš obdržal kokice v rokah ko boš skočil s stola. Pravzaprav je srhljivih prizorov precej malo, je pa veliko takšnih, za katere nimam pojma kaj so hoteli z njimi povedati. Kakorkoli, ni mi žal da sem film videla, ker je v bistvu dober, ni pa za vsakogar. Ocena: 8/10

— Lenča
10.10. 2005 ob 1:08

So ga pa usrali z napovednikom in zaključkom v angleščini. Oboje bi moralo biti v ruščini. Škoda.

— Lenča
10.10. 2005 ob 3:59

Film se začne res obetavno... Prvih 10 min super nato pa katastrofa...Nism mislu da so rusi lahko naredili tako bedast film!!! NE GA IT GLEDAT!!!

— gobec
10.10. 2005 ob 23:00

Citam vase komentare i ne mogu da verujem kako blatite film. Prvo, snimljen je za manje od 5 miliona dolara,ima extra kameru (pogotovo kada pad shraf sa aviona), horor je i ima pricu. Mana je sto je kraj glup,ali predpostavljam da je takav je se ocekuje drugi deo gde ce svetlost pobediti. :) Film je visokokvalitetno uradjen! Ima zanimljivih sitnica... Ako niste gledali-gledajte!!! Tanja,Beograd.

— Tanja
14.10. 2005 ob 10:43

Jah nic Lord of the rings se kar obstaja NAJ NAJ NAJ bolsi. Pa kokr sm to brau me vse spominja na ksno zlo zlo staro pustolovsko igrco k j eubistvu cist isti k*.

— Wasp
18.10. 2005 ob 17:03 zvezdica

pa kaj je zdaj to??!!a res zmanjkuje dobrih filmov na svetu?ta bedasta nočna straža hoče biti nekaj med matrico in constantinom,ampak pogori že takoj po tem ko ameriški napovedovalec neha govorit.totalno brezvezen film,brez prave osnove,zakompliciran a zadeva se na koncu razreši tako,da bi še pet letni otrok znal napisati bolj zapleteno zgodbo!!!zelo mi je žal da sem si ogledal ta film.ne toliko zaradi denarja,ampak zaradi tega ker sem zabil slabi dve uri v kinu,namesto da bi delal kaj bolj pametnejšega!NE PRIPOROČAM OGLEDA!!!

— Scorpion
26.10. 2005 ob 1:33 zvezdica

Ljudje radi delimo stvari in soljudi na dobre in slabe. Toda mar res obstaja neko popolno dobro ali slabo za vse, ali pa je to zgolj subjektivno stališče vsakega posameznika? Že res, imamo splošno sprejete civilizacijske norme, a tudi te se s časom nenehno spreminjajo, poleg tega pa verjetno le redko kdo ravna v prepričanju, da dela nekaj slabega. Film Nočna straža nas s pomočjo nadnaravnih likov, posebnih učinkov in bogate akcije popelje v svet boja med svetlobo in temo, kjer sta dobro in slabo zelo relativna pojma. Fantazijski akcijski spektakel Nočna straža je šele prvi del načrtovane trilogije, ki dokazuje, da niso zgolj filmski ustvarjalci onstran Atlantika sposobni ustvariti vizualno in simbolno mojstrovino, ki gledalcu vzame dih in ga prenese v povsem drugačen svet, kjer nič ni tako, kot bi pričakovali. Nočna straža je po pompoznosti še najbolj podobna Gospodarju prstanov, simboliko črpa iz Constantina, način, kako priti do cilja, še najbolj spominja na Matrico, med tem ko je dilema med odločitvijo med dobrim in zlim obratno sorazmerna s kompleksnostjo razmerja Darth Vader - Luke Skywalker iz Vojne zvezd. Toda največji čar Nočne straže je, da skoraj v nobenem trenutku ne izgleda zgolj kot klon vseh naštetih filmov, temveč na zelo svež in rusko neizprosen način vztraja in slej ko prej posrka gledalca v dogajanje. Najbolj zanimivo je, da tokrat ni neke jasne meje med dobrim in slabim. Slabi na trenutke izgledajo povsem dostojni (se pač na svoj način borijo za preživetje), dobri pa (pre)velikokrat posežejo po dvomljivih metodah, da bi jih še lahko obravnavali kot izključne pozitivce. Zgodba, gledano v celoti, je resda nekoliko konfuzna, saj je glavni motiv filma zgolj diverzija, ki omogoči nastanek še bolj zapletenega odnosa razumevanja slabega in dobrega, tako kar se tiče očitkov/pokore za slabo dejanje, kot tudi izbire med eno in drugo stranjo. Ni namreč najhujša kazen tista, ki nam jo naloži nekdo drug, temveč je še huje naše spoznanje, da smo storili nekaj slabega. Slaba vest je pač tista, pred katero ne moremo nikoli ubežati ... lahko jo zanikamo, toda slej ko prej nas zopet preganja in nad nas prikliče še večje prekletstvo. Toda hkrati se moramo vprašati, kaj ljudi sploh pripelje do tega, da storijo nekaj slabega? Je to povsem zavestna odločitev, zgolj nesrečen splet okoliščin, ali pa za vsakim slabim dejanjem stoji nek drug greh, ki uniči upanje in idealizem in s tem skorajda prisili človeka, da tudi sam stori napačni korak?!? Ali pa za tem stoji lažna misel, ki nam jo vsiljujejo preračunljivci, da je svet zgolj bel ali črn ... jasno, v takem svetu so odločitve veliko preprostejše, toda zgolj zato, ker se ni več potrebno ukvarjati z moralnimi vprašanji. Veliko lažje je namreč reči, da nasprotnik preprosto nima prav, kot pa če bi poskusili pogledati na neko stvar preko njegovih oči. Še en zanimiv aspekt filma je njegova temačnost, ki dobesedno uničuje vsako življenjsko silo, zaradi česar vsi "bojevniki", dobri in slabi, izgledaj kot obsojenci, ki komaj čakajo na konec trpljenja. Tako imenovano "ravnotežje", ki bi ga še najlažje primerjali s hladno vojno v drugi polovici 20. stoletja, pač ni tisto, kar bi prineslo miru, temveč povzroča zgolj strah, negotovost in še večje nezaupanje, vse to pa gre na roko zgolj tistim v samem vrhu, ki znajo upravljati s strahom in ga izkoriščati za manipuliranje drugih ljudi. Nočna straža je vizualni spektakel in prava akcijska poslastica, ki bo svojo pravo globino in pomen verjetno dobila šele v naslednjih delih, a vsekakor z do sedaj videnim ne moremo biti razočarani. Prav nasprotno, prizori, ob katerih gledalca dobesedno spreleti srh ter simbolika boja med dobrim in slabim s pomočjo brezkompromisnega ruskega realizma, so več kot dobra popotnica za nadaljevanje in morebitno stvaritev kultne klasike. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
31.10. 2005 ob 15:42 zvezdica

Meni je bil film res všeč!!! Priporočam za tiste ki se jim da razmišljat ob gledanju!! Tudi glasba je odlična!!

— Rodnaja
12.2. 2006 ob 12:21 zvezdica

Mislim, da tisti, ki govorite o nekohorentosti zgodbe, nimate pojma. Navajeni ste usranih ameriških filmov, kjer vam vse 3x razložijo, čeprav vam je bilo jasno še predenj so razložili prvič. Tukaj je pa ravno obratno. Ne trudijo se veliko razlagati, ampak moraš sam povezati celoto. In na koncu filma si prav zadovoljen, ko razumeš celotno zgodbo, kdo je kdo in podobno. Film je za tiste, ki ob ogledu razmišljajo. Vidim pa, da se mnogim še to ne da.

— igl
10.3. 2006 ob 10:58 zvezdica

Nočna straža oz. Nočnoj dozor se mi zdi zelo dober glede na druge izdelke, ki prihajajo iz Rusije, zelo dobro so ujeli zgodbo iz knjige in to je še posebaj pohvalno. Uvod v filem, nadaljevanje in konec, vse je odlično izpeljano, vseksozi pa kot sem že rekla, zelo dobro sledijo izvirniku-knjigi Tudi Dnevna straža oz. Dnevnoj dozor je perfekten film!!! Ampak, pustite se presenetiti ;c) Naj še dodam, da komaj čakam tretji film.

— Nani_
10.3. 2006 ob 11:11 zvezdica

ko prebiram vaše komentarje, se mi kar malo "megli". Ste se že kdaj vprašali, da pa je pri tem filmu treba za raziko pri vseh ostalih Ameriških, razmišlajti in vi tga pravgotovo niste počeli. Večkrat ogledan film v izvirniku torej v ruskem jeziku in prebrana knjiga (tudi izvirnik) se mi zdita več kot odlična. Tukaj se jasno da vedeti, da imate "slovenčki" še vedno nek manjvrednosti kompleks do Rusije. Kot sem zasledila ja gospodična nad mano videla tudi filem Dnevnoj dozor in tudi jaz ga moram pohvaliti. V zadnjih nekaj letih, sta ta dva filma ena izmed redkih, za katere lahko rečem to je to!!!

— kozmica
16.3. 2013 ob 18:19

hud film,rezija super,igralci fenomenalni

— sasha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.