Kolosej
Film distribucije Continental Film

Noč v muzeju 2

komična pustolovščina
Ko ugasnejo luči, se vname boj.
Podnapisi
Na sporedu od: 21.5.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
21.5.2009, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2009
Država: ZDA, Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Robert Ben Garant in Thomas Lennon
Režija: Shawn Levy
Nerodni muzejski čuvaj Larry se vrača v fantastični svet oživelih zgodovinskih osebnosti, saj skuša rešiti stara prijatelja - kavboja Jedediaho in rimskega vojskovodjo Octaviusa, ki so ju po pomoti premestili v slavni muzej Smithsonian. Načrt se izjalovi, ko oživijo tudi ostale muzejske figure, od Napoleona, predsednika Lincolna, pustolovke Amelie Earhart, gangsterja Ala Capona in znanstvenika Alberta Einsteina, ki skupaj z Larryjevimi starimi znanci povzročijo popolno zmedo katastrofalno-komičnih razsežnosti.

Na Inštitut Smithsonian v Washingtonu je padel mrak. Vodiči so odšli domov, luči so ugasnjene, šolarčki pa pokriti z odejo že mižijo v posteljah… vendar pa se v muzeju dogaja nekaj neverjetnega, ko nekdanjega nočnega čuvaja Larryja Daleyja (Ben Stiller) zvabijo v največjo, najbolj noro pustolovščino do zdaj, v kateri zgodovina resnično oživi. V drugem delu Noči v muzeju Larryja čaka bitka, ki je tako epska, da se lahko odvije samo na koridorjih največjega muzeja na svetu. Larry mora sredi smithsonijskih čudes rešiti svoje nekdaj negibne prijatelje v, vse tako kaže, zadnjem spopadu. Zdi se, da imajo vsi, od slavnih slik na stenah do vesoljskih ladij po dvoranah, nekaj za bregom.  

Noč v muzeju 2 je prvi akcijski film, ki so ga kdaj kdajkoli posneli v kompleksu Smithsonian Institution, največjem in najbolj obiskanem muzeju na svetu.

Kratek vodič po novih razstavnih eksponatih ali koga vse spoznamo v drugem delu Noči v muzeju

Amelia Earhart: pionirka, ki je podirala meje. Bila je prva ženska, ki je sama preletela Atlantik in drugi človek sploh, ki je sam preletel Atlantik. Ognjevita pilotka je postala idol, saj je navdihovala vso nacijo, da ne omenjamo Larryja Daleyja, s svojimi dosežki in vodilom, da lahko dosežeš prav vse. Izginila je leta 1937 med poskusom postati prva ženska, ki bi z letalom obkrožila svet. Kaj se ji je zgodilo, ostaja skrivnost.

Ivan Grozni:  veliki princ Moskve je leta 1533 postal prvi vsemogočni car Rusije, Ivanov vzdevek je bil pravzaprav Ivan veličastni, a so ga kasneje napačno prevedli kot grozni. Ne glede na napako je vseeno dejansko slovel kot grozen tiran. saj je avtokratsko vladal z železno roko, imel je napade besa in se podajal na vojaške pohode, da bi razširil ruski imperij.

Al Capone:  najslavnejši ameriški gangster si je s tihotapljenjem alkohola priboril sloves in vodilno mesto med chicaškimi mafijci v času prohibicije. Sčasoma je imel tako veliko moč, da je postal glavna tarča FBI in simbol mafijske moči. Čeprav je nazadnje le preživel nekaj let v ječi, njegova trdoživost ostaja legendarna – celo med muzejskimi eksponati.

Napoleon: potem ko je leta 1804 postal cesar Francije, je moči željni Napoleon osvojil skoraj vso Evropo. Vojaški genij in politični veleum je vseeno znan tudi po t.i. Napoleonovem kompleksu, saj ga je zaradi majhnosti mučil kompleks manjvrednosti. Kako majhen je v resnici bil? Verjetno okoli 154 centimetrov. Mit o  majhnosti, od katerega si ni nikoli opomogel, so verjetno razširili njegovi sovražniki.  

Einstein: je eden največjih znanstvenikov in junakov našega časa. Fizik je za svoja dela dobil Nobelovo nagrado. Je avtor teorije relativnosti, ki je razkrila fantastično povezavo med energijo, maso in svetlobo. Njegovo ime je postalo sinonim za genija in Einstein postane Larryjevo zadnje upanje, da se tudi sam domisli česa genialnega. K sreči Einstein ni bil le vizionarski fizik, ampak tudi velik človekoljub, filozof brez dlake na jeziku in zagovornik največjega daru človeštva, domišljije.

Letalska enota Tuskegee: letalci iz druge svetovne vojne so bili prvi ameriški temnopolti piloti. Podrli so meje predsodkov in postali junaki vojnega in povojnega časa. Tudi Larry jih ima za junake in jih pokliče na pomoč.

Poljub ali Dan zmage na Times Squaru: fotograf revije LIFE Alfred Eisenstaedt je posnel fotografijo vojaka, ki poljublja medicinsko sestro na dan zmage, 14. avgusta 1945. Fotografija je v trenutku postala ikona, za vedno je ujela brezčasni trenutek, Danes velja za simbol miru in olajšanja po koncu vojne – Larry in Amelia se mu ne moreta upreti.

Mislec: ta priljubljeni bronasti kup, ki ga je izklesal Auguste Rodin leta 1880, predstavlja razmišljujočo naravo človeštva – čeprav Larry odkrije, da mu je pravzaprav zmanjkalo misli. Rodin je dejal, da je imel med klesanjem Misleca v mislih pesnika Danteja, ko meditira pred vrati pekla. Po muzejih po svetu je več kot 20 odlitkov skulpture.

Wright Flyer: včasih znan tudi kot Kitty Hawk. Gre za prvo motorno letalo, s katerim sta leta 1903 letela brata Wright in tako začela ero letalskih izumov, ki je nazadnje privedla do rojstva Muzeja aeronavtike in do nepričakovanega srečanja z Larryjem.

O igralcih

Ben Stiller (Larry Daley) je posnel filme Tropski vihar, In prišla je Polly, Starsky in Hutch; Veličastni Tenenbaumi, Zoolander (bil je tudi koscenarist, producent in režiser), Reality Bites (režijski prvenec), Zgaga (film je režiral, ni pa nastopil v njem), Njeni tastari, Njegovi tastari, Madagaskar, Tenacious D: The Pick of Destiny, School for Scoundrels, Keeping the Faith, Nori na Mary, Permanent Midnight, Mystery Men, Your Friends and Neighbors, Zero Effect, Flirting with Disaster ter Imperij sonca.

Stiller je kot igralec debitiral na Broadwayu. Nastopal in pisal je za oddajo Saturday Night Live. Njegova nadaljevanka The Ben Stiller Show je dobila emmyja za najboljšo komično serijo. Stiller in Red Hour Films imata z Dreamworksom triletno pogodbo za film in televizijo

Amy Adams (Amelia Earhart) je posnela filme Dvom (nominacija za oskarja),  Začarana, Wilsonova vojna, Ujemi me, če me moreš, Julie and Julia, Sunshine Cleaning, Miss Pettigrew Lives for a Day, Junebug (nominacija za oskarja),  Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju, The Wedding Date, Serving Sara, Pumpkin in Drop Dead Gorgeous.

Owen Wilson je posnel filme Marley in jaz, Noč v muzeju, Zgaga, Opoldanski obračun, Njeni tastari, Za sovražnikovo črto, Jaz, vohun, Armagedon, Polnočni obračun, Veličastni Tannenbaumi, Lovca na družice, Ja, ti in nadloga Dupree, Avtomobili, Drillbit Taylor, The Darjeeling Limited, The Life Aquatic: The Life of Steve Zissou (zanj je z Wesom Andersonom napisal scenarij, ki je bil nominiran za oskarja), Bottle Rocket (prav tako koscenarist z Andersonom), Rushmore (koscenarist, soizvršni producent), The Minus Man, Zoolander, Starsky and Hutch.

O režiserju

Shawn Levy je eden najbolj komercialno uspešnih režiserjev zadnjega desetletja. Njegovi filmi so po svetu prislužili več kot milijardo dolarjev. Bil je producent komedije Dokler naju jackpot ne loči. Trenutno producira in režira akcijski komedijo Date Night.

Bil je tudi producent in režiser Noči v muzeju ter režiser Rožnatega partnerja in izvršni producent Rožnatega panterja 2. Režiral je tudi Količinski popust, Pravkar poročena, Big Fat Liar

Komentarji

13.4. 2009 ob 2:00

Boljšega filma se ne,da dobit.

— gordana
14.4. 2009 ob 2:00

ja meni je filem ful dober in res se ga splača ogledat mislm 1.del ki je biu pred enimi 2 leti na sporedu.drgač drug del pa še ne wem sam je tut pomoje ful dober

— urška<3
16.4. 2009 ob 19:31

Film je zelo zanimiv in zgleda, kakor da se vse resnično dogaja. Če želite izvedeti kaj več imate na televizijskem programu HBO velikokrat na sporedu, noč v muzeju1, saj boste lažje gledali nadaljevanje. Šla si ga bom pogledat in keomaj že čakam!!!

— kolosejarka
17.4. 2009 ob 17:57

Ja res vse se dogajo kot v živo res bom šla gledat ta film vam ga priporočam................................................

— kity
18.4. 2009 ob 16:55

ma pušitega mi ga svi, ker bolan filmmmmmmmmmmmmm

— jaro
22.4. 2009 ob 2:00

Komej čakam

— reziser
26.4. 2009 ob 2:00

Omg. This movie has to be:;: AWSOME!!

OMB . Ta film mora biti:;: NEVERJETNO DOBR!!

OMG, dieser Film ist:;: ausgezeichnet

OMD, ce film devrait être:;: une grande

— haha
26.4. 2009 ob 16:14

triler je zlo dobr tko da bo tut movie in tut zasedba se mi zdi zlo uredu. pa tut prvi del je biu zlo đ best in sm prou uživala. ubistvu si sploh nism predstavlala filma na takšen način tko da me je čist presenetu.

— kr ena
28.4. 2009 ob 19:43

enko sm že gledala.powem film je ZAKON<333333dwojko grem nujno gledat.<333

— tami
29.4. 2009 ob 2:00

reklama zgleda dokaj zanimiva

— okkkžćopkokknoiuibknujkiujkoikloiklčpčpplp
2.5. 2009 ob 2:00

pomoje bo film ful zakon. prejšni del je bil tud!!!

— nicy
9.5. 2009 ob 17:51

Film Je skor naJbolŠi moGoČe Je En fiLm boL;*__*pač;)

— +tamika+
10.5. 2009 ob 18:16

gledala sm NOČ V MUZEJU 1 in se mi je zdeu ful ql film tkoda ta tud more bit

— stelchy
12.5. 2009 ob 14:08

Ta film bo ful carski!
Že enka je ful ql
komi cakam!

— Anja
17.5. 2009 ob 2:00

kul je sam u cem se sploh gre.

— wiil smith
18.5. 2009 ob 2:00

ej a to bo ju xpand??

— Dzuliii
20.5. 2009 ob 2:00

kr neki

— ne wem
22.5. 2009 ob 17:06 zvezdica

film bo mogoče dober tistim ki imajo 10 let... ampak za druge je samo metanje denarja...
šel sem ga pogledat ker sem zmagal karte preko nagradne igre na radiu...
čeprav sem vedel da mi bo slab... sem pač hotel preverit.. ampak film je uspel bit še slabši od prvega dela...
nesmiselni dialogi... nebene smešne stvari... egipčanski kralj ki govori francosko,angleško in ki se spozna v stvari iz modernih časov?
ben stiller ki se pogovarja preko mobitela znotraj slike iz leta 1945 ali neki takega... ok da je film tako izpeljan da se dogajajo čudne stvari...
ampak kar je preveč je preveč... ko je končal film sem šel zadnji iz dvorane... ker me je bilo sram,da sem prišel gledat tako slab film...

— SLOarang
22.5. 2009 ob 20:18

lepo... vidim da ste izbrisali moj negativen komentar glede filma...
kljub temu pa še zmeraj ste pustili komentar kjer vsebuje kletvico...
bravo... ;)

— SLOarang
23.5. 2009 ob 11:32

Fuul hud film...grem dons ga gledat
Aide Folk uživite;)

— Banxii
23.5. 2009 ob 19:01

Ali je lahko ta film tudi v xpandu ?

— Uroš
24.5. 2009 ob 17:32

ta film je še kar za glidat

— ac dc
27.5. 2009 ob 15:47

fajn film

— petra
1.6. 2009 ob 23:01

fuul smešen film! :D

— ff
5.6. 2009 ob 16:34

Vilem je videti dober, čeprav si ga še nisem ogledal.

— xdavidx
5.6. 2009 ob 21:23

No uglaunem ta film je zelo dober,čeprav nekaterim ni všeč se mi zdi zanimiv. že 1 deu je bil dbest in beibe majo rade dobre filme tko da pouabte punco gledat ta film pa vam nbo žau moj fant je to naredu in zdej ga mam še raj. LOVE U KIKI !

— Bejba
7.6. 2009 ob 15:17

kul

— matej
9.6. 2009 ob 11:31

Rade bi vprašale. če lahko dobima spored za noč v muzeju 2. za nasljednji teden.
kolosej v MARIBORU !!!

— Katja in Iva
13.6. 2009 ob 14:49

zanima me ali je 2 xpand se pravi da se sedeži premikajo ??????

— čoko moko
17.6. 2009 ob 14:45

dobr

— kekc
22.6. 2009 ob 21:45

kuko se tuki sploh pogleda kdaj vse je ta film pa ob keri uri????plis naj mi gdo odgovori!!!!

— eva
25.6. 2009 ob 20:03

FUll D0Br fIlm!!!!

— Janez
27.6. 2009 ob 9:39

najboljsi film od vseh

— aleks
27.6. 2009 ob 13:36

men je NOČ V MUZEJU zelo dober filem in upam da si bom tudi NOČ V MUZEJU 2 lahko ogledala. Tisti ki neveste na katerem programu je ta filem vam povem da je na HBO-COMEDY.Želim si da bi enkrat tudi mi šli v kino in si ogledali NOČ V MUZEJU ali NOČ V MUZEJU 2. Hvala da ste prebrali ta komentar.

— tjaša peterle
28.6. 2009 ob 15:44

Ta bolš!

— Škurja
29.6. 2009 ob 11:32

film je ful kul priporočam ga gledat

— matej
29.6. 2009 ob 23:07

Film je katastrofa ,enka je stokrat bolši

— Tm en
30.6. 2009 ob 12:52

je smešen za posrat

— inika
30.6. 2009 ob 12:57

Je film dober PriPoroČaaTe po komenTiih zGLeja da jaa...
Ga grem dans GLejat pa vam pooL powam moje odzive na fiLm
( enKoo sem pa že gLejau. :D)

— daark <3
30.6. 2009 ob 15:59

zlo dobr

— jak
30.6. 2009 ob 23:23

bljak

— amadeus
1.7. 2009 ob 15:00

Film ni nekaj posebnega je pa vredu. Je za popestritel dneva ali pa dolgčasja. In podoben 1.delu. (: (y)

— evelina
1.7. 2009 ob 21:59

ma film je nezanimiv. prvi del je 100x bolši. resnično. sicer pa kak za koga ne. tako je pač moje mišljenje. Uživajte!! Ayde :***

— loooolika
4.7. 2009 ob 10:30

ja no nst sn šla gledat ta film u kino že pred kr neki časa in zaj sn se pačč odločla da napišem en komentarček
no men je bil že 1. del filma zlo dolgočasn zato nism mela največjiga veselja it gledat še drugega no šla sn ga gledat ker je ena moja prijateljica zamudila in pol je že blo kr neki cajta mimo od začetka filma ko sma ga htele it gledat zato sma pač šle gleat noč v muzeju in ta film je bil grozen pol filma se je odvijalo v nesmislu in sploh ni imel nikakršne zgodbe imelu so tudi malo čudne ko so oneka kavbojčka zaprli v peščeno uro bi se lahko z lahkoto rešo sai je imel v žepu al karkoli je že tisto 2 pištoli in bi lahko prestrelil steklo peščene ure če se že nebi vso zlomlo bi bla vsaj luknico skozi kero bi padal pesek in on nebi bil v nevarnosti tak da mislim da je vsebina filma popolnoma nesmiselna.
no tistim ko pa je blaa všeč pa nai uživajo slej ko prej bojo spoznali da je brezveze

— Katiee
6.7. 2009 ob 0:48

brez veze it u kino dejte si ga z neta dol :p pomoje kr en film

— Makaveli
6.7. 2009 ob 19:08

film je cool

— nekdo
7.7. 2009 ob 21:10

Film je fuuuuuuuuuuuuuul zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I love NOČ V MUZEJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ql je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Edn pač!
8.7. 2009 ob 13:54

aloo toti filem je nekaj najbolj smešnega !!!!!!! najbljši pa je oni faraon z kao govorno napako pa najegovo roko!!!!!!!!!!!!!!!

— jaz
10.7. 2009 ob 21:46

kakšna reva je tale vzgor(debil)

— BLACKSNAKE
20.7. 2009 ob 8:59

jast grm jutr gledat ta film in komej čakam!!!!!!

— lizika ....
22.7. 2009 ob 19:36

film je čisti dolgčas, glup prvi del, prav tako drugi...ne priporočam, zguba časa...

— maja
23.7. 2009 ob 20:03

vrei

col

— sofija
3.8. 2009 ob 21:13

niti ni tak dober ko sem pricakoval da bo...

— sven
28.10. 2009 ob 12:12

NO JAS TUD PRAVIM NI BLO NOBENE SMEŠNE STVARI KER JE KOT PALČICA NA BELEM KONJU BIL JE SAMO SRTRAŠEN IN TO JE VSE.ČAU

— GALA LOLIPOP
28.10. 2009 ob 12:14

LEP FILM KAJ NE LJUDJE

— TINICA JJJJJ
8.11. 2009 ob 19:32

ful dobr film!! pa carski igrauci!!! in je bistveno bulši od prvega!!

bay bay

— RebeKca.^^
7.2. 2010 ob 12:56

dobr sam mi je bil 1 del boljši

— dafi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.