Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Noč čarovnic

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 25.10.2018, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: David Gordon Green, Danny McBride in Jeff Fradley
Igralka Jamie Lee Curtis se vrača v svoji ikonični vlogi Laurie Strode in se končno sooči z Michaelom Myersom, zamaskiranim moškim, ki jo je preganjal, vse odkar je pred štirimi desetletji komaj ušla njegovemu morilskemu pohodu na noč čarovnic

Po štirih desetletjih se vrača igralka Jamie Lee Curtis v vlogi Laurie Strode, ki je v prvem filmu bežala pred zamaskiranim morilcem po imenu Michael Myers (zaigral ga je Nick Castle), prav Castle pa bo morilca po štiridesetih letih upodobil tudi v najnovejšem delu.

V najnovejši srhljivki kot izvršni producent sodeluje mojster grozljivk John Carpenter, moči pa je združil s trenutno vodilnim producentom grozljivk Jasonom Blumom (Zbeži!, Razcepljen, Očiščenje, Paranormalno). Scenarij za zgodbo, ki razkriva nove sledi dogodkov iz prvega dela iz leta 1978, sta napisala David Gordon Green in Danny McBride, Green pa je srhljivko tudi režiral. Producent je tudi Malek Akkad, ki je produciral vse prejšnje dele srhljivke ter Bill Block, izvršna producenta pa Green in McBride.

ZANIMIVOSTI:

  • Jamie Lee Curtis je zaigrala že v petih filmih o noči čarovnic - Noč čarovnic (1978), Noč čarovnic 2 (1981), Noč čarovnic: 20 let pozneje (1998), Noč čarovnic: vstajenje (2002) in Noč čarovnic (2018).
  • Najnovejši del Noč čarovnic ne upošteva dogodkov, ki so se zgodila v nadaljevanjih po prvem delu, temveč se nadaljuje natanko štirideset let po zgodbi iz prvega dela.

Komentarji

1.7. 2018 ob 0:07

Film komaj čakam.

— Saban
7.11. 2018 ob 21:26

Ravno pogledal prvi film iz 1978 - kakšna mojstrovina! Današnje grozljivke, ki temeljijo samo še na paranormalnem in čimvečji brutalnosti in špricanju krvi, se res ne morejo primerjat s klasikami iz prejšnjega stoletja (Scream, I know what you did last summer, Friday the 13th...). Je pa škoda, da z novim filmom enostavno kar ignorirajo vsa nadaljevanja originala. Baje bo enako z novim filmom o Terminatorju. Zato pa, Hollywood, prenehajte z razmetavanjem denarja za katastrofalna nadaljevanja, ki jih nizate iz leta v leto samo z željo po dobičku, potem pa čez pol stoletja spoznate, da so tako zanič, da jih boste z novim filmom kar 'izbrisali'. Well, too late! Zlato pravilo v svetu filma: nadaljevanje narediš le, če si prepričan, da bo enako dobro ali celo boljše od originala (največja ovira pri dosegu tega cilja: konstantno menjavanje režiserjev). Trilogija Krik je ena redkih, ki ji je to uspelo, vsaj za moje pojme.

— Fan grozljivk
9.11. 2018 ob 23:15

Se podpišem pod osebo Fan grozljivk... moram priznat da je zelo poceni in predvidljiv film. ocena 4

— Dulc
25.11. 2019 ob 18:18

Film noc-carovnic je bil zelo grozljiv se posebaj tisto k ga je michael myers butal v steno

— Jernej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.