Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Noč čarovnic se konča

Halloween Ends
grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 13.10.2022, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Paul Brad Logan, Chris Bernier, Danny McBride, David Gordon Green
Po 45 letih bo najbolj hvaljena in cenjena franšiza grozljivk v zgodovini filma dosegla svoj epski, grozljiv zaključek. Laurie Strode se še zadnjič sooči z utelešenjem zla, Michaelom Myersom, v zadnjem spopadu, kakršnega doslej še ni bilo na velikem platnu, v grozljivki Noč čarovnic se konča. Samo eden od njiju bo preživel. Od ustvarjalne ekipe, ki je ponovno lansirala franšizo s filmoma Noč čarovnic (2018) in Noč čarovnic mori (2021), je zadnje poglavje znova režiral David Gordon Green po scenariju Paula Brada Logana, Chrisa Bernierja, Dannyja McBrida in Davida Gordona Greena, ki temelji na likih, ki sta jih ustvarila John Carpenter in Debra Hill. Producienti filma so Malek Akkad, Jason Blum in Bill Block, izvršni producenti pa John Carpenter, Jamie Lee Curtis, Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Freimann, Ryan Turek, Andrew Golov, Thom Zadra in Christopher H. Warner.

O ZGODBI:

Štiri leta po dogodkih grozljivke Noč čarovnic mori (2021) Laurie živi s svojo vnukinjo Allyson (Andi Matichak) in končuje pisanje svojih spominov. Michaela Myersa od takrat ni bilo več na spregled. Potem ko je desetletja dopuščala, da je Michaelov duh določal in usmerjal njeno resničnost, se Laurie odloči, da se osvobodi strahu in besa ter sprejme življenje. Ko pa je mladenič Corey Cunningham (zaigra ga Rohan Campbell) obtožen umora dečka, ki ga je čuval, se sproži val nasilja in terorja, ki bosta Laurie prisilila, da se končno sooči z zlom, ki ga nima pod nadzorom, in to enkrat za vselej.

IKONIČNA VLOGA Z NAJDALJŠIM STAŽEM

Ikonična igralka Jamie Lee Curtis se še zadnjič vrača kot Laurie Strode, kot prvo "zadnje dekle" grozljivk in v vlogi, s katero se je pričela njena kariera. Curtisova je upodobila Laurie več kot štiri desetletja, kar velja za najdaljšo vlogo igralca v istem liku v zgodovini kinematografije. Ko se je franšiza ponovno zagnala leta 2018, je film Noč čarovnic podrl rekorde in postal najbolj dobičkonosno poglavje franšize ter postavil nov rekord za največji otvoritveni konec tedna za grozljivko, v kateri igra ženska.

Poleg Curtisove v zadnjem poglavju znova zaigrajo še Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton in Kyle Richards.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.