Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nihče

Nobody
srhljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 5.8.2021, Kolosej Ljubljana
Leto: 2020
Država: amerika
Jezik: angleščina
Scenarij: Derek Kolstad
Režija: Ilya Naishuller

Včasih je moški, ki ga ne opazite, najbolj nevaren od vseh. V kinematografe prihaja srhljivka z naslovom NIhče, v kateri bomo v vlogi podcenjenega in spregledanega očeta in moža, ki se nikoli ni upiral, spoznali dobitnika emmyja Boba Odenkirka (Kriva pota, Better Call Saul, The Post, Nebraska).

Srhljivko je režiral priznani filmski ustvarjalec Ilya Naishuller (Hardcore Henry), po scenariju Dereka Kolstada (idejni ustvarjalec zgodb o Johnu Wicku). Ob Odenkirku zaigrata še legendarni dobitnik emmyja Christopher Lloyd in glasbenik RZA. Film sta med drugim producirala Kelly McCormick in David Leitch, med izvršnimi producenti pa je igralec Tobey Maguire.

Ko nekega večera v njegov dom vdreta tatova, Hutch Mansell (Bob Odenkirk) noče braniti sebe ali svoje družine, saj tako upa, da bo tako preprečil resno nasilje. Njegov najstniški sin Blake (Gage Munroe) je nad njim razočaran, njegova žena Becca (Connie Nielsen) pa se od njega umakne še dlje.

Posledice incidenta se ujemajo s Hutchevim dolgotrajnim besom, ki je sprožil instinkte in ga pognal na brutalno pot, ki bo razkrila temne skrivnosti in smrtonosne veščine. Med pestmi, streljanjem in cvilečimi pnevmatiki bo moral Hutch rešiti svojo družino pred nevarnim nasprotnikom (znani ruski igralec Aleksey Serebryakov), ter si zagotoviti, da ga nikoli več ne bodo podcenjevali kot nikogar.

Komentarji

12.7. 2021 ob 20:46

Aka žanr John Wick ... komur je všeč slednji, mu mogoče tudi ta film sede?
Spoiler alert: pretep v avtobusu bi uvrstil med kultne v filmih tega tipa.

— pinkfranc

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.