Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Nevidno zlo: Zadnje poglavje

akcijska zf grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 2.2.2017, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Paul W.S. Anderson
Kultna saga o neustrašni bojevnici Alice in njenem večnem boju s pošastnimi zombiji, se vrača na kraj začetka pogube človeštva. Alice z ubornim preostankom ljudi bije poslednje bitke upora v Washingtonu, toda da bi končala zlobne načrte korporacije Umbrella, se mora prebiti na njihov sedež v Raccoon City. Ker ji na poti stojijo horde zombijev in nove ubijalske mutantske pošasti, mora združiti moči s starimi prijatelji. Toda na koncu krvave poti jo čaka poslednje soočenje z najbolj srhljivimi kreaturami in pastmi, kjer si ne more privoščiti nobene napake.

Nevidno zlo: Zadnje poglavje je zadnji del filmske franšize, ki jo že 15 let spremljamo na velikih platnih po vsem svetu. To je šesti del priljubljene sage, posnete po istoimenski videoigri, ki se je pojavila leta 1996 in je od takrat doživela pravo eksplozijo, ne le v svetu videoiger, temveč tudi v drugih medijih, vključno z nizom filmov, animiranimi serijami, stripi in knjigami. Glavno vlogo v vseh šestih filmih igra prelepa Milla Jovovich. Njena junakinja Alice bo v zadnjem poglavju sage končno obračunala z zloveščo korporacijo Dežnik.

Zgodba filma se nadaljuje točno tam, kjer se je končal predhodni film, Nevidno zlo: Maščevanje. Alice (Jovovich) je edina preživela v zadnjem spopadu med ljudmi in živimi mrtveci. Odločena je, da bo enkrat za vselej zaustavila in dokončno uničila korporacijo Dežnik, zato se vrne v Raccoon City – mesto, kjer se je začela njena nočna mora. Medtem ko zlovešča korporacija nabira moči za končni udarec preostanku preživelih po apokalipsi, mora Alice prav tako zbrati vso svojo moč, da bi se uprla zlu, ki grozi z uničenjem vsega planeta.

Filmska saga Nevidno zlo je po vsem svetu zaslužila več kot milijardo dolarjev in velja za eno najdonosnejših filmskih franšiz vseh časov. Sodeč po prvem kino napovedniku, gotovo lahko tudi tokrat pričakujemo vrhunski spektakel, poln adrenalinske akcije in izjemnih posebnih učinkov. Ob Milli Jovovich nastopajo še Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, William Levy in Iain Glen. Film je režiral oboževalcem franšize že dobro znani Paul W. S. Anderson (režiser prvega filma Nevidno zlo, pa tudi uspešnic Alien proti Predatorju, Trije mušketirji in Pompeji).

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.