Kolosej
Film distribucije Continental Film

Nevidni jezdec

akcijska znanstvena fantastika
Pred davnimi časi je sklenil kupčijo, da bi rešil ljubljeno osebo.
Na sporedu od: 22.2.2007, Kolosej Ljubljana
15.3.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 50min / 110min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Mark Steven Johnson
Iz stripovske hiše Marvel na velika platna prihaja nov junak, nadnaravni jezdec motorjev, ki si želi maščevanja in pravice. Da bi rešil umirajočega prijatelja, je Johnny prodal svojo dušo demonu in zapustil ljubeče dekle Roxanne. Čez nekaj let se znova sreča z njo, obišče pa ga tudi demon, ki mu je pripravljen dušo vrniti, vendar le pod pogojem, da se Johhny spopade s krutim Blackheartom, demonovim sinom, ki skuša očeta odstraniti in ustvariti nov, še strašnejši pekel.

Na velika platna prihaja še en junak Marvel Comics, ki so ga ustvarili avtorji Spidermana, Fantastične četverke in Mož X – gre za novega junaka, Ghost Riderja. Dolgo nazaj je vrhunski kaskader na motorju Johnny Blaze (Nicolas Cage) sklenil pogodbo s hudičem, da bo tako obvaroval tiste, ki jih je imel najraje: svojega očeta in ljubezen iz otroštva, Roxanne (Eva Mendes). Zdaj je hudič prišel izterjat svoj dolg. Čez dan je Johnny najdrznejši kaskader, ponoči, ob prisotnosti zla, pa postane Ghost Rider, lovec na glave pobeglih demonov. Prisiljen ubogati hudiča, se je Johnny odločen soočiti s svojo usodo ter uporabiti svoje prekletstvo in moči, da bi varoval nedolžne.

O filmu

"Po mojem mnenju je Ghost Rider ena najbolj svojstvenih mitologij v stripovskem svetu," pravi Nicolas Cage. Nadnaravna vznemirjenja Ghost Riderja se popolnoma ujemajo z njegovo silovito in zanimivo osebnostjo. Kot eden najbolj vnetih zbirateljev stripov v Hollywoodu, čigar vneto zanimanje za grafične romane je legendarno, Cage lik zelo dobro pozna. "Je zapleten lik, ki se odloči dušo prodati hudiču, vendar to stori iz ljubezni, ne iz pohlepa ali osebnih ambicij. Zame je to zares bogat material, iz katerega izhajam. Ta tip, ki je na pogled srhljiv, je v resnici junak."

Filmski ustvarjalci so bili navdušeni tudi nad predstavitvijo drugačnega stripovskega junaka na filmu – njegova srhljiva podoba je v nasprotju z njegovimi dobrimi nameni in edinstveno osebnostjo. Po Johnsonovih besedah samo Nicolas Cage lahko odigra osebnost s toliko obrazi. "Po mojem mnenju so najboljše grozljivke in srhljivke polne humorja," pravi scenarist in režiser. "Morate sprostiti napetost. To, da je igral Nic Cage, je to dejansko zacementiralo, ker je že po naravi zabaven. Lik Johnnyja Blaza je naredil zabavnega."

De Luca dodaja: "Nic je priznal, da je njegova situacija zares nezaslišana: Sklenil sem pogodbo s hudičem in zdaj sem goreče okostje na motorju. Ne morete si kaj, da ne bi v tem videli humorja."

Johnson je leto dni pripravljal scenarij za Ghost Riderja. Zgodba in liki temeljijo na več verzijah serije stripov. Franšiza Ghost Rider je začela izhajati v štiridesetih letih z westernovsko tematiko o jezdecu s pištolo. V sedemdesetih jo je kupil Marvel kot nadnaravno zgodbo, ki se je osredotočila na kaskaderskega motorista Johnnyja Blaza. V devetdesetih so ga obudili, ponovno z novim likom.

De Luca razlaga: "Zaradi dveh inkarnacij stripa smo si dovolili določeno svobodo. Skozi čas se je toliko spremenil, da smo lahko izbrali tiste dele, ki so nam bili najbolj všeč."

Filmarje je poleg Ghost Riderja najbolj pritegnili negativci. Johnny Blaze se ne bori samo z zlom, ampak s samim hudičem. Po besedah De Luce je dejstvo, da Johhnyjeva motivacija in nasprotnika prihajajo iz stripov, dobro vodilo. "Blackheart in Mephistopheles sta iz stripa, razlog, zakaj je Johnny sklenil pogodbo ter Roxanne, vse to je zelo podobno. Gre za dokaz zvesto priredbo, čeprav je strip skozi čas spreminjal zgodbe."

O igralcih

Nicolas Cage (Johnny Blaze) je dobil oskarja na vlogo v filmu Zbogom, Las Vegas. Posnel je še Prilagajanja, Zaklad pozabljenih (posnel je že tudi nadaljevanje), The Wicker Man, World Trade Center, The Weather Man, Gospodar vojne, The Ant Bully, Glasniki vetra, Sleparja, Še 60 sekund, Captain Correlli's Mandolin, Zamujena priložnost, 8 mm, Kačje oči, Mesto angelov, Con air – letalo prekletih, Alcatraz, Mdd življenjem in smrtjo, Brez obraza, Guarding Tess, Red Rock West, Lahko se zgodi tudi vam, Divji v srcu, Kiss of Death, Honeymoon in Vegas, Valley Girl, Cotton Club, Racing with the Moon, The Boy in Blue, Peggy Sue Got Married, Raising Arizona, Vampire's Kiss, Fire Birds, Birdy.

Leta 2002 je debitiral kot režiser s filmom Sonny.

Cagova produkcijska hiša Saturn Films je producirala filma The Life of David Gale ter Shadow of the Vampire.

Eva Mendes (Roxanne) je posnela filme Dan za trening, Hitch, Out of Time, Bilo je nekoč v Mehiki, Prehitri in predrzni, All About the Benjamins, Kot rit in srajca, Trust the Man, We Own the Night, LIVE!

Peter Fonda (Mephistopheles) je posnel filme Goli v sedlu, Tammy and the Doctor, The Victors, Wild Angels, The Trip, The Hired Hand (režiser), Idaho Transfer (režiser), Wanda Nevada (režiser, v katerem je nastopil skupaj z očetom Henryjem), Outlaw Blues, Dirty Mary, Crazy Larry, Race With the Devil, Love and a .45, Nadja, Escape From L.A, Bodies, Heat & Motion, Ulee's Gold, The Tempest, The Passion of Ayn Rand, The Limey, Thomas and the Magic Railroad.

Napisal je tudi avtobiografijo Don't Tell Dad.

O režiserju in scenaristu

Mark Steven Johnson je bil tudi scenarist in režiser filma Daredevil.
Kot režiser je debitiral s Simonom Birchem leta 1998. Pred tem je napisal scenarija za Stare sablje 1 in 2.

Komentarji

20.12. 2006 ob 12:03

hudo res hudo

— hudo
26.12. 2006 ob 11:58

Trailer je ful pošten.Bomo vidl,kakšna bo zgodba.igra pa Nicolas Cage,tko da more bit hud film.

— Flays
29.12. 2006 ob 19:06

brezvezen film

— pero
21.1. 2007 ob 7:55

ta film mora bit ful dobr bral sem stripa pa so že stripi dobri. dobr bo pa zato ker špila nicolas cage, eva mednes.zares dobr film

— ghost rider
11.2. 2007 ob 4:13

"Nevidni" jezdec? Pa saj ni neviden, kdo prevaja te naslove za božjo voljo?

— .
13.2. 2007 ob 21:02

Ena tistih superjunaških stripovskih zgodb ki ni nujno da bojo kot film uspele (catwoman,daredevil, fantastic4,hellboy,p unisher,) veliko igralsko ime še ne zagotavlja dobrega filma!

— car
18.2. 2007 ob 14:14

filma se nisem gledu sam zgleda dobr.sam naslov nevidni jezdec je napacen.Ghost=duh,Ri der=Jezdec.

— ziga
22.2. 2007 ob 11:42

čeprav filma še nisem gledal,menim,da je zelo dober. Zato sem se odločil,da ga bom šel gledat danes.

— Emil
22.2. 2007 ob 17:22

Film je res supr, take znanstvene fantaski ze dolgo ni bilo. 100% je vreden ogleda. ocenil bi ga z oceno 10 / 10. res ODLICEN !!!

— Tomaz
23.2. 2007 ob 11:05

ghost rider je tok dobr film.js bi ga šou še stokrat gledat.

— kiki
23.2. 2007 ob 11:08

nwm no tisti k praujo de je bedn.ta film je kul.tisti k praute de je bedn si ga pejte pugledat.sej mogoče vm bo pa ušeč tko k men

— kiki
23.2. 2007 ob 18:26 zvezdica

ta film sem si že ogledala in mislim da je namenjem še posebej vsem tistim ki radi ob filmih občutijo razburljivost,strah ter grozo.Zame ki sem ljubiteljica vseh kriminalk in srhljivk,mi je bil ta film še posebej všeč,torej moj komentar:za domačo videoteko

— zanimivo zanimivo
23.2. 2007 ob 18:28

ma bejžte nekam,ta film pa je res zanč.Mislim mislil sm da bo kej boljšga,a ne,kva pa vi pravte.cao cao

— beni
23.2. 2007 ob 21:57

Kuščer v filmu he res ZAKON

— kuščer
24.2. 2007 ob 6:13

zgodba filma je zelo dobra.nicolas cage igra zelo dobro, ampak kak tak ali tako ne kaže dosti× ker se čez noč spremeni.drugače je pa vredn ogleda...tisti ki pa nimate radi fantazije.vam ga ne priporočam..

— *NiNcHyKa
24.2. 2007 ob 10:10

Kok je zapeklo kuščerja, reveža, pa sm čez cesto je hotu it. Upam, da bo zvezda

— kaščer 2
24.2. 2007 ob 12:00

Kuščer je car... revež bogi nič hudega sluteč je bil spečen...

— kuščer 3
24.2. 2007 ob 12:28

KUŠČER JE RES CAR

— kuščer
24.2. 2007 ob 14:06

en ful dober film in eden najboljših

— urosy
26.2. 2007 ob 9:24

ta film mi je biu pa najjaci

— 5384
26.2. 2007 ob 11:59

Nikolaj Kletka je tokrat res nepričakovan.Igra ulogo ''nevidnega jezdeca''.Nevidnega jezdeca?Sej ni neviden sam grozen je pa glava mu gori.Čeprav si ne morem misliti kako bi mu drgač blo ime.AHA ŽE VEM!Kaj pa če bi sam pustil ta naslov tak kt je.Ghost rider je pač ghost rider.Otroci, ki berejo Spider-man-a tut niso rekl, da berejo človeka pajka.Tako kot bi morali reči, da Je ghost rider(ala MARVEL)ghost rider.Zakaj pa so Spider mana pustili tako.Grem stavit, da pol k bo spider man 3 klele ne bo pisal človek pajek 3 ampak spider-man 3 ker ga tako najbolje poznamo.In tudi če stripa ghost rider niste brali bi moral biti naslov tak kot je Tudi pri Batmanu je bilo tako in tudi pri Catwoman je bilo tako še celo pri Spider-manu je bilo tako pa mi zdaj povejte zakaj ni isto tudi z Ghost riderjem. A mam prou ljudje povejte mi!!!

— Matej (rabit)
26.2. 2007 ob 12:06

Za lase prvlečen mislm preberte si tm gor:Od demona sin hoče očeta odstraniti in ustvariti nov še strašnejši pekel? Mislm halo! (ja vem hitr sm si premislu sam vseen no)

— Matej (rabit)
27.2. 2007 ob 19:33 zvezdica

POVZETEK: - minusi brez napetosti, brez pametnih dialogov, nedodelan zgodba, prikaz zlobcev je posiljeno zloben, Raquel Alessi je v filmu čisto in samo zato, da pokaže svoj dekolte (okej, kdo bi šel gledati film samo zaradi tega, jaz ne), film ni tako dark, kot bi lahko bil, glede na lik + plusi lik Ghost Riderja mi je postal všeč, veliko je ognja in ostalih vizualnih efektov, zanimiva kamera - Najprej naj povem, da sem navdušenec znastvene fantastike, še posebej vseh Marvelovih filmov (stripov nisem bral!). Za Ghost Riderja sem slišal prvič danes, ko mi ga je predlagala moja najdražja med tremi filmi, med katerimi naj si izberem enega, ki ga bova šla gledat. Ko sem prebral same pozitivne komentarje, vas, ki vam načeloma zaupam in potem, ko sem si malo pregledal trailerje in zgodbo Ghost Riderja, sem postal noro navdušen nad filmom in mi na kraj pameti ni prišlo, da bi se odločil za odličen oskarjevec. Ghost Rider? To mora biti hud film. Saj tudi tisti, ki so ga gledali dobro menijo o njem. NOT! Moram priznati, da je film velik minus na Cagevem repertoarju. Kar predstavljam si, kako je film nastal. Nekdo, ki mu je bil lik Ghost Riderja všeč, si je zamislil odličen film. Spisal je scenarij (beden po mojem mnenju), našel karizmatičnega igralca, ki ga bo pripravljen prikazati, malo boljšo ekipo za vizualne efekte, nekaj fantastičnih scen in to je to. Film se skrije pred prvim Burtonovim BatManom (1. del), Batman Begins, Daredevilom, vsemi X-Mani, Spidermani, Supermani, celo bolj bedno je narejen kot Catwoman. Žal mi je, da nisem šel gledat Elizabete. Sem se pa vsaj najedel kokic. ;)

— KLM
1.3. 2007 ob 21:39 zvezdica

Pravkar sem prisel domov s Koloseja, kjer sem si ogledat ta film. Moram reci, da je bil film enkraten. Na momente se kar malo ustrasis, dostikrat tudi dobro nasmejis, akcije ne manjka nikoli, vizualni efekti so "through the roof". Skratka, super film.

— Rider
2.3. 2007 ob 13:35

the best film ever

— fan
3.3. 2007 ob 16:47

Kakšen prevod naslova. Zopet so sami sebe presegli!

— WTF
3.3. 2007 ob 18:54

jah štorija filma je uredu sicer pa na določene momente spominja na drugi del terminatorja.. LP

— L0rd
4.3. 2007 ob 9:44

fil je ful dobr za tiste k imajo radi fantastiko. nimam slabih besed. res fuul dobr. tut takega motorja se nebi branu.

— rudy
6.3. 2007 ob 15:18

Ma ta naslov so sigurno švabe prevedle!!! Kaki fašistiso te dali ime nevidni jezdec kaj ne vidijo da je na ognu in še vijim ga zato ne more bit nevidel!TELE

— ma eh ta naslov
8.3. 2007 ob 12:36 zvezdica

Nevidni jezdec je res odličen film. Zgodba, zaplet, razplet, romanca, da o efektih ne govorimo. Po moji oceni gre za najboljšo ekranizacijo Marvel-ovih super-junakov na velika platna, prekaša tudi razvpitega Spiderman-a. Nikar ne zamudite, če ste le malce naklonjeni ZF žanru s primesmi trilerja in srhljivke. Zelo gledljiv, sila všečen in prijeten večer si lahko privoščite ob Nevidnem jezdecu! Zanesljivo eden boljših filmov zadnje mesece. PS: Glede komentarjev nekaterih, da je film slab, jim predlagam, da se naj zazrejo malce vase: ali morajo vedno vse popljuvati, če je všečno in zabavno za večino ljudi? Morda bi bilo bolje, da se posvetijo kinematografiji Laosa, Bangladeša, Gornje Volte in podobnih dežel, kjer bodo resnično navdušeni nad globinami filmskih zgodb?! Nam, ki pa v gledljivih filmih uživamo, naj prihranijo neumestne komentarja, ker lahko potencialnega obiskovalca predstave odvrnejo od obiska! Poleg tega pa jih imam na sumu, da si filme ogledajo na slabih DVX piratskih kopijah in praga kinematografov sploh ne prestopijo. Pa brez zamere!

— bond alen
8.3. 2007 ob 18:26

Jaz mam pa na sumu, da tudi veliko več komentarjev administrator strani napiše kot pa dejanski obiskovalci. P.S.: Gledanje DiviX-a je prepovedano, pridite v Kolosej.

— Avtor
8.3. 2007 ob 19:54 zvezdica

Film je razen efektov-katastrofa.Z godba in monologi brez ... Skratka videl in pobegnil. Sem pa ljubitelj SF. Takih filmov pa si ne želim več gledati-PUHLO. Marjan

— MARJAN
9.3. 2007 ob 19:01 zvezdica

Hoj folk. Film sem si ogledal pred ca. mesecem na oni strani luze. Zanj sem se odlocil, ker sem sploh navdusenec filmov po Marvelovih stripih. In tudi tokrat me film NI razocaral. Se vec, presenecen sem bil po velikem zanimanju za film. Sicer pa je ze samo vzdusje v tamkajsnji dvorani boljse kot v nasem ljubljanskem Koloseju - dvorana bi rekel, da je dosti starejsa od Koloseja. Film je idealen za sprostitev po napornem dnevu. Celo nek pozitiven message lahko najdes v njem, kar mi je sploh fajn. Anyway ... super film! Predvsem, ce se ne obremenjujes z branjem podnapisov :) Malo izven teme pa: prejsnji teden sem si ogledal 'Music and lirics' << priporocam ogled VSEM!!!

— Damir D.
10.3. 2007 ob 11:15

Ta film je odličen tisti kateri pravi da je brezvezen sploh ne ve kaj si dobri filmi !! Marvelov Ghost Rider je vreden ogleda saj se si ga tudi sam že ogledal in mislim da je odličen !!

— BadBoy20
10.3. 2007 ob 14:39

Še nisem gledal filma - zato gremn danes v Kolosej, da vidim junaka iz stripa - Marvel dela res dobre filme (npr. Hulk) - zeleni možic (Green Dragon) lp, Uroš

— Uroš
10.3. 2007 ob 15:18

ful zakon film moja ocena je 5

— katja
10.3. 2007 ob 21:18

Še kar v redu, v bistvu je dober, če seveda ne pričakuješ preveč. To je film, pri katerem ni potrebno popolnoma nič misliti, neke vrste lahkotno poletno gledanje. Včasih pašejo tudi taki filmi (meni recimo danes je:).

— Ajasja
11.3. 2007 ob 10:07

ta film je edn naj boljsih kar sm jih kar gledu.

— jani
12.3. 2007 ob 21:44

Tale film je res zakon. Sploh nimam pripomb. Mi je gotovo eden najboljših in zelo priporočam ogled-če le ne gledate samo na grefiko, sporočilo filma itd. ... Ker potem se mi res ne zdi vem zanimivo. JE pa zame eden najboljših filmov sploh!

— saša
17.3. 2007 ob 22:13

kr neki ...brez zgodbe...nc.bedno.do ugcajt...ljudje zapuščajo dvorano sred filma ...eni spije.KRNEKI - ne gledat skoda 5€ :D

— štunf
18.3. 2007 ob 11:19

Ne vem le, od kod jim ta zamisel, da pri tem filmu gre za znanstveno fantastiko ??? Kje je tu znanstvana fantastika? Ali tisti, ki pišejo tele napovedi sploh premorejo osnovno šolo, če ne ločijo med žanri ? Sramota!

— mkoc
18.3. 2007 ob 18:54

cist cool film od, 1-10... 7. No sej uglavnm komi čakam "300" k bo pa res zakon!!!

— SharkY
21.3. 2007 ob 9:09 zvezdica

od gledalca je odvisno, kaj v filmu vidi: da je tudi on sam hkrati ponoči volk in podnevi ovca, da je že kdaj sklenil pakt s hudičem in se mora sedaj odkupit, da se bo lahko srečal z ljubljeno osebo, da je cena slave, da si rekorder (v skakanju z motorjem), morda previsoka, da ne gre le za legendo, ampak tudi za mit, po katerem se vse srečno konča. kaj bi storil kdo izmed nas, če bi imel na smrt bolnega očeta, mater, sorodnika? Pojdite in si poglejte!

— bogomir
22.3. 2007 ob 4:53 zvezdica

Ghost Rider je dokaz, da Norbit in Epic Movie nista bila najhujše letošnje mučenje. Nicolas Cage na vsake toliko časa posname uspešnico. Da pokaže, da je še živ. Da dokaže, da je še vedno zvezda. In da pojasni, da noče igrati samo v kvalitetnih dramah tipa The Weather Man in Lord of War. Okej, toda tokrat je šel predaleč. Na čisto dno. V film, kjer ni dobro ničesar. V film, ki se mu režijo celo Daredevil, Elektra, Catwoman in Spawn. V film, kjer se okoli sprehaja z lasuljo, fura imidž Goethejevega Fausta in se za potrebe Hudiča (Peter Fonda) spremeni v ghostriderja, v možaka z ognjeno glavo in verigo, ki mora ugnati tri demone. Jasno, ko ni ghostrider, je Johnny Blaze, mojster za kaskaderske akcije z motorjem. Ko ni Johnny Blaze, pa je Nicolas Cage, igralec, ki ga po novem vidimo v stotih filmih na leto.

— iztok gartner
22.3. 2007 ob 7:48

ta film je ful kul do konca! to že tko vem sm ga še nism gledu

— ghost rider
15.4. 2007 ob 11:34

Usi pravijo da filem je bil katastrofa. Jaz rečem,da ni meni je bil specialen edino par napak sem opazil v filmu ko je ghostrider uzel dušo kriminalu ga ni tale kriminal z nožem zabodel v ramo in ga poškodoval! Ko je podnevi postal nazaj Nicolas je imel na ramenu zarezo od noža a ko so ghostraiderje policiti postreljali bi moral ghostrider umret ko se bi spremenil nazaj v Nicolasa! Nimi jasno kako pa lahko pod vodo ogenj gori? Drugače motor na kirem se ghostrider vozi ful specialno narejen pa tudi on goreča glava to je super narejeno

— Sever
8.6. 2007 ob 22:53

omg to je najboljsi film kar sm jih kdaj videla.ker ljubim motorje(ceprav ne ravno chooperje) mi je bil ravno zarad itega toliko všeč pa tudi ghost rider je v mojem stilu narejen.odličen film!

— †andreja&#8224 ;
4.8. 2007 ob 22:25

ful kul fiillm !!! oglejte si ga nau wam zav ( sai men ni ) se Nicolas je hud :D

— girl
5.10. 2007 ob 14:43

Rad bi samo vprašal če še predvajate Nevidnega jezdeca .Prosim če me obvestite.

— Goran
3.2. 2008 ob 0:00

film je carski

— mefisto
8.8. 2008 ob 16:11

Meni je film zeloo všeč.

— wow
28.12. 2008 ob 13:23

še enega posnemte ful je dober

— andrej
24.6. 2009 ob 14:21

cool

— mimi
3.12. 2009 ob 12:06

res pošten film preveč še enkrat bi ga gledu preveč pošten

— timy
29.1. 2010 ob 16:25

ful kulski film sm ga gledala že 10-krat. :)

— klavdiy
4.7. 2010 ob 0:33

Ta film je res najbolši, kar sem ga gledala..Tudi tisti ki ne marajo grozljivk, bi si ga lahko ogledali..Ni tako strašen.Super igralci so in film je res bombastičen <3

— Kaniha
22.2. 2012 ob 18:56

Men je film res zakon. Samo rad bi povedal da tm kjer ste pisali o igralcih sem nasel eno napako in sicer v filmu med zivljenjem in smrtjo. Vi ste pa napisali mdd zivljenjem in smrtjo. :-)

— Jure

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.