Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nevidni človek

z.f. psihološki triler /grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 27.2.2020, Kolosej Ljubljana
2h 4min / 124min
Leto: 2020
Država: ZDA, Avstralija
Jezik: angleščina
Scenarij: Leigh Whannell
Režija: Leigh Whannell
Cecilia Kass (Elisabeth Moss) je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom in ji neke noči s pomočje sestre (Harriet Dyer), prijatelja iz otroštva (Aldis Hodge) in njegove najstniške hčerke (Storm Reid) uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) naredi samomor in ji zapusti velikodušen del njegovega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.

“To, česar ne vidiš, ti lahko škodi.” Na lastni koži bo to občutila ženska, ki je ubežala nasilnemu nekdanjemu partnerju, slednji pa jo kot nevidni človek zasleduje v najnovejši srhljivi zgodbi produkcijske hiše Blumhouse Productions z naslovom Nevidni človek.

V grozljivi sodobni zgodbi o obsedenosti, ki jo je navdihnil klasični lik pošasti pri Universalu, bo zaigrala dobitnica emmyja in zlatega globusa Elisabeth Moss (najbolj poznana po vlogah v televizijskih serijah Oglaševalci in Deklina zgodba).

Scenarij in režija sta pripadla Leighu Whannellu, ki sodeluje tudi kot izvršni producent. Sodobni mojster grozljivk Jason Blum srhljivko producira s svojo produkcijsko hišo Blumhouse.

O ZGODBI:

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom in ji neke noči s pomočjo sestre (Harriet Dyer), prijatelja iz otroštva (Aldis Hodge) in njegove najstniške hčerke (Storm Reid) uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) naredi samomor in ji zapusti velikodušen del njegovega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.

O PRODUKCIJI:

Lik nevidnega človeka je del klasične filmske pošasti pri studiu Universal Pictures - vključno z legendarnimi Drakulo, Volkodlakom, Frankensteinom, Frankensteinovo nevesto in drugimi. Razlog, zakaj so ti zloglasni liki tako dolgo prisotni, je njihova brezčasnost in predstavitev širokega spektra kulturnih strahov in tesnob - stičišče znanstvenega odkrivanja, brezčasne ljubezni in izgube. So pa prilagodljivi ne glede na čas, v katerem živimo. Nevidni človek predstavlja svežo, novo smer, kako proslaviti te klasične like. Ta nova smer pa ustvarjalcem filmov daje možnost prikazovanja izvirnih zgodb z drznimi idejami za te like. Scenarist in režiser Leigh Whannell je imel razburljivo novo idejo o tem novem liku in Universal je z veseljem pristopil k tej njegovi viziji. Producent Jason Blum pa je prvi, zaslužen za tovrstne uspešnice. "Smo prvi nove generacije srhljivih filmov pri Universalu," pravi Blum.

Komentarji

6.3. 2020 ob 20:26

ta film je čisti šit sploh pa poster ka je tista baba k da ma 90 let.ne priporočam!!!!!!!

— ajnštajn
3.10. 2020 ob 21:03

Vrhunski film

— Nejc

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.