Kolosej
Film distribucije FAMOUS FOX, d.o.o.

Nevesta

Nevesta/ The Bride
misteriozna grozljivka/triler
Podnapisi
Na sporedu od: 3.5.2018, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2017
Država: Rusija
Jezik: ruščina
Scenarij: Svyatoslav Podgaevskiy
Ljubitelji grozljivk bodo prvič prvič prišli na svoj račun, saj si bodo rusko grozljivko Nevesta režiserja Svyatoslava Podgaevskega lahko ogledali na velikem platnu, ki se bo od 3. maja naprej predvajal v slovenskih kinematografih. Za film, ki je v Evropi prejel veliko pozitivnih kritik, vlada veliko zanimanje ameriških filmskih studijev, tako je Lionsgate že angažiral ekipo filma Conjuring in napovedal snemanje ameriške različice te odlične grozljivke. V Rusiji so imeli v 19. stoletju nenavaden običaj fotografiranja mrtvih sorodnikov. Ta film temelji na pričevanjih o zastrašujočih, resničnih izkušnjah z duhovi preminulih.

Nastja je mlada ženska, ki gre s sinom obiskat družinsko hišo bodočega moža. Hiša je čudovita, vse ostalo pa je zelo nenavadno. Med tem, ko se pripravlja na poroko, si Nastja ne more predstavljati, za kako veliko napako gre.

V Rusiji so v 19. stoletju imeli nenavaden običaj fotografiranja umrlih družinskih članov. To je storil tudi fotograf, ki je svojo pokojno ženo pokopal poleg žive device, da bi obudil duh svoje žene v telesu mlade deklice. Nepredvidene okoliščine prekinejo ta nenavaden ritual, zato se oživela ženska začne obnašati čudno.

Film nas potem popelje v sedanjost, ko glavna junakinja Nastya in njen zaročenec Ivan odpotujeta v družinski dom Ivanovih staršev, kjer se nameravata poročiti. Nastyo strašijo nenavadni dogodki v hiši in kmalu spozna, da je žrtev čudnih ritualov družine svojega zaročenca. Prepozno, da bi se rešila?

Festivali in nagrade:

Nominacija za najboljši evropski film na mednarodnem festivalu fantastičnega filma v Bruslju, dobitnik nagrade za najboljšo fotografijo na Horrorant Film Festival Fright Nights.

Komentarji

28.11. 2018 ob 21:10

holivudske grozljivke so pravljica v primerjavi s tem.

— Natya*

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.