Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nevarnost v Bangkoku

akcijski triler
Vse je v izvedbi.
Podnapisi
Na sporedu od: 18.9.2008, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jason Richman po filmu Oxide Pang Chuna
Morilec Joe je pravi mojster rokovanja s smrtjo, njegova naslednja naloga pa ga popelje v tajsko prestolnico Bangkok. Po naročilu krutega mafijskega šefa Surata mora odstraniti štiri največje konkurente, a med pripravami na atentate se Joe naveže na lokalnega pomagača Konga in privlačno eksotično plesalko. Zaradi čustvenih dilem se v njem pričnejo porajati številni dvomi, toda ker se Surat odloči za svojimi dejanji zabrisati vse sledi, mora Joe znova prijeti za orožje in sprejeti smrtonosni izziv.

Napovednik

Zgodba

Življenje anonimnega morilca se nepričakovano spremeni, ko odpotuje na Tajsko, da bi opravil vrsto naročenih umorov. Neusmiljeni morilec Joe je prišel v Bangkok ubit štiri sovražnike brezobzirnega zločinskega šefa Surata. Najame Konga, ulično barabo in žeparja, ki ga pošilja po različnih opravkih, po opravljeni nalogi pa ga namerava ubiti. Začuda pa Joe, pravi volk samotar, postane mladeničev mentor, hkrati pa ga vleče v oklevajočo romanco s prodajalko. Ko vse bolj podlega mamljivi lepoti Bangkoka, Joe začne dvomiti v svoje samotno življenje in postane nepreviden, ravno ko Surat sklene počistiti hišo.

O produkciji

Režiserja Oxide Pang in Danny Pang sta naslikala eksplozivno sliko bangkoškega podzemlja, osvetljenega z neonom in prepojenega z nasiljem. Scenarij je po izjemno priljubljenem hongkonškem akcijskem filmu bratov Pang z istim naslovom napisal Jason Richman.

Snemanje je potekalo na 47 lokacijah v Bangkoku in bližnjih provincah, tudi v mestni četrti rdečih luči. Sredi snemanja jih je presenetil državni udar, ki pa je na srečo potekal brez streljanja in krvi, zato so lahko kmalu nadaljevali z delom. Vsa ekipa je bila navdušena nad Tajsko, njeno pokrajino in njenimi filmskimi možnostmi. Čeprav je film akcijski, ima tudi privlačno zgodbo o odrešitvi in novih začetkih.

O igralcih

Nicolas Cage (Joe)
Oskarjevca (za Leaving Las Vegas) poznamo iz številnih uspešnic, med drugim smo ga videli v Adaptation, Ghost Rider, World Trade Center, obeh filmih National Treasure, Captain Correlli's Mandoline, Gone in 60 Seconds, Face/Off, Con Air, The Rock in številnih drugih.

Charlie Yeung (Fon)
Charlie Yeung je l. 1993 odkril iskalec talentov. Od svoje prve TV reklame je bila zvezda več kot 20 filmov, med drugim Ashes of Time in The Lovers, nastopila pa je med drugim tudi v All About Love Andyja Laua, Seven Swords, New Police Story in drugih. Kot pevka je izdala že 9 solo albumov in pobrala številne nagrade.

Shahkrit Yamnarm (Kong)
je tajski igralec, ki je v domovini zelo znan. Po študiju na Novi Zelandiji se je vrnil na Tajsko in dobil vlogo v filmu Kon Puan sai fah. Nadaljeval je z vlogami v številnih tajskih filmih in priljubljenih tajskih limonadah. Nevarnost v Bangkoku je njegova druga vloga v angleškem jeziku, prva je bila v akcijskem filmu Stevena Segala Belly of the Beast.

Nirattisai Kaljaruek (Surat)
je znan tajski filmski in televizijski režiser, ki izhaja iz družine, ki je ustanovila eno vodilnih tajskih podjetij na področju zabave. V sodelovanju z družinskim podjetjem Kantana je ustanovil Mahidol University International College na univerzi Mahidol na Tajskem in je bil gostujoči predavatelj na tajski univerzi Suan Sunandha Rajabhat. Za svoje režisersko delo je prejel 29 nagrad.

O ustvarjalcih

Oxide in Danny Pang - režija
Oxide je začel kot tehnik, preden se je v začetku 90. let preselil na Tajsko snemat TV reklame. L. 1996 je režiral svoj prvi celovečerec Who is Running? Z bratom Dannyjem sta skupaj režirala Bangkok Dangerous, ki je bil povabljen na številne mednarodne festivale in je l. 2000 na Torontskem festivalu dobil nagrado mednarodne kritike FIPRESCI. L. 2001 so brata povabili nazaj v Hong Kong, kjer sta režirala svoj prvi hongkonški film The Eye, ki je bil zelo uspešen in mu je sledilo še nadaljevanje The Eye 2. Nedavno je Pang samostojno režiral Abnormal Beauty. Režiral pa je med drugim tudi Re-Cycle in The Messengers ter produciral The Omen, Maha Utt in Tesseract.

Danny je znan filmski montažer in režiser v vzponu, ki je v Hong Kongu kmalu zaslovel. L. 1998 je na Hong Kong Film Awards dobil nagrado za najboljšo montažo za film The Stormriders. Deluje tako v Hong Kongu kot na Tajskem in je z bratom dvojčkom Oxidom režiral tajski Bangkok Dangerous. Z bratom je režiral uspešnici The Eye in The Eye 2. Režiral je tudi tajski film Nothing to Lose in akcijsko komedijo Leave Me Alone. Še vedno dela tudi kot montažer in je na Hong Kong Film Awards dobil nagrado za najboljšo montažo za film Andyja Laua Infernal Affairs.

Komentarji

27.8. 2008 ob 2:00

Film zgleda full zakon!

— abigail
11.9. 2008 ob 2:00

film grem sigruno gledat, zgleda ful smeh!

— s.k
20.9. 2008 ob 2:00

A je dobr film !

— C
25.9. 2008 ob 2:00

Ok, sem velik fan Nicolasa Cagea, but what's with the hair? :) V vseh filmih ma obupne frizure. Je že kar moteče. No, drgač pa kr spodoben akcjonar.

— Nick
28.9. 2008 ob 16:30

HUD FILM no sej so usi filmi dobri ta mudel k igra k je glavna uloga tkoda tisT k ga ni GLEDu se splaca IT GLEDAT RES.. hud film je no menn sej ustalim je tud full HUD ne tkoda pEJTE Ga gLEDAT tist G GA NI :O

— ELZAN
28.9. 2008 ob 16:30

hud film res pEJTE GA GLEDAT:=

— elzan jusufi
30.9. 2008 ob 2:00

čeprou je film baje dobiu slabe kritike, je men osebno zlo soliden! super igra, zanimiva zgodba, edin konc je preveč odsekan, sicer pa trenutno najboljši film od ponujenih v koloseju, vreden ogleda. lp

— Teja
4.10. 2008 ob 15:32

film vreden ogleda 10\10. sam frizuro ma pa res cudno :)

— studioexit
19.10. 2008 ob 2:00

Vredu film in zgodba edino zadnjih 15 min je pa porazno, tak da priporočam, da grete takrat vn iz dvorane. Drugače pa vseeno vredno ogleda.

— Samy
24.10. 2008 ob 2:00

Sm šla film gledat. drugač mi je ful dobr igrauc Nicolas ampak ta film mi pa ni biu tok ušeč. ni biu lih slb sam dobr pa tud ne. Men je biu un ušeč ud Nicolasa pumagač sam sm že puzabla kuko mu je ime. K ga je pol še uču neki karate pa to *heh* pa se strinjam z nekaterimi Nic ma u filmu ful smešno frizuro :S

— Tjaša
10.2. 2010 ob 21:01

Ljudje,kje pa živite.To je najslabši film Cagea,kar jih je posnel.Film naj bi bil akcija,toda kateri del filma je akcija.Film je podoben drami,toda videl sem že drame,ki imajo več akcije kot ta film.Meni niti elček filma ni bil všeč,in če bi bilo po moje tega filma sploh ne bi posneli,in to ni samo moje mnenje,saj so tudi filmski kritiki ta film dobesedno ratrgali.Čista beda.

In še to ljudje,kam ste hodilo v šolo,saj niti ene besede ne veste napisat prav,zelo žalostno,sram naj vas bo.

— ROBERT

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.