Kolosej
Film distribucije Fivia

Nevarne igre

Za granyu realnosti/ Beyond the Edge
z.f. akcijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 28.6.2018, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2018
Država: Rusija
Jezik: angleščina
Scenarij: Aleksandr Boguslavskiy, Francesco Cinquemani, Aleksandra Primachenko, Aleksey Slushchev, Dmitriy Zhigalov, Mikhail Zubko
Michael je pustolovec, ki mu gre po glavi le denar. Pripravi domišljen načrt, kako bo ogoljufal razkošno igralnico v srcu Evrope. Pri tem se zanese na vse trike. Šteje karte, uporablja različne elektronske naprave in psihološke trike. Načrte mu prekriža nasprotnik z nadnaravnimi sposobnostmi, zato Michael izgubi ves denar. Hkrati ga v igralnici razkrinkajo. Lastnik mu da na izbiro: dolg bo plačal z denarjem ali življenjem. Časa ima teden dni, kar je seveda premalo, zato se Michael obda s skupino ljudi, ki imajo posebne, morda celo nadnaravne sposobnosti. Pri tem mu pomaga skrivnosten človek.

POSEBNOSTI
Film je edinstven projekt v ruski filmografiji, saj so ga posneli v angleščini in ruščini, v obeh različicah pa nastopa eden najbolj znanih hollywoodskih igralcev Antonio Banderas.Snemanje je potekalo v Rusiji in več evropskih mestih. Da bi bili prizori v igralnici čim bolj verodostojni, so jih posneli v igralniški meki Azov na obali Črnega morja. S posebno snemalno tehniko so odlično ujeli postopke različnih iger na srečo, od ajnca, kock do rulete. Kockanje je prikazano skozi različna čustva, ki se rišejo na obrazih filmskih likov: pričakovanje, napetost, trenutki obupa in zmagoslavja. Ti kadri so presekani z dinamičnimi vložki iger na srečo.V filmu je veliko akcijskih prizorov, v katerih lahko občudujemo dirko z avtomobili po ozki in ovinkasti cesti ter dogodke v skrivnostnem svetu, ki so jih ustvarili z računalniško grafiko (snežena nevihta, mesto v puščavi, pepel v zraku). Oblikovanje druge strani oziroma višje ravni zavesti, na kateri delujejo liki, je izjemno vešče izpeljano in za vsak lik posebej. V eni sobi se prelivata noč in dan, v eni ni gravitacije, ena je časovna vrata, v kateri stvari prehajajo iz preteklosti v prihodnost. V nekaterih prizorih se v posebni barvni tehniki računalniška grafika prepleta s posnetki kavkaških gora in srednjeveških gruzijskih ulic, kar da filmskemu dogajanju še poseben čar.  

ANTONIO BANDERAS (Gordon)

je eden najvidnejših mednarodnih igralcev našega časa. Svojo bogato igralsko kariero je začel že daljnega leta 1982, ko je za scenarista in režiserja Pedra Almodovarja zaigral v komediji Labirint strasti. S priznanim režiserjem je sodeloval večkrat, v filmih Matador, Zakon želje, Ženske na robu živčnega zloma, Zveži me, Koža, v kateri živim in Ljubimci nad oblaki. Mednarodni uspeh teh filmov ga je popeljal v Hollywood. Ko je snemal vlogo v svojem prvem ameriškem filmu, odličnem Kralja mamba (1992), še ni znal angleško, od tedaj pa s svojim delom navdušuje tako mednarodne kritike kot oboževalce. Za igralsko in pevsko vlogo v muzikalu Evita je prejel nominacijo za zlati globus v kategoriji najboljši igralec. Drugo nominacijo si je prislužil z Zorrom - zakrinkanim maščevalcem. Navduševal nas je v mnogih filmih, kot so Bilo je nekoč v Mehiki, Mali vohuni, Izvirni greh, Nori v Alabami, Filadelfija, Hiša duhov, Obračun v Las Vegasu, Rapsodija v Miamiju, 13. bojevnik, Drugi moški, Frida, Ulični tango, svoj glas pa je posodil Obutemu mačku in se tako za vedno usedel v srca mladih in malo manj mladih gledalcev.

  

MILOŠ BIKOVIĆ (Michael)

se je rodil leta 1988 v Beogradu, kjer je tudi diplomiral. Zaslovel je z vlogami v filmih Montevideo, vidimo se!, Montevideo, bog te je videl in Postali bomo prvaki sveta. Zadnja leta živi in dela v Rusiji, kjer je zelo priljubljen.

  

LJUBOV AKSJONOVA (Veronika)

se je rodila leta 1990 v Moskvi. Diplomirala je iz gledaliških ved, najbolj pa je znana po svoji vlogi v veliki ruski uspešnici Saljut 7.

  

SERGEJ ASTAHOV (Victor)

se je rodil leta 1969 in je priznan gledališki in televizijski igralec. V svoji karieri je dobil veliko gledaliških nagrad ter igral v več kot 90 filmih. Je eden najbolj priljubljenih ruskih igralcev.

  

JURIJ ČURSIN (Kevin)

se je rodil pred 38 leti v tedanji Sovjetski zvezi. Igral je v več kot 50 televizijskih filmih in nadaljevankah, med drugim tudi v ameriški Beg iz zapora. Domač je tudi na odru.

  

ARISTARKH VENES (Eric)

se je rodil v igralski družini leta 1989. Šolal se je na Moskovski akademiji za gledališko umetnost in Gerasimovem inštitutu za filmske študije. Zaslovel je z vlogo v priljubljeni televizijski nadaljevanki Kadetstvo. Kljub svoji mladosti je igral v mnogih ruskih filmih.

  

PETAR ZEKAVICA (Alex)

je igralec srbskega rodu, ki je diplomiral na Havajski pacifiški univerzi. Preden se je ustalil v Moskvi, je živel v New Yorku. Igral je v več kot 30 filmih. Znan je predvsem po svoji vlogi v Stalingradu.

 

 

ALEKSANDR BOGUSLAVSKI (režiser)

se je rodil leta 1989 v Moskvi. Njegov oče je bil izvršni producent mnogih znanih sovjetskih filmov, producentka je tudi mama. Študij je končal na Gerasimovem inštitutu za filmske študije. Režiral je priljubljeno mladinsko TV nadaljevanko To Survive After. Sodeloval je tudi pri režiji Stalingrada, ki je prinesel več kot 68 milijonov dolarjev.

   


Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.