Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nesrečniki

kriminalna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 6.2.2020, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2019
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Ladj Ly, Giordano Gederlini, Alexis Manenti
Režija: Ladj Ly
Stephane se je pravkar pridružil policijski enoti v pariškem predmestju Montfermeil, kjer je Victor Hugo napisal svoj sloviti roman Les misérables. Neizkušeni policist začne ob spremstvu starejših kolegov hitro odkrivati napetosti, ki vladajo med lokalnimi tolpami. Ekipa policistov se med eno svojih akcij ujame v brezizhoden položaj in dogodek se konča s streljanjem. Pozneje se izkaže, da je konflikt nekdo posnel z brezpilotnim letalnikom. Objavljeni video pomeni grožnjo razkritja resnične slike zapletenih odnososv med policisti in deprivilegiranimi prebivalci predmestij.

Februarja na velika platna prihaja kriminalna drama,  ki je bila navdihnjena z nemiri, ki so leta 2005 pretresali Francijo. Režiser filma Ladj Ly, ki je napisal tudi scenarij, namreč predstavlja zgodbo, ki v celoti izhaja iz njegovega življenja v soseski, kjer je odraščal.

V glavnih vlogah policistov, ki delujejo v nemirni soseski med lokalnimi tolpami, zaigrajo Damien Bonnard, Alexis Manenti in Djebril Zonga, kriminalna drama Nesrečniki pa je prejela nagrado žirije v Cannesu in je nominirana za oskarja za najboljši tujejezični film.

O ZGODBI:

Policist Stéphane Ruiz (Damien Bonnard) se pridruži kriminalistični enoti v pariškem predmestju Montfermeil. Skupaj s svojima kolegoma Chrisom (Alexis Manenti) in Gwadom (Djebril Zonga) - oba izkušena člana ekipe - hitro odkrije napetosti med lokalnimi tolpami. Ko se trojici med aretacijo nekaj zalomi, dron posname dogodek in ogrozi policiste, da se bo razkrila resničnost vsakdanjega življenja.

ZANIMIVOSTI:

  • Nesrečniki so prvi celovečerec režiserja Ladja Lyja, ki so nastali po njegovem istoimenskem kratkem filmu iz leta 2017, ki je bil nominiran za cezarja (francoski oskar).
  • Kriminalna drama Nesrečniki je prejela več nagrad (žirij, občinstva, kritikov, itd…), med njimi nagrado žirije v Cannesu in je nominirana za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.
  • Zgodba je postavljena v sosesko, kjer je francoski pisatelj Victor Hugo postavil svoj slavni roman Les Misérables.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.