Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nesmrtni

akcijska fantazijska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 10.11.2011, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Charley Parlapanides in Vlas Parlapanides
Režija: Tarsem Singh
Dolgo časa po zmagi starogrških bogov nad Titani, zlovešči kralj Hyperion znova ogrozi mir med zemljo in nebom. V iskanju mogočnega orožja, s katerim bi lahko osvobodil Titane in uničil bogove, Hyperion požiga Grčijo in pobija ljudi. Ker se bogovi ne smejo neposredno vmešati v človeško vojno, Zevs skrivaj izbere in z močmi obdari skromnega mladeniča Theseusa. Pridruži se mu skupina neustrašnih upornikov in skupaj se podajo v neenak, silovit in osupljiv boj s krvoločnimi Hyperionovimi hordami.

Zgodba

Surovi in krvoločni kralj Hiperion s svojo morilsko vojsko divja po Grčiji in z neusmiljeno učinkovitostjo uničuje vse pred sabo. Pred Hiperionovimi legijami pada vas za vasjo in vsaka zmaga zanj pomeni korak bliže njegovemu cilju - osvoboditvi mogočnih spečih Titanov in uničenju bogovov z Olimpa in vsega človeštva.

Vse kaže, da nič ne more ustaviti zlobnega kralja na njegovi poti do tega, da postane nesporni gospodar sveta, dokler klesar Tezej ne priseže, da bo maščeval smrt svoje matere, ki je umrla v enem od Hiperionovih napadov. Ko Tezej sreča sibilski orakelj Fedro, jo njene vznemirljive vizije o mladeničevi prihodnosti prepričajo, da je prav on ključ, ki bo ustavil uničenje. Z njeno pomočjo Tezej zbere majhno druščino privržencev in sprejme svojo usodo v zadnjem obupnem spopadu za prihodnost človeštva.

O produkciji

Za zgodbo filma Nesmrtni avtorji niso uporabili resničnega sveta antične Grčije in bronaste dobe, pač pa so ustvarili svoj svet. V njem se sicer gibljejo olimpijski bogovi in Titani, vendar je čisto nekaj posebnega. Pri delu so uporabili najnovejšo tehnologijo 3D in VFX, da so združili sloje digitalno ustvarjenega sveta in resničnosti. Poleg digitalnih učinkov so zgradili 20 različnih kulis, vsako z različnim virtualnim svetom, nekatere s pogledom 360 stopinj.

Da bi imel več nadzora nad dinamiko in globino, se je režiser odločil za snemanje z običajno 2D kamero in ustvarjanje 3D učinkov v postprodukciji.

Zato ima po besedah Kena Halsbanda film globino in volumen, kakršnega na platnu še nismo videli.

O igralcih

Henry Cavill (Tezej) je že opozoril nase tako na filmu kot na TV. Britanski igralec je debitiral s filmom Grof Monte Cristo in nadaljeval s filmi Tristan in Izolda, Zvezdni prah, Krvavi zaliv, Laguna in drugimi. Na TV je štiri sezone igral Charlesa Brandona, vojvodo Suffolškega v seriji Tudorji.

Freida Pinto(Fedra) je po prvi vlogi v uspešnici Revni milijonar postala prava mednarodna zvezda in nastopila v filmih Vzpon Planeta opic , Trishna, Spoznala boš visokega, temnega tujca.

Mickey Rourke (Kralj Hiperion) - veteran filmskega platna je med drugim nastopil v filmih Rokoborec, Mesto greha, Bilo je nekoč v Mehiki, Devet tednov in pol, Plačanci, Strel smrti, Ubijte Carterja, Zadet in številih drugih.

John Hurt (starec) je eden najbolj znanih, cenjenih in vsestranskih britanskih igralcev. Nastopil je v filmih, Ponudba, Meje razuma, Odklenjena skrivnost, V kot vroče maščevanje, Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje, Corellijeva mandolina in številnih drugih.

O ustvarjalcih

Tarsem Singh (režija) je eden najbolj cenjenih in iskanih režiserjev v oglaševalski skupnosti. Prvi uspeh je doživel z glasbenim videom Loosing My Religion za REM, pri filmu je debitiral z The Cell in nadaljeval z The Fall.

Komentarji

28.10. 2011 ob 16:07

joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooj... ne morem verjet...

— stara baba
30.10. 2011 ob 9:31

to bo ful dober film

— lol
3.11. 2011 ob 23:07

Glede na to da so producenti isti kot pri 300 pričakujm en ful dobr megastičen film!! :)

— Plavi
12.11. 2011 ob 9:36

Beeeeeeeeeedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa v 3D...

— Josip
15.11. 2011 ob 17:29

film je res zelo dober saj je veliko bitke....lp

— Velimir Filipović-veljo
16.11. 2011 ob 15:50

Sama sm ga gledala v 3D in morm rečt da je film FENOMENALN !!!

— polonca
18.11. 2011 ob 20:00

ja to bo FUL dober filem resno!

— Jure
19.11. 2011 ob 1:53

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuud film, ena A..... upam da bo nadaljevanje :))))) in priporočam ga vseem ki radi gledajo akcijo!!! ;)

— honey
19.11. 2011 ob 13:56

motil me je samo da je na čase preveč krvoločen. drgač pa supr film!

— lechy
28.11. 2011 ob 13:14 zvezdica

Vau, take akcije pa že dolgo ne. Po 3 letih, od kar sem bla nazadnje v kinu, je bila to definitivno najboljša izbira. Tistim, ki imate radi tak žanr, res priporočam ogled, ker ga je pravi užitek gledat. Upam, da bo nadaljevanje.

— Andreja
7.12. 2011 ob 22:04

Totalno beden, dolgočasen film, ki pokvari lepoto grške mitologije.

— catherine
8.12. 2011 ob 9:22

Se povsem strinjam s @catherine, pa sem sicer velik ljubitelj tega žanra. Primerjave s 300 pa praktično ni, kar je deloma jasno že iz ocene na Imdb: 7,8 za 300 napram 6,6 za Immortals.

— saso
9.12. 2011 ob 14:56

Film je totalno brezvezen, gledal sem ga dvakrat pa še nisem našel odseka ki bi me vsaj malo navdušil.

— mirko
26.12. 2011 ob 13:50

zelo dober film

— najači

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.