Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nesmrtni 3D

akcisjka fantazijska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 10.11.2011, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Charley Parlapanides in Vlas Parlapanides
Režija: Tarsem Singh
Dolgo časa po zmagi starogrških bogov nad Titani, zlovešči kralj Hyperion znova ogrozi mir med zemljo in nebom. V iskanju mogočnega orožja, s katerim bi lahko osvobodil Titane in uničil bogove, Hyperion požiga Grčijo in pobija ljudi. Ker se bogovi ne smejo neposredno vmešati v človeško vojno, Zevs skrivaj izbere in z močmi obdari skromnega mladeniča Theseusa. Pridruži se mu skupina neustrašnih upornikov in skupaj se podajo v neenak, silovit in osupljiv boj s krvoločnimi Hyperionovimi hordami.

Zgodba

Surovi in krvoločni kralj Hiperion s svojo morilsko vojsko divja po Grčiji in z neusmiljeno učinkovitostjo uničuje vse pred sabo. Pred Hiperionovimi legijami pada vas za vasjo in vsaka zmaga zanj pomeni korak bliže njegovemu cilju - osvoboditvi mogočnih spečih Titanov in uničenju bogovov z Olimpa in vsega človeštva.

Vse kaže, da nič ne more ustaviti zlobnega kralja na njegovi poti do tega, da postane nesporni gospodar sveta, dokler klesar Tezej ne priseže, da bo maščeval smrt svoje matere, ki je umrla v enem od Hiperionovih napadov. Ko Tezej sreča sibilski orakelj Fedro, jo njene vznemirljive vizije o mladeničevi prihodnosti prepričajo, da je prav on ključ, ki bo ustavil uničenje. Z njeno pomočjo Tezej zbere majhno druščino privržencev in sprejme svojo usodo v zadnjem obupnem spopadu za prihodnost človeštva.

O produkciji

Za zgodbo filma Nesmrtni avtorji niso uporabili resničnega sveta antične Grčije in bronaste dobe, pač pa so ustvarili svoj svet. V njem se sicer gibljejo olimpijski bogovi in Titani, vendar je čisto nekaj posebnega. Pri delu so uporabili najnovejšo tehnologijo 3D in VFX, da so združili sloje digitalno ustvarjenega sveta in resničnosti. Poleg digitalnih učinkov so zgradili 20 različnih kulis, vsako z različnim virtualnim svetom, nekatere s pogledom 360 stopinj.

Da bi imel več nadzora nad dinamiko in globino, se je režiser odločil za snemanje z običajno 2D kamero in ustvarjanje 3D učinkov v postprodukciji.

Zato ima po besedah Kena Halsbanda film globino in volumen, kakršnega na platnu še nismo videli.

O igralcih

Henry Cavil (Tezej) je že opozoril nase tako na filmu kot na TV. Britanski igralec je debitiral s filmom Grof Monte Cristo in nadaljeval s filmi Tristan in Izolda, Zvezdni prah, Krvavi zaliv, Laguna in drugimi. Na TV je štiri sezone igral Charlesa Brandona, vojvodo Suffolškega v seriji Tudorji.

Freida Pinto (Fedra) je po prvi vlogi v uspešnici Revni milijonar postala prava mednarodna zvezda in nastopila v filmih Vzpon Planeta opic , Trishna, Spoznala boš visokega, temnega tujca.

Mickey Rourke (Kralj Hiperion) - veteran filmskega platna je med drugim nastopil v filmih Rokoborec, Mesto greha, Bilo je nekoč v Mehiki, Devet tednov in pol, Plačanci, Strel smrti, Ubijte Carterja, Zadet in številih drugih.

John Hurt (starec) je eden najbolj znanih, cenjenih in vsestranskih britanskih igralcev. Nastopil je v filmih, Ponudba, Meje razuma, Odklenjena skrivnost, V kot vroče maščevanje, Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje, Corellijeva mandolina in številnih drugih.

O ustvarjalcih

Tarsem Singh (režija) je eden najbolj cenjenih in iskanih režiserjev v oglaševalski skupnosti. Prvi uspeh je doživel z glasbenim videom Loosing My Religion za REM, pri filmu je debitiral z The Cell in nadaljeval z The Fall.

Komentarji

16.9. 2011 ob 23:11

No vsaj ta film boste predvajal, ker Conan the Barbarian zgleda ne mislite, čeprav zgleda epic...

— Surfy
26.9. 2011 ob 17:31

Ta novi Conan the Barbarian nima za burek proti temu filmu. Jaz od Immortals pričakujem največ in mislim, da zna biti zelo dober (glede na režiserjeve dosedanje izdelke). Komaj čakam, da ga vidim.

— Filip
18.10. 2011 ob 8:35

Zgleda več kot odlično

— Sniper
19.10. 2011 ob 23:52

Filip nimaš pojma, res da je 300 bil meni en izmed ljubših filmov, ampak tole kar sem vidal po trailerjih je pa obup vse skup zgleda ko ena plastika in se vidi da ne znajo bit inovativni, veliko effektov so kr iz 300 pobrali... kr konana lepo poglej pa bos pol presojal..

— MrŠtifl
29.10. 2011 ob 15:26

@MrŠtifl: Rimejk Conana sem pogledal in ga komajda zdržal do konca.
Kar pa se tiče povezave med filmom 300 in filmom Immortals: samo producenti so isti pri obeh, kar pa je tudi edina podobnost med filmoma.No ja, pa vizualno izgledata kar podobna. Režiser Tarsem (ki nima nič s filmom 300) je pa v preteklosti posnel odlični The Cell in še boljši The Fall, s katerima je res dokazal, da obvlada 'story-telling' v filmu, kar moja pričakovanja še dodatno dvigne. Verjemi mi, ne bodo 'samo efekti'. Poleg tega pa so prve kritike in ocene gledalcev zelo dobre.
Bomo videli.

— Filip
11.11. 2011 ob 7:33 zvezdica

Če strnem včerajšnje vtise iz XPanda. Vredno je dati evro,dva več za 3D. Film je več kot odličen, boji pa vzamejo sapo! Matrico, Avatarja pusti daaleč za sabo! Film ima vseskozi tempo, igranje prepričljivo, vsega je ravno prav! Zeloo okusno!
PS: v prvem delu bodite pozorni na bika! :) Kdo bi si mislil!?

— Andrej
13.11. 2011 ob 12:35

S punco sva gledala, odlicen film !!!

— Muckota
13.11. 2011 ob 15:33 zvezdica

Po včerajšnjem ogledu filma v 3D tehniki v XPandu lahko rečem samo, vsaka čast vizualnim efektom. Definitivno se lahko primerja s filmom 300, mogoče ga z vizualnimi efekti še celo preseže. Prikaz bitke in posameznih bojev je izjemen in nadvse realističen, imaš občutek, kot da bi se lahko akterjev kar dotaknil, nikakor ne deluje plastično. Glede same zgodbe pa tako: film se sicer nekoliko oddalji od mitološke zgodbe o Tezeju (Tezej je po mitu ubil Minotavra vendar je pot iz blodnjaka našel s pomočjo Ariadnine niti in ne na podlagi svojih lastnih odtisov stopal), prav tako se mit o Tezeju dogaja na Kreti pa vendar namen filma ni bil v tem, da bi prikazoval mit o Tezeju, kot ga poznamo, ampak samo, da bi povedal zgodbo o neverjetnem pogumu manjšine, da se zoperstavi tiraniji pohlepnega vladarja Hiperiona, ki se je odločil, da bo zasužnjil svet in s pomočjo Titanov tudi zrušil grške bogove. Film mi je bil zelo všeč tudi zato, ker ni zgolj skupek borb in dvobojev ampak dejansko pove zgodbo v celoti ter je nabit s čustvi. Vsekakor vredno ogleda, zato zelo priporočam ;)

— Lejci
14.11. 2011 ob 19:11

haha kolosej pise komentarje da bi bedake preprical kako dober je ta film ane Lejci in Andrej. Sta v sorodu? Ne samo da piseta iste bedarije, celo isti stil pisanja imata,...

— miha
14.11. 2011 ob 19:36

andrej in lejci, ne verjemem vama, ni na planetu cloveka, ki je pismen in izobrazen na vajinemu nivoju in bi hvalil to sranje od filma. No da vidimo ce boste objavili moja komentarja.

— miha
18.11. 2011 ob 16:52

Miha, kot prvo, nimam nobene veze ne z Andrejem še manj pa sem zaposlena v Koloseju, da bi napisala takšen komentar samo zato, da ljudi prepričam, da si film ogledajo. Napisala sem samo svoje mnenje o filmu, s katerim pa ni nujno, da se ti ali kdorkoli drug strinja. Pa lep pozdrav.

— Lejci
19.11. 2011 ob 20:33

@miha
danes sem komentarje sem šel čitat iz enega razloga: svojo navdušenje nad filmom sem delil kolegoma, ki sta si nato šla film tudi ogledat v 3d in sta bila razočarana.

Tako da brez skrbi, Kolosej ne "pumpa" filmov na ta način - hvalabogu:)
Meni je bil pač super, čeprav sem izbirčen; smo pač različni ljudje z različnimi okusi.

— Andrej
22.11. 2011 ob 10:10

bomo danes videli

— bubi
22.11. 2011 ob 12:51

...???????, na imdb so film popljuvali, menda škoda denarja, nekateri tu pa !???

— grega
28.11. 2011 ob 2:22

Mene pa zanima kako je zaj s tem kinodnevom? To je zdaj ob ponedeljkih? In pa če za 3D kino tudi velja 2za1?? Pa zakaj mate samo ob eni uri film? Jaz bi si rad film pogledal rajši ob kakih 22ih ali pa 23ih ?!?

— blabla

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.