Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Neslavne barabe

vojna akcija
Neslavna, zabavna, napeta pot do maščevanja.
Podnapisi
Na sporedu od: 20.8.2009, Kolosej Ljubljana
3.9.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
17.12.2009, Kino Komuna
2h 40min / 160min
Leto: 2009
Država: ZDA, Nemčija
Jezik: angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina
Scenarij: Quentin Tarantino
Provokativni režiser trilerjev Šund in Ubila bom Billa se je tokrat podal v čas 2. svetovne vojne, naravnost v žrelo pekla - za sovražnikove bojne linije. Smrtonosni vod neobrzdanih ameriških vojakov pod vodstvom odločnega Alda se odpravi v okupirano Francijo, kjer z brezkompromisnim nasiljem v sovražnikove vrste vnašajo strah in trepet. Njihove načrte atentata na vplivne nacistične voditelje pa prekriža želja osebnega maščevanja francoske lastnice manjšega kina.

Zgodba

Prvo leto, ko je Nemčija okupirala Francijo, je Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) priča pomoru svoje družine. Krvavo dejanje je ukazal nacistični polkovnik Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna za las uide smrti in pobegne v Pariz, kjer pod novim, popolnoma francoskim imenom živi kot lastnica kino dvorane.

Drugje v Evropi poročnik Aldo Raine (Brad Pitt) zbere skupino ameriških vojakov judovske veroizpovedi, da bi izvajali hitre in srhljive maščevalne akcije. Enota, ki postane kaj hitro razvpita med sovražnimi vojaki in častniki, dobi nalogo, za katero mora sodelovati z nemško igralko in tajno agentko Bridget von Hammersmark (Diane Kruger). Naloga? Odstraniti vodstvo tretjega rajha, ki se bo zbralo na premieri novega skrajno nemško domoljubnega filma. Toda lastnica izbrane kino dvorane, ki je po naključju ravno Shosanna, ima svoje načrte za maščevanje.

O produkciji

Prvo poglavje – Scenarij

Kako dolgo je nastajal film, najbolje povedo anekdote, ki krožijo med Tarantinovimi kolegi in sodelavci. Delci zgodbe in odlomki iz scenarija so tu in tam namreč našli pot v njihove medsebojne pogovore. Naslov vohunskega epa si je izposodil pri filmu Enza Castellerija iz l. 1978.

Castelleri, ki se za nekaj trenutkov celo pojavi v filmu, zagotavlja, da film ni remake, temveč povsem svoj film, ki pa ga je navdihnil Castelleri.

Producent Lawrence Bender se spominja, kdaj mu je Tarantino prvič bral odlomke. Od takrat je minilo že deset let. Bil je navdušen, toda snemanje je moralo počakati in v tem desetletju čakanja je scenarij doživel vrsto sprememb, nekajkrat pa je bila v igri celo zamisel, da bi projekt posneli kot mini serijo za TV ali da bi Tarantino napisal roman.

Toda zamisel se je vedno znova pojavljala in zbujala zanimanje. Eli Roth, ki igra barabo Donnyja Donowitza, se spominja: "Za zgodbo sem prvič slišal decembra 2004, ko je Quentin odigral cel Hitlerjev monolog. Takrat sem prvič tudi spremljal to, čemur pravim "Tarantinovo gledališče", ko bere scenarij in odigra vse like. Leta in leta me je klical in vsakič rekel, imam nov prizor za Barabe. A potem je scenarij odložil in posnel ali napisal nekaj drugega. Pred poldrugim letom pa je končno rekel, da je čas, da posname tudi to."

2. julija, 2008 je Tarantino dokončal scenarij za Neslavne barabe.

"Vsako poglavje filma ima rahlo drugačen videz in občutek, tudi ton je drugačen. Začetek je kot špageti vestern, vendar z ikonografijo 2. svetovne vojne," pojasnjuje Tarantino.

Scenarij je presenetil večino tistih, ki so ga dobili v roke. Nekateri so pričakovali obsežne prizore bojev, pokole, kri v potokih. Poleg tega se liki lahkotno gibljejo med različnimi realnostmi. In tako je nastala pravljica, vendar s pridihom Quentina Tarantina.

Tarantino je hotel, da bi film prikazali v Cannesu l. 2009, kar je bilo skoraj nemogoče. Vso predprodukcijo bi morali opraviti prej, celo snemati bi morali začeti prej, preden bi imeli dorečeno vso finančno strukturo. Tarantino je takoj poslal scenarij Bradu Pittu in začeli so zbirati igralsko ekipo. Scenograf David Wasco je takoj odhitel iskat lokacije in že 14 tednov od dneva, ko je Tarantino pritisnil zadnjo piko v scenarij, so bili pripravljeni za snemanje.

Drugo poglavje – Izbor igralcev

Pri izbiri igralcev so zagnano delale tri ekipe - v Parizu, Berlinu in Los Angelesu. Film namreč prinaša novost. V njem ne boste videli Nemca, ki igra Rusa, Angleža, ki igra Irca, Italijana, ki igra Francoza, kot je bilo pogosto videti doslej. Vse like so igrali igralci iz ustreznih držav. Prvi se je zasedbi pridružil Brad Pitt, s katerim sta že dolgo načrtovala sodelovanje. In ta projekt se je zdel obema pisan na kožo.  Diane Kruger, ki je odraščala v Nemčiji, živi pa v Parizu, je z veseljem sprejela ponudbo, saj ceni režiserjev pristop do Evrope in evropskih igralcev ter do snemanja filma o Evropi. Tokrat je po njenem mnenju zaigral na pravo struno evropskega občinstva, saj slišimo, kdaj določene vloge ne igrajo rojeni govorci, temveč igralci iz drugih držav, in to se nam zdi smešno ter podcenjujoče do publike. Med prvimi v zasedbi je bil tudi Daniel Brühl, ki igra vojnega junaka, ki postane filmska zvezda. Ko je bil že potrjen za vlogo in je odpotoval v Pariz, da bi na avdiciji bral z igralkami, ki so se potegovale za vlogo Shosanne, se je pokazala enkratna kemija med njim in Mélanie Laurent, igralko in režiserko, ki je prejela zlato palmo za najboljši kratki film l. 2008, l. 2007 pa cesarja za najbolj obetavno igralko. Morda najtežje je bilo najti igralca za vlogo neverjetno podlega, zahrbtnega, hladnokrvnega in na trenutke maničnega polk. Hansa Lando. Christoph Waltz je že po prvih nekaj besedah na avdiciji prepričal Tarantina in producente.

Nemški igralec Gedeon Burkhard, ki igra Wilhelma Wickija, je na vlogo čakal osem let, od trenutka, ko je Tarantina prvič srečal in mu je ta omenil, da pripravlja film o 2. svetovni vojni, v katerem bo vloga tudi zanj. Od tistega srečanja od Tarantina in o filmu ni bilo niti glasu, dokler niso začeli igrati nemških igralcev. Burkhard pravi, da je sedel doma in čakal, ali se bo režiser spomnil njunega pogovora. Spomnil se ga je, poklicali so ga na avdicijo in dobil je vlogo.

Če boste dobro pogledali, boste v enem prizoru opazili tudi precej spremenjenega Mika Myersa, ki je tak navdušenec nad 2. svetovno vojno, da je na vsak način hotel biti v filmu.

Tretje poglavje – Lokacije

Po desetih letih pisanja in 14 tednih predprodukcije se je snemanje začelo 9. oktobra 2008 v nemškem mestecu Bad Schandau blizu češke meje. Skoraj vse prizore so posneli v pravem zaporedju, od grozljivega soočenja med Lapaditom in Lando naprej. Notranjost kmetije, kina in točilnice so postavili v 97 let starem studiu Babelsberg v Berlinu, kjer so posneli nekaj najboljših nemških filmov ter sodobne mednarodne projekte, kot so The Pianist, The Constant Gardener, The Bourne Supremacy in drugi. Tam so posneli tudi Modrega angela in Metropolis, na primer. In ne pozabimo, da je sam Goebbels tam snemal filme. Ironično in povsem primerno. Kopijo kino dvorane so postavili tudi v opuščeni betonarni v bližini Berlina. Ta različica je na koncu zgorela. In ker Tarantino zagovarja, da je film tem boljši, čim manj je računalniške grafike, so veliki prizor požara posneli s 160 statisti.

V Berlinu so iskali kraje, kjer so še vedno ostanki nasilnih časov, kjer je še vedno videti luknje od krogel. Nekatere prizore so posneli celo v pravih nacističnih zgradbah, ki jih je dal zgraditi Hitler, in krajih okoli njih. Med lokacijami lahko opazimo tudi drobno počastitev Clauda Chabrola in njegov film Le sang des autres. Poiskali so namreč točno tisto lokacijo, ki jo je uporabil tudi on v tem filmu.

V filmu je še en bonbonček - film v filmu. Nacistični propagandni film o moči nemške vojske, ki Hitlerja spravi v krohot. Film, ki ga gledajo ob koncu dogajanja, sta posnela Eli Roth in njegov brat Gabriel, v njem pa igra Daniel Brühl. Film traja v celoti okoli sedem minut, čeprav ne vidimo celega. Seveda avtorji upajo, da bo v celoti objavljen med dodatki na DVD-ju. In kot se za Tarantina spodobi, se tudi za tem drobnim delom zgodbe skriva ironija. Nacistični propagandni film je posnel žid.

Epilog

"Nekoč v okupirani Franciji…" Že prvi stavek filma pove, da ne bomo videli dokumentarca. Film se sicer dogaja med 2. svetovno vojno, vendar ni vojni film. Je film o maščevanju. In je film o filmu, ki reši svet.

Komentarji

14.7. 2009 ob 11:35

Tole bo pa dober film. =)

— qotsa
17.7. 2009 ob 13:05

komaj čakam : ) tarantino dela že od nekdaj najboljše filme

— abc
25.7. 2009 ob 1:10

SEM ŽE GLEDU, FUL DOBR FILM

— ROKENROLER
26.7. 2009 ob 22:26

Najači film letos pomojem. Tole komi čakdam da pride vn.

— Sand4gony
7.8. 2009 ob 13:48

ej tale film pa bo bomba..
love it.<33

— xoxo.
13.8. 2009 ob 13:21

že samo,če bo pol tok dober kot Pulp Fiction,bo zakon!!!

— Wild Child
17.8. 2009 ob 21:35

Na Filmklubu majo dobro debato o Basterdsih. Veliko zanimivih reči. http://filmklub.napovednik.com/

— Nik Rajder
17.8. 2009 ob 22:36

Ta film bo pomojem najbolj priljubljen ljudem kot so...........JAZ!Hehe!Klanje nacistov z machineguni!Tommy gun VS. M40!Še posebej ker bodo uprizorili (oprostite mojemu izrazu ampak je res) Prasca Hi...rja!Komaj čakaaaaam!

Click, BANG natzi Down!

— Jene
18.8. 2009 ob 9:43

Prisegam na njegove filme, samo 2uri 40minut..., no upam da se nebo vlekel ko čiguma:)

— LEPOTEC
18.8. 2009 ob 15:22

Komi cakam!!!!!!!!!

— a-ha
19.8. 2009 ob 19:23

komi čakaaaam

— tkalc
19.8. 2009 ob 23:54

film sem si ogledal...., ampak kje za vraga je zapisano, da so Goebelsa in Hitlerja ubili v neki francoski kinodvorani, ali ni uradno rečeno, da bi naj naredila samomor?????, no drugače pa je fajn film:)

— LEPOTEC
20.8. 2009 ob 10:00

tarantino rules ! scenarij, kadri, špica. pejte u kino pa si ga poglejte, ne bo vam žal. odličen film!

— jigga
20.8. 2009 ob 11:20

Bil včeraj na premieri. Super film, meni všečni dolgi kadri s full detalji.
Najmočnejši kader v filmu: ko se Shoshana šminka pred končnim obračunov in igra soundtrack: Iggy Pop - Gasoline. To so mi šle pa res kar kocine pokonci!!!!:-)

— Carsko
20.8. 2009 ob 13:02

Gledal včeraj na premieri. Narod je na koncu ploskal...

— dimmu
20.8. 2009 ob 13:06

Eh res ne vem kaj vidte a Pulp Fiction-nu glede na igralce mi sploh ni biu ušeč

— ....
20.8. 2009 ob 17:06

NAJBOLŠI FILM! RES JE ZAKON :D

— NIK
20.8. 2009 ob 17:06

Tarantino je grd kot greh, ampak mel je pa en dober film!

— Nana
20.8. 2009 ob 19:20

Odličen film!

— Tamara
20.8. 2009 ob 21:14

Ta film je bombastičen. Ful kul.

— maja
21.8. 2009 ob 7:57 zvezdica

pričakoval sem resen zgodovinski film, ki mi bo razkril nekatere podrobnosti o WWII, npr. o tajnih, elitnih (para)vojaških skupinah, o katerih navadni smrtniki sicer ne vemo veliko ali pa sploh nič. začetek filma je deloma upravičil moje pričakovanje, nadaljevanje filma pa se je izkazalo za absurdno, semi-komično in groteskno burlesko oziroma parodijo na nekatera zgodovinska dejstva, večina teh pa je potvarjenih oziroma direktno izmišljenih.
pohvalim lahko le dobro igro nekaterih igralcev.
moja napaka, da se nisem prej bolj pozanimal o žanru filma. če bi se, si filma ne bi šel ogledat.
p.s. veliko sreče pri iskanju pozitivnih likov v filmu. jaz sem uspel najti le enega.

— the rat
21.8. 2009 ob 9:26 zvezdica

Zelo dober film, odlična glasba, inteligentni, odštekani in nori dialogi, odlični igralci, odlični Brad Pitt, kombinacija teme druge svetovne vojne z odštekano genialnostjo Tarantina. Fenomenalno!

— M
21.8. 2009 ob 13:14 zvezdica

LEPOTEC - zgodba je popolnoma izmišljena.

Sicer pa fantastičen film, včeraj sem ga gledal, pa ga bom zagotovo še enkrat čez par dni. Tarantino did it again! Njegov tipičen slog, izvirnost do konca!

— SouthPark
21.8. 2009 ob 14:41

Filmi so zato da se sprostiš in da je fajn, če pa misliš kaj zvedet pa gledaš dokumentarce. Čist logično... Pa itak se ve da v filmih od Tarantinota ni neke hude resnosti, in ravn to je ta poanta, his own style:)

— jest
21.8. 2009 ob 17:06

sigurn ful dobr film....mmm brad pitt....saam doug pa tut :/

— XD===3
21.8. 2009 ob 17:19

@the rat: to si pričakoval od Trantinovega filma? Danes iskati zgodovinska dejstva in resnice v kinodvoranah je utopično. Za to imaš Viasat History in podobne dokumentarne televizijske programe ne pa Kolosej ;-)

— TimKo
22.8. 2009 ob 1:24

malo jaće

— lazomir
22.8. 2009 ob 9:12

Zgodba je mišljena, kot kako bi se lahko zgodilo, spominja me na Kill Bill 1, le da so tu nacisti. Res supe filem in tudi jaz razmišljam, da bi ga šla gledati še enkrat. Po mojem bi ga morali gledati vsi nacisti in njihovi simpatizerji najmanj 10 krat.

— Mucika
22.8. 2009 ob 11:47 zvezdica

Film je tipičen Tarantinovski a z manj krvi, kot smo vajeni. Čeprav dolg 160 minut se ne vleče niti ena sama minuta. Dialogi so enkratni, režija tudi. Najboljši Tarantinov film poleg Šunda in Reservoir dogsov.

— anei
22.8. 2009 ob 13:26 zvezdica

Super film, premiera je bila odštekana, take filme je obvezno gledat v polni dvorani za pravo vzdušje. Rad bi pa izpostavil res brilijantno igranje Christopha Waltza, ki je na platno pričaral srhljivega Hansa Lando tako prepričljivo, da si skorajda zasluži Oskarja za odlično odigrano vlogo!

— Jan
22.8. 2009 ob 15:55

Ljubim ta film! Ogledal sem si ga že in jutri ga grem 100% gledat ponovnoma iz Očijom! Res najboljši film; večja uspešncica je le Valkyre! Film Inglourious Basterds ima odštekane dialoge, nore prizore in zelo dobre zvočne učinke! Res prava uspešnica vredna ogleda!
Lp,Andrej

— Andrej
22.8. 2009 ob 23:43

FILM JE LEGENDA!!!

— JEBITE SE VSI KO NIMATE RADI TEGA FILMA!! HAHA
23.8. 2009 ob 8:14 zvezdica

NESLAVNE BARABE

Na robu

hrepenenja
se vsi srečamo v kinu

malce otožni,
malo nasmejani

z luknjo v
zgodovini spomina

— IGOR BIZJAN
24.8. 2009 ob 9:04

A dej lepotec, moraš vse povedat? Pust ljudem da gledajo, sej si pameten pa informiran, sam get off.

— lepotec2
24.8. 2009 ob 16:30

Super film. Lep dokaz, da smo vse preveč odvisni od ameriških filmov in igralcev ki so dejansko slabi. Vsi nemški igralci v tem filmu so 3x boljši od Brada. Še režiser priznava da brez Waltza ta film nebi uspel. Vsa čast glavnemu bad assu.

— miha
24.8. 2009 ob 16:38

še komentar na to da v filmu ni pozitivnih likov. Bravo srce, tko kot v resničnem življenju. In končno niso spet samo nacisti tisti črni hudobci in zavezniki tisti beli angeli. Vsaka čast.

— miha
24.8. 2009 ob 22:02

ok ta film je eden najboljših filmov ever !!!! Prizori so tok hudi da se kr v hlače poserješ.
Pa Brad ga zmaga :p

— xxx neznanec 2
25.8. 2009 ob 0:42

Film je po mojem mnjenju popolnoma pod mejo dobrega okusa. Sicer je zgodba odlična (ni važno ali je resnična ali ne), ampak prikazano je popolnoma napačno. Pravzaprav sam film spodbuja k nasilju, saj je v filmu vojna prikazana kot neka ''zabava'' kjer se ljudje med seboj ubijajo iz užitka ne pa iz kakršnegakoli sovraštva. Moje mnenje je, da takšnih filmov ne bi smeli predvajati v kinematografih, kjer si ga lahko legalno ogledajo tudi mladoletni.

— žm
25.8. 2009 ob 10:10

ta film ful zažiga!!!!!
kdor ga še ni gledal naj ga!!
itak so tarantinovi filmi sami bsebi fullllllll dobri

— Žan
25.8. 2009 ob 11:00

Ponavadi se mi zdi brezveze in skrajno primitivno komentirati druga mnenja,.... Ampak v tem primeru, " the rat", ne moreš pričakovati od Tarantina, da bo nizal zgodovinka dejstva - zato so dokumentarci. Tarantino, je pač Tarantino. Ali so ti njegovi filmi všeč, ali ti pa niso. :) srednje poti ni. Jaz ga grem gledat danes - KOMAJ ČAKAM!!

— polona
25.8. 2009 ob 13:21

hudo

— joža
25.8. 2009 ob 15:15

Res eden boljših filmov zadnjega cajta. Res super. Tut če vam reklama ne zgleda dobr, pejte gledat. Napeto od prve do zadnje sekunde. Ko sem ga šla gledat, je po koncu filma filmu ploskala cela dvorana. :)

— Eva
25.8. 2009 ob 15:33 zvezdica

Tarantino ima svojevrsten slog. Ko to razumeš, veš kako dober je film. In s tem mislim tudi dialoge, ki so nemalokrat njegov zaščitni znak. Cikam pa predvsem na tiste, ki pravijo, da ne razumejo Šunda in Steklih psov. Treba je priznat, da se filmi največkrat res ne jemljejo resno, vendar je ravno v tem poanta. Film, ki bi ga Nemci morali videt že enkrat dolgo nazaj, pa morda ne bi počeli takih svinjarij. Četudi ni vse tako črno-belo..

— Mimoidoči
25.8. 2009 ob 21:30

miha pa ne ve, kaj se prau dober igraaaauc. brad je v vsakem filmu drugačen, obvlada drugo narečje, vedno total prepričljiv. kot butast trener, irski boksarski cigan, morilec, smrt...ah vse kar čš. skratka miha,si ljubosumen???=))

— TATARATATA
25.8. 2009 ob 21:45

Mah, kaj pa vem! Če se radi naslajate nad eksplicitnimi prizori nasilja in na ta način tešite svoj nagon po sadističnem (pa tudi sadomazohističnem) izživljanju, potem je film pravi za vas. Pravzaprav bi moral biti film prepovedan za mlajše od 15 let, saj sporoča, da je nasilje nekaj zabavnega, sočutje pa smrtonosnega, kar otroci znajo vzeti za resnično. Sicer pa tipičen film Tarantina - film, v katerem podoživljaš vse: od dolgočasja pri nekaterih preveč zavlečenih prizorih, zabavanja ob prizorih s črnim humorjem, napetosti ob vrhuncu zgodbe, zgražanja nad nasiljem pa vse do posmeha nad izkrivljanjem zgodovinskih dejstev. Ne bom trdil, da se mi zdi film slab, toda dober mi tudi ni. Vsekakor pa je boljši od Kill Bill ali Jackie Brown.

— Tarantino v vsej svoji bedi in blišču
26.8. 2009 ob 1:32

Jah....... ni besed...... res edn izmed bolših filmou zadnih časou! :)

Definitivno priporočam vsekmu.....

— g.KRAMAR
26.8. 2009 ob 8:19

HUD FILM. odlični igralci, fil dobr besedil pa vse je blo suupr!
tarantino je dbest

— abigail*
26.8. 2009 ob 8:52

Krasen film,odlični igravci,odlična glasba. Film primeren kandidat za OSKARJE.

— tona-mb
26.8. 2009 ob 9:46

končno en ful dober film o II. svetovni vojni! res vreden ogleda

— mimi
26.8. 2009 ob 13:37

Tarantinovi filmi so fajn ker niso tipični predvidljivi malce otročji prevladujoči filmi...Tarantino resnično dela filme ki v bistvu so na nek način zelo zabavni.Ampak po mojem mnenju so pa res tisti filmi v pravem pomenu besede filmi kot je trilogija boter, filmi z neko pravo zgodbo. Ne moremo namreč trditi da Tarantino v svojih filmih izraža resnično življenje. So pa super za malo tistega odklopa ko lahko le občudiješ kul barabe.

— boter
26.8. 2009 ob 15:44

včer gledal film...ponoč sanjal o filmu...danes cel dan z nasmeškom premišljujem o filmu... nisem filmofil, vseeno pa je to film, ki je v samem vrhu, kar sem jih uspel pogledat... Kar je Usian Bolt v športnem merilu, to je QT v filmskem!!! UAU

— pero
26.8. 2009 ob 15:48

Folk, bolj bednega filma pa še ne, totalno me je razočaral, očitno ste vsi komentatorji krvoločneži!!!

Nekaj igralcev se je res dobr odrezalo, vsekakor pa ne Brad Pitt.
Kdor še ni šel gledat: ne iti, razen če ti je všeč videti več krvi kot kože. Samo klanje!!!

— ksenija
26.8. 2009 ob 16:16

Film sem si končno ogledal in je odličen!Pravi Quentin Tarantino film!Res morate si ga ogledat!In se strinjam z vsemi, ki so napisali isto kot jaz:film ni resnični, ampak namišljen!

— Jene
27.8. 2009 ob 20:18

Sehr Gut Film, sehr.

— Adolf Hitler
27.8. 2009 ob 21:55

Film je med vsemi prizori raznovrstnega klanja, masakriranja, seciranja trupel in obešenjaškega humorja dejansko sijajen. Zanimiva pa je podobnost med nacistično publiko med premiero in občinstvom v kinodvorani, ki obe skoraj v enaki meri uživata v mesarjenju na velikem zaslonu. Oglejte si film in opazujte svoje sosede. Z vstopnico za ta film ste kupili več.

— pjotr
28.8. 2009 ob 9:40

the rat: "pričakoval sem resen zgodovinski film, ki mi bo razkril nekatere podrobnosti o WWII, npr. o tajnih, elitnih (para)vojaških skupinah, o katerih navadni smrtniki sicer ne vemo veliko ali pa sploh nič..."

gledat si šel film od Quentin Tarantinota. a ne pove že to vse? odfukan in genialen film. zakon dialogi in lih prav akcije. enkratno. Lando bi pa moral dobit kako nagrado za odlično odigrano vlogo.

— david
28.8. 2009 ob 15:25 zvezdica

Noro. Kot, da bi si sam posnel film po mojih željah.

S tem filmom človek dobi nekaj več kot le kino predstavo.

Verjamem, da nekaterim ni všeč a kaj češ, tako to gre. NOR FILM, PEJTE GA GLEDAT!!!

— XYZ
28.8. 2009 ob 16:03

zakon!!! vsaka čast ekipi:)

— tanja
28.8. 2009 ob 16:07

A lahko kdo poda primerjalno številčno oceno zgornjega filma glede na film Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street? :>

Če bom šel gledat Inglourious Basterds, ga bom šel vsekakor z veeeliko zadržanosti ... Glavni vnaprejšnji minusi so vsekakor kombiniranje (takšne) vsebine s (takšnim) žanrom v smislu pretiravanja (torej spet kvantiteta nad kvaliteto, vsaj z omenjenega vidika) in pa predvsem izrazito (in zategadelj izjemno zanimivo) povzdigovanje filma celo v medijih (npr. pri nekaterih komentatorjih in ocenjevalcih), kar je v najboljšem primeru in za ta letni čas, torej konec počitniškega avgusta, ko je upad obiska v kinodvoranah na letni ravni največji, skrajno sumljivo, da ne napišem neslano. Vendar razumnemu opazovlacu vsekakor čisto razumljivo ...

— Georgie
28.8. 2009 ob 17:38

Za tiste, ki bi si želeli zgodovisnkih dejstev... pravi atentat na Hitlerja in drugo elito se je imenoval operacija Valkira, o kateri je tud že bil posnet film, ki bo baje kmal v kinih... nedavno pa je bil o tem dokumentarec na enem od slovenskih programov.

— Gegen Nazis
28.8. 2009 ob 20:13

super film najbolši film do seda kruti prizori za ljubitelje te vrste filma priporočam. Quentin Tarantinojeva klasika krutost kri

— Quentin Tarantino
28.8. 2009 ob 20:46

tataratata :) imam obcutek da je ravno obratno. nima veze. brad ni bil slab, je bil pa pod nivojem odličnih igralcev, njegov dialekt je bil pretiran, čeprav mi bo vrjetno ostala fora z italijanščino še dolgo v lepem spominu ;) je pa brad zravn zato da gre tudi ameriška publika v kino-poglej si trailer in ga primerjaj s filmom. če bi američanom rekli da bo brad imel manjšo vlogo in da bo veliko tujcev,...

— miha
29.8. 2009 ob 15:49

desetka

— neo
29.8. 2009 ob 18:40

film je genialen!!! res priporocam ogled. Christoph Waltz pa si zasluz oskarja!!!!

— nina
29.8. 2009 ob 19:22 zvezdica

Najboljši film leta. In to brez kakršnekoli dileme. Dragi moji, to ni akcijski film, to je umetnost. Čista, popolna umetnost. Boljšega režiserja od Tarantina ni in ga več ne bo. Morda celo najboljši njegov film, pa čeprav so vsi odlični.
Resnično, brilijanten film, seveda pa ne za osnovnošolce in neinteligentne ljudi, ki so pričakovali tipični Hollywoodski akcijski film, ki je nabit z dogodki, a ne premore niti malo globine. To je film, v katerem lahko le uživaš, to je čista umetnost.
Balzam za vse čute, prefinjeno izbrana glasba (predvsem ob tistem orgazmičnem prizoru šminkanja glavne igralke s spremljavo Iggy Popa - tipično Tarantinovsko - dolg nazoren prizor, v katerem se pravzaprav ne zgodi nič posebnega, a ti mešanica barv, simbolike, glasbe in pričakovanja pospeši utrip in naježi kožo).
Igra VSEH igralcev pa je POPOLNA - Brad Pitt je eden najboljših Hollywoodskih igralcev brez dvoma - to, da dobro zgleda, je zanj v bistvu slabo, ker je zato manj cenjen kot igralec, čeprav je brilijanten. Ostali igralci - predvsem poliglotski Waltz, pa tudi vsi drugi, tudi tisti najbolj neopazni, z najmanjšimi vlogami, si vsi po vrsti zaslužijo oskarja.
Zares, filmska mojstrovina, grem gledat še enkrat!

— Quentin
30.8. 2009 ob 11:31

Film je fuuuul dobr ;). Tazga niste še nikol vidl! Sicer pa ni lih za une s slabim želodcem.. :P

— Tinch X
30.8. 2009 ob 13:59 zvezdica

Film svetovnega formata. Mislim da bo ta film dejansko postal moj najljubši. Film stoletja po mojem. Quentin Tarantino je brez dvoma odličen scenarist in režiser in je s tem filmom zagoto prekosil samega sebe. Tudi igralciso bili odlični, posebej Brad Pitt ki je s svojo vlogo nedvomno prerastel samega sebe. Fim je bil tudi poln črnega humorja, in ko si videl kakšen takšen prizor, je v dvorani kar odmevalo on (nekoliko histeričnega) smeha. Skratka film je vreden gleda in večina ki ga je gledala, mislim, da se ne bi obotavljala ga iti gledat še vsaj desetkat. Film je sicer kar dolgi ampak tako odličen, da čas mine kot bi tlesknil s prsti. Film vreden odličnih kritik in visoke gledanosti.

— spelch
30.8. 2009 ob 17:28

Ni nevem kaj ta film no, pa še vse pomešano je (kar se iz zgodovinskega vidika tiče) posnetki so kvalitetni in kar se tiče montaže nimam pripomb, dialogi..tipično za tarantina...kaj pa vem izmed njegovih mi je reservoir dogs boljši..dosti boljši.

— rok
30.8. 2009 ob 22:01

.....omg...odličen je!!!

"Sehr Gut Film, sehr.
— Adolf Hitler"..............ahahahahahahhahhhahahah ta je bla dobra XD

— Bridget von Hammersmark
31.8. 2009 ob 14:34 zvezdica

Zabavno, ampak nič pretresljivega. Super odigrano, liki prav Tarantinovski, kar se seveda da reči za cel film. Če bi se pod isti film podpisal kdorkoli drug, bi mu verjetno pela hvalo, za Tarantina se mi je pa tole zdelo malce preveč predvidljivo. Tako sami zapleti kot tudi način spopadanja z njimi. Vsekakor še daleč od Šunda, čeprav razumem, zakaj ste nekateri povsem fascinirani nad njim. Pogrešala sem več izvirnosti - znotraj njegovega lastnega sloga.

— Ina
31.8. 2009 ob 17:21 zvezdica

Eden najboljših filmov kar sem jih videla! Popolnoma me je navdušil... od prve minute do zadnje! Sem se bala da bo preveč "klanja" ker mi takšni filmi niso všeč, ampak so ti prizori (seveda brez njih film ne bi bil Tarantinov) skoraj skriti med ostalim dogajanjem, da sploh niso moteči. Glede otrok, za katere vas tako skrbi... mislim da filmi ne vplivajo tako močno nanje. Veliko več se naučijo iz vsakdanjega življenja. Sploh pa bi bil te vrste film otrokom izredno dolgočasen in bi zaspali po 10 minutah. In nekje med komentarji sem prebrala, da je nekdo pričakoval da bo kaj zvedel kar "navadni smrtniki" ne vemo... hehe, mislim, da lahko tudi režiserje štejemo med navadne smrtnike, ki jim je dovoljen dostop do enake količine informacij kot delavcu v tovarni:) Sicer pa... izjemen scenarij, igralska zasedba (osebno mislim, da Brad Pitt ni bil izbran med igralce zaradi komercialnih namenov, ker je odličen igralec, bil pa je nedvomno za privabitev večjega števila ljudi napisan kot glavni igralec) odlično izbrana, kadri zelo zanimivi, popolnoma nepredvidljivi zapleti in dogodki... Tudi jaz bi ta film označila za umetnost:D Tako dobrih filmov bi nedvomno moralo biti več:))

— :)
31.8. 2009 ob 18:55

eh miha sej se hecam=) men tud dolg ni bil BP ušeč, pač sm misla, taj prelep pa prevelk pozer...pol sm pa pljuni in jo stisni gledla in pol še 10000000 drugih filmou in naj je lep al pa grd, še rajš grd,ker ress pride do izraza da tip obvladda=) in Brad Pitt ne privlači samo Američanov=)=)=)

— tataratata
31.8. 2009 ob 20:25 zvezdica

Po ogledu film sem v nabito polni dvorani ploskal "filmu".Film te pribije na stol za tistih 150min da sploh ne veš kje si.Začetek v stilu špageti westernov nadaljevanje čisto v stilu Tarantina s tistimi oblački nad glavami in razlagami (filmskega traku)...Film je fikcija a takšna fikcija ki bi jo človek z veseljem zamenjal za resnico.Nasilja je za moj okus premalo. "pwna" ga pa "bearjew":D boste vidl...minus je predvidljiv konec...9.2/10

— MrAnderson
31.8. 2009 ob 22:21

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul dobr film (dvorana čisto polna) ;D

— JoMba
1.9. 2009 ob 16:33

bolšega filma še nism gledal ^^^^

— pinko
1.9. 2009 ob 21:01

Film je popoln v vseh pogledih. Boljši enostavno ne more biti. Tarantino v svoji najboljši izdaji, več ni potrebno povedati.

— a
1.9. 2009 ob 22:02

Preveč sovraštva je dvorezni meč eni in drugi si ne zaslužijo nobenega slovesa je pa zelo dober film še posebej pa vloga lovca na žide zelo ima profesionalen odnos do policijske dolžnosti takratnega režima. Dobu je pa tudi svoje kar je iskal (pohlep)

— Alexi
2.9. 2009 ob 0:30

Film se, da opisati samo z eno besedo. Tarantino :)

— gledalec
2.9. 2009 ob 10:41

Prav dobro, čeprav malce zmanjka do popolnosti. Pojavlja se nekaj nedoslednosti, pa ene par mest se mi zdi preveč dramsko statičnih (mogoče par civilnih statistov, zvokov itd. v ozadju več, pa kak dodaten povezovalni vmesen kader na nekaterih mestih).

— Mtj
5.9. 2009 ob 20:51

Film je odlicen.Nism pricakovala prevec ker mi Sund ni bil nevem kaj, ampak barabe so pa res izpeljane do perfekcije.Brad igra za cisto petico, namen njegovga juznjaskega naglasa je v pretiravanju, zato tako dobro izpade, pa tut tale punca ki je Shosano igrala(nevem imena) igra zelo dobro, Waltz pa mislim da je beseda odvec.Scenarij je odlicn, dialogi-igra besed v celoti, scenska komedija fenomenalno.Film ne bo vsec po mojem mnenju edino tistim, ki so omejeni in povrsinski pri ocenjevanju filmov, imajo najraje holiwoodske romanticne komedije, globje v pomen filma pa ne vidijo niti ga ne razumejo in niti nocejo razumeti.

Pa saj otrok pri 15 letih ne bo odsel gledati takega filma, ker ga niti ne interisira, poleg tega ima pri teh letih ze izoblikovano osebnost in ga ravno ne bo presenetilo tistih nekaj kapl krvi.Mlajsi otroci pa mislim da hodijo v kino le s starsi in dvomim da bi izbrali tak film kot del druzin skega vecera.Nenazadnje pa vidimo v dokumentarcih in celo unicefovih reklamah veliko hujsih prizorov, otrok se ne uci iz filma , kaj je prav in kaj ne, ampak ga je treba to nauciti, film je le fikcija in to je prvo kar bi ga kot stars moral nauciti.

— Alja
6.9. 2009 ob 8:43

ker hud film ej. brad pitt je legendaa hehe

— Lukas
6.9. 2009 ob 17:44

Filn, ki je res vreden ogleda!!!

— vambli
6.9. 2009 ob 19:59 zvezdica

Definitivno najboljši film kar sm jih kdaj gledala. Sem velika fanica Tarantinovih filmov, ker je eden izmed redkih režiserjev ki ima v filmu vsebino, izvrstne igralce, odlično napisane dialoge in v filmu Neslavne barabe se to tudi pokaže. Film ne bo všeč tistim ki so hoteli videti dokumentarec ali vojno akcijo in nasploh plehkim neinteligentnim ljudem ki se sploh ne znajo poglobiti v samo zgodbo. Tisti ki pa so se jim bi pa film po vsej verjetnosti tako všeč kot je bil meni.

— Quentin Tarantino Fan
9.9. 2009 ob 2:54 zvezdica

Res eden izmed najboljših filmov tega časa, nekako se vtisne v spomin. Super igralska zasedba, odličen režiser, in veliko črnega humorja. Brad Pittov južnjaški naglas in popačena italjanščina pa dasta piko na i. Z lahkoto bi ga si še enkrat in še večkrat ogledala. Resnično vreden ogleda

— Dajana
9.9. 2009 ob 14:50

9/10

— Manuel
9.9. 2009 ob 19:41

Suuuuuperca!!!

— Alenkita
10.9. 2009 ob 20:18

katastrofa od filma

— nejc
11.9. 2009 ob 17:39

100000/10

— f
12.9. 2009 ob 12:38

Film ni nič posebnega, 2/3! Preveč gobezdanja in premalo akcije. To pojasni veliko reklamo za film. Slabe filme je treba reklamirat!!!!

— minja
13.9. 2009 ob 3:22

Film se splača pogledat. In tam ko se izdajajo za italiane ko brad pit spregovori sem se nasmejal do solz.

— Devouc
13.9. 2009 ob 21:43

Zdel pršov iz kinota pa sm prvič slišu ploskanje po predstavi Barab. Zlo sem zadovoljen z vsemi igralci še posebi ta nemc je dobr odigrov nemca Hansa Landa. Film bo všeč kdor ima smisel za humor, ga ni strah pogledat pogledat mal krvi pa streljanja. Kdor pa se hoče kej naučit nej gleda dokumentarce pa ne tuki pljuvat čez Tarantinota ker tak film se nardi eden al pa dva na deset let.Pejte v kino pa ne downloadat ker si res zasluži več dnarja kot kajmak. Preklete barabe pokvarjene

— kr en
14.9. 2009 ob 20:46

minja, jasno je da film ni za manj inteligentne ljudi, ki uživajo v nesmiselnih in neizvirnih filmih v stilu "umetnin" Dopha Lundgrena, Jean Claude Van Damma, Vina Diesla in podobnih igralskih nesposobnežev.
Če bi rad videl takšno akcijo, pri kateri zgodba praktično ne obstaja, film pa temelji na posebnih učinkih, nerealnih eksplozijah in pretepih ter kaskaterskih vložkih, potem pojdi gledat film takšne sorte, ne pa Tarantinove umetnine.
Tarantino gleda na film kot na umetnost in zato v njegovih filmih ni prostora za debilne akcijske prizore brez smisla. Vsak gib, vsak glasbeni učinek, vsaka barva ima pri njem smisel in ni v filmu kar tako. Smisel teh filmov je v fantastičnih dialogih (ki jim ti praviš gobezdanje), skriti ironiji, posmehovanju, inteligentnemu pretiravanju in črnemu humorju.
Niso pa takšni filmi seveda za vsakega. Malce razgledanosti, odprtosti in inteligence je že potrebno, da jih popolnoma razumeš. Ko pa jih, pa je užitek ob gledanju popoln.
Resnično še nisem videl boljšega filma. Traja 150minut, pa uživaš od prve do zadnje. Vsak (še tako neopazen) prizor, vsak dialog, vsaka barva oblačila, okolja, vsaka kretnja, obrazna mimika in vsak glasbeni učinek, vse to je izdelano v popolnost in vse ima svoj globlji smisel in pomen. Popoln film, prav zares, Tarantinov najboljši in morda tudi najboljši film sploh.

— haha
16.9. 2009 ob 1:04 zvezdica

Film spada med tisto peščico za katerega ti ni žal ne denarja za vstopnico ne časa, ko ga gledaš. Vsi igralci so več, kot odlično odigrali svoje vloge! V dialogih sem neizmerno užival! NORO!!! UMETNINA!!! Da je film tako dolg sem zvedel šele po prebiranju komentarjev. Med gledanjem filma v kinu nisem dobil občutka, da je dolg.

Tistim, ki filma ne razumete svetujem, da se še naprej držite tipičnih hollywoodskih uspešnic!

— oilpower
16.9. 2009 ob 17:50

V filmu je kar nekaj neokusnih prizorov - rezanje skalpov, pobivanje človeka s kijem, rezanje z nožem po glavi ... Enmu šprica kri, drugi se smejijo ...
V filmu ni niti ene pozitivne osebe - mogoče je kaj pozitivnega le v kakšni stranski vlogi, ki je ne moremo dovolj dobro spoznati, da bi jo lahko ocenili. Vsi imajo namreč le en cilj - pobiti čimveč nasprotnikov.
V filmu je še dosti stvari zaradi katerih sem se med in po gledanju počutil daleč od prijetno. Seveda pa to nikakor ni nek cheap film in ima tudi marsikaj kar bi se dalo pohvalit, a to še zdaleč ni dovolj, da bi od tega odnesel kaj dobrega, ali da bi vsaj užival med gledanjem.
Res me zanima, kakšno je sporočilo tega filma in kakšni so nameni takšnega ustvarjanja.

— Matej
17.9. 2009 ob 11:14

Ko na koncu lahko rečeš samo še WAW!

— wild child
17.9. 2009 ob 21:20 zvezdica

najboljsi film tega desetletja, ne vidim nit enga v zadnjih devet let ki bi mu se preblizal... film ni akcijski ali pa zgodovinski, to je film kul dijalogov, z odlicnim vzdušjem in najbolj odstekanim koncem...

— zagor
18.9. 2009 ob 21:24

ju3 grem gledat

— zaljubljena
19.9. 2009 ob 12:41

sporočilo filma je da je treba naciste zdrobit v sežano!!! :)

— 23!
21.9. 2009 ob 18:01

Zanimivo da tole ni film meseca
Drgače imam pa samo eno besedo

Masterpiece!!

— P
21.9. 2009 ob 19:36

odličen film. Niti ne vem kam so šle skoraj 3h ?? Ko se začne te ne spusti in 100% padeš not. Zame je film mojstrovina !

— tinca
22.9. 2009 ob 1:42

fenomenalno! Tarantinova mojstrovina! kako nekaterim ni jasen pomen filma? Še vedno se premalo govori koliko nedolžnih Židov so pobili nacisti.... Tudi jaz nisem mogla gledati groznih prizorov, ker mi pač ni do tega in sem takrat gledala stran, ampak najbrž ravno naredi dober film...Sem bila pa stalno napeta kaj se bo zgodilo...Najboljša oseba v filmu mi je zagotovo Židinja Shosanna, ki se maščuje tudi v prid koncu vojne...Torej super film, še več takih, kvalitetnih filmov, z zgodbo!

— Sanja
22.9. 2009 ob 14:56

Jah za tiste ki pričakujejo vojno dramo oz. zgodovinski spektakl, znajo bit razočarani...
Ampak kdo, ki je kadar koli slišal za Tarantina bi to pričakoval? Vsi njegovi filmi so neresne komedije, ampak so zamaskirane v resen film. To je njegova umetnost, zdaj če jo dojameš ali ne je pa druga stvar. Meni osebno so njegovi filmi neverjetni. Tale sicer je tko tko, še jaz ga nisem popolnoma dojel :) Je sicer v redu, ampak sem že boljše videl... Mogoče bo treba pogledat še enkrat.

— mačo
22.9. 2009 ob 18:54

Totalno razočaranje! Nima smisla si ogledat ta film škoda denarja.

— Tonček
23.9. 2009 ob 7:28 zvezdica

Ne, ni streljačina, prizori ubijanja so redki, a učinkoviti. Kar daje filmu čar, je resničnost situacij. Ne v zgodovinskem smislu, ampak v krutosti in brezobzirnosti vojne na obeh straneh. Mnogi se spotikajo ob zgodovinska dejstva, ki so v filmu naredila velik ovinek. Tarantino si je privoščil v tem smislu precej svobode, namerno, in mu to z lahkoto oprostimo. Zgodovino tako in tako poznamo - gre za občutek, ki nam na koncu filma zakriči v notranjosti 'daj ga, prasca, DAJ GA!'
Dialogi so odlični, komični vložki celo v težkih in stresnih situacij se vrstijo in nenazadnje, celo in tudi glavni junaki umirajo. Prav slednje naredi Tarantinov film za mojstrovino, ker nekje na polovici filma ugotoviš, da ni narejen klišejsko 'we the good guys will win the war'. Nasprotno. Žrtve so na eni in drugi strani, vsi so ogroženi, strahovito živčni in tiščijo pištole pod mizo eden v drugega. Odličen!

— Maja
24.9. 2009 ob 22:17

Resno za tak film se pa splača dnar dat...odličen film, dialogi, polno presenečenj, krvi, akcije,itd Bi ga šou kr enkrat gledat :))

— nejc
30.9. 2009 ob 22:16

Vsi komentarji z zvezdico so meni osebno zelo dobri, zato naj dodam samo še tole: v tem filmu se po mojem mnenju Tarantino ni želel postavljati s svojim majsterskim "krvavim pohodom", ampak je tokratno mojstrovino naredil zgolj in samo zato, da nam PRIKAŽE SVOJ NAČRT FURERJEVEGA PROPADA. Spretno upeljanih komičnih dialogov tudi tokrat ne manjka!!!

— Tinka
2.10. 2009 ob 11:49

No po Revnem milijonarju spet en FANTASTIČEN film! Res je super!!!!! Priporočam vsm...

— Lady
4.10. 2009 ob 0:52

Ta film je totalna ameriška bedarija samo da neki nardijo pa čeprav je nameji okusa poleg tega pa še eni pravjo da je smešn ni ne smešn ne dobr tud zgodbo ma kr neki poleg tega ko govorijo nemško umes sploh podnapisov nedajo kot da bi bilo v našem jeziku ta film je nč od nč

Ta film ni vreden niti 1€ žal mi je tistih 5€ nevem kako lahko sploh tok bedne filme brez okusa vrtijo v tem filmu prikažejo eno navadna klavnico!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Kritik
4.10. 2009 ob 20:22 zvezdica

film me je popolnoma šokiral. pozitivno.
igralci so bili res dobri, brad pitt je dokazal, da ni le lep obrazek, waltzova genialnost pa te preprosto pusti brez besed.
čudoviti posnetki(smetana!:), nori dialogi, komične malenkosti, ki jim ni videti konca. film preprosto ne razočara niti za sekundo!
zgodba je sicer precej preprosta, kar pa niti približno ne uniči njegove kvalitete.

glede nasilja in krutosti. dogajanje v filmu je postavljeno v drugo svetovno vojno. zagotovo to ni obdobje v katerem bi lahko govorili o kakršnikoli morali ali človeškosti, se vam ne zdi? (;

več filmov na takem nivoju, prosim!:)

— :)
6.10. 2009 ob 19:03

ta film je zakon hud najboljši waaaaw!!!neverjetno kul da je čist use zgo. nepravilnga...itak je use kar u šolah itd. učijo nepravilno, ma to je čista legenda film najboljši ever vavavavava!!!
smešn, žalostn pa tko neverjetno napet da me je blo kr strah
film je noro hud in ne poznam nikogar k mu nebi bil. evo take filme se splača it gledat in v kolosej že leta in leta ni pršu tak dobr film..oz. sej ga še nini bilo=)

— juhu
9.10. 2009 ob 18:24

ffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllll kkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuullllllllllll
filn je včasih skeri ampak je ful dobr

— niki
13.10. 2009 ob 0:03

Pa je res dober film. Za razliko od Šunda, ki pri men dobi eno slabo dvojko, na lestvici od ena do deset.
Čeprau misliš, da to ni mogoče, se ti nacisti tekom filma še bolj zagnusijo in na koncu neizmerno uživaš, pa če si še tak miroljubnež in pacifist.

— dingo
19.10. 2009 ob 22:08

reeees kruto hud film...s res smešnimi prizori,če newete kaj je blo u resnic...pać si preberte=)

— Petti
25.10. 2009 ob 14:33

Ah kje ljudje Temni vitez ga poje, ni dvoma o tem =), drgač dober film, ampak eni mal pretiravajo k pravjo, da je najboljši film tega desetletja.

— JOhnny
25.10. 2009 ob 17:27

Mam sam eno besedo. Mojstrovina!

— Miss
26.10. 2009 ob 21:17

js sm tut baraba sm da sm slavna po celi šoli (na kero js hodm)

— Z-girl
28.10. 2009 ob 13:51

Js bom pa tko reku, film je dober, mogoče preveč razvlečen, ampak OK.
Nekak je smešn film na trenutke hehe, tko da js mislm, da je vredn ogleda^^,

— Jay
29.10. 2009 ob 13:31

Nagnusen film, z nizkotnim humorjem in PREvečkrat uporabljenih norčevanj iz Nemcev. Škoda vsakega € za vstopnico.

— GregorB
30.10. 2009 ob 12:58

GregorB, drži se ti svoje Driving Miss Daisy tematike. L.p.

— RaTG2
30.10. 2009 ob 13:06

GregorB numaš pojma ... Diva

— Halo
3.11. 2009 ob 13:48

Mah .... razocaran sem.... sej film ni slab, samo od tarantina sem pricakoval boljsi izdelek...

— tomas
8.11. 2009 ob 9:56

mal preveč krut film pa dolg.....bl za te k jih zanima zgodovina

— maja
9.11. 2009 ob 11:12

kapo dol hud film , ga je treba še enkrat gledat :D

— roby
9.11. 2009 ob 17:57

če ta film ne bo ful oskarjev pobral.... vsaj christopher waltz bi ga mogu dobit. eden najboljših filmov zadnjih nekaj let!!!!!

— simona
22.11. 2009 ob 17:36

ja Dobr film ampak premal akcije

— aleks
29.11. 2009 ob 16:50

Okej, večje bedarije še svet ni vidu....tarantino, zakaj, pa tako dobro ti je šlo?

— Luka
29.11. 2009 ob 17:26

Film za tiste, ki imate radi klanje! Učinki so res fantastični, če ga seveda gledate v kinu... drugače pa nič posebnega.
Za tiste, ki ste zahtevni in gledate kvalitetne filme, nimate kaj iskati pri tem filmu

— matej
2.12. 2009 ob 19:29

Konc film:)

— Dj-Brko
18.12. 2009 ob 18:54

film je super in je vreden ogleda samo me malo moti ker je razdeljen na poglavja in so nekatera malo dolgočasna. igralci so super in mislim da je to najbolši film ki ga igra Brad Pitt zaradi tega kako je govoril smešno in bilo bi zelo lepo če bi se tako končalo v resnici kot v filmu, ko so hitler in njegovi ''pajdaši'' umrli v kinodvorani. meni so najbolši prizori ko jih skalpirajo in ko mu žid z bejbolko raztrešči glavo :)

— B3N0
20.12. 2009 ob 16:34

Najboljši je pa "Arivederci!" od Breda Pitta :)) Jst sm skor crknu od smeha :))

— fižol
26.1. 2010 ob 19:07

Film je legenda, pač Tarantino, brutalno in katarzično. Najbolj cenim pri celem filmu da so uporabljali originalne jezike(italijanščina, francoščina, nemščina, angleščina). Res pohvale vredno in zato izpadejo prizori dobro. Mimogrede tista pesem Gasoline je od Dawida Bowieja in so jo uporabili tudi v filmu Ljudje mačke, verzija iz leta 1982 z Nastassjo Kinski, tudi legendarni film. Toplo priporočam suontrack filma, nekaj pesmi gor je genialnih(Ich wollt idh Waer ein Huhn, Davon geht die Welt nicht unter, Putting out the fire with gasoline,..)
Skratka nekaj za domači arhiv.

— Katzenaugen
15.3. 2010 ob 14:55

tarantino je imel 2-3 dobre filme,zdaj vas bo pa še 30 let nategoval.ena beda od filma

— gara
5.4. 2010 ob 11:40

Sicer sama nisem Tarantinov, niti Pittov fan, vendar sem si vseeno ogledala film. Zdi se mi soliden izdelek tipičen za Tarantina(sem že prej gledala njegove filme). Brad Pitt je v film vključen po moje zgolj zaradi marketinške poteze, da bi privabil čimveč gledalcev. Potrebno pa je definitivno pohvaliti avstrijskega igralca Christopha Waltza. Zasluženo je pobral vse nagrade za to vlogo, kajti takšne uprizoritve nisem videla že nekaj let. Perfektno je pokazal vse od očarljivosti pa do arogance ampak se je ves čas vmes zabaval. Ljudi je mučil na višji, psihični ravni. To je lep dokaz, da so tudi Evropejci lahko odlični igralci. Da a še ne pozabim omeniti, da je poliglot. Tokrat se pa edino strinjam s Tarantinom. Tokrat je izbral izjemne igralce(razen brada), ki so izjemno odigrali svoje vloge in se dokazali vsem. Tako, da sem vendarle opazila nekaj dobrega na filmu.

— filmarka
15.4. 2010 ob 19:59

NAJBOLJŠI FILM VSEH ČASOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— CARTMAN
7.8. 2010 ob 0:24

kr neki...bedn film u nulooooo!!!

— Brane
31.7. 2012 ob 12:54

Sem največji fan tarantina in vseh njegovih filmov.
No, tudi ta je the best od the besta!!!!!!!!!!!! Prizori so zrežirani v nulo.
Zgodba je tudi zanimiva in privlačna.
skratka ŠE ENA POLNA MOJSTROVINA SEVEDA QUENTINA TARANTINA!!!!

— tilen

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.