Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Neskončna ljubezen

romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 13.2.2014, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Shana Feste in Joshua Safran
Režija: Shana Feste
Večna romanca, posneta po priljubljenem romanu Scotta Spencerja, prikazuje ljubezenski preplet dveh oseb iz povsem različnih svetov. Lepa Jade je vedno poznala zgolj svet premožnih in uglednih staršev, dokler nekega dne ne sreča prikupnega, toda revnega Davida. Kljub razlikam se med njima vname strastna ljubezen, s pomočjo katere Jade odkrije nova hrepenenja in življenjske sanje. Toda njen oče ni navdušen nad hčerkinim spremenjenim vedenjem, zato se želi Davida zlepa ali zgrda odkrižati.

Iskra med bogato Jade Butterfield in karizmatičnim Davidom Elliotom vžge ljubezen, ki jo še dodatno podžiga nasprotovanje staršev. Čeprav ju ločujejo razredne meje, je njuna privlačnost očitna in neustavljiva.

Po maturi Jade, bogato mladenko z neomejeno prihodnostjo, očara David, fant iz delavskega razreda z mračno preteklostjo, ki se do ušes zaljubi vanjo. Jadin gospodovalni oče jo skuša odvrniti od Davida, njena mati njuno zvezo spodbuja, njegov oče pa svetuje previdnost. Med nepozabnim poletjem mlada ljubimca kljubujeta razumu in dopustita, da njuna vseobsegajoča strast določi njuno skupno prihodnost.

O produkciji

Snemanje je trajalo 37 dni, od tega so jih 34 preživeli na lokacijah v Atlanti, zato so morali natančno usklajevati delo scenografskega in kostumografskega oddelka. Prav zaradi zahtevnosti pa je ekipa uživala v delu.

O ekipi

Alex Peetyfer (David) - doslej smo ga videli v filmih Magic Mike, I Am Number Four in še nekaterih.

Gabriella Wilde (Jade) je bila igrala v filmih The Three Musketeers in Carie.

Bruce Greenwood (Hugh) je igral v filmih Star Trek in Flight.

Joely Richardson (Anne)- zadnja filma v njeni bogati karieri, v katerih si jo ogledamo, sta The Girl With the Dragon Tattoo in Vampire Academy.

Robert Patrick (Harry) - lahko si ga ogledamo v filmu Safe House.

Shana Feste (režiser) je med drugim režirala filma Country Strong in The Greatest.

Komentarji

13.2. 2014 ob 21:26

Neskončna ljubezen je novi romantični film, katerega smo videli že tisočkrat in tokrat v glavni vlogi igrata Alex Pettyfer, katerega smo videli tudi v filmih Jaz sem četrti, Čarobni Mike, Trgovci s časom itd., in Gabriella Wilde, katera je zaigrala v Treh mušketirjih iz leta 2011 in v novi različici filma Carrie.

Kot sem že omenil zgoraj, ta film ne ponuja ničesar novega. Enaka formula, ki smo jo videli že tisočkrat; fant in dekle se zaljubita, vsaj eden od staršev se s tem ne strinja, kar privede do prepira in montaže joka in stoka itd. Ampak to še ne pomeni, da film ni zabaven.

Ker me napovedniki niso ravno najbolj navdušili, od tega filma nisem pričakoval ravno veliko, ampak me je, moram priznati, kar presenetil. Res je, da film ni nič posebnega in se v njem dogajajo stvari, katere se v realnem svetu ne bi nikoli zgodile, ampak ko gledaš ta film, v resnici uživaš, saj film opravi dobro delo pri tem, da ti ne postane dolgčas. Film se ne vleče, zgodba kar lepo teče, čeprav tu in tam zavije v eno skrajnost, v katero ji ne bi bilo treba in bi zlahka lahko tisti del izrezali iz filma.

Kar se tiče glavnih igralcev; Alex Pettyfer se predstavi v vlogi, v kateri smo ga že videli v njegovih ostalih filmih, torej ne ponuja ničesar novega, vendar ustreza za takšne sorte film, čeprav bi lahko njegov lik zaigral katerikoli drug zdaj popularen igralec.
Kar pa me je najbolj motilo pri Gabrielli Wilde, je to, da je skoraj cel film popolnoma pretiravala z njenim pretiranim igranjem tega srečnega dekleta in včasih tudi z jokom, da je vse skupaj izpadlo malo nadležno, ampak to še ne pomeni, da je ni lepo videti na velikem platnu, saj je igralka izredno privlačna, kar pa me privede do drugega največjega problema pri njej – niti enkrat nisem nasedel temu, da bi takšno dekle bilo tako nepopularno na šoli in je nihče ne bi opazil, saj dejansko izgleda, kot da bi ravnokar prišla iz lepotnega tekmovanja.
Ampak v filmu pa me je najbolj navdušil igralec Bruce Greenwood, ki je igral njenega očeta in se je v vlogi kar dobro odrezal.

Seveda mora biti v filmu tudi tista druga ženska, ki postaja vse bolj ljubosumna, saj je glavni igralec njen bivši fant in to privede do tega, da postane tista negativka, ki vse stvari obrne na glavo, čemur je pravzaprav tudi izredno težko verjeti, saj je tako neumno in tako rečeno »pocukrano«, da je groza.

Igralec, ki v filmu igra Alexovega prijatelja je nekakšen komični vložek, poskrbi za nekaj humorja. Njegove šale včasih uspejo, včasih pa tudi ne in se zdijo celo malo nerodne.

Konec koncev, če ste oboževalec takšne sorte filmov, boste film oboževali, če vam takšni filmi niso pri srcu, vam raje priporočam, da se ga izogibate, saj se boste med njim morda začeli dolgočasit. Meni je bil všeč, če odmislim nekaj neumnih trenutkov, ampak pri filmu mi ni bil dolgčas in mi je, po pravici povedano, polepšal dan.

Končna ocena film: 6/10

— Matic Valentan
15.2. 2014 ob 18:11

Film je dober. Vmes se niti enkrat nisem dolgočasila. Parkrat se fajn nesmejiš vmes, občasno je pa žalostnen za zjokat. Ljubezen med dvema je prikazana na zelo pocukran način, tako kot pač to izgleda v času začetne zaljubljenosti. Film mi je bil všeč, priporočam ogled romantičnim dušam.

— Petra
23.2. 2014 ob 8:40

Zgodba je mogoče komu pravljična in nemogoča, tako kot je omenil Matic... Meni je bilo ta film res težko gledati... Kot bi gledala svoj film. Zgodba v marsičem enaka moji in dokler nečesa takega ne doživiš, ne verjameš...

— klara
23.2. 2014 ob 22:09

Fantastičen film, ki je vsekakor vreden ogleda, skratka nebo vam žal ;)

— Patrik
2.5. 2014 ob 18:52

Rada gledam takšne filme. Ne obremenjujejo preveč. Ne morem pa nekako sprejeti dejstva, da je bilo dekle neopaženo v šoli in v družbi. Mimo takšne lutke pa vendarle ne gre nihče, ne da bi bila opazna. Pa še pretiran je bil lik očeta, ki je igral zaščitnika hčere na vseh področjih in se ni mogel sprijazniti, da hči odrašča.
Uživala sem v lepih prizorih ter glasbi v filmu.

— Lana
3.5. 2014 ob 19:53

Love hurts...

— Mare

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.