Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Nekaj samo za punce

komična drama
Kako daleč si pripravljen iti, ko si zaljubljen?
Na sporedu od: 29.6.2006, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2005
Država: Nemčija
Scenarij: Til Schweiger, Jann Preuss
Režija: Til Schweiger
Nick Keller ima velike težave. Nikakor ne zna obdržati službe in njegova družina ga ima za popolnega nesposobneža. V svoji najnovejši službi na psihiatrični kliniki v zadnji sekundi prepreči, da bi si mlada Leila vzela življenje. Leila svojemu rešitelju na skrivaj sledi in se nenadoma pojavi pred njegovimi vrati. Nick, ki še nikoli v življenju ni prevzel odgovornosti za koga, in Leila, ki v svet zre z osuplimi, otroškimi očmi, se odpravita na potovanje. Drug od drugem se morata še marsikaj naučiti, a sta si z vsakim dnem bliže. Doživljata pustolovščino, ki bo za vedno spremenila njuni življenji.

Vsebina

Nick Keller (Till Schweiger) ima velike težave. Nikakor ne zna obdržati službe in njegova družina, predvsem očim Heinrich (Michael Mendl) in njegov brat Viktor (Steffen Wink), ga ima za popolnega nesposobneža. Le njegova mati (Nadja Tiller) še ni izgubila vere vanj. Nick v svoji najnovejši službi na psihiatrični kliniki v zadnji sekundi prepreči, da bi si mlada Leila (Johanna Wokalek) vzela življenje. Njegovo dejanje ima neslutene posledice: Leila svojemu rešitelju na skrivaj sledi in se nenadoma pojavi pred njegovimi vrati. V spalni srajci in bosa. Nick se je nikakor ne more otresti. Leila se je odločila, da ostane ob njem. Nick, ki še nikoli v življenju ni prevzel odgovornosti za koga, in Leila, ki v svet zre z osuplimi, otroškimi očmi, se odpravita na potovanje. Drug od drugem se morata še marsikaj naučiti, a sta si z vsakim dnem bliže. Doživljata pustolovščino, ki bo za vedno spremenila njuni življenji.

Velika, iskrena čustva, topel humor in mnogo divjih dogodivščin so sestavine romantične komedije Nekaj samo za punce, v kateri nadarjeni Til Schweiger šest let po filmu "Der Eisbär" spet stoji za kamero. Po scenariju, ki sta ga napisala on sam in Jann Preuss, Schweiger samega sebe postavi v paradno vlogo simpatičnega brezdelneža, katerega življenje se obrne na glavo, ko v psihiatrični kliniki reši življenje mladenki, ki se od tega trenutka dalje ne premakne od njega. Mladenko igra očarljiva Johanna Wokalek, ki je bila l. 2004 za glavno vlogo v filmu "Hierankl" nominirana za nemško filmsko nagrado. V ekipi se kar tare nemških filmskih zvezdnikov: Steffen Wink (Auf Herz und Nieren), Alexandra Neldel (Bang Boom Bang), Michael Mendl (Der Untergang - Propad)in legendarna Nadja Tiller. S komičnimi vlogami presenečajo zvezde, kot so Markus Maria Profitlich, Axel Stein, Jürgen Vogel, Armin Rohde, Michael Gwisdek (Zbogom, Lenin) in Janine Kunze.

O produkciji

"Nekaj samo za punce" je film o ljubezni, ki je tako čista, da v filmu ni treba pokazati niti enega samega poljuba. Je sanjski projekt režiserja Tila Schweigerja, ki je izvorni scenarij odkril v ZDA. Toda obdržal je le osnovno idejo, ki ga ni in ni pustila pri miru. Najprej je nameraval film posneti v ZDA in sodelovati kot producent, a mu je postajalo vse bolj jasno, da si želi film tudi režirati in v njem zaigrati glavno vlogo. "Nekaj somo za punce" je ljubezenski film, ki nagovarja čustva gledalcev in jih hkrati zabava.

Režiserjev pogled na svet se je, odkar je oče štirih otrok, precej spremenil, zato je obrnil hrbet gangsterskim filmom, ki jih je snemal pred tem, in se odločil na platno prenesti zgodbo o neodgovornem, egoističnem človeku, ki ne počne ničesar pametnega in ga drugi ljudje ne zanimajo kaj prida. V teku filma se nauči prevzeti odgovornost za druge, ker se nauči ceniti lastno življenje. Spozna Leilo, ki je kot otrok. V njej režiser vidi lastne otroke - je iskrena in čista, kot angelček.

Igralska zasedba

Til Schweiger (Nick Keller) je ta trenutek eden izmed največjih zvezdnikov nemškega filma. V svoji karieri je sodeloval pri kar štirih filmih, ki so v nemške kinodvorane privabili več kot tri milijone gledalcev: "Der Bewegte Mann", s katerim se je Til Schweiger uveljavil na velikem platnu, "Männerpension", "Knockin' on Heaven's Door" in lani v "(T)raumschiff Surprise - Periode 1". Ime si je ustvaril tudi v ZDA. Med številnimi filmi, ki jih je posnel tam so "V rokah sovražnika" (In Enemy Hands), "Tomb Raider: Zibelka življenja" (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life), "Driven" (Dirka), "Judas Kiss", "SLC Punk", "The Replacement Killers", televizijski film "Joe in Max". Od svojega filmskega debija v filmu "Manta Manta" ga je bilo moč videti v celi vrsti najrazličnejših filmov in televizijskih serij. Pred filmom "Nekaj samo za punce" se je z režijo spopadel pri filmu "Der Eisbär". Producentsko vlogo je prevzel pri filmih "Auf Herz und Nieren" in "Knockin' on heaven's door". V filmu "The Daltons vs. Lucky Luke" je legendarni kavboj Srečni Luka. Je poročen in ima štiri otroke. Živi v Hamburgu.

Bertie Johanna Wokalek igra Leilo, ki Nicku na skrivaj sledi s psihiatričnega oddelka, trdno odločena, da se ne premakne od njega, in se tako poda v veliko pustolovščino.

Po šolanju na priznani dramski šoli Maxa Reinhardta na Dunaju je l. 1999 na festivalu Wiener Festwochen zaigrala v predstavi "Alma -A Show biz ans Ende (Režija: Paulus Manker), ki so jo l. 1999 prenesli na filmsko platno. Takoj po študiju je tri leta igrala v bonnskem gledališču Schauspiel Bonn, kjer jo je bilo moč videti kot Rose Bernd v istoimenski predstavi Gerharta Hauptmanna. Od tam jo je pot vodila nazaj na Dunaj, kjer je zaposlena v avstrijskem narodnem gledališču Burgteater.

Vzporedno z gledališko, se je mlada igralka lotila še filmske kariere. Za svojo vlogo Lene Thurner v drami "Hierankl" je l. 2003 prejela bavarsko filmsko nagrado za najboljšo igralko ter nominacijo za najboljšo glavno igralko za nemško filmsko nagrado 2004.

Steffen Wink je Viktor Keller, Nickov mlajši brat, ki ima pred seboj čudovito menedžersko kariero in je ponos očima Heinricha. Poroka s čedno Janine bi bila družabni dogodek leta, če se ne bi pojavila Nick in Leila.

Po šolanju na državni igralski šoli berlinske Visoke šole za umetnost, si je hitro ustvaril ime z nastopom v filmih "Boomtown" in "Monty Spinnerratz". Igral je v televizijski nanizanki "Schimanski" in ob Franki Potente v filmu "Bin ich Schön?". Pri filmu "Heartroad" je prvič sodeloval s Thomasom Jahnom, sodelovanje sta nadaljevala še v "Kai Rabe gegen die Vatikankiller" in v komediji, ki jo je produciral Til Schweiger, "Auf Herz und Nieren".

Igral je tudi v številnih mednarodnih kino in televizijskih produkcijah: Die Dämmerung vor Dubrovnik, Island of the Dead, Nesrečniki (Les Misérables).

Komentarji

27.6. 2006 ob 19:09

Slovenski prevod naslova je ponovno presegel pričakovanja, originalni naslov namreč pomeni bosa!

— milagros
29.6. 2006 ob 0:43

Ta film sele pride na Kino platna ?Jaz sem ga ze gledal na neki nemski TV :) dobr film :) splaca pogledat

— Matej
29.6. 2006 ob 20:08

a se vam zdi dobr??

— kko
30.6. 2006 ob 8:24 zvezdica

Zdravo, vceraj gledala film in je res super. Dober humor, zanimiva zgodba, super glasba...ampak cestitke pa prevajalcu prevoda...film namrec nima niti ene skupne tocke s slovenskim prevodom...cista zmaga...jao. Lea

— lea
30.6. 2006 ob 10:16 zvezdica

film je res super, nabit s čustvi in hkrati tudi s humorjem. Film prikaže čisto in iskreno ljubezen, kakršno danes zmore malokdo. Na eni strani bogate in zagrenejne, na drugi preprosto ljubezen, ki osrečuje. Film si bom definitivno ogledala še enkrat in ga priporočam vsem, ker včasih pozabljamo kaj je v življenju res pomembno. Glede prevoda naslova, se pa tudi jaz strinjam, da nima nobene veze s filmom. Katastrofa!

— Nataša
30.6. 2006 ob 23:24

too je pa tok glup film da se smejiš temu kok je glup:Dei js sm misla da se bom zadavla z uno vodo:Deh sj bo no sam glup je pa usen

— mayck
1.7. 2006 ob 14:59

caw!film je fuul hud res!mot me sam prevod naslova filma-barfuss=bosa noga in ne nekaj samo za punce??debilno***

— bubble
2.7. 2006 ob 1:34

Ojla, ta full mi je bil res full všeč ker v takih trenutkih šele vidiš koliko ti pomeni oseba v katero si resnično zaljubljen! Res zakon vredn ogleda.

— Špela
2.7. 2006 ob 12:54

dober film, ni kaj, strinjam pa se, da slovenski naslov nima nobene povezave z originalnim. ×D

— !
4.7. 2006 ob 8:35 zvezdica

Film je res dober.. zelo dobra glasba, zanimiva zgodba, čustvena.. Lahko začutiš ljubezen.. Me zanima, če se je to res komu zgodilo. Ne razumem pa, kako so ga lahko tako nelogično prevedli.. Bi bilo bolje, če bi pustili neprevedenega..

— M
4.7. 2006 ob 16:37

film je najbolji samo prevodi poljom,bolje bi bilo bez nih a šta ta filam je ztakon i zato si ga morš ogljedati,...ZAKON JE!!! PS. dons ga grem šele gledt...:D

— Mici
5.7. 2006 ob 17:48

folk!!!če je tole komedija pol sm pa jst papež.edina dobra fora k je je tista s kolom pa prdcem:))) je pa zanimiv k res ni nobenih seksualnih prizorov al pa kšnega streljanja.drgač pa pejte kšn drug film gledat se bl splača

— manca
5.7. 2006 ob 21:47

pravljica če mene vprašaš, ampak pravljica , ki se jo splača pogledati, če druga ne se boste pošteno nasmejali . lp n

— n
7.7. 2006 ob 15:15 zvezdica

Humor na vrhuncu, zanimiva zgodba,Odlična glavna igralka, še nemškega jezika se hitr privadiš, uglavnem se ga definitivno splača pogledat, res. Je pa res da je totalno zgrešen naslov.

— ninka
10.7. 2006 ob 13:19 zvezdica

Film je super & ga priporočam vsakomur. Je zabaven & izžareva neko iskreno toplino... ni neka pocukrana za lase privlečena (hollywoodska) ljubezenska zgodba.

— Marina
11.7. 2006 ob 12:45

se strinjam, naslov je čisto zgrešen, samo za to ni kriv prevajalec, temveč distributer. tko da NE KRIVIT PREVAJALCEV ZA SLABE NASLOVE!!! se tudi oni dostikrat pritožujejo slovenskim naslovom filmov, ampak večinoma ne zaleže. film grem pa gledat jutr... kokr vidm po komentarjih, bo kar kul:)

— tanja
11.7. 2006 ob 22:17

dober film, upam da so ga prevedli v angleščino, da bojo amerikanci lahko vidli kaj to pravi komično ljubezenski film.

— biba
11.7. 2006 ob 22:19

Film sem gledala v nemčiji pred letom dni.Ker ne vem nemško mi je nemška prijateljica celoten filem prevajala v angleščino. Bilo je naporno, ampak filem mi je bil tako všeč, da si ga bom ogledala še pri nas. Lep pozdrav!

— irena
12.7. 2006 ob 17:41

Priporočam ogled! Super!

— N
13.7. 2006 ob 13:09

SAMO ZA PUNCE???!!

— missyka
13.7. 2006 ob 14:28

joj no, pa kot da je res tok važn, kok se prevod naslova ujema z originalom? kdo bi pa sel gledat film z naslovom BOSA? a ni to mal neumen naslov? sploh ga pa noben ne bi kapiru in si po naslovu ne bi mogu niti najmanj mislt, kaj je to za en film. vcasih se pac ne da prevest dobesedeno in pol je treba poiskat drugo najboljso resitev. lp

— brigitka
17.7. 2006 ob 17:24 zvezdica

Noro dober film! Tooo! Če evropejci naredimo dober film je res dober in se lahko skrije pred vsemi visokoproračunskimi ameriškimi filmi. Zgodba je noro preprosta in tako lepo speljana, da se nasmeješ do solz in da jokaš od ganjenosti! Vsem toplo priporočam! Le naslov, ki se filmu lepše poda je resnici na ljubo BOSONOGA in ne vem od kod je naslov Film za punce... Konec koncev pa naslov niti ni važen; vsebina je nepozabna! Vsem ta fim iz srca priporočam!

— Mojca
18.7. 2006 ob 4:17 zvezdica

Em ja nevem mene kot evrpski film zlo presenetu odličn film usakmu ga priporočam ma svojevrsten smisel za humor odlično zgodbo in odlično glasbeno vzdušje naprej sm bil mal skeptičen ker je neški sam je supr.Ok prevod filma ne stekam to je edn najbolbednih prevodov kar sm jih vidu jest nevem kaj se dogaja z ljudmi k to prevajajo oziroma ne prevajajo k sploh nevem če je to prevod da se ni en sam neki spomnu.No kvecoma odličn film pejete gledat nujno usi ljubitelji neke tragikomične drame ki res izžareva:)

— Ajlosa
18.7. 2006 ob 14:07

jas grem danes gledat film.se pa strinjam da so čisto zgrešili prevod naslova

— tamara
26.7. 2006 ob 15:41 zvezdica

Film je pri vseh ameriških pocukranih romancah zelo "osvezilen". Sam scenarij zelo dobro zastavljen., zgodba zanimiva, komična, polna čustvenih doživljajev,... Edino, o čemer bi lahko še enkrat premislili; prevod naslova filma se mi zdi popolnoma neustrezen.

— Patricija
27.7. 2006 ob 8:35

sem se že veselila, da si bom tudi v KP lahko ta film ogledala in kaj pol vidim... na sporedu je le ob 16:20...ma halooo?!? ...kdo pa lahko pride ob tej uri v kino?! in to še poleti...ma katastrofa!!! :(

— spored v KP
12.8. 2006 ob 11:20

film j orto ! ocena : 10/10

— AnCHy
3.6. 2007 ob 12:46

Tud jaz sem si pogledala film čeprov šele zdej:) res je super drugačen od vseh ameriških pocukranih zgodbic.

— Katja
6.8. 2007 ob 11:22

najbolši film na svetu imam dve sestri ki ga ubožujeta in še posebi moram pohvaliti kolesej tako tanov je super dobri igralci

— lana
4.9. 2007 ob 23:45 zvezdica

Heh, že naslov komentarja vse pove...sam sem drugače precejšen kritik, kar se tiče podrobnosti, ampak nekateri filmi mi enostavno zležejo pod kožo...Barefuss je eden izmed njih...slovenskega prevoda ne bom komentiral, ker ga je skoraj vsaki, ki je napisal komentar, tak da ni potrebe po tem :) Verjetno se strinjate... Film.lahek, nežen, romantičen, zabaven, malo nori...s temi besedami bi opisal film...komični pripetljaji, odlični igralci, še boljša glasba in odlična zgodba tvorijo skupek res zanimivega filma, ki te pritegne in je primeren za lahoten ogled pred spanjem...še enkrat...WOW, še več takih filmov... Priporočam ogled!! P.S. Vsi smo malo nori ;) Innocence

— Innocence
12.2. 2011 ob 17:30

glupo, totalno sfejkano kr je to ze blo 1285426 krat, in prou brezvezn film je ;)

— pineapple.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.