Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nebotičnik

akcijska kriminalna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 12.7.2018, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Rawson Marshall Thurber
Nekdanji vodja specialne enote za reševanje talcev pri FBI in vojni veteran Will Sawyer (Dwayne Johnson) po amputaciji noge ocenjuje varnost za nebotičnike. S svojo družino živi v najvišji in najvarnejši stavbi na svetu v Hong Kongu, znani kot The Pearl, kjer skrbi za varnost, a izpostavlja določene pomanjkljivosti v nebotičniku. Kljub zagotavljanju nadrejenih, da je stavba brezhibna, pa jo napadejo teroristi in zajamejo jo ognjeni zublji. Vso odgovornost za nastalo situacijo teroristi prevalijo na Sawyerja, ki mora, medtem ko je na begu, najti odgovorne za nastalo nesrečo, si oprati svoje ime in rešiti svojo družino, ki je ujeta v goreči stavbi, nekaj nadstropij nad razplamtelim ognjem.

ZANIMIVOSTI:

  • Kljub temu, da se zgodba odvija v Hong Kongu, so film v večini posneli v Vancouvru in v različnih studijih.
  • Na snemanje filma Nebotičnik v Vancouver je Johnson povabil dečka, ki je svojemu bratu rešil življenje. Johnson, ki v svojih filmih pogosto igra junake, je desetletnega Jacobja O'Connorja predstavil kot pravega junaka, saj je svojega dveletnega brata rešil iz bazena in ga pričel oživljati. Vse to pa se je desetletnik naučil iz filma Prelomnica svetega Andreja, v katerem Johnson po uničujočem potresu rešuje preživele.
  • Johnson ima zelo rad svoje oboževalce in je znan po tem, da si zanje vzame čas in se z njimi fotografira, četudi je precej utrujen po 14-urnem snemanju ali ga nekdo prepozna med čakanjem na rdečem semaforju.

Komentarji

15.7. 2018 ob 1:00

Film je obično sranje...slaba 3 uzaludno bacanje dinarčkov..euričića..

— omer
20.8. 2018 ob 20:50

best film evah lmao 5 stars ey+z

— ma men

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.