Kolosej
Film distribucije Continental Film

Nebeško kraljestvo

zgodovinski epski spektakel
Svetovna premiera 5. maja!
Na sporedu od: 5.5.2005, Kolosej Ljubljana
2h 25min / 145min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: William Monahan
Režija: Ridley Scott
Nebeško kraljestvo je epski spektakel o križarskih vojnah. Balian iz Ibelina (Orlando Bloom) je mladi kovač iz Jeruzalema, ki se v vojno poda, da bi svoje ljudstvo ubranil pred tujimi osvajalci. Film je režiral Ridley Scott, znan po uspešnicah, kot so Gladiator, Hannibal in Sestreljeni črni jastreb.

"Brez strahu se zazrite v sovražnikov obraz. Vedno povejte resnico, četudi vas to stane življenja. Branite nemočne in nikomur ne storite krivice. To je vaša prisega..."

Režiser Ridley Scott je mojster epskih filmskih pripovedi z globoko osebno noto, kot je med drugim dokazal s filmi Gladiator, Iztrebljevalec in Sestreljeni črni jastreb. V Nebeškem kraljestvu se je lotil križarskih vojn - dvesto let trajajočega trka Evrope in vzhoda, ki je spremenil svet - in zasnoval zgodbo o mladem Francozu, ki najde svojo usodo kot vitez in izkusi, kaj ta veličastni naziv resnično pomeni.

Zgodba

Orlando Bloom igra kovača Baliana, ki je izgubil družino in je skoraj izgubil vero. Verske vojne, ki divjajo v oddaljeni Sveti deželi, se mu zdijo daleč stran, vendar se po spletu okoliščin zaplete v to neverjetno dramo. Sredi poganstva in spletk srednjeveškega Jeruzalema se zaljubi, dozori v voditelja in se nazadnje s pogumom in spretnostjo postavi v bran mestu, ki mu grozi poguba.

Usoda najde Baliana v podobi velikega viteza Godfreyja Ibelinskega (Liam Neeson), križarja, ki se za kratek čas vrne domov iz bojev na vzhodu. Izkaže se, da je Godfrey Balianov oče, hkrati pa mu Godfrey razkrije tudi pravi pomen viteštva in ga popelje na popotovanje čez kontinente do Svetega mesta.

V tem trenutku v Jeruzalemu - med drugo in tretjo križarsko vojno - vlada trhlo premirje po zaslugi razsvetljenega krščanskega kralja Baldwina četrtega. Pomaga mu svetovalec Tiberias (Jeremy Irons), vojaško pa položaj nadzoruje legendarni muslimanski voditelj Saladin (Ghassan Massoud). A Baldwinu so dnevi šteti, saj fanatizem, pohlep in ljubosumje med križarji ogrožajo mir.

Baldwinovo vizijo miru - nebeško kraljestvo - podpira peščica vitezov, med drugim Godfrey Ibelinski, ki so prisegli, da bodo mir branili častno, tudi za ceno lastnega življenja. Ko Godfrey svoj meč izroči sinu, mu izroči tudi skrivno prisego: ščititi nemočne, varovati mir in se truditi za dosego harmonije med verami in kulturami, zato da bi nebeško kraljestvo lahko cvetelo na zemlji.

Balian vzame meč in stopi v zgodovino.

O produkciji

Nebeško kraljestvo je skratka epska drama o križarskih vojnah, podana skozi oči moškega, ki se znajde sredi bojev za ideale. Mojster sododne epske drame Ridley Scott zgodovinska dejstva uporablja zgolj kot ozadje za intimno človeško dramo, dvigne tančico mističnega z viteštva in oživi titansko bitko med muslimani in kristjani, bitko za Sveto deželo, ki se je bojevala pred tisočletjem, a odmeva še danes.

William Monahan je scenarij napisal v sodelovanju s Scottom in dogajanje izmišljene zgodbe postavil tik pred začetek tretjega križarskega pohoda, ko so v Jeruzalemu in v večini Svete dežele vladali evropski vitezi, ki sta jih v križarske vojne potegnili versko vrenje in obljuba po zemlji in bogastvu v eksotičnih krajih. Njihove zgodbe se vrtijo okrog enega od teh vitezov, Baliana Ibelinskega, ki postane junak, ko se odločno upre izdajalski krščanski navezi in prebivalce Jeruzalema vodi pri obrambi zoper Saladinovo številno saracensko vojsko.

V Jeruzalemu se Balian zaljubi v princeso Sibyllo, sestro kralja Baldwina, ki se je proti svoji volji poročila z moči lačnim baronom Guyem de Lusignanom ( Marton Csokas).

"Že od nekdaj sem si želel posneti film o vitezih in srednjem veku, posebej o križarskih vojnah," pravi Scott. Scottov tipičen junak je povprečen, čeprav nadarjen mož (ali ženska) ki se zaplete v neverjetne dogodke - lik, ki skozi tragedijo in muke postane pravi junak, nekdo, ki se zoperstavi vsemu in vsakomur in se nikoli ne ukloni (na primer Maximus iz Gladiatorja, Deckard iz Iztrebljevalca, Ripley iz Osmega potnika).

"Zgodovinsko vitez, tako kot kavboj ali policaj, predstavlja osebo na samem vrhu lastne kulture v določenem obdobju," pravi Scott. "Ti liki nam od nekdaj omogočajo pripovedovanje zgodb o junakih. Zelo pomembno pa je tudi, da je lik pošten, zvest in kavalirski."

Monaham, ki je Scottu predlagal osnovno zgodbo, dodaja: "Vitez stoji za svojimi ideali in obdobje, ki najbolj osvetljuje ta ideal, so križarske vojne."

Z vzklikom "Taka je božja volja!" je papež Urban drugi leta 1095 pozval krščansko Evropo, naj se ponovno polasti svetega mesta Jeruzalem, ki so ga zasedle muslimanske vojske, ki so v sedmem stoletju osvajale Srednji vzhod. Klicu se je odzvalo na tisoče ljudi, od kraljev do kmetov in v naslednjih dvesto letih se je proti vzhodu odpravilo več valov križarjev, ki so oblegali starodavna mesta, ustanavljali kraljestva in zasejali semena verskih konfliktov v prihajajočih stoletjih.

Jeruzalem so si ponovno prisvojili med prvim križarskim pohodom (vseh skupaj jih je bilo osem) in tam je vladalo več generacij krščanskih princev. A do leta 1186, ko se začne naša zgodba, je v mestu vrelo. Saladin je postajal vse močnejši in tako začel ogrožati sam obstoj mesta. Nadaljni obstoj mesta so zagotavljali zgolj garnizoni novih sil iz Evrope, zato so se kraljevi vazali, kakršen je bil Godrey, vračali domov, da bi rekrutirali nove bojevnike.

"Nebeško kraljestvo ni tako, kot si mislite," pravi

Bloom. "To ni nek zagrobni svet. To je svet, v katerem ste lahko tisto, za kar ste se rodili, kjer ste lahko zvesti sami sebi. To je kraljestvo vesti. To je kraljestvo upanja in enosti. To je idealni svet, po katerem bi morali vse stremeti, svet miru."

Od zasnove do snemanja

Ridley Scott je s scenaristom Williamom Monahanom pripravljal projekt Tripoli, ko sta se začela pogovarjati o tem, da bi posnela film o določenih vidikih križarskih vojn. "To je zelo bogato zgodovinsko obdobje," pravi Scott. "Če na teh dvesto let pogledate skozi oči zgodovinarja, vidite vse možne nianse obnašanja človeka. V to obdobje se lahko zakopljete in skoraj kirurško izberete trenutek, ki ga želite raziskati."

"Gre z obdobjem, ki ga je moč primerjati z današnjim časom: odnos kristjanov in muslimanov, kako drug drugega izkoriščajo, kaj imajo v resnici za bregom," pokomentira Jeremy Irons. Scott dodaja, da je ustvaril filmsko zgodbo na podlagi zgodovine, ne dokumentarec. Nebeško kraljestvo je zgodovinske dogodke uporabilo kot platno, na katerem so naslikali včplastno človeško dramo. "Izbrali smo točko v zgodovini, v kateri vidimo stanje miru, ki ga danes očitno ne moremo doseči," pravi režiser. "Prav to je tako neverjetno. Obe strani skušamo prikazati v uravnovešeni luči. Junak, Balian, je človek, ki si najbolj od vsega želi, da bi vse storil tako, kot je treba. Eden najmočnejših likov v filmu pa je a Saladin, ki ga igra musliman."

Monahana že zelo dolgo zanima latinsko kraljestvo Jeruzalema, posebej vladavina Baldwina četrtega. "To je obdobje ravnovesja med križarji in muslimani," pripomni. "Gre za ravnovesje moči. Deloma je to praktično premirje, hkrati pa sta obe kulturi fascinirani druga nad drugo. Objestransko spoštovanje miru zagotavljata kralj Baldwin IV in Saladin, saj ne eden ne drugi ne marata ekstremistov v svojih taborih."

Monahan je delal na podlagi prvotnih virov, uporabljal je pripovedi iz prve roke (v prevodih), pripovedi ljudi, ki so bili prisotni, ko se je pisala zgodovina. Skušal se je tudi izogniti interpetacijam, ki so bile zapisane v naslednjih stoletjih. Kot so pokazale njegove raziskave, sta kralj Baldwin in Saladin res dosegla za takratni čas nepojmljivo premirje med njunima družbama, med katerim so v Jeruzalemu vse tri monoteistične religije svobodno prakticirali.

Ko se začne filmska zgodba, je premirje res v veljavi. "Trgovina poteka v obe smeri," pojasni Monahan. "Ljudje živijo v sožitju. Latinsko kraljestvo je na ta način obstajalo skoraj sto let. Samo zaradi pohlepa, ambicije, fanatizma se nato njegovi temelji zamajajo."

O igralcih

Orlando Bloom (Balian) je nastopil v trilogiji Gospodar prstanov, v filmih Sestreljeni črni jastreb, Pirati s Karibov, Troja, Ned Kelly, The Calcium Kid, Elizabethtown, Wilde, nastopil je v eni od epizod Umorov na podeželju.
Nastopal je tudi v gledališču.

Eva Green (Sibylla) je debitirala v filmi The Dremaers Bernarda Bertoluccija, posnela pa je tudi Arsene Lupin v režiji Jean-Paula Saloma.
Tudi ona je nastopala v gledališču.

Jeremy Irons (Tiberias) dela v gledališču, na filmu in na televiziji. Med vlogami na televiziji so posebej omembne vredne vloge v Love for Lydia, Tales from Hollywood, Brideshead Revisited (Vrnitev v Brideshead). Leta 1996 je režiral in z ženo Sinead Cusack nastopil v filmu Mirad, A Boy from Bosnia.

Na velikem platnu se ga spominjamo po filmih Delo na črno, Misijon, Žena francoskega poročnika, Levji kralj, Umri pokončno brez oklevanja, Stealing Beauty (Plešem sama), The House of the Spirits (Hiša duhov), Kitajska skrinjica, Mož z železno masko, Betrayal, Swann in Love, Danny, Champion of the World, v katerem je nastopil s sinom Samom, Dead Ringers, Reversal of Fortune (oskar in zlati globus za glavno moško vlogo), Kafka, M. Butterfly, Lolita, Longitude, And Now... Ladies and Gentleman, The Time Machine, Callas Forever, Last Call, Mathilde Being Julia, Merchant of Venice, Casanova.

Liam Neeson (Godfrey Ibelinski) je posnel filme Schindlerjev seznam, Kinsey, Pravzaprav ljubezen, Tolpe New Yorka, K-19, Vojna zvezd: epiozda I, Gun Shy, Nesrečniki, Michael Collins, Excalibur, Bounty, Lamb, Duet for One, A Prayer for the Dying, Misijon, Suspect, The Good Mother, Darkman, Crossing the Line, Husbands and Wives, Before, Rob Roy, Ethan Frome in najnovejšega Batman Begins.

O režiserju

Sir Ridley Scott (režija/producent) eden najvplivnejših režiserjev vseh časov. Režiral je Gladiatorja, dobitnika petih oskarjev, Hannibala, Osmega potnika, Iztrebljevalca, Thelmo in Louise, GI Jane, Legendo, Črni dež, Someone to Watch Over Me, 1492: Conquest of Paradise, White Squall, bil je tudi producent The Browning Version, Where the Money Is, nadaljevanke The Hunger ter televizijskega filma RKO 281. Njegov zadnji film je bil Matchstick Men.

Komentarji

31.3. 2005 ob 14:10

Ta film je zelo hud.No verjetno.Jest gas bom šu gledat.Pa še Orlando Bloom

— Hudec
31.3. 2005 ob 16:43

u.orlando.u.

— u.
1.4. 2005 ob 16:30 zvezdica

od tega filma pričakujem kar velik... glede na to da ga režera Ridely Scott sploh, ker mi je model res car! kakor je bli videti v napovedi bo tukaj Orlando igral končno mal bolj odločno osebo ne kot v Piratih in Troji... v filmu se pojavljajo tudi Edward Norton in Jeremy Irons, glavna francoska igralka Eva Green(25)pa je veliki večini še neznanka... sigurno grem pogledat in komaj čakam,lp

— Oasis girl
1.4. 2005 ob 21:19

ooo orlando

— DANKY,SIMONKO&LYLY
1.4. 2005 ob 23:14

Ful dor film še enkrat bi ga rad gledau!!!Zelo ga priporočam oglejte si ga.

— Belmir
3.4. 2005 ob 9:35

to se en film od orlanda blooma :) komi cakam :) kok je mudel hud i i'm inlove papa

— nuska
3.4. 2005 ob 14:43

Komi čakam ta film. Že samo zarad tega ker not igra Orlando!!! K je ful dober igralc, pa še režiser je dober.

— Amy Black
10.4. 2005 ob 18:24

Ridley Scott je res legenda ja...pa njegovi filmi so legendarni.ampak mislim da ga je pri totem malo posral z glavnim igralcem. pa dajte no ORLANDO BLOOM kot en pogumn vitez? da nebom poknla od smeha!!! mogoče kot en nepomembn statist...ja to že .ampak vitez? .ne!

— nikyc4
11.4. 2005 ob 13:21

Ma dej Nikyc4!ORlando Bloom je res the best.On je car.V vseh filmih k je igrov so bli kull.Kr poglej Trojo pa Gospodarja Prstanov.Ha!A vidš.Ta tanov film Nebeško Kraljestvo bo pa tut zakon.Pa režiser je ful zakon.Zato se ne pritožuj!!!

— Hudec
12.4. 2005 ob 3:09

Zna biti zanimiv movie...

— Don
15.4. 2005 ob 8:58

orli pa dobr igrauc...ja, sj bo. enkrat. mogoče.bl ne.

— JST
15.4. 2005 ob 9:00

ma on je koristn sam u piratih pa še tm deppa nadleguje...

— pipi
16.4. 2005 ob 9:56 zvezdica

Orli u glavni vlogi? Če Colin Farel ni pršu skos u Alexandru...Filmu napovedujem propad. Po dveh izrečenih stavkih Blooma u trailerju pa še bolj zagotovo. Kako si lahko en tak režiser kokr je Ridley Scott to prvošči???!!! Mislm, da iz Rusell Crowa prideš na tole, ajajajajaj. Shame on you mr. Scott, SHAME ON YOU!!!

— smrdko
17.4. 2005 ob 19:58 zvezdica

film bodo šle gledat (po mojem) le neumne pripadnice ženskega spola z samo dvema besedama v glavi - ORLANDO BLOOM!.za film nam se pravi ni treba skrbet ker na svetu obstaja dosti takih neumnic. žalostno.epski filmi ne bodo nikoli več to kar so bili :(

— nikyc4
17.4. 2005 ob 20:23

Upam da bo film zanimiv... more bit, če že ne drugač pa zato ker igra Orlando!

— coprnica
18.4. 2005 ob 13:30

Ta film je lahko zelo dober, zato ima pri meni "Benefit of a doubt." Ga je treba videti, potem pa bomo vedeli.

— Rado
21.4. 2005 ob 18:10 zvezdica

joj kok majo eni povedat o orlandu sam zato ker v troji pa piratih igra mal bl zategnjenga pa sramežljivga tipa. pol je pa kr najbl slb igralc! če se je režiser odloču zanga pol veste da ne more bit slab! sam pač tipi ga ne prebavljajo ker je lep!(čista resnica) pa ker je na hitro prišel do največjih vlog v filmu. mislm da zna igrat ker te prepriča s svojimi izrazi na obrazu. to pa ne govorim zato ker mi je orli luškan.pa te fore.ampak ker ga občudujem!! by-by

— hudička
21.4. 2005 ob 18:50

o ka ste eni tle prov da ne rečm kaj! ja in kaj pa če čmo film gledat tut če nebi bil orlando glavn igrauc?

— anja
21.4. 2005 ob 19:51

prvo gledam reklamo pa si mislim waw stari takoj bom šol gleat toti film. malo me sicer spominja na lord of the rings ko sn vido one stolpe ki so jih troli tišali pri minas thirit pa čist isto nebo tako kot ono ko je gandalf pregnal nazgule od vitezev ki so se vračali v thiri. ampak vseeno sem bil še prepričan da bom film gledo. pol pa grem brat zgodbo : "stari kovač, vojna ga pripelje do fotra, neke vojne, skupina pogumnih vitezov, oče mu ponosno preda meč ..." idi v rit. zaj pa mislim da ga celo nebom šel gledat . če bo taka polomija ko alexander pa sploh ne. jah nevem no...

— benedikt XVI
22.4. 2005 ob 15:00

Kot orli, temu filmu napovedujem veliko pogubo, sej orlando sploh ni zdrel za tako vlogo, sej je se čist nov pa zelen no. Pa mimgrede sploh ni tok luuškan kt vse punce govorijo, sploh pa ni primeren za tak epski spektaklel (že v troji je bil zanič, brad je bil 100krat boljši od njega!). Sicer bo film mogoče ql, na blagajnah bo pa pogorel! By: SB

— :)
22.4. 2005 ob 15:05

Dejte no folk orlando je en presran prestrašen fantek, ka je za staro šaro- sploh ni dobr igrauc, sam lep je. Pa še to ne tok. Mu oprostimo, sej bo še zrasu in dozorel in ko bo veeelik mož bo lahko igral dobre vloge, a ne orli? Ja moj maaali orli, mccmc, kok si luškan!! Že v piratih je bil v senci miljaužntkrat bolžga Deppa. Mu je v napoto. BY: SB

— :)
22.4. 2005 ob 20:48 zvezdica

jest se čist strinjam s hudičko! orlando je čist ql sam ful je mld. lep je in to bolj k pitt!!! Dobu je lepo priložnost v LOTR in se tako pokazal svetu. mislm da je mal igralcev k dobi tako priložnost da igrajo v najboljši triologiji stoletja. Preziram pa tiste k pluvajo po po njem k si tega ne zasluž!!! je pač mal mlajši k pitt pa depp sam zato nč slabši res nauču se bo še bolš igrat sam za to rab vsak človek mal več časa.

— beybika
22.4. 2005 ob 23:15 zvezdica

Film je tiste, ki so ga videli na filmskih projekcijah navdušil!!! Zihr ga grem gledat! Režiser je hud, igralci pa tudi! Ridley Scott je naredil Gladiatorja!!! Film more bit mega!!!

— Principe
23.4. 2005 ob 14:20 zvezdica

mislm k sm brala tele vojne de la Orlando Bloom me je kr vse minil. najprej nism hotla 0 napisat, sam prou ne morm iz svoje kože in morm par stvari povedat! ne gre mi v glavo kako lahko eni zarad igralca napovejo filmu propad in podcenjujeo delo odličnega Ridelyja Scotta! tut mene motjo tiste najstniške fore-kok je Orlando kjut pa hodjo gledat in film ocenjuje z dobrimi ocenami, ker je pač on not igrou in jim je hut!... sam če model dobr zgleda in ma za sabo ceu trop najstnic in tut res pravih oboževalcev, ni sam kriv za to! Hudička fajn si napisala! pol Nicky4 prou kr neki prbijaš ej, citeram:"film bodo šle gledat (po mojem) le neumne pripadnice ženskega spola z samo dvema besedama v glavi - ORLANDO BLOOM!" halo, veš mogoče nam je pa enim puncam v glav tut kej druzga kukr igralci! FILM namreč, zgodba, njen prikaz, spektakl, zgodovina.. tko da če mislš, da smo vse iste,niti nismo-pa ne podcenjevt žensk! mislm ej... =( kaj pol še berem primerjave igralcev Bloom,Pitt,Depp...jo oj kr ne morš dojet, kako je lohk folk tok čez les?!? vsak ma svojga naj igralcapa še zmer se najdejo novi k dobr igrajo! men je že zlooo dolg Depp naj pa mi Pitt igra tut ful dobr pa še marsikteri-Edward Norton, Clint Eastwood, Ed Harris, Jude Law, Eric Bana, DiCaprio,...pa še dolg bi lahk naštevala.tko da tole ni na mestu, Orlando se še razvija v dobrga igralca in pustmo času čas! dejte se skulerat, v končni fazi je v odspredju FILM in njegova zgodba, ne pa Orli, ki je kot rečen ok mld igravc! pa, ko boste vidl film, ocente le-tega, ne kok je Orlando dobr zgledu al pa kritizerat film, ker je on not igrou! če se vam zdi, da ne paše v ta film povejte zakaj, ker vam res ne paše al zato k je mld pa dobr zgleda?! sj bom js mogoče tut mnenja, da bi blo bol da bi ta lik kdo drug igov, če mi ne bo pasu v film, amapk ga še nism vidla tko da bo treba še en mal počakat! ...respect folk, respect!

— Oasis girl
23.4. 2005 ob 18:27 zvezdica

Moti me to, ko v opisu omenijo da se Jeruzalemu bliza poguba in da bo Saladin unicil mesto, vendar to ni res saj kot veste Saladin je res zavzel mesto, ki je bilo vec 100 let pod njegovo drzavo, vendar ga ni spravil v pogubo ampak je mesto se bolj vzcvetelo in postalo eno od sredisc tako verskih kot trgovskih v mediteranskem morju prav zaradi njega. Mislim da bi morali spremeniti stalisce da arabci niso bili okupatorji ampak branilci mesta.

— saladin
23.4. 2005 ob 20:25 zvezdica

še en ep za v dvd kolekcijo. Po trailerju predvidevam, da se bo bolje izkazakl kot kralj artur, za katerega že itak nisem imel upanja od dne, ko sem izvedel zgodbo. No, ne bom sodil v orlandovo igranje dokler ne vidim filma, ampak saj sta notri še liam neeson in jeremy irons, sigurno dva izmed najboljših igralcev. Pa še ridley scott režira. Mislim, da bo tole še odličen film. Neumno je pa sodit blooma po vlogah, ki jih je imel. Saj jih je odigral solidno, glede na to, kaj je moral igrati.

— eagle
23.4. 2005 ob 21:08 zvezdica

Eni se sploh niste gledali filma pa ze precenjujete kao da je slab.Pa oprosti mislim da nebojo sle babe gledat (v glavi z orlando bloom)...filma...amp ak tudi zaradi reziserja, drugih igralcev in filmskega zarna. Zdi pa se mi da je film zelo dober...samo ga nebom precenjevala kr ga se nisem gledala.

— Cristy
24.4. 2005 ob 1:21

Pa daj, bemti, kaj mate tok za povedat čez Blooma. On je čist kul igralec, samo v Troji je pa res kretensko izpadu, ampak troja je bla sama od sebe en šit. Kar se pa tiče Aleksandra...to je bla šele polomija in pol...tako da nebi primerjal Aleksandra in Orlanda Blooma.

— Oblak
24.4. 2005 ob 1:24

Tko, BTW, v Troji je bil Brad Pitt enako slab kot Orlando Bloom, ampak to gre oboje na rovaš glupega scenarija. V Troji sta bla najboljša Eric Bana in Shean Bean. In ne nabijat, da je Orlando Bloom nezrel za take vloge...haha. Pirati s karibov, Gospodar Prstanov...? Maybe baby?

— Oblak
24.4. 2005 ob 7:57

Dej kva vam je?Vsi tuk govorite čez Orlanda Blooma!Pa kva pa je?On je rez prov zlo dobr igravc!Ker če se ne veste je igrov že v trilogiji Gospodar prstanov,Pirati s Karibov,Troji,pa zdej Nebeško Kraljestvo...Pa še veliko več bo nastopal.Tkoda je on čist cool.Vi pa sam čez nega guvorite!!!Pejte pa vi igrat v take filme ,ki ji bo vidlo pov sveta.Bomo vidl kva bo .Ha ha ah poj se bomo pa vam smejal pa vas kritiziral češ da ste smešni full premladi,da ne znate igrat in tko dalje.Pa tut v Troji je prov zakon igrov.Sej a sevam ne zdi da Ridley Scott že ve kaj dela.Pa ja ne bo za tak zloglasen in razvpit film dal za glavnga igralca kr enga neumnga fantka a se vam ne zdi?Bo pa ja dal enga iskušenga ki bo zagutov zelo dobr opravu svojo nalogo!!! Pomislte mav???

— Hudec
25.4. 2005 ob 21:30

Film bo pomoje ful dobr (k troja =) )

— Before Four
25.4. 2005 ob 22:17 zvezdica

mislim, da tisti, ki podcenjujete ta film se zelo motite, kajti film je narajen zelo dobro. Moti me le to, da nekateri inserti v filmu niso ravno realno prikazani, kot naj bi se res zgodilo v zgodovini. Ridely Scott je odličen režiser in kot sem že rekel prav tako film. Glede pritožb čez Orlanda Bloom-a pa mislim, da bi se nekateri lahko zadržali svojih negativnih komentarjev. Res je, da je zelo mlad igalec in, da morda vloga le-ni tako primerna za njega, pa vendar je odigral zelo dobro. In tudi mislim, da si filma ne bodo ogledala le "neumne" pripadnice ženskega spola ampak tudi nekateri gledalci moškega spola, ki so malo bolj navdušeni nad zgodovino oz. zgodovinskimi filmi. Film je 1A!!! LP Gaboon

— gaboon
27.4. 2005 ob 19:06

joj pa poglejte na vloge blooma v piratih pa v troji ki naj nebi bile tako odločne in tut ni tako odigral. odigral je tako kot bi moral. v tem filmu kjer pa je v glavni vlogi pa vem da bo odigral tudi tej vlogi primerno! pa dj prosm zaupajte ridleyju scottu no! sicer pa orlando ni igrov samo v teh dveh filmih, lahko si tut pogledate ned kelly,the calcium kid al pa se spomnete na lotr ok?! sam ne mi žalt dokler ga ne vidte! če pa že iz "svojih občutkov" al pa "iz dveh stavkov v trailerju" napovedujete temu filmu propad GA PA NE JET GLEDAT PA TUT NE PISAT KOMENTARJEV SM OK?! oOoOoOo...

— Ancy
28.4. 2005 ob 10:44 zvezdica

Končno so nekateri dojel da fora sploh ni v Bloomu.Pač eni ga ne marajo pa govorijo čez njega drugi ga pa obožujejo...men je všeč da lahko pove človek neko mnenje...vendar pluvanje po Orlandu ni ravno mnenje o filmu! konec koncev si bomo lahko film ogledali že čez nekaj dni in takrat lahko res izrazimo kako je film vplival na nas.Glede neumnih pripadnic ženskega spola...Nicky4 tu si brcnil v popolno temo. Jst si bom film ogledala zaradi samega žarna saj so mi taki filmi pri srcu. Pa četudi bi notri igral nevem kateri lepotec.Tudi triler mi je hud res pa spominja na LOTR ampak pustimo se presenetiti! Povsem pa se strinjam s tabo Oasis girl in tnx za pohvale

— hudička
29.4. 2005 ob 22:24

Ta film pa je tko bedn,da bol ne more bit!

— Pikica
30.4. 2005 ob 16:46 zvezdica

Res nevem kako lahko eni kr na prvi pogled samo po trailerju napoveste filmu propad.Film bo čist dobr saj notr igra Orlando Bloom.Režiser je pa Ridley Scott.A vi mislte da bo tak režiser kt je Ridley Scott naredu kr eno bedarijo kr tja nekam v tri dni.Folk pa kva je z vami.Al pa to da kritizirate Blooma.Film bo zih dobr!

— Luka
30.4. 2005 ob 16:49

Še 5 dni aja v bistvu 4 kr je še predpremiera do filma Nebeško Kraljestvo.Jest samo to upam da bo film dobr.Zagotovo ga bom šel gledat.No bomo vidl!!!

— Nejc
1.5. 2005 ob 7:50

Ej Hudička popolnoma se strinjam s tabo v vseh pogledih.Eni tukej res znajo samo pluvat po Orlandu Bloomu.Itak bomo pa vidl kva bo že ta teden.LP.

— žiga
1.5. 2005 ob 8:16

ta film je čosta beda pa rečte kar čte

— anđelina
1.5. 2005 ob 16:32

pumoje more bit ta film ful hud,zto k sm u premieri prbrau d bo to mešanca med gospodarjem prstanu in kristusovem pasionu. gospodar prstanov je pa itak zakon.

— Frodo
1.5. 2005 ob 16:40

beybika ti si carka cis prov mas d je LOTR najboljša triologija

— kr en
1.5. 2005 ob 20:01 zvezdica

Pravite, da je film beden, kot da ste ga že gledal. To je eno tako, zelo zabito dejanje IMO. Filma itak niste mogl še videt(pri nas bo, kar na isti dan kot je svetovna premiera), razen če scottu kavo nalivate, pa ste zravn stal ko ga je delal. Kritizirat film, preden ga vidiš. Bloom je pa tudi čisto kul igralec. Verjetno kritizirate tisti, ki na AGRFT niste prišli :)

— igl
1.5. 2005 ob 20:47

Sam res ne vem koko eni lohk takoj skritizirajo film ko pa ga se sploh niso vidl.Eden je pr Vojni svetov napisal da ga je gledov na dvdripu in da je ful dobr v resnic ga pa zih se ni gledov.

— Jani
1.5. 2005 ob 20:51

mal sm biu zamorjen,pa sm vase nebuloze prebrau in se ze bols pocutm! tenks Luzerji

— bwana devill
2.5. 2005 ob 9:54 zvezdica

ta film je takoj za star wars revenge of the sith. stavm da bo ta film zažigu.Orlando Bloom mi je že tko dobr igralc ,ker je igrou pr piratih s karibov,pa gospodar prstanov. ta FIlm je ena taka huda znanstvena fantastika, da je vredn ogleda.Če bi bil na sporedu bi ga šu že zdavnej gledat.Pa stavm da je Ridley Scott tut dobr film naredu. vsem lep pozdrav

— aly
2.5. 2005 ob 10:05

mal m se prebral vase komentarje.Jst nism Ženska pa mi je Orlando kul igralc. enga sm prebrov da je Brad Pitt v troji bols igrou. spolh ne brad se ful preveč važiča dela.mogoć je res mal slabš igrals od Depa ampak od Brada je 100krat bols

— aly
2.5. 2005 ob 11:23

Eh, ja ... Ok, men se tud zdi, da je Nicky4 mal brcnu v temo. Ampak ga po svoje razumem - ker gre nam tipom vcasih mal na zivce "punckasto" obnasanje, v stilu: "Oh, kolk je men on zakon! Pa kok lepe ucke ma ..." Ampak to spada pod poglavje vseh stvari, k jih tipi ne maramo (in ne stekamo) kej prevec pri vas, puncah -npr. tud to, zakaj greste vedno v gruci na wc, pa to, da se kr neki stalno hihitate pa smejete, pa pol mi egoisti, k mislmo, da se vse okrog nas vrti, mislmo, da nas kej opravljate... Tuki morm poudart, da sem v zadnjem cajtu FUL spremenu svoje poglede in doumel, da smo pac razlicni (eni temu pravjo iz razlicnih planetov (Men r from Mars&Women r from Venus varianta)) in da je ful napacno, gledat na nasprotni spol iz gledisca lastnega spola. To je tko nekak, kot etnocentrizem oz. pac gledanje na neko kulturo skozi oci lastne in si zato domisljat, kolk so nerazviti, agresivni, cudni ... Tuki zarven spada tud tujec - ang. strange r. To sem hotu sam povedat v zagovor Nickya(4). Drgac pa obstaja velik nacinov, kako povedat neki in kako predstavit svoje stalisce in Nicky je zal s tem totalno brcnil v temo! (Upam, da bom jaz vseeno kej boljsi:)

— Aliyo
2.5. 2005 ob 11:24

H'woodska produkcija je pac sla ze tako dalec, da nam iste zgodbe in vsem poznane pravljice plasirajo v drugacni embalazi, sir (smrdljivi?) je isti. Sej nam Holywood ze dolg casa ni nic dal. Gre se sam zato, da z izbiro "dobrih" (beri: LEPIH in sirokemu obcinstvu vsecnih!) igralcev stremijo samo k cimvecji gledanosti. Ce gre kaksna (torej niso vse take, ane) orto fanica gledat film dvakrat samo zarad Orlanda, Nicky, je to njim samo v veselje. Spomnimo se recimo Shark's Tale: wtf? Zakaj je film sploh dosegel neke standarde gledanosti? Ker sta bila zraven dva napisa: 1. glasove so pripsevali: Robert DeNiro, Will Smith, ... in pa 2. od producentov filma Shrek. "from the producers of" in "a film by" in "starring" so itak mainstreamovske parole, ki naj bi (in nazalost jih) privabljale mnozice. In pa seveda "the coolest voice" (Pablo Francisco:)). Sej, da noum zdej sebe ven dajal: jaz sem isti. Vse zgoraj nasteto tud mene potegne, je pa seveda odvisno od vsebine oz. spektakularnosti filma ... Vsi mamo ene svoje fetiše, recimo pri men Star Wars (+Ewan McGregor), LOtR, Matrica, BraveHeart, Spyder-man, ... Pac neki ostanki iz otrostva, ki se prenasajo v "zrelo" dobo (punce itak veste, da smo tipi stalno...:) (Tipi pa - pozabte) Ma nc, bom nehu, da ne bom zasedu celotnega pomnilnika. Pa sej neki sm pa povedu. (Upam.) Lp, peace-out, A

— Aliyo
2.5. 2005 ob 11:24

Kar se tice pa odgovorov punc (hudicke, Oasis girl in ostalih) je pa tko: FAK ej, vlada da ma lahko vsak clovk svoje najljubse igralce in so mu eni bolj vsec in drugi manj - tle, zalim slucaj, je Nicky totalno brcnu mem! (Pa vsi ostali tipi!) Pac to, kdo igra v filmih je sam se en faktor, ki ti olajsa izbiro za ogled filma. Ok, mas ljudi (punce in fante), k gredo gledat en film sam zarad enga igralca - tipi: recimo Demi Moore v Slacipuncah, Angelina Jolie v Tomb Raiderju (oz. povsod, kjer je igrala (pa obriste si slino, zdej, k ste ze zacel razmisljat o njej)), gledanje spotov z Brittney Spears, za tiste bolj nezne Katie Holmes iz Simpatij, kaksna Rachel iz Friendsov, da ne govorim o obozevalcih LOTR-ja in Liv Tyler, ... c'mon, guys!! In pol VI kurcate babe! Fak, ej!) - punce: itak je ze Oasis girl nastela neki; Brad, Orlando, kaksen George Clooney pred nekaj leti, Lorenzo Lamas in njegov harley iz odpadnika se nekaj let nazaj, kaksen Jonathan Brandis bi se se najdu v spominu, ok, neki cajta nazaj tud seveda Tom Cruise, pa un tipo, Gael Garcia Bernal, iz Motoristovga dnevnika tud ni bil slab (sodec po odzivih neznejsega spola), pa Eric Bana (Ok, Hulk, whateva), pa un tipo iz Dirty Dancing II aja, Diego Luna (gledam po netu, po imdb-ju), ... Oh, sej res, Ashton Kutcher (upam, da sem prov napisu), ena sosolka nori za "Brianom" iz Moskih zadev, Ross iz Friendsov je bil tud enim kr vsec ... In se in se (za oba spola!) Kar pa ne smemo pozabit, je to, da to to itak taki mali thrilli, vznemirljive podrobnosti zivljenja, s katerimi si polepsamo vsakdan in si prezenemo skrbi. Sej gledamo tud po ulci z odprtimi ocmi, ce smo oddani al pa ne (vprasanje je sam, kaj razmisljas ob tem in kaj mislis nato naredit) - pa nas noben verbalno ne napade in rece, da hodimo po Copovi recimo sam zato, ker je pa tm en ful luskan tip!!! Al pa "huda prasica", kokr recejo nekateri. (!!!wtf!!'?) Mislit pa mormo tud na par zadev: "sex sells" in Holywood je pac holywood - v svedskih filmih je recimo v povprecju kvocient lepote na stevilo igralcev :) veliko nizji, pa so enako oz. veliko bolj kvalitetni!

— Aliyo
2.5. 2005 ob 11:39 zvezdica

joj orlando, kok se njemu gode, same hude spektakle dela, pa še pr tok mladih letih, mislm da bo on še daleč prilezel sam po mojem mnenju ni nevm kakšen igralec. Ampak pustmo to, Mr. Scott je že imel nekakšen razlog da je njega izbral za to vlogo, Scottu pa prau gotovo zaupam po tistem kar je naredu v gladiatorju in drugih filmih :) CAR so pa poleg blooma še drugi dobri igralci, zato komaj čakam da ga grem gledat. pomoje ne bo takšna polomija kot nekateri mislijo...

— moviefan
3.5. 2005 ob 10:32 zvezdica

Glede zgodovinskih resnic, neresnic ali polresnic se ne morete bazirati zgolj na znanje, ki so ga vam dale osnovne in srednje šole. Zato prosim, da relevantne komentarje prepustite neodvisnim zgodovinarjem. LP

— acih
3.5. 2005 ob 16:29

sita sm epskih spektaklov. vsi so en in isti drek. you've seen one - you've seen them all:( za jurja sto grem rajši na sadno kupo:D

— gina
4.5. 2005 ob 17:25 zvezdica

LP. Strinjam se s tem da bodo šle mnoge predstavnice ženskega spola gledati ta film izrecno zaradi mladega Bloom-a, a mislim da se tudi najdejo take katere bodo šle film gledati zaradi režiserja, kateri je tudi režisiral zelo dober in uspešen film Gladiator. Zato ne maram da moške osebe tako kritizirajo Bloom-a (kateri ni slab igralec in se je že izkazal v ne malo filmih(film Troja se ne šteje)) in tako očitno kažejo zavidanje in ljubosumnost do omenjenega akterja, osebno od Bloom-a ne pričakujem preveč ampak bom šel film vseeno gledati zaradi režiserja in filma samega.

— Matej V.
4.5. 2005 ob 19:21 zvezdica

OK, da si razjasnimo tole o Bloomu. Pravte, da je mlad igralc in da se še razvija, zakaj hudiča ga pol turijo u glavno vlogo? A vi sploh veste, kaj glavna vloga pomen? To pomen, da kompleten film, zgodba, sporočilo leži samo na teb. Ker navsezadnje ti pripoveduješ, seveda je zraven še Ridley Scott, ki je the best režiser, ampak konc koncev si pred kamero ti. In ti prevzameš odgovornost za oči gledalcev. Gledalci doživljajo tist, kar ti doživljaš pred kamero in oprostite, ampak Orli ne doživlja nič. Nothing, nichts, nada, ništa. Ves čas samo razmišlja, kaj bo naredu nasledn trenutek in kako bo neki povedu in to mu lepo piše u njegovem begajočem pogledu. Kok pomaga, da vsaj režiser doživlja film, kljub temu, da ga glavni igralec ne, bomo vidl. Ogromn filmov je dokazal, da na glavnem igralcu stoji vse. In Bloom enostavno ni dovolj dober, da bi skos spravu film, tut z Ridleyem Scottom za hrbtom ne. Ni. Pika.

— smrdko
4.5. 2005 ob 20:17

spet en bedn film k se ze use naprej ve kaj se bo zgodil. Sej se bodo sam klal,pa kaj mas od tega filma pol. Sej so usi te zgodovinski filmi isti: troya,aleksander,kra lj arthur,... škoda keša

— clem
5.5. 2005 ob 12:38

film je zakon!orlando nastopa spet v enmu najbol kulskih filmov!lep pozdrav tistim ki obožujejo orlanda!

— tašy
5.5. 2005 ob 12:41

ZA TA FILM NI ŠKODA KEŠA!!PA ZAKVA VSI PRAVTE DE JE BEDA KA GA ŠE VIDL NISTE!!ČAW!!

— tjašy
5.5. 2005 ob 14:15 zvezdica

Res me veseli, da je bil končno posnet film, ki prikazuje zgodovinske dogodke manj popačeno kot večina drugih filmov do sedaj. Tokrat je plemenitost na strani muslimanov, med kristjani pa nejdemo negativce. Upam, da bo film prispeval k malo boljšemu mnenju o drugih religjah.

— KLEMEN
5.5. 2005 ob 15:14

Če je filam uspešan bio gladiator zakaj ne bi bio tudi ta saj je zelo pomembno mislim, da je vsaj v enem filmu meč in glavno mesto sveta-jeruzalem ljupčki barbarica***

— Barbaraxx
5.5. 2005 ob 19:59

mene pa veseli da ima film 60 komentarjev se predno je sploh prisel ven, da ne govorim o imdb. hollywood ze ve kako se to dela... :)

— a
5.5. 2005 ob 20:17 zvezdica

Film je sigurno dobr in menim,da si ga je vredno ogledati.Pac eni kritizirajo film zaradi Orlandota...Ta igralec ni dobil vlogo v LOTR kr tako ali v katerem koli drugem film.Saj je po poklicu igralec in je za to delo sel tudi studirat.Pac so ga opazili v LOTR in zdej je znan...menin,da si je to vlogo v Nebeskem kraljestvu tudi zasluzil..:P

— ana
5.5. 2005 ob 20:37

Tut mene izjemno veseli da ma ta film tut komentarjev.Pa šele dans je predpremiera.Kok jih bo mu čez kakšne dva tedna?Izjemn velik.Folk čimveč pište!!!

— Hudec
5.5. 2005 ob 22:34

folk pa kaj tok radi gledate te zgodovinske filme?! sej je itaq use naprej ve kaj se bo zgodil!!! V srednjem veku niso druzga pocel kok se pobijal pa se nažeral s hrano pa itd. kdor se strinja z mano nej kej napiše!

— clem
5.5. 2005 ob 22:41

nič posebnega

— alex
6.5. 2005 ob 12:59

NIČ

— DAVOR SIMONIČ
6.5. 2005 ob 13:59

js pa menim, da je orlando bloom zelo dobr igralec in, da si je zaslužil to vlogo v tem filmu. Film si bom šla ogledat pa tudi zaradi zgodovinske vsebine!

— kr ena
6.5. 2005 ob 14:03

Orlando je res cute and cool. :-) :-) :-)

— heaven
6.5. 2005 ob 14:11

dans ga grem gledat!! komaj čakam!!

— ¤¤aisha¤¤
6.5. 2005 ob 15:27 zvezdica

Film, ki je zares vreden ogleda je NEBEŠKO KRALJESTVO, zgodovinski in takšni podobni spektakli so ZAKON !!! Morm pohvalt igralsko zasedbo kajti bili so ODLIČNI sploh pa scenarij. Riddly Scott je pa CAR CARJEV. BRAVO, BRAVO, BRAVO ! Tko da TAKLE MAMO IN NI KAJ !!! MEČAJ JE CAR !!! #14

— Dr. Muc
6.5. 2005 ob 15:30

film si bom v kratkem ogledala, žal pa se moram strinjati s smrdkom in nikyc4 ... Orlando Bloom je bil odličen Legolas ravno zato, ker ima v posebno občutljivost in neko milino, za križarskega viteza pa ravno ni... če že mora biti nekdo iz LOTRA, bi g. Scottu predlagala vsaj Karla Urbana (Eomer).. to ti je dec :)

— luthien
6.5. 2005 ob 18:36 zvezdica

Sprašujem: Kaj imajo "zgodovinski" spektakli kot so Gladiator, Troja, Nebeško kraljestvo, Kralj Arthur... skupnega z zgodovino? Gre za holivudsko izdrkavanje njihovih pogledov na svet, o zgodovini pa nihče nima pojma. Kaj je potem namen filma? Vsi so narejeni na eno in isto foro, fight, lubi, lubi, fight, pa še spopadi so kopije eden drugega, sploh program massive, narejen za gospodarja prstanov vsem režiserjem ful dogaja. Muslimani so se do sovražnikov obnašali veliko lepše kot kristjani-oni so vse kar je bilo živega poklali, Saladin pa je kristjane ki so se ob padcu mesta odkupili za ne previsoko ceno spustil na prostost. Kaj je namen filmov kot so Gladiator in podobne neumnosti? Dolgčas za umret in stran vržen denar...

— Devlin
6.5. 2005 ob 19:25 zvezdica

Ce bi film trajal dve uri in pet minut in ne bi blo pol se zadnjih petnajstih minut, bi verjetno reko, da ni bil ne mega ne zanic in mu prisodil eno solidno trojko. Tako pa se je pri meni zmazal z minus minus dve. OK, fsec mi je blo, ker se je v mejah moznega skoraj do konca drzal zgodovinskih dejstev - gobavi kralj Balduin, ki je res mel sestrco Sibilo, Guy de Lusignan, Reynald, bojeviti templjarji, pogoltni patriarh Heraklij ... Nekaj je blo simpaticnih podrobnosti (npr., ko Saladin Guyu ponudi hladno pijaco, ta pa jo da Reynaldu). Ampak od Amerikancev v tem oziru ne smes pricakovat prevec; je pa v primerjavi z Gladiatorjem napredek. A zal samo na tej tocki. Kajti Scott je nekaj scen tako rekoc preplonkal iz svojega prejsnjega filma (recimo ravsanje v gozdu. Ljubezenska storija je pa butasta, da bolj ne bi mogla bit (enkrat se dol data, pa Sibila ze jadikuje "Ljubi, kaj bo z nama?"). Guy tudi kr ponikne, ceprav vemo, da je postal in ostal jeruzalemski kralj (res pa ni Jeruzalema nikoli vec vido). O t. i. "globljem sporocilu" filma pa rajsi molcim. Scott in Monahan sta pokazala, da lahko stokrat prestudirata zgodovinske bukve, pa ne bosta nikoli razumela evropske zgodovine. No, treba jima je pa priznat, da sta nardila politicno 100 % korekten zmazek (pa se nad tem so se nekateri muslimani baje zgrazali, ceprav res ne vem, zakaj), ki se zakljuci s sporocilom, da bi blo verjetno najboljse, da Judje, muslimani in kristjani preprosto porusijo svoje svete kraje, ker da bojo pol zaziveli v miru in v "nebeskem kraljestvu". Kaj takega pa seveda lahko zraste samo na zeljniku kulture, ki ma svoje zgodovine ravno za dobrih sto let. Po vrhu tega je nauk filma, ki naj bi bil nekaka njegova rdeca nit, medel kot love story. Fse rekorde pa podre in unici tudi fse pozitivno v tem filmu konec, ko se kraljica (!) Sibila pridruzi kao heroju obrambe Jeruzalema na njegovi kovaciji in pol srecno obdelujeta zelezo do konca svojih dni. Vecje imbecilnosti ze dolgo ni blo videti. O igralcih po fsem tem ni vredno zgubljat besed, ceprav je Greenova kr fletna. Objokujem pa Ironsa, ki je svojo vlogo odigral dobro, a v budalascini se tak genij izpade bedasto.

— Bizantinec
6.5. 2005 ob 20:22

FILM SE MI ZDI KUL DOBR IN NAPET.BEDNO SE MI ZI DA GA NEKTERI KRITIIIZIRAJO. ZLO BO NAPET T VELIKO BITKAMI TKO DA BO KUL. ŽE KOMI ČAKAM

— BLACK FIRE
6.5. 2005 ob 22:50 zvezdica

sm pravkar prišla iz kina kjer sm si ogledala kingdom of heaven. film je ful dober! in ne zaradi orlanda, priznam da je lušten ampak mi ni všeč. ampak na splošno cel scenarij, scene, efekti, igralci so ful dobri. in nehajte težit s tem, da orlando ne ve igrat in da so ga izbrali samo zato, da bi se film gledal zaradi njega! ravno včeraj sm gledala intrvju s ridley scottom in je rekel "z orlandom sem sodeloval že v filmu Black Hawk Down (sestreljeni crni jastreb), bil sem presenečen nad njegovo igro. Takrat sem že vedel, da bom snemal film o križarjih vendar nisem še bil seznanjen z naslovom a že takrat sem imel v mislih njega za glavno vlogo." ha? kaj pa poveste zdej? poleg tega iste komentarje o filmih ki se gledajo samo zaradi igralcev smo že slišali za di capria in kako se je koncalo? Bil je nominiran za oskarja, in mislim, da tisti ki so ga nominirali imajo več pojma kot eni ki ocenijo igralce samo zaradi videza. Me zanima kateri bo naslednji igralec obtožen takih reči. ps: sploh pa je orlando hodil na akademijo za igralstvo tako, da nekaj pojma bo že imel. ps2: IGRALCE SE SODI PO NAČINU IGRANJA IN ČUSTEV KI NAM JIH POSREDUJE IN NE PO VIDEZU ALI VLOGE, KI MU JE DODELJENA!!!

— po filmu
7.5. 2005 ob 1:29

16.4.2005 | smrdko Halo? Pejt ga gledat pa pol kej povej!''Orli'' je pa v Troji pač mal bebast,sam je pa kle zato hudoo igrau! Sploh pa film čist hud-edin bitke bi lah mal bl lepš nakazal,od blizu,-pa tko...

— ...
7.5. 2005 ob 10:04

A nej ne bi tle komentiral filma ne pa glavnga igralca? Jz mislm da se Bloom zna čist dobr uživet v vlogo in tut njegovi prejšni filmi so ble same uspešnice (vključno s trojo sej ni on kriv če je bil tak scenarij). Vsi ga fuull kritizirate ni dost dobr za glavno vlogo. ne zna igrat.še dobr da Ridley Scott stoji za njem... Vsi ful zaupate Scottu in on je sploh ful car(kar je res) ampak očitno mu ne zaupate dost k če bi mu zaupal pol bi tut verjel da je bil Bloom najbolši za to vlogo ampak ne vi sam Ridley Scott je car Orlando Bloom je luzer. Razmislte pol če je Scott res tak car da je za glavno vlogo zbrou nekoga k se ne zna uživet v vlogo in sploh ne zna igrat?

— anchy
7.5. 2005 ob 10:39 zvezdica

film mi je biu ušeč, men eden boljših. scenarij mi je biu ful ok pa nekatere scene so me ful presenetle v svoji veličini, res dobr prkazan. morm priznt, da me je nekajkrat tut malce zmrazil, ampak sm mislna da bo še bl krvavo. bitke so za razliko od nekaterih filmov(raj nebi o imenih k bo pol spet tak halo) vsaj jasne... konc mi je biu fajn, ker sm mislna da bo slabši. Jeremy Irons mi je biu spet fenomenaln, take vloge iz preteklosti so mu res pisane na kožo! Ghassan Massoud, ki je igral Saladina mi je biu tut ful carski, pa nasploh so mi mel v filmu ful dobro kostumografijo, orožje in pa primerno musko. Orlando je biu u svoji vlogi čist u redu pa, če ste vidl od njega sam Pirate pa Trojo vam je pač dal tak vtis bogega fantka, u Gospodarju je biu pa vsm ok pa se nben prtožvou! tko,da bodte fer pa ne ocenjujte pol da je skos tak strahopetc! sj ma model res tok milo faco, sam to še ne pomen da ni zmožn dobrih in zahtevnih vlog. če vam pa še zmer ni všeč pa vš problem, ker boste še velikrat slišal zanga, če vam je prou al pa ne! pa upam, da bo na teh straneh mal mn pisnja o njem pa več o filmu! tko da v poplavi komedij in podobno je res fino vidt na filmskm platnu neki tazgale! slišm tut dost pripomb pač glede same zgodovine in filma, da je to vse Hollywood šmorn, samo sam R.Scott je reku da on ne snema dokumentarca pač pa osebno pripoved postav v nek zgod. čas, navsezadnje pa je zgod. tako zapletena, da je težko vse spravt v en filmčk, mal sprememb pa tut ni nč hudga, namreč niso vse spremembe slabe. strinjam se s Klemnom pa upam da vam bo film všeč, sam prosm, probite ignorerat hihitanje in komentiranje okoli sebe,... mislm da vete o čem govorim... lp

— Oasis girl
7.5. 2005 ob 12:53

Ni kej Orlando je luštn sam mislim da ni pou dober igralec. Še najbolje je igral v vlogi Legolasa, ker ni smel kazati nobenih čustev. Šele v Troji sm se zavedala, da ni dober igralec. Ampak s časoma bo si pridobil izkušnje. Želim mu srečo še naprej.

— Ann
7.5. 2005 ob 18:48

Tvoja kritika Blooma je popolnoma nekonstruktivna. Najprej hvališ Ridleya Scotta da je dobr režiser, pol pa rečeš, da ne zana zbirat igralcev. Mislim Halo! Kolkr jest vem je Orlando diplomiral iz igre in pol ti rečeš, da je zanič igralec. to je tko, kot da bi reku, da je Jankovič zanič manager. Nazadnje naj ti še rečem, da za koga se pa maš, da kritiziraš igro nekoga, ki je diplomiral iz nje, ža kakšnega strolovnjaka, al kaj, poleg tega pa filma sploh še nisi vidu. Svetujem ti, da se v prihodnje izogibaš kritik, ki niso dobro utemeljene in da držiš gobec zaprt, če nimaš kaj pametnega za povedat!

— tia
7.5. 2005 ob 21:35 zvezdica

To je bil pomoje najboljši zgodovinski spektakel po Gladiatorja. Res, film se splača it ogledat, tudi za neljubitelje epskih pripovedi.

— Ridley has done it again!
7.5. 2005 ob 23:08

allora..film sva si danes ogedali :) in je čep mega.. (več al manj)... res je..da je orlando zakkon, ampak filn v dvorani ni požel nevem kakšnega uspeha..naslednjič ordlando: AKCIJA!

— vanny&teyka
8.5. 2005 ob 0:43 zvezdica

Eni komentirate film pa ga sploh niste še vidl. jz mislm,da je film vredn ogleda. Ampak za tiste k take filme radi gledajo, če maš ti rd komedije valda da ti film z zgodovinsko vsebino(če lahko rečemo z zgodovinsko)ne bo všeč. Glede Orlandota pa res,da mu čist ne paše tale vloga, ampak jo je pa ful dobr odigrov. Pa še tiste k kritizirate vsebino filma, sej je res da mogoče ni vse po zgodovinskih dogodkih pa je dodana ljubezn pa še kej, sam se mi zdi da je film zrd tega še bolj zanimiv.film je dobr,pejte ga gledat!

— eve
8.5. 2005 ob 12:34

Ej, če se take frke glede glavnega igralca povsod po svetu dogajajo... ...more bit pa Orlando res ponosen, da je deležen tolk pozornosti! ;)

— Sgt.Shit
8.5. 2005 ob 13:54

SEM GA GLEDALA KUL JE POJTE GA POGLEDAT TISTI KI GA NITE RES COOL!

— ANČI
8.5. 2005 ob 17:49

FUL DOBRO NAREJEN FILM, MORATE VIDET! PA NIČ ČEZ BLOOMA. SEM SI TUDI MISLIL, DA ON NI NAJBOLJŠA IZBIRA ZA TO VLOGO, PA JE RES DOBRO IGRAL. NIMAŠ KAJ, V KINO GLEDAT!

— Giant81
8.5. 2005 ob 20:10 zvezdica

film je eden najboljših filmov kar sem jih kdajkoli videl. v tem filmu prikazujejo vse iz tega časa tako, da ga lahko razume vsakdo, ki ga to vsaj malo zanima.

— luka
8.5. 2005 ob 20:23 zvezdica

za razliko od večine zgodovinskih spektaklov ima nebeško kraljestvo zelo izdelane like in dialoge, vsaj v prvih dveh tretjinah filma. film ima vse, kar se za žanr spodobi: napeto zgodbo, dobro igro, odlično študijo zgodovinskega obdobja z ustrezno scenografijo in kostumografijo, fantastične vizuelne učinke, gledalec se z lahkoto vživi v junake, z njimi čuti in sočustvuje, kar gre pripisati dobremu scenariju in režiji. zdi se mi, da zgodba ni ideološko preobremnjena, saj so negativci, ki hlepijo po moči in bogastvu tako med muslimani kot kristjani, hkrati pa ravno tako na obeh straneh nekateri voditelji kažejo nadnaravne odlike. bala sem se, da bo v splošni ameriški gonji proti islamskim teroristom zaplet slonel na drugačni osnovi, na vprašanju moči in nasilja. scott se je ravno tako izognil stereotipom o barbarskem evropskem kristjanu, ki ropa in kolje vse kar mu ni podobno. vedno in povsod so tudi taki, ki stremijo po nečem večjem od moči. po dolgem času sem ob nekem filmu šla skozi t.i. aristotelovo katarzo. po gladiatorju je čas za jeruzalem.

— doroteja
9.5. 2005 ob 15:08 zvezdica

kritiki so bli že pred filmom pozitiuni,zdj sm se pa še sam prepriču.muvi je carski,orlando pa hudo igra. sam un guy mi je šu na jetra, ustalo je hudo. ridley je še enkrat naredu film, ki ga bo občinstvo pomnil še par let.ufilmu so mi najbol ušeč kostumi in pa borba na konc.200 000 Saladincev proti par taužnt "orlandovcem". muvi mi bo ustou u lepm spominu in upam da ko umrem,da pridm u NEBEŠKO KRALJESTVO. ocena:5 mejte se

— mare
9.5. 2005 ob 15:50

film je 10% mega! nisem ga še gledala ga bom pa 10%. orlando je 2 najboljši igralec na SVETU! vsaj meni no.

— ancy
9.5. 2005 ob 19:51

to kar je u naslovu,nimate pojma! uni k ga majo radi,svaka jim čast,unim k pa ga nimajo- kiss my ass! muvi je tut hud,mam pa še eno uprašane: KWA WAM JE ORLANDO NAREDU,DA GA TKO ŽALTE PA TKO ZATIRATE? PREMISLTE.ORLADNO RULA!

— knight
9.5. 2005 ob 20:10

js nč nom rekla o filmu, ker men osebno taki muviji niso cool, tko da men bo tko al tko bedn. ušeč bo pa tistim k obožujeze gospodarja, pa trojo. pa orlando je res še mau bl zelen za to vlogo, sicer pa ne mormo rečt da je dobr al pa slb igrauc, ker itak skos igra v filmih istega žanra. dobri igrauci so tisti, k use žanre dobr igrajo ( so pa tut izjeme). pa to da je orlanfo ful cute... johnny depp je miljonkrat bl!!!:)

— maya
10.5. 2005 ob 7:37

kaj mate vsi neki povdat cz ta film?? res je carsk sam prod glavnmu igravcu mate za poveat!! pridte na njegov mest pa boste vidl kako je ka te edn zanicuje

— lampa
10.5. 2005 ob 10:53 zvezdica

Res ne razumem, da nekdo popljuva neki, kar še ni vidu. Js sm film vidla včeraj in ga bom verjetno šla gledat še enkrat gledat. Sporočila, ki jih film nosi, so tako močna, da se res zamisliš, razen če nisi na nivoju popcorna. To, kar je izgubil krščanski svet je DOSTOJANSTVO in Ridley je zmogel dovolj samokritike. Bravo! Baje da se Angleži in eni že ful pritožujejo, čes saj ni blo tako. Saladina, da so prikazali preveč lepo. Film je poklon Saladinu in velikim človeškim vrednotam kot so poštenje, dostojanstvo, pogum, požrtvovalnost, kolegialnost in še kaj. Podobno kot v Poslednjem samuraju. Film ima pač tudi svoje omejitve in hkrati zakonitosti, ki jih mora režiser upoštevati. Ampak tisti, ki ste ta film kar tako popljuvali, ne da bi ga vidli. ali zaradi igralca, ki ga ne marate (zaradi prejšnjih vlog, ki jih pač mora odigrati po scenariju) ste pač ubogi na duhu in verjamem, da taka gnojnica prihaja iz sfrustrirarnih osebkov, ki v življenju še niso nič pametnega skup spravili. Odpusti jim Gospod, saj ne vedo, kaj delajo!!!

— taogirl
10.5. 2005 ob 12:20

Film je vreden ogleda!

— dekle
10.5. 2005 ob 17:27

Še vedno stojim za tistim, kar sem rekla. Dokler ma gospodič Orlando zaprta usta še gre. Ko jih enkrat odpre, je vsega konc. Po prvi četrtini filma sem u bistvu pozabila, da sploh obstaja, ker je bil tko medel v primerjavi z ostalimi. Pa še zasral je taglavno sceno u filmu, ampak pustmo to, ker je blo res tok ostalih dobrih, da se nima smisla z njim ukvarjat. Ridley Scott normalno da bo zdej stal za svojim glavnim igralcem, ko je film že narjen, noben od vas pa ne more vedt, kdo ga je sforsiru, ker majo btw največjo vlogo pri izbiri igralcev producenti. In temle gospodom se tkoaltko gre samo za keš. Pa še mulc je zlo atletski, zna vrtet meč naokol, jahat in podobne stvari, ful ma kondicije in lahko dela več kokr večina igralcev tko da najbrž to prevlada, pa še ljubezenske scene mu grejo dobr od rok. Ampak teže pa nima, pa ne mi z akademijo, ker jo lahko nardi marsikdo. In prosm ne mi ga primerjat z Leonardom DiCapriom, ki je definitivno najboljši igralec svoje generacije! Kar se tiče pa filma, je pa zlo realističen ( tut brez špricanja krvi bi bil ) in narjen s tapravim občutkom, da ti na koncu pusti mal ogaben priokus. Pa kapo dol pred Edwardom Nortonom, živim dokazom, da se da odlično igrat tut brez obraza! Svaka čast!

— Smrdko
11.5. 2005 ob 9:25

Ne morem verjet, koliko ljudi je komentiralo film, preden so ga sploh šli pogledat! Ne vem no, jz sm pa misla, da je ta forum za to, da poveš kakšen JE film, ne pa kakšen TI MISLIŠ DA BO! Nasvet za vse take: najprej si oglejte film in ga potem komentirajte (jasno?!)!!!

— Zakaj ?
11.5. 2005 ob 20:08

veste kaj vsi ki mate kaj povedat prek orlanda al pa tega filma ste nori.Res da je zelo lep ampak to ni edini razlog da ga bom šla gledat. Pa ti ki si rekel da tiste ki ga gremo gledat da smo nore veš kaj ti si samo ljubosumen ker je (čeprav te ne poznam) orlando 100% dosti lepsi od tebe!

— n
11.5. 2005 ob 20:26

Po dolgem času en dober film,da bi le čim več ljudi razumelo sporočilo.Mogoče pa se kdaj le zgodijo ta nebesa,nebesa na zemlji.

— sabina
13.5. 2005 ob 7:43

mi ga gremo dns gledat a gre kdo z nami? boli nas če je dobr al ne sam da je orlando blum notr aja pa pozdravu bi ob tejle prilki vse k me berete čau

— družba
14.5. 2005 ob 0:17 zvezdica

Ljubitelji zgodovine...pozor, pozor! V naše kinematografe je s svetovno premiero prispel najnovejši izdelek angleškega režiserja Ridleya Scotta, ki se ga najverjetneje spominjate po uspešnicah, kot so Gladiator, Sestreljeni Črni Jastreb, G. I. Jane in Hannibal. Tako se je ciklusu hollywoodskih zgodovinskih epskih spektaklov vrtoglavih proračunov, bleščečih kostumov, božanske glasbe in izbranih prizorov, ki jih v zadnjih nekaj letih resnično ni bilo malo (Kristusov Pasijon, Troja, Kralj Arthur, Aleksander,...), pridružilo še Nebeško Kraljestvo. Ali veš kaj te čaka na koncu križarskega pohoda? Nov svet. Tam nisi to, kot kar si se rodil, ampak to, kar bi lahko bil. Kraljestvo vesti...mir namesto vojne...ljubezen namesto sovraštva...to je nebeško kraljestvo! Vse se je začelo daljnega leta 1070, ko so turški Seldžuki osvojili Jeruzalem. Kristusov grob v rokah poganov...katastrofa ! Šele čez 25 let je papež Urban II. pozval k boju proti nevernikom, ker Bog tako hoče, in si omislil genijalne križarske vojne. Nebeško Kraljestvo se tako dogaja konec 12. stoletja, med drugo in tretjo križarsko vojno, ko Jeruzalemu vlada zanimiva osebnost-razsvetljen i krščanski kralj Baldwin IV. (Edward Norton) z vizijo miru, po kateri naj bi med verami in kulturami na zemlji vladala harmonija. Baldwinovo vizijo podpira peščica vitezov, med drugimi njegov svetovalec Tiberias (Jeremy Irons) in Godfrey Ibelinski (Liam Neeson). Idilični svet je žal našel svoje nasprotnike v posameznikih, ki so božji volji obrnili hrbet in raje služili lastnemu pohlepu, ambiciji in fanatizmu. Godfreyev sin Balian (Orlando Bloom) se je oropan družine, časti in zaupanja v vero podal na križarski pohod v oddaljeno Sveto deželo v iskanju odpuščenja in odgovorov. Sredi spletk srednjeveškega Jeruzalema je iz preprostega mladeniča dozorel v plemenitega viteza, ki je bolj kot verski boj bil bitko sam s seboj. Jeruzalem ne potrebuje popolnega viteza, lahko pa ti pokaže pot do dobrega človeka. Balian tako ponovno odkrije pomen pozabljenih vrlin, kot so vdanost, skromnost, vest, poštenost, dostojanstvo in dobrota. Zave se svetosti človekovega telesa in usodnosti njegovih nepremišljenih dejanj. Nenazadnje se človek sam odloči o zadnji potezi v igri življenja...ali bo postal dober v dejanjih ali pač ne. Sedaj se kot voditelj s pogumom postavi v bran mesta in nemočnih ljudi v njem. Režiser se je z globoko osebno noto, s prefinjenim občutkom za estetiko barv, z detajlistično izbiro eksotičnih pokrajin in prizorov, z do potankosti dodelanimi liki in z izjemno pomenljivo vsebino izkazal v pravi mojstrovini. Kar se tiče igralske zasedbe...mladi angleški igralec Orlando Bloom se razvija iz vloge v vlogo, vendar je njegova pot do samega vrha še dolga in trnjeva. Impresivna nastopa irskega igralca Liama Neesona in angleškega gospoda minimalistične igre Jeremyja Ironsa krasi naravni šarm Eve Green. V osupljivi interpretaciji se je ponovno izkazal neverjetni Edward Norton. Nebeško Kraljestvo ni le standardna parada pompoznih kostumov, velikih bitk, dinamičnih spopadov in klišejske ljubezenske zgodbe. Dasiravno se nam srednji vek in njegovi fanatični verski spori zdijo tuji, je film otožna slika evropejskega sovraštva do tujih religij in nestrpnosti do drugačnosti danes in tukaj. Sodoben svet potrebuje, morda še celo bolj kot tisti iz 12. stoletja, viteze morale, etike, vere, humanosti in resnice, ki so utonili v pozabo, še preden smo zanje slišali! Brez strahu se zazri v sovražnikov obraz. Vedno povej resnico, četudi te to stane življenje. Brani nemočne in nikomur ne stori krivice. To je tvoja prisega...vstani, vitez!

— Maja K.
14.5. 2005 ob 0:40 zvezdica

"Bog Hoče!" je leta 1095 dejal papež Urban II. in pozval krščanske države na vojno za osvoboditev Nebeškega kraljestva izpod rok krivovercev. Pravzaprav ni bil bog tisti, ki bi tako hotel, temveč je bil to Aleksej I., vladar Bizantinskega cesarstva, ki so ga muslimani vse bolj ogrožali. Kakorkoli že, sledilo je 8. križarskih vojn, ki so z grozovitimi pokoli (predvsem križarjev) ob življenje spravile 9 milijonov ljudi, Bližnji vzhod pa vse do današnjih dni ostaja eno najbolj nestabilnih območij sveta, na katerega sta očitno pozabila tako Bog, kot tudi Alah. Ridley Scott se je po uspehu z Gladiatorjem očitno odločil, da se v vodah zgodovinskih vojnih spektaklov počuti odlično, le da je tokrat odpotoval nekaj stoletij naprej. Prvo kar velja omeniti o Nebeškem kraljestvu je, da so glavne osebe omenjene v filmu obstajale tudi v resnici, pa tudi njihova umeščenost v zgodovinsko dogajanje odgovarja dogodkom v filmu. Še največ sprememb je doživel glavni lik, ki verjetno zavoljo večje dramatičnosti (prehitro) izgubi ženo, še najbolj dvomljiva pa je njegova ekstremna heroizacija, od njegove požrtvovalnosti, pa vse do genialnosti, ko pride v puščavo, se spomni da bi izkopali vodnjak (ker to prej nikomur ni padlo na pamet!?!) in en, dva, tri se povsod okrog bohoti zelenje. Od kje mu briljantne domislice, kako braniti Jeruzalem pred oblegovalnimi napravami, čeprav s križarskimi vojnami očitno nima izkušenj, prav tako ostaja neznanka. Toda po drugi strani njegov skrajni altruizem odlično izpostavi kruto resnico, da dobri ljudje včasih preveč idealistično gledajo na svet in zavoljo svojih prepričanj pozabijo na "širšo sliko" in splošno dobro, tako da ohranitev lastnih popolnih idealov izgleda že kar malce sebično . Sicer je res, da je pregovor, da omlete ne moreš narediti, ne da bi razbil kakšno jajce, dvorezen meč, ki se lahko hitro izrodi, toda neizogibno dejstvo je, da svet brez kompromisov, tako na negativni, kot tudi na pozitivni strani, preprosto ne bo mogel biti boljši. Poleg odlične zgodovinske in akcijske avtentičnosti, kjer ne manjka krvavih prizorov in na kolih napičenih glav, film navdušuje tudi s pogumnim premislekom o bistvu vere, ki je predvsem odraz vsakega posameznika in je tako precej relativen pojem. Dobra ali slaba vera ne obstajata, temveč so tu predvsem dobri ali slabi ljudje, ki vero krojijo po svojih prepričanjih in jo tako na žalost tudi velikokrat zlorabijo. Če v sodobnem svetu zaradi terorizma enačimo muslimanstvo z nečim fanatičnim in negativnim, se velja vedno spomniti, kaj vse s(m)o v imenu vere storili kristjani in koliko nedolžnih ljudi je umrlo na ta račun. Križarji so ob zasedbi Jeruzalema dobesedno brodili po krvi nedolžnih žensk in otrok, medtem ko Saladin ob ponovni osvojitvi mesta ni dovolil porušiti niti krščanskih sakralnih objektov, čeprav so za to navijali njegovi generali. Toda Ridley v Nebeškem kraljestvu ne išče črno-bele slike muslimanov kot "dobrih fantov" in kristjanov kot "zlobcev", temveč odlično prikaže, kako močno orožje je lahko vera, bodisi v pozitivni, še bolj pogosto pa v negativni obliki. Podoben nauk film nakaže tudi glede viteškega kodeksa, ki je zopet povsem odvisen od osebnega prepričanja vsakega posameznika, ne pa od stanu, finančnega premoženja ali rodu. Nebeško kraljestvo je vsekakor odličen zgodovinski spektakel, ki se ne zadovolji zgolj z akcijo in romantiko, temveč pogleda globoko v srž problema in tako v zanimivi luči osvetli tudi nekatere sodobne težave, ki tarejo svet in človeštvo. Še več, film pogumno izpraša tudi vest vsakega posameznika in poleg obsodbe slepega sovraštva in zlorabljanja prepričanja ljudi, brez slabe vesti ruši tudi pretirani idealizem, kar pa seveda ni nič slabega, prej nasprotno! Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
14.5. 2005 ob 9:26

Ta film je bil zakon ki smo ga gledali v kinu v novem mestu. je najboljši film gdaj sem jih vidu

— davor
14.5. 2005 ob 10:51

filma kot sta troja in gladiator sta prava spektakla. gledal sem tudi alexandra-->vendar me ni navdušil. glede kingdom of heaven pa lahko rečem da bo pravgotovo raztural. veliko profita bojo imeli in ljudje bojo šli gledat film pa če bi ga igral jaz ali orlando ali kdorkoli drug... mislim pa da bi bilo vseeno boljše če bi imel glavno vlogo namesto orlanda kak R. Crow. nič nimam proti orlandu samo pravim da se mi zdi malo neprimeren za to vlogo. po moje je on malo premlad za takšno vlogo. mogoče pa me še preseneti. ko bom videl film bom najboljše vedel če je bil pravi za to vlogo.

— Gladiator
14.5. 2005 ob 12:52

Men je bil film všeč in je name naredu velik vtis. Že sama muska na človeka zelo vpliva, da se lahko čist vživi v zgodbo in uživa v gledanju. Seveda ne more bit en film všeč vsem ljudem, to je čist logično. Pa najbrž res ni bil posnet čist po resničnih dogodki, sam a so tud v zgodovinskih knjigah čist točni podatki? Po mojem mnenju, bi se lahko vsi k so film gledal, vsaj mal zamislili nad tem, kar je v filmu zelo očitno. Ljudje se pobijajo oz. koljejo samo zarad drugačnega pogleda na svet in vere. To se na žalost dogaja še danes, pa ne samo zard vere, ampk zard drugačnega stila, jezika, barve kože... Pa že od takrat se vidi kako hinavski so bili predstavniki višjih slojev, ki skrbijo za svoje debele riti, za ljudstvo pa jim je malo mar. Film je vsekakor vreden ogleda, za tiste, ki jih zgodovina vsaj mal zanima. Lp

— ...
14.5. 2005 ob 18:56 zvezdica

Kar je res, je res - Ridley Scott je prvovrstni režiser. Ve, kako naj bi zgodba potekala, doda nekaj manjših okraskov, ki jo čudovito poživijo, a ne olepšuje v tri dni. Torej - brez kiča. O kakšnih sovražnikih v boju tu pač ne moremo govoriti - v krščanskih vrstah je najti več negativcev kot v muslimanskih. Kritika leti na karakter Guy-a, ki je narejen nekam enoplastno, kljub temu, da je Csokas velik igralec. Orlando se je kljub mladosti in "I wanna be brave" vtisu, ki ga je pustil v nekaj dosedajšnjih filmih (Troy, LotR in predvsem Pirates), uspel razviti v povsem solidnega, če ne nadpovprečnega igralca z izrazitim čutom za pozitivne karakterje. Njegova igra zlahka pomete z igro Colina Farrela v Aleksandru. Jeremy Irons je bil tokrat za kanček manj prefinjen kot ponavadi, kar pa je sovpadalo z njegovim karakterjem. Pohvala glasbi! Skratka: filmu dam 8,5 od 10. Očarljivo!

— Tintalle
15.5. 2005 ob 10:50

Prvo naj napišem, da se popolnoma strinjam s Taogirl! Res primitivno je blatiti po filmu in pisati kaj mislite kakšen BO, KO ga vidite... Drugače pa mi je čas takoj minil, verjetno zato, ker je film dober a ne:). Dosti se je že povedalo zakaj je film dober, tako da ne bom ponavljala...najbolj so mi bili všeč "govori", kjer je bilo povdarka o življenju posameznika in družin, ne bojevanja zaradi ponosa... Orlando pa mislim, da je dobro odigral vlogo, karakterno mu je čisto pasala...in neverjetno dobro mi je igral tudi Saladin...faca in pol!

— maja
15.5. 2005 ob 17:29

Vsi ki film tak kritizirate pa ga še vidli niste raje obdržite komentare zasebe. Jas sem ga šla gledat in je ful vreji! Zgodba mi je bla všeč (ker je vzeta z zgodovine)Orlando pa še bol. Ajde fajn se mejte pa uživate ob gledanju najbolšega filma na svetu!

— fenika
16.5. 2005 ob 17:28

Film je toook dober. 100& si ga bom kupla ko pride dvd. jaz sn misla da se bojo jokali pa joj pa ah pa to (z drugimi desedami limonade) pa so se samo klali. sn samo gledla (sn šla pravi film gleat?) samo spraševala sn se če sn v pravi dvorani... 10 zvezdic

— Dreco
17.5. 2005 ob 1:11 zvezdica

Boj za Jeruzalem. Čar filma Kingdom of Heaven, sicer filma, ki nam pokaže vojno za Jeruzalem, vojno med kristjani in muslimani, vojno, ki se vleče še danes, je treba iskati na povsem nov način. Na način, ki ga v hollywoodskih zgodovinskih spektaklih nismo vajeni prav pogosto. To ni Gladiator, še manj Troja. To ni niti Kralj Artur. To je povsem svež, domiseln, pogumen in zelo realističen prikaz križarskih vojn, kjer ni prostora za klišeje, za tipične junake, za veličastne prizore in za patetična čustva. To je le zgodba o času, ko so po svetu hodili vitezi, legendarni templarji, o katerih je skozi zgodovino zraslo na tisoče takšnih in drugačnih teorij zarot. Tudi tista, da naj bi prav oni še vedno vodili naš planet in obračali večino našega denarja. In pozor, tokrat sta pošteni obe strani. Tokrat ni slabih in dobrih likov. Vsi do dobri in vsi so slabi. Tudi kovač Orlando Bloom, ki po samomoru žene ubije preglasnega duhovnika in po smrti očeta (Liam Neeson), katerega ni nikoli poznal, nehote postane vodja križarjev. Tudi kraljica Eva Green, ki za kralja razglasi svojega ničvrednega moža in ljubimka z našim kovačem. Tudi zvesti vitez Jeremy Irons, ki sredi boja obupa in odpotuje na varno. Tudi gobasti kralj Edward Norton, ki ga čaka skorajšnja smrt. In jasno, tudi zloglasni muslimanski vodja Saladin, ki se pogodi za Jeruzalem in nima pojma, da ga čez nekaj let čaka napad mitskega kralja Richarda Levjesrčnega. To je bil čas brez pravljic. Čas, ko je odpovedal tudi Bog. Pa četudi se je vse skupaj vrtelo okoli nebeškega kraljestva, okoli Golgote, kraja, kjer so križali Jezusa Kristusa. Pa naj še kdo reče, da je bil Bog kristjan.

— iztok gartner
17.5. 2005 ob 14:36

Ta film je verjetno čisto v redu, ampak ga iz trme ne grem gledat, ker, kot prvo v nje igra Bloom, kot drugo pa že res pretiravajo s temi spektakli. Upam da bo Scott s tem filmom končal, kar je začel z Gladiatorjem. Ampak verjetno se studiji ne bi odrekli takemu denarju. Verjetno:).

— never again
17.5. 2005 ob 17:34

Nisem si ga šla še ogledat sam si ga zagotovo bom, ker mi je vsebina ful všeč!

— KEIRA
18.5. 2005 ob 11:41 zvezdica

Kratko in jedrnato:film bi lahko trajal se dlje,ker je zgodba obsezna...Mogoce prehitro razkrijejo vsa dejstva... Orlando Bloom me ni tako impresiopniral,sicer pa tudi ni bil razlog da sem si film ogledala.Tudi,roko na srce, dalec od tega da bi bil prekaljen filmski igralec.. Pa se komentar na vse tiste dolge komentatorje.bistvo tukej je,da napisete al je film vsecn ali ne, saj ze to pripomore k temu da se kdo odloci it gledat film,ker pac splosno mnenje velja za dobro. Ne pa da razpredate o zgodbi na dolgo in široko ter po moznosti obnovite vsebino... Komu se to ljubi brat?? lp

— Viva
18.5. 2005 ob 13:29 zvezdica

Sicer mi zgodovinska dejstva niso v celoti znana, pa mi vendar ne da miru dejstvo, da kovač, čez noč postane postane vodja križarjev, ki so mu je v celoti znana strategija bojevanja, za obrambo mesta določi celo razdalje s pomočjo geodetskih priprav ter tako pogumno brez napak in strahu brani mesto, čeprav v svojem kratkem življenju ni počel drugega kot koval železo.??? Drugače mi je bil film zelo OK.

— laik
18.5. 2005 ob 18:07

zakaj vsi mislite da gremo ženske oz. punce film gledat samo zaradi Orlandota?! sploh ni res! tut punce mamo rade zgodovinske spektakle! no... se ene tud gre-JO gledat samo zaradi svojga "Orlanditoa" oz. "Orlija", ampak ne vse! jih poznam kr nekaj. ampak jaz nisem taka! tak da ne obsojajte po krivem!

— lolika
19.5. 2005 ob 16:26

Ej Laik, odgovor na tvojo dilemo. Gospodič je bil blacksmith. Če si dovolimo sklepati iz njegove zadnje vloge, v kateri je ravnotako bil blacksmith ( Pirates ), vsak dan tri ure vadi bojevanje z mečem. Potem ga je pa še očka povišal v viteza in kot nam je sam dečko na vrhuncu filma, ko je sam povišal komplet mulcev iz Jeruzalema v viteze, povedal, da povišanje v viteza dejansko iz človeka naredi boljšega borca. Tko.

— kravica
20.5. 2005 ob 8:18

Aha., se pravi če bi mene povišali v doktorja znanosti, bi bil bolj pameten? Zdaj se bom pa ajdovih žgancev najedo!!

— laik
20.5. 2005 ob 22:29 zvezdica

Redko, če sploh kdaj se oglašam s komentarjem na kakšen film. Žal sem pričakoval od tega filma veliko več, pa se je zopet izkazalo, da Američani ne smejo snemati filmov o svetovni zgodovini (še o svoji zgodovini ne - če je merilo Patriot z Melom Gibsonom). Saj nič ne rečem o moralni korektnosti prikaza boja med kristjani (zahodnimi, da ne bo pomote) in muslimani v t.i. Sveti deželi 100 let po tem ko so jo osvojili "Franki". A se film komajda zmaže za verodostojnega s tem, ko postreže z nekaterimi originalnimi liki, ki so resnično imeli svoje življenje tam in tedaj. Tu pa se zares vsa zgodovinska verodostojnost konča. Po holivudarski navadi so v dveinpolurni film stlačili dramo, spektakel, ljubezenski film in celo ščepec komedije ter naredili šmorn. Če ne drugega je največja šlamastika filma predpostavka, da bi lahko nek preprosti brezimni nepismeni evropski kovač postal super mečevalec, sijajne strateg in človek izbranih besed in omikan, kot so bili omikani tisti čas redki zahodnjaki (četudi v Jeruzalemu) in vse to v samo nekaj tednih, kar ga je posvojil viteški oče??? Mislim bedastoča da je ni. Če ne drugega, bi nam lahko prizanesli vsaj z romanco med njim in Sybillo ter se osredotočili na njegovo iskanje odpuščanja za krivdo umora in samora njegove žene (kar je bil takrat veljalo za greh ki pomeni ekspresno pot v pekel). Fant pa je na kesanje hitro pozabil in kmalu postal zgled strpnosti in poguma...sic! Vsi ostali zahodnjaki so predstavljeni preveč črno-belo. Saladin pa je bil daleč bolj kompleksna oseba in si je ugled med Evropejci pridobil šele potem, ko je v naslednji križarski vojni remiziral z Rihardom Levjesrčnim. Bitka za Hatinska rogova je pomenila propad Jeruzalemskega kraljestva (ker je le to ostalo brez vitezov), obleganja Jeruzalema tedaj sploh ni bilo. Res pa je, da so morali mesto po Saladinovem ukazu zapustiti vsi zahodnjaki, ki pa jih resnici na ljubo v Jeruzalemu nikoli ni bilo toliko, da bi predstavljali večino, celo ortodoksnih kristjanov je bilo več. Strinjam se z Bizantincem ko pravi da je konec filma naravnost diletantski - kralj Anglije je prijezdil do kovača, za katerega je - bogve kje -izvedel, da je "ubranil" Jeruzalem - taisti kovač pa si je drznil ošabno ugovarjati, da je le navaden kovač (če ne že prej, bi tedaj sigurno postal krajši za glavo - vsaj v tistem času).

— profesor
21.5. 2005 ob 19:06

no film je bil ful ful ful ful ,. dobr aja pa če je še kakšen bol luštn fant od ORLANDA BLOOMA pa nej se jav kle gor al pa men!:) :) :) :) :) čaw,čaw pa fajn se mejte

— babygirl
22.5. 2005 ob 0:57 zvezdica

Ne vem, ce mi je kdaj bilo bolj zal za 1100 tolarjev in 2 uri in pol mojega zivljenja kot mi je danes. V filmu so same bitke, ampak izid filma je, da je en velik poraz. Orlando Bloom in Eva Green premoreta vsak celo po en izraz na obrazu, dialogi sploh niso dialogi, ampak zvenijo kot slogani in ponavadi so dolgi cela 2 stavka, in naj bi nas se bolj impresionirali, ker jih ponovijo. Ni sploh nobenega vpogleda v osebe, sploh se ne mores navezati na njih, ker pac tu pa tam spregovorijo kak stavek, ostalo se pa pobijajo med sabo. O zgodovinski verodostojnosti ne bi, ker nimam pojma o tem, ampak sam film je en velik 'spektakel', ampak zal brez zgodbe, in zato le tezko vreden ogleda. Priporocam: dajte ta denar raje kakemu ulicnemu glasbeniku kot bogatim producentom tega filma, in cas porabite raje na gledanje trave, kako raste. Mogoce bo to bolj produktivno.

— Sanda
22.5. 2005 ob 10:15

Jah velik ljdi misl, da je to muslimanski film. PA NI! Sam zato, ker muslimani (zgodovinsko pravilno zmagajo..) So mogl anti-muslimani takoj rečt, da to ni prav! Ja pa kaj pol no. Pol se pa grem jst jezit, ker v akciji vedno zmaga prjazn lik igralca-igralke.itd. Mislm pa, da so dobre armije pa tud napad na Jeruzalem je bila bomba! Kritiziral pa bi to, da v tem filmu ni toliko bitk kot smo jih videli v Alexandru ampak so le majhni fajti in podobno.

— Ubabula
22.5. 2005 ob 12:51 zvezdica

V filmu zgodovinsko pravilno muslimani prevzamejo jeruzalem veliko anti-muslimanov pa se je zgražalo, ker so Muslimani v prvi Križarski vojni osvojili Jeruzalem. Tako ali tako pa je film neutralen in nikogar ne kaže hudobnega ali prijaznega. Komentar: Film bi potreboval več emocij Orlandu bloom igra kot lipov bog prav tako sladin...itd. Ostali predeli filma so pa tako ali tako le vojne in klanje ocena 4 dokaj dobro efekti so pa slabi, ker vsakič zatrese kamero!

— ubabula
23.5. 2005 ob 10:49

Zelo dober film priporočam ga vsem tudi tistim ki jim tovrstni spektakli niso všeč.zažiga PEJTE GLEDAT!

— NEBESA
23.5. 2005 ob 16:11 zvezdica

Tale je bla pa dobra, da u tem filmu ni tok bitk kokr jih je u Aleksandru!!! Ti tm gor kdorkoli že si, a si sploh gledal Aleksandra? Tm sta ble samo 2 bitki pa je bil film dolg 3 ure. Kingdom of heaven je pa neprimerno krajši pa so se skos klal! Aleksander je bil bolj osebna drama glavnega akterja, tale film pa poudarja konflikt med muslimani in kristjani.

— Buhti
25.5. 2005 ob 13:40

človek!k ti pravš men d sm neumna najstnica"!mislm halo?če smo že pr tem kwa si pa ti k si ga su tud gledat?pol očitn tud sebe šteješ med neumne najstnice!sori no ampak mislm d je to ful premila beseda zate!drgač se pa brigi zase pa ne zmerji gledalcu-če že mislš koga zmerja dej sam sebe! drgač maš pa prov.film res ni bil nevem kaj je bil pa vsaj orlando dobr!

— helena
25.5. 2005 ob 22:02

Ej! Res se vam ni treba kregat. Vsak ma pač svoje mnenje in se ni treba tuki steps. PS a ste slučajn opazil, da masta Orlando in Johnny Depp podobne oči? ;)

— Ann
26.5. 2005 ob 9:01

Men se zdi film zlo dober pa ne sam zarad dobrih igralcev ampak tud zato ker film prkazuje stvari take kot so ble.če pa ste eni lubosumni ker vse norijo za Orlandom Bloomom pol vam pa tle jaz ne morem pomagat,lahko vam sam svetujem da se kontrolerejte.lp vsem

— Mary
26.5. 2005 ob 14:34

Tipično HOLIVUDSKO SRANJE. V Hollywoodu itak več ne vejo, kaj bi snemali, pa se spravljajo snemat zgodovinske filme, za katere bi bilo bolje, da jih sploh ne bi posneli npr. Troja, Aleksander,... Orlando Bloom pa itak vedno igra ene in iste tipe, tak da bejbe, a se ga že niste navolile vedno gledat v eni in isti vlogi?

— neznanec
28.5. 2005 ob 0:35

Orli is all mine, no one elses! ^o^ back off!

— Suzanne
28.5. 2005 ob 12:47

ta film je res dober

— luka
30.5. 2005 ob 2:32 zvezdica

Film uvrščam vsekakor med ene najboljših zgodovinskih spektaklov ! Zadetek v polno režiserja Ridleya Scotta. Tako film kot sama zgodba imata za razliko od ponesrečene Troye močno zgodovinsko težo. Orlando Bloom odigra svojo vlogo zelo dobro, kar samo potrjuje njegove igralske kvalitete. V filmu me je najbolj presenetilo je to, da ameriški film prikaže kruto krščansko zgodovino in na koncu vrže zelo svetel sijaj na islam in muslimane, ki nastopijo kot branitelji Jeruzalema. Film je vsekakor vreden ogleda. Predvsem pa bo presenetil tiste, ki poznajo zgodovino križarskih vojn in preteklost tako islama kot krščanstva.

— Antares
30.5. 2005 ob 15:47

Film sva si ogledala skupaj z mojim dekletom in imava enotno mnenje, da je film odličem. Končno zopet en odličen epski spektakel po Gladiatorju.

— Robi
30.5. 2005 ob 15:57

lejte vi ludeki. enim je ta film ušeč enim pa ne.zakaj? zato ker kritizerajo orlanda.sei je lahko se znašat nad režiserjem pa igralcem. pa se postavte u njihovo kožo. da bi vs tkole opluval zarad igralca,k mislejo da ni dobr za ta film.sama še nism gleala filma ampak ga u kratkem bom. kakršen film je takšn je. pač režiserju se je orli zdeu vredu za tako vlogo in pač ga je postavu tja not igrat. pač usak ma svoje mnenje. sei to ni zdj tok narobe da izražate svoja mnenja ampk tut vi bi zbral seb najbol pa bi tut drugi to kritizeral. zmer je tko meite se čao

— lizzyka
30.5. 2005 ob 16:06 zvezdica

tisti, ki pravite da je orlando bloom še premlad. bi raje vidli, da bi nastopal kot glavna vloga kaki stari pohabljeni det, ki prvič sliši za križarje in križarske vojune.. no pol bi se pa še ziher bolj bunli. vsi ki pravite da orlandek ni vei se ful motite ker je eden najboljših in najbolj lušnoh igralcev na svetu, sicer pa ima vsak pravico do svojega mnenja tak da lahko rečem samo da ga premalo poznate... pa naj še kdo reče, da ni bil v troji pa gospodarju najbolj lušn od vseh. saj je ses da je prpo igral samo saj mu je pasalo. jaz upam, da vas je večina ze spremenila mnenje. pa ce ze film komentramo... za spremembo(poleg troje) končno en kvaliteten film na našem tržišču. pa to ne pavim sam zato ker orlandek igra ampak ker je film zanimiv, ima dobro grafiko, pa se pritegne vašo pozornost... skratka že dolgo sem cakala podoben film, ker je čisto po mojem okusu:igralci, scenarist, žanr...kaj bi si lahko boljšega želela?

— saby
31.5. 2005 ob 9:23 zvezdica

film je super. veliko ti pove o zgodovini in ljudeh, ki so takrat živeli. igralci so vživeti v svojo vlogo tako, da ti dajo občutek da pihajajo iz tega časa. tisti ki ste si film ogledali to zagotovo opazite, tisti ki si še ga niste pa pohitite v kolosej in si ga brž ogledajte. ne bo vam žal.

— natalija
3.6. 2005 ob 17:03 zvezdica

Bloom je kvečjemu prestar za vlogo. Bliža se 30 letom, to pa je bila tedaj že starost izkušenih dedcev. Velika večina je bila kvečjemu mlajših.

— buli
3.6. 2005 ob 17:51

Men je bil film ful bedn pa sploh nism vedla zakaj se gre. Sej tko je bil še kr dobr sam v primerjavi z drugimi je bedn. Pa še neki. Men Orlando Bloom sploh ni tok luškan.

— britney
5.6. 2005 ob 13:18

film po mojem ni tak vreji idite ga poglejat pa potem bluzite

— gledalec
5.6. 2005 ob 13:27

film je zalo dober

— gusta
9.6. 2005 ob 9:56

film je ful dobr zato vam proporočam da ga greste gkledat k jz sm bla navdušena

— sabina
10.6. 2005 ob 14:47

Meni se zdi da je mogoče malo pretiravano špricanje krvi, ko nekoga ubijejo.

— jaz
12.6. 2005 ob 16:19 zvezdica

Zraven filma sem zaspala,nič se prav ne dogaja razen na koncu ko se bojujejo ko nori vse po prek.Zame je bilo škoda denarja,ker slabšega film še nisem gledala!! Grozen film

— aneya
12.6. 2005 ob 20:28 zvezdica

Razočaranje na celi črti! Tud Ridley-ju Scottu se lahko kej ponesreč-očitno.

— Anžetko
13.6. 2005 ob 10:53 zvezdica

Dober film, ki nepristransko prikaže napake in slabosti enih in drugih. Mogoče na trenutke res preveč krvav, vendar pa verjetno iz okvira historičnega koncepta. Le fabula je precej enostavna, ampak glede na prikaz zgodovinskih dejstev verjetno edino primerna.

— Mateja
13.6. 2005 ob 21:56

orli sucks!

— tjaša
14.6. 2005 ob 0:22

film bi lahko bil bolše narejen in posnet,nč posebnga,res dolgočasen!ocena 2

— Scorpion
14.6. 2005 ob 15:34

ej ti nikyc4 kaj misliš da nekatera dekleta hodimo v kino samo zaradi igralcev?!!? NE . film si želim ogledati nasploh in sicer negrem sama. p.s. če vprašate mene je film dober-qlski

— ¤~BuUnY~¤
16.6. 2005 ob 14:26

film je ql!orlando je ful dobr odigral svojo vlogo.pa še povrhu je lustkan.film mi je bil ful dober in ocenla bi ga z 10.tisti ko pravite da je orli pre mlad ali prestar se kar motite ker je za to vlogo čist ok.in jaz se strinjam s saby.

— kate
17.6. 2005 ob 15:52

ja, no, film se mi zdi totalno carski in the best.sploh pa je orlando bloom najlepši actor na totem našem lepem sveti

— anja
18.6. 2005 ob 9:22

Saby kaj te ti nam pravis da mi orlandota premalo poznamo?.kaj vi2 sta krave skup pasla? :P aja pa ce mamo vsi pravico do svojega mnenja zakaj pa pravis da se vsi motimo pa ne vem kaj. VSAK MA PRAVICO DO SVOJEGA MNENJA! :D pa orlando res ni lusn ne tu pa ne v troji pa nikjer tak da.aja pa film tui ni nekaj full dobrega. P.S. za saso: kaj ti mas govorno napako?

— teychy
18.6. 2005 ob 9:28

Saby jaz se povsem strinjam s tabo.mislim da je film full dober ceprav mogoce res kdaj pretiravajo s krvjo, ampak ce ne bi ne bi bilo tako zanimivo.jo pa orlandek kak je luskan.v vseh filmih kaj je spilo je bil tal sexy. se najbolj pa v gospodar prstanov.(meni vsaj)

— amadeychy
20.6. 2005 ob 13:39

Res da ni kot Troja, je pa za pogledat (:

— any
21.6. 2005 ob 8:04

ok... 1.vič ma kaki Orlando Bloom. pa kaki Ridely Scott jebe se meni za vse tote loleke. pa me briga al je lep al grd... glavno da je film zanimiv. se je bil vreji

— PuMyKa
23.6. 2005 ob 17:38 zvezdica

Zame je Nebesko kraljestvo eden od dveh najboljsih film v zadnjih petih letih,se pravi po Gladiatorju. Ne bom se spuscal v komentarje o zgodovinskosti filma, ker nisem zgodovinar in mislim da to najboljse oceni kakpriznan zgodovinar-za razliko od nekaterih pametnjakovicev(in pametnajkovick) tle gor, ki kar neki pljuvajo po filmu,sami pa nimajo pojma o pojmu. Sporocilo filma je zame jasno---govori implicitno proti verskemu fanatizmu--- Krizarji so bili verski fanatiki in agresorji ,o tem seveda ni dvoma, muslimani so prav tako verski fanatiki (agresorji so ponavadi tudi ampak ne v tem redkem primeru)---to je bilo skupno obema skupinama,ampak samo to in nic vec. Film gledalca neizbezno sooci z lastno evropsko identiteto,ne glede na to ali je za ali proti krizarskim pohodom,pokaze mu kam spada in kdo je, in s tem kdo je je njegov sovraznik. Evropejci in Levantinci (muslimani) bojo ne glede na vero zmeraj sovrazniki,zato ker obstajajo temeljne nepremostljive (rasne) razlike med njimi. To je tudi sporocilo filma.

— Rasist
3.7. 2005 ob 22:38

sorryte ampak ta film je zakon!sploh pa ker notr igra bloom!tip za umret!m,.!1

— kaja
9.8. 2005 ob 14:28 zvezdica

mislim,da se lahko brez pomislekov primerja s Trojo!okej,pač ma vsak svoje mnenje,ampak menim,da tisti,ki pravite,da slabšega filma v zadnjih nekaj letih ni bilo,hudo motite.če naprimer primerjaš kakšno pocukrano,osladno in nekvalitetno komedijo in praviš,da je slednja boljša kot Nebeško kraljestvo,potem res ne vem,kaj je z današnjim folkom!

— katarina
17.8. 2005 ob 20:06

kul film s malo preveč klanja in umazanije!in na veliko razočaranje tjaše in moje malenkosti brez vročih prizorov orlanda in eve(pa ne iz biblije), liam neeson rules! drugače pa je film hud zarad gobovca, ki ti da nočne more; ane tjaša?(maruša) Maruša sej vemo, da si ateist in da si navdušena nad starci. Js sicer filma nism vidla, sam sm vesela k je Orlando končno dobu eno glavno vlogo, pa čeprov nism preveč navdušena nad njegovim igranjem, je pa lep za pogledat. Upam, da bom film čimprej lohk vidla, pa čeprov nima unih prizorov nad katerimi sta tko zlo navdušene Tjaša in Maruša. (Katja) Js sm tud zlo razočarana nad ridleyem.k je zbrisou prizore,ki so bli glavni razlog,da sm šla gledat ta film. drgač je pa film kr cool,sam eva mi nekoliko preseda. Katja ne bod tok kritična! (Tjaša)

— MARUŠA, KATJA, TJAŠA
28.8. 2005 ob 16:51

jaz sen gleja film pa mi je bija puna dober. pa baba ki špila v glovni vlogi je tudi fest dobra edino ded je nekšni čuden.v glovnen film je zakon!

— samo škrinjar
24.9. 2005 ob 21:51 zvezdica

kok ste eni...res vas ne razumm zakaj pravte da je nebeško kraljestvo najbl zanič film?hallo!! men je bil pa film zlo dobr zarad igralcev in zarad tega ker so bli prizori zlo ql tkole bom povedala:če primerjaš eno komedijo(osladno) in pa nebeško kraljestvo,se takoj opaz razlika da je slednji velik bolši

— ena
1.10. 2005 ob 18:11

orlando je faca!!! film pa kuuul

— anika
15.10. 2005 ob 20:42

on je čist uredu tip no pitt je boljši ampak orli bo tud še hud. fantje mu mal zavidate. čis kul je. tud u troji čis uredu igra sam ma oač tako vlogo. men je všeč

— orlando
15.10. 2005 ob 20:48

orlando je uredu tip. tud luštkan je. ni pač še tok dobr kt pitt bo pa še. alexander je bil prov dugočasen. no sej collin je bil hud film pa ne. orli v troji čist uredu igra.

— ashley
16.10. 2005 ob 20:23

film je zlo uredu bloom pa tud. strinjam se z čapko da je on čist uredu tip. fantje ste sam lubusumni. upam da bo posnel še kšn dobr film kokr je ta in mu želim vso srečo.

— ash
5.3. 2006 ob 16:35

film je biu najbl dobr š nism bolšga vidla

— ines
26.3. 2006 ob 13:25

KUL

— BORUT HROVAT
28.7. 2006 ob 15:02

tist ku misl jt gledat sam orlanda blooma naj kr ustane duma. j zelo zanimiv in poučn pa saladin pa balian sta tud zanimiva

— AnCHy
26.9. 2006 ob 11:29

Ni bila božja volja naj se ljudje vojskujejo med seboj.Vojne dela pohlep pri mnogih ljudeh ,ki živijo z nami in med nami.Božje kraljestvo nekoč bo tudi tu na zemlji.Še je čas da se pobotamo z stvarnikom in mu pričnemo služiti v božjem vinogradu.Še je čas za konec uničevanja na zemlji.Bog nas opazuje in nas tudi kaznuje.Kaznoval bo vse upletene v nasilju in tudi tiste ki namirno uničujejo tisto kar je on ustvaril.Vse to se že dogaja.(potresi poplave požari)in tako naprej ne pozna meja.Razmislite o teh besedah ni še prepozno.

— ivi bohorč
6.7. 2007 ob 19:16

Film je kr znimiu ja. Konc je ful hud.

— Buts
6.4. 2008 ob 2:00 zvezdica

Orlando je ful dobr igralec in ne moreš ga primerjati z Colinom Farelom, saj je zagotovo boljši v vseh pogeldih, razlika med njima v takih vlogah je le, da ima Colin videz za suroveža, Orlando pa za junaka in romantika, kar ta vloga zagotovo je. Pa še neki, ta film je ful dobr, še posebej v podaljšani verziji, igralci so več kot odlični in ne žalt kateregakoli od njih, ker so idealni za svoje vloge. Film pa je odličn, saj so v njem boji za oblast in ljubezenin ter pojasni, kaj so vitezi v bistvu bili in kaj je bila njihova vloga. Pa ne žalt Orlanda, ker je zame najboljši igralec na svetu.

— lara
15.10. 2011 ob 15:42

lara

strinjam se s tabo. orlando je res 100% najboljši in najlepši!!!!

— any

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.